Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    2.937
    Додека мајка му не покажа интерес да ме запознае, не веруваше дека Македонија е вистинска земја и му даваше snarky коментари од типот „браво за тебе“ кога ќе и' кажеше дека доаѓам, мајка ми му испрати милион поклони од тука. Исто и јас, кога шетав низ различни земји, во кој град и да одев, му купував по нешто, макар и ситница.

Колку и да не вреди, ме уништи психички комплетно. Не знам како после ова би верувала во некое друго машко. Мислиш дека се' е во ред и оп, те остава и те кажува не те сакам повеќе.

На Kiko9 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    908
    Искористена си и емотивно и финансиски и во секој поглед од гадов.
    Овој знаел што правел не го оправдувај со неговите психички проблеми.
    Овој има психички проблем да, нарушување нарцизоидност тоа сигурно.
    Жал ми е и знам дека ти е тешко мн, но мора да бидеш јака. :hug:

На Spicy Senorita, Mayaasa, penelope10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.346
    Допаѓања:
    84.403
    Вака многу пати некоја кога ќе пише за раскинување и како што повеќе објаснува во секој нареден коментар, повеќе излегува на виделина колку само врската имала недостатоци и маани и била осудена на пропаст. И колку само не треба да им биде жал, затоа што партнерот бил за никаде, далеку од нивниот идеален.
    @CoverGirl10 боли затоа што го сакаш, ама човеков ти направил услуга што се тргнал од тебе. Добро за тебе, ќе најдеш некој што ќе те сака и ќе вложува во врската со тебе, овој само гледал да искористи. За таков не се тагува.

На CoverGirl10, SummerGirl и ruben-neves им се допаѓа ова.
  4. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    2.937
    Ви благодарам, девојки! :hug:

5. Kiko9

Kiko9 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2023
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    134
    Снашке тој да имал чувства ќе ти го бапнел прстенот после толку напори дадени од тебе за да му докажеш колку го сакаш и му значиш. Но тој не ти реагирал на ништо дефинитивно си му потполнувала време само ... Мора да отвараш нов "албум со сликички со некој шо ке вреднува тоа нешто што го правиш за некого" :) Сите у животот имаме подеми и падежи на било кое поле ама дека до толку треба да се ломиш....

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    42.311
    @CoverGirl10 си направила повеќе отколку што треба за лик што не заслужил и биди среќна што е завршено.
    Ова нека ти биде лекција во иднина, да вложуваш исто колку што вложува партнерот.
    Глава горе, ќе биде се во ред.:hug:

На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    2.937
    Верувај, да е до мене, веднаш би го заборавила и би престанала да патам. Најмалку што сакам е да ми го уништува и психичкото и физичкото здравје, како што кажав, не можам да заспијам без комбинација од седативи и милион глупости на природна база. Шок ми беше, уште сум во denial фаза, свежо е. Се надевам дека ова е привремено зашто не знам како ќе издржам.

На Polyincognito и Kiko9 им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.529
    Допаѓања:
    33.914
    Типов те има гледано како играчка за секс и успат и банкомат.
    За жал, тоа е вистината. Знам оти мои другари така имаат правено на девојки.
    Едноставно не се замарај повеќе со него. Не вреди.

На Spicy Senorita и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  9. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    2.937
    Ти благодарам :hug:

Јас, кловнот, бев убедена дека ќе ми врати догодина, кога ќе се вработи. Ми го кажа тоа милион пати. Дека тогаш ќе ми се испрати влогот. Ама, ете, тоа не било опција.

10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    42.311
    Секогаш се ставај себе прва, макар последен да е на свет.
    Биди себична ако треба.
    Бори се за човек што заслужува, и што ќе има фидбек.
    Дела, а не зборови.

Сега не се навраќај, тагувај, олесни си, но немој предолго, бидејќи не заслужува.

На Martka, TheRGirl2 и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  11. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    @CoverGirl10 Ова е памет за друг пат, за машко не треба да се трудиш повеќе одколку он се труди за тебе.
    Имав дечко од друг град, еднаш не му отидов, само он идеше и се осетив лошо пошо не му идев, после раскин дознав што и како лажел и не бев heartbroken затоа што барем ниту денар не фрлив на него.
    Понекад подобро размислете дали вреди, 9 пати од 10 не вреди да се трудиш за машко. Они се ловците по природа.

На Spicy Senorita, eliesaab, CoverGirl10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. CoverGirl10

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    2.937
    Ви благодарам на сите за одговорите. :l:

Благодарам и на девојките кои ми пишаа лична порака и го споделија сопственото искуство со мене. Сакам да ги замолам машките членови кои ми пишаа да не ја искористуваат приликава и да ме прашуваат за лични податоци од типот години, Инстаграм, место на живеење и слично. И да немате лоши намери, не изгледа добро, како да ви кажам.

Не можев да издржам, ми се плачеше до крај и читав стари пораки. Ќе ме прогонува засекогаш прашањето дали нешто од ова било вистинско.

На Afrodita*, Mrs. right, Panicarka21 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    Да ве прашам сите за мислење затоа што не знам како да ја избегнам ситуацијава.
    Искочив со дечко, се беше океј ама одеднаш изгубив интерес и немам време да пишувам толку често со него, сува сум како Сахара. Арно ама човеков веќе ми купил подарок онака од ќеиф, иако само еднаш се имаме видено.
    Прифаќам подароци ама работата е што он не ми се свиѓа више, а ниту подарокот.
    Како би постапиле вие? Неќам да го прифатам ама неќам ни да му кажам еј неќам ништо со тебе, чао.. Глупо е.

14. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    13.861
    Ако си сигурна во ова, јас би ти рекла да бидеш директна и да му кажеш како стојат работите додека е свежо.

На Curious cat му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.027
    Што е глупото не разбирам. Нема хемија, нема интерес, подарокот е најмалку битен. Ваљда секое човечко битие има право да донесе одлука дали нешто сака или не, па така и ти. Ваљда може и културно не да се каже.

На hermosa, joy1, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    Незгодна позиција е.

17. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    174
    Онака од ќеиф после прво видување мажите не купуваат подарок. Може да те однесе на вечера/ ручек ама подарок од небо не е за џабе. Имаш право да кажеш не и воопшто не е глупо.

На Nausicaa, crimson, Spicy Senorita и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    А што би било причина за подарокот? И мене ми падна малку чудничко.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    174
    Многу причини може да се...
    Може видел дека се повлекуваш ,па сака да ти го задржи вниманието, за секс, за врска, за да има некој покрај него, може си му се допаднала Многу... тоа ти само можеш да знаеш што е и во кој правец се движело вашето дружење.

По мене е too much нападно и одбивно подарок на втор состанок, ми испраќа сигнал дека има скриени и нечисти намери.

На Mrs. right, SummerGirl, Purpleheart и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.139
    Допаѓања:
    185.835
    @Curious cat знам дека е многу незгодна ситуација. Пошто been there done that, другарки можат да потврдат колку работи сум мерела за да не повредам некој пред да сеќам за да не е безосетно. А вистината е, поќе ќе е повреден ако продолжиш и го лажиш за тоа што (не) осеќаш. Незгодно е, ама помалку боли рано и набрзинка.

На Curious cat и SummerGirl им се допаѓа ова.