Може да те прашам зошто не одеше кај него туку во град близу него? Од многу разговори со мажи само ќе ти кажам дека ниту еден маж не цени жена за која не се потрудил, не дал, не купил нешто,не излегол од комфорот за неа. На тацна дадени работи никој не ги цени. Брутално искрено тој е некој јак филмаџија, нарцис и ти правел јак love bombing за да добие што сака, а не те сакал, јер маж што сака жена никогаш нема да дозволи таа да си плати ниту па да оди км за него, а вака сигурно нема да заврши. Sorry, продужи даље
Роден е и живее во мојата омилена држава (уште еден непребол - ми ги уништи сите позитивни спомени кои ги имав во неа) и одев во град близу неговиот зашто тој ми е омилен град на светов (или беше), кој го имав посетено многу пати уште пред да го запознам него. А имаме патувано и надвор од државава, и тој смештај го плаќав. Се чувствувам искористено, шутнато, безвредно. Ако дадов се' од себе, го сакав at his lowest, ги вложив сите можни ресурси и пак не беше доволно, што кажува тоа за мене?
@CoverGirl10 И самата си кажа, тој поседува психопатски особини. На кратко, многу психопати се notorious по ваквите нагли раскинувања од неколку причини. Штом не е друга во прашање, тоа може едноставно да го направи бидејќи не сака да те гледа среќна. Односно, знае што сакаш и баш тоа нема да ти го даде. Да те истрауматизира за негова забава. Друга причина може да биде дека повеќе не можел да лаже. Како што велиш и самата, дошло ред сега тој да се потруди за тебе, а немал намера, па ти раскинал. Тоа е дел од техниката future faking. Ти ветувал прстени, брда и долини за да во моментот добро те искористи. Тие се познати по тоа што ги искористуваат луѓето за се. Не е до тебе, не си ти причината, со било која истото ќе го направел. Нема зошто да си бараш вина во себе. Мој совет е: Избриши ги сите слики и пораки. Воедно блокирај го од секаде, со се бројот. Болно е многу на почетокот, но ако не го сториш може само тагата да си ја продолжиш со години, а не вреди. Воедно, побарај и психолошка помош. А и не ги одбивај поканите за дружби од најблиските. Се ќе надминеш, само дај му време на времето
Прашањево беше дали не те покани кај него никогаш или зошто не отиде? Кажи фала што си се спасила од таков, посети си психолог и не се затварај дома. Не ти треба контакт никаков и не ти треба ништо да ти даде како би се уплетила пак во мрежата со него. Верувај никој не е вреден да изгубиш време и да тагуваш по невозвратена љубов...
Никогаш не ме покани да престојувам кај него, во неговиот град. Живееше со мајка му, таа знаеше за мене но не ми спомна да не' запознае. Еднаш бев во неговиот стан додека таа беше на работа за овој да земе алишта. Не се сеќавам дали споменав, ама како една од причините за раскинување наведе дека после таа расправија, ме гледал само како пријателка. Нема да ви се верува ако ви раскажам дека тој период додека типов имал сомнежи после кавгава ми дозволи пак да го посетам кај него во град (јас бев во друг град, работев на проект). Поминавме цел ден заедно, се смеевме многу, ме прашуваше кои ми се омилени моменти со него, се' беше нормално, и на крај ми избега автобусот за назад. Не ни понуди да преспијам кај нив, јас морав хотел да платам. Понуди да плати пола ама веќе ми беше смачено и одбив. Таа вечер остана со мене, спиеше со мене, ме искористи до последно. Неколку дена по ова се видовме за последен пат кога ми заврши проектот и јас си одев, а три дена откако се вратив ми раскина. Дали горенаведениве постапки се постапки на некој кој те гледа само како пријателка? Ме исцица до последно. Се' уште мислам дека поминува низ една од неговите епизоди, мислам дека еден ден ќе се кае, but the damage is done.
Wooow ја би се размислила дали воопшто е вреден за дискусија таков човек. Си имала многу red flags ама си премижувала, сега дошло време кога ќе треба да прогледаш. Ке пројде за побрзо од што мислиш, а дали ќе се кае тоа не треба да те интересира зошто ти се каеш што си била со таков човек.
