Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Искрено, гајле ми е. Нека се живи и здрави да не ми се секира девојката другото не ми е битно. Што работеле, како работеле, дали ме сакале или не, нека ме сака таа доволно е. Со неа ќе спијам, јадам, шетам и градам иднина, не со нив, нека ја сакаат нејзе, мене не мора, додуша подобро би се чувствувала таа, али за мене не е крај на свет, си имам родители, да ме сакаат и почитуваат.

На Anyshka, Youknow, bicycle и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Мислам дека е комплекс, секогаш кога сум имала контакт на свиѓање со некој кој што е финансински по моќен(фамилијарно по богати да речам) од мене( моите) сум имала мислење дека не му доликувам, и дека не сум негова "класа"(facepalm)
    Дека неговите нема да прифатат, да им се свиѓа тоа, дека ке ме гледаат попреку.. уште си имам такво мислење.. overthinking (lalala)

На Anyshka и IvvaNeo им се допаѓа ова.
  3. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Не очекувам со идниот партнер да сум сијамски близнак. Сакам да има работа, стабилност, исто така и јас и најмногу што мразам е мешање во нечија обврска. Ако јас сум останала и дискутирала за некои проекти со колеги, пријатели незнам каква врска има и мојот партнер со тоа и обратно.

На Biljarkata и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  4. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Same here sisters

На Panicarka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.730
    @NiceBoy се надевам го реши проблемот?

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.448
    Допаѓања:
    22.211
    На пример си идиш дома си разговараш како ти помина денот и што си правела, ваљда ќе му кажиш дека правите проект и ете си комуницирала со колеги итн?

На sj *O*, Snowflake92, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. NiceBoy

NiceBoy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    61
    Немаше никаков проблем, само ме интересираа други мислења.

8. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Секако ако праша и ако го интересира мојата работа или проектот воопшто. Да не биди шо праеше бе денес? Оти бе закасна немаш саат на рака аха шо збораше со него итд..

9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.471
    Допаѓања:
    41.108
    Па можеш на пример да го известиш дека ќе доцниш, дека ќе одиш на кафе, ручек итн. итн.

Некои работи толку просто се решаваат денес, и онака ни се телефоните 24/7 во рака. :)

На minne992, Purelove92, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Me nasmea stvarno

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.932
    Ви благодарам на сите за одвоеното време и советите.
    Ова дека имал друга ми е најневеројатна варијанта. Типот си имаше психички проблеми чиј удел во врската и прекинувањето јас го потценив на почетокот.

Не го молам, не сум го контактирала, ниту пак тој мене. Не можам да излезам од дома а да не плачам, ги срамам сите од друштво. Не можам да престанам да мислам на него, да се опседнувам со причините заради кои ми раскинал. Не можам да отворам camera roll на телефон, да не ги видам сликите случајно. Секоја мала ситница дома, од украс до облека, ме потсетува на него. Секоја песна во телефон. Ми ги уништи омилените албуми, книги и активности. Имам големо искушение да се враќам на стари пораки и да се преправам барем за момент дека се' е по старо. Умот ми оди на места кои ме плашат.

Најтажното е што следат празници, што ми е и онака тежок период. Ќе има повеќе седење дома и можности за размислување и прогонување и себеобвнинување. Не можам да заспијам навечер без седативи, чаеви, мелатонин. Прва и последна помисла ми е во денот. Си терам со обврските зашто морам, но секогаш го мислам во позадина.

Извинете за rant-ов, морав да се искажам.

На NewGirl, Anettta, bookslover и 2 други им се допаѓа ова.
  12. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.478
    Колку години имаш?
    Скроз е нормално вака да се осеќаш некој одреден период ама гледај шо побрзо тој период да заврши. Што е твое ќе си дојди, ако не бил дечкото за тебе не бил, ќе биди друг. Не е болка за умирање.:nod:

13. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.932
    27 имам. Ти благодарам :hug:

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    173
    Незнам колку време сте биле заедно и на која далечина, меѓутоа врска на далечина е тешко да се оддржува особено ако барем едниот нема повеќе услови за тоа и секако ако има заеднички планови за после некое време заедно да живеете. Иди -дојди без план ми е гледање и поминување убаво време заедно, а не врска. Мислам дека тебе ти фали сликата што си си ја направила за него или он ти ја направил, а по ова што прочитав дека се опседнуваш значи дека си overthinker што значи ти убаво си си го смислила животот и сега си разочарана што е нормално. Ќе помине за некое време, гледај си се себе си, излегувај, дружи се, пешачи, спортувај, само не седи дома. Зошто седење дома е = на депресија.
    П.с Ќе се смееш за некоја година на ова.

На Spicy Senorita, Anettta, bookslover и 3 други им се допаѓа ова.
  15. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.932
    Јас бев таа со повеќе услови зашто типот немаше работа, нема да ми верувате ако ви кажам колку пари потрошив на него. Кога беше негов ред да вложи и дојде тука - ме остави. Инаку имавме планови за во иднина, дури и ми кажа каков прстен ќе ми купи. Не можам да си простам себеси што вака ми врати за целата љубов, поддршка, енергија, време и пари.

Не ми се станува од кревет но се форсирам да продолжам со спортовите, хобијата, работа, учење и се' по ред.

Епа тоа е уште поголем проблем зошто ти си се вложила премногу и време и енергија и пари и сега неможеш да веруваш дека е за џабе било се. Земи еден лист и напиши што си се направила ти за него и што е се направил тој за тебе. Кога ќе сфатиш дека твојата листа е поголема тогаш ќе разбереш дека не вреди и дека ти се фаќаш за тоа ти што си правела и колку си се вложила. Мажот е тој што треба да е маж, размисли и дали ти треба некој тип кој што нема работа.

Последна измена од модератор: 20 декември 2023
    На Panicarka21, bookslover, carangigia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Изгледа ти си била единствена што си вложувала во врската. Ти си вложувала време, пари и емоции.
    Претпоставувам дека само ти си одела во неговиот град. (трошкови за пат и некои ситници ако пазариш....)
    Он бил само на зборови.
    Времето лечи се.
    Ако не е тајна колку време бевте заедно?

На Spicy Senorita и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  17. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.932
    Бевме заедно 10 месеци. Знам дека in the grand scheme of things не е голем период и сите тоа ми го кажуваат, ама не ми е утеха. Бев приврзана за него и стварно мислев дека овој е мојот човек кој ќе ме заштити од се' а тој излезе најголемо разочарување. Единствена утеха ми е дека некогаш ќе го стигне кармата.

Инаку да, одев во град близу до неговиот и надвор од неговата држава, јас секогаш го плаќав смештајот, илјадници долари се во прашање.

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ruben-neves

ruben-neves Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    407
    Верувај и подобро што веке не сте заедно. Тој те користел мислам финансиски ебати мажот

На Martka, Anyshka и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  19. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Сум поминала тоа али на крај сватив ако те сака ќе биди со тебе макар и да има мала расправија... поминаа години кај мене и до ден денес не се бараме више ниту се гледаме од негде ради далечината
    Затоа ти кажувам да не го бараш више затоа што тој си одбра да те остави и веќе не те сака ...

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.932
    Жал ми е што си поминала низ истото.

Никако барање, претпоставувам дека ќе ми пише скоро зашто треба некои работи да ми врати по пошта, ама освен тоа нема да има комуникација.

На penelope10 и Kikiccc им се допаѓа ова.