Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.754
    Допаѓања:
    21.440
    Замини си бе, шо се замараш.
    Кај го трпиш и го прифаќаш со дете од друг брак па уште и на глава ти се качува.
    Млада си, прочитав 26 години имаш, слободна, животот е пред тебе. Не си го троши времето со некој ваков.

На Сандра_мил, Anyshka, Milaa111 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Klebpa123

Klebpa123 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Me interesira sto e rabota so zenetive mazulinja sto se vo podem i sto pisuvaat vo poraka i prakaat ponudi za prijatelstvo, zasleduvaat i lajkaat sve. Pa koga ke mu go otvoris profilot zaedna slika so zenata, citati za ljubav sve i svasta8-|:rofl::rofl:

3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.984
    Допаѓања:
    4.865
    Замини си штом така ти рекол. Јас нема шансид а седам после таков муабет.

На Anyshka, Milaa111, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.169
    Допаѓања:
    34.363
    Тоа што ти рекол замини си мене би ми било the last straw, се пакувам и без око да ми трепни си одам.
    Детето е најбитно да, ама понашањево спрема тебе што му се сменило од нигден никаде ми е црвено знаменце.
    И не ми се верува дека е само ради детето понашањето, тука нешто друго смрди, па тоа му е како изговор.

Млада си, на 26 можеш да си најдеш многу подобар од овој, и без разлика и да има дете или не, ќе те цени и тебе исто како и детенцето.

На Anyshka, Milaa111, NPN и 3 други им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    37.705
    Кога имаш дечко со дете, треба да знаеш дека вакви работи треба да очекуваш. На него детето секогаш ќе му биде на прво место. Треба да ти посвети внимание, ама очигледно не сака. Ако еден ден се земете, ќе имате посериозни проблеми. Нема да смееш А да му речеш на детето.

Последна измена: 24 декември 2023
    На Medea., Anyshka, Milaa111 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.441
    Ја поканил, отишла, му иде детето на гости и се однесува лошо со нејзе уште пред тоа да дојде.
    Не знае муабет да направи и индиректно ја брка.
    Шо побогу ја поканил ако ја игнорира?
    Детето детето детето.
    Однесувај се како маж и прави смирен и сериозен разговор.
    Го прифатила неговото дете а тој за возврат што прави?
    Треба да си го организира времето кога да биде со нејзе, кога со него.
    Ваков однос е крајно безобразен.

На Сандра_мил, Emy867, Anyshka и 9 други им се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    13.434
    Вклучи се во активностите што тој ги има со детето, играјте заедно игри, направи торта или колач, јадете заедно, можеби така се однесува за детето да не помисли дека татко му го заборавил кога си нашол нова девојка, или дека детето ќе помисли дека татко му не е со нив поради тебе и ќе те замрази.. Мораш отворено да разговараш, детето е на прво место, ама треба да се научите да функционирате како целина.. Мене ми личи како ти да држиш некоја дистанца, и он држи дистанца и да не можете да се најдете на среде..

На Milaa111 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.470
    Допаѓања:
    37.705
    Факт е дека тој не е сериозен. Јас не би си го губела со некој таков.

На Anyshka, Milaa111, Eni.r и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.677
    Кои црни активности? Тој ја брка, а ти да правела торти и колачи :envy:

На Сандра_мил, Anyshka, minne992 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.705
    Допаѓања:
    13.434
    А што да и каже кога му плаче дека не бил со неа додека е детето тука? Да го остави детето и со неа да се занимава, наместо таа да проба да се вклучи во активностите.. Не може да има посебно и за неа и за него време во исто време.. И да, можеби во лутина кажал така, не може да процениме одма каков човек е.. Сите и викате да си купи карта и да си оди, ама најверојатно таа нема да го направи тоа, него и треба совет како да го реши проблемот а тоа да не е да си оди..

На Milaa111 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.955
    Допаѓања:
    13.677
    Треба да си замине, ниту е во брак со тој, ниту имаат заеднички деца.

На Selena01, Curious cat и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    12.709
    На крај ќе испадне дека разделени луѓе со деца не смеат да имаат партнер под изговор дете, а не е проблемот во детето туку во несериозноста на возрасните.
    Во случајов (а и во многу други случаи) родителот е тој што треба да го седне детето и да му ги објасни работите и да го претстави новиот партнер.
    Верувам дека нема да биде толку тешко и неприфатливо за детето, ако двајца возрасни се сложат и се организираат во тој процес.
    Нема што девојкава да се вклучува во нивните активности како да се натура сама, дечкото е тој што треба да покрене иницијатива.