Додека мајка му не покажа интерес да ме запознае, не веруваше дека Македонија е вистинска земја и му даваше snarky коментари од типот „браво за тебе“ кога ќе и' кажеше дека доаѓам, мајка ми му испрати милион поклони од тука. Исто и јас, кога шетав низ различни земји, во кој град и да одев, му купував по нешто, макар и ситница. Колку и да не вреди, ме уништи психички комплетно. Не знам како после ова би верувала во некое друго машко. Мислиш дека се' е во ред и оп, те остава и те кажува не те сакам повеќе.
Искористена си и емотивно и финансиски и во секој поглед од гадов. Овој знаел што правел не го оправдувај со неговите психички проблеми. Овој има психички проблем да, нарушување нарцизоидност тоа сигурно. Жал ми е и знам дека ти е тешко мн, но мора да бидеш јака.
Вака многу пати некоја кога ќе пише за раскинување и како што повеќе објаснува во секој нареден коментар, повеќе излегува на виделина колку само врската имала недостатоци и маани и била осудена на пропаст. И колку само не треба да им биде жал, затоа што партнерот бил за никаде, далеку од нивниот идеален. @CoverGirl10 боли затоа што го сакаш, ама човеков ти направил услуга што се тргнал од тебе. Добро за тебе, ќе најдеш некој што ќе те сака и ќе вложува во врската со тебе, овој само гледал да искористи. За таков не се тагува.
Снашке тој да имал чувства ќе ти го бапнел прстенот после толку напори дадени од тебе за да му докажеш колку го сакаш и му значиш. Но тој не ти реагирал на ништо дефинитивно си му потполнувала време само ... Мора да отвараш нов "албум со сликички со некој шо ке вреднува тоа нешто што го правиш за некого" Сите у животот имаме подеми и падежи на било кое поле ама дека до толку треба да се ломиш....
@CoverGirl10 си направила повеќе отколку што треба за лик што не заслужил и биди среќна што е завршено. Ова нека ти биде лекција во иднина, да вложуваш исто колку што вложува партнерот. Глава горе, ќе биде се во ред.
Верувај, да е до мене, веднаш би го заборавила и би престанала да патам. Најмалку што сакам е да ми го уништува и психичкото и физичкото здравје, како што кажав, не можам да заспијам без комбинација од седативи и милион глупости на природна база. Шок ми беше, уште сум во denial фаза, свежо е. Се надевам дека ова е привремено зашто не знам како ќе издржам.
Типов те има гледано како играчка за секс и успат и банкомат. За жал, тоа е вистината. Знам оти мои другари така имаат правено на девојки. Едноставно не се замарај повеќе со него. Не вреди.
Ти благодарам Јас, кловнот, бев убедена дека ќе ми врати догодина, кога ќе се вработи. Ми го кажа тоа милион пати. Дека тогаш ќе ми се испрати влогот. Ама, ете, тоа не било опција.
Секогаш се ставај себе прва, макар последен да е на свет. Биди себична ако треба. Бори се за човек што заслужува, и што ќе има фидбек. Дела, а не зборови. Сега не се навраќај, тагувај, олесни си, но немој предолго, бидејќи не заслужува.
@CoverGirl10 Ова е памет за друг пат, за машко не треба да се трудиш повеќе одколку он се труди за тебе. Имав дечко од друг град, еднаш не му отидов, само он идеше и се осетив лошо пошо не му идев, после раскин дознав што и како лажел и не бев heartbroken затоа што барем ниту денар не фрлив на него. Понекад подобро размислете дали вреди, 9 пати од 10 не вреди да се трудиш за машко. Они се ловците по природа.
Ви благодарам на сите за одговорите. Благодарам и на девојките кои ми пишаа лична порака и го споделија сопственото искуство со мене. Сакам да ги замолам машките членови кои ми пишаа да не ја искористуваат приликава и да ме прашуваат за лични податоци од типот години, Инстаграм, место на живеење и слично. И да немате лоши намери, не изгледа добро, како да ви кажам. Не можев да издржам, ми се плачеше до крај и читав стари пораки. Ќе ме прогонува засекогаш прашањето дали нешто од ова било вистинско.
Да ве прашам сите за мислење затоа што не знам како да ја избегнам ситуацијава. Искочив со дечко, се беше океј ама одеднаш изгубив интерес и немам време да пишувам толку често со него, сува сум како Сахара. Арно ама човеков веќе ми купил подарок онака од ќеиф, иако само еднаш се имаме видено. Прифаќам подароци ама работата е што он не ми се свиѓа више, а ниту подарокот. Како би постапиле вие? Неќам да го прифатам ама неќам ни да му кажам еј неќам ништо со тебе, чао.. Глупо е.