На Emy867, Anyshka, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.441
    Нина, она пробала, тој скроз ја исклучувал од активностите.
    Треба ли да моли за внимание?
    Па зошто ја канел ако ја игнорира?

На Anyshka, Polyincognito, Curious cat и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.547
    @Milaa111
    А да го оставиш? Ако има дете не значи дека треба сето внимание само за него да е. Овој мисли нормално е кога е со детето ти како да не постоиш, па и уште да ти вели да си одиш. Оди, кога не сака да си тука. Не може еднаш да си му девојка и да те сака, да ти посветува внимание, а другпат да си вишок.

На Anyshka, SummerGirl и bicycle им се допаѓа ова.
  15. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    2.220
    Мојот бивш маж. Хахахахха
    Тазе оженет и само што доби дете, уште кога ја забремени таа од тогаш па до сега уште си пишал хепи фемили. Ме манијачи лајкнува слики, трга, додава девојки секакви дури и помали 10 год им реагира на стори ко манијак па брише ако не му вратат па пак реагира ужас, ми праќаат скрин ама слики заљубени се сакаат шта да ти причам, смешки. Манијаци

На Klebpa123 и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  16. Klebpa123

Klebpa123 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Сингл, па дури и со фејк профил ми е ок не е проблем, ама со жената/девојка на слика вакви работи да прави и прави бош муабети како "zdr scr", "preubava".дали им фали внимание или нешто друго има за ваква епидемија :D:D:D

17. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    2.220
    Им фали женски полов орган, се ожениле ради ред, или не му дава жена му или не му праи кеф, ужас

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.226
    Допаѓања:
    21.145
    Како се оженил ради реда, па то си носи еден тон обврски или се нашле такви? :) Во секој случај одвратно, гадно, најнизок слој на луѓе без карактер и морал.

На sj *O*, Anyshka, Anonimnna5 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    2.220
    Еве ке го земам за пример мојот бивши.
    Проба да ме врати, не прифатив под исти услови. И ми досаѓаше у врска ми се мешаше замараше циркуси. Фати девојка и престана да се замара за дете. Му кажав не е ок ако имаш девојка да не се замараш за дете ама ти си знаеш, и он да се направи мангуп вика што ти е гајле да не сакаш да се смириме па се замараш у тој стил.
    Дигнав раце што сака нека прави. И он од инает на мене да ме погоди се проба, слики заљубени ваму таму со неа доаѓа по дете, ја забремени( у 4 ноќеска ми лајкнуваше слики и тргаше, додаваше мои другарки, им лајкнуваше само слики со мене сликани постари,да кажеме ми даваше знаци некакви) ја ожени и добија син, синот им се вика така како што требаше да ни се вика првото дете( прекината бременост) по кој плачевме двајцата.
    Сега кога има втора жена и дете со неа и е како вика среќен и заљубен, пишува на девојки кои се 2004 год па нагоре, и ми кажуваат што му е нели има дете сега доби и брак.
    Сега со жена му немаат цитати те сакам до небо и назад по слики, ни лајкови не си ставаат, ама се заедно.
    Значи или не му дава жена му и брка други или ја оженил од инает на мене да видам дека може и сега ке со брка други оти не му е паметот таму.
    А он од обврски од дома нема ништо, ни сметка за телефон не плаќа сам. Мајка му го чува хахаха

На Kiko9 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nela678

Nela678 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    178
    Те разбирам, можеби досадно му е во сегашната врска/брак па ете тебе ти се паднала таа несреќа да ти се нафрли и да ти влезе во животот.
    Сепак ти немаш ништо направено со него, како што кажа, значи немаш ни причина зошто да го мислиш.
    Ако сакаш да не го мислиш и да ти излезе таа чудна мисла од глава, излези со некој друг на дејт. Одма ќе го заборавиш. Сепак на тебе ти треба некој што е емотивно достапен, не некој што не сака во никој случај да биде виден со тебе.

На fatalna_plava му/ѝ се допаѓа ова.