Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    21.136
    ^

Женска ми е така да не ти прај филмој! :D

@Maylin

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.542
    Допаѓања:
    14.649
    @Maylin приврзок за клучеви (баш последно зедов околу 400 ден. ме фати, ако сакаш ќе ти сликам и пуштам во порака да видиш) или вино. Скроз доволно е. И кога го подаруваш немој да се прашуваш дали ќе е добро.

Ако ти спомнува за јакната прашај го отворено зошто ти ја потенцира, ама баш онака смирено. Зашто не гледам поента некој да ти повторува (некако намерно) едно те исто.

3. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Мене не ми е јасно како живееш вака искрено. Ова ни у росалинда касандра сапуници тешко дека го има. Уште коа прочитав поклони романтики...епа крај
    Шок доживеала не еднаш...повеќе пати и уште не знае шо да напраи...шта реќи

Имав една колешка картичката му ја дала на типов овој у странство и онака спомнува пред сите. Не знам која сторија е поневеројатна. Мислам картичката што и стига плата. И таква со блажена насмевка раскажува. Речиси сите едногласно дали си ти тачна и рековме. Без да спомнеше ова пред сите на фаца и пишуваше колку е несигурна колку сака некој нешто убаво да и каже.

И она верувам ќе доживее шок со картичкава многу наскоро па на третото дали си добра може ќе не праша дечки не знам шо да правам да не претерувам ако ја откажам ли картичкава да не се расплаче малиов???? Не заебавај туку иди и на втора работа и таа картичка дај му ја

На Just.do.it, senza.parole, NPN и 2 други им се допаѓа ова.
  4. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.261
    Некој за лп?:Dми треба совет

На s.a.m.a му/ѝ се допаѓа ова.
  5. angjelina

angjelina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    48
    Некој лп ?

На Еlinas23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.082
    Допаѓања:
    173.939
    Неќам да се повторам со другите оти тоа што кажаа е многу точно. Ама, запрашај се шо добиваш од оваа врска, што губиш и како се чувствуваш. Рефлектирај на тоа и одлучи шо понатаму. Оти мислам дека ти и веќе си свесна по пишаново ама како да не можиш со себе да се договориш.

7. motoristika_

motoristika_ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Zdravo, se dopisuvav so eden tip, posle 3 nedeli od dopisuvanjeto me povika na kafe, se odnesuvase mnogu ubavo so mene so pocit mi otvori vrata od kafic, posle kaficot mi otvori vrata od kola bese mogu uctiv, me bakna koga me odnese doma posedovme vo kola pocna da me gushka silno i celo vreme me bacuvase bes prestan na dlanka, po lice, i na usnite mi rece deka mnogu ubavo si pominal i ke se vidime povtorno, komunicirame uste i ponekogas mi prakja sliki ljubovni i videa, voedno mi ima prateno i edna slika kako neso za odnosi, mi vrakja na 3, 4 ponekogas i na 5 sati..Se vidovme pred 6 dena i sega za vtor dejt seuste me nema povikano.. Ne znam kakov zaklucok da donesam dali toa go pravi poradi nekoja cel ili taka e uctivo vospitan

8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    9.335
    Па изгледа си му драга и развива чувства за тебе.А за отварање врата значи е воспитан така и плус е со добри манири

9. motoristika_

motoristika_ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    a toa so vrakjaneto na poraki ? deka mi vrakja posle 4ri 3 sati a ne mi kazuva kaj e so e so pravi

10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.441
    Сте биле само на еден дејт, не очекувај веднаш да ти изнесува дневни извештаи каде е и што прави.
    Глупаво е да очекуваш од некој што се уште не ти е ништо да виси на интернет со тебе.
    Можеби е зафатен и има работа, обврски или нешто трето.
    Почекај некој ден и види како ќе се одвиваат работите.
    Инаку пребрзо ми е мене да збори за секс после прв дејт.

На Alm., Belgin1, Mrs. right и 3 други им се допаѓа ова.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    9.335
    Можеби не те засакал,само си му драга .Гледај како се однесува,говор на тело а ако се сретнете пак прашај го отворено што сака со тебе .Не сте ни мувачи ни дечко и девојка па да ти објаснува но ако тоа трае и понатаму ако продолжите да се гледате а он не кажува ништо може нема да има ништо меѓу вас

12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.570
    Мене па од еден дејт мие пребрзо за слики ,љубовни видеа и односи ..Мене би ме исплашил. Викни го ти сеуште пријателски да пиете кафе и запознавајте се па ќе видите каде ќе оди работата.

На Sielo❤️ и Mayaasa им се допаѓа ова.
  13. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.932
    Допаѓања:
    7.679
    Се е убаво што ти отворил врата, бил културен. Амаа уште од прв дејт некој да ме бацува у кола? Малку е сомничаво, од кај го знам може е манијак? Па и праќа љубовни видеа, па односи?? Не ти викам прекини комуникација ама тргни ги розевите наочари! Само затоа што рекол дека убаво си поминал не значи дека тоа е принцот на белиот коњ. И мене ми е чудно тоа што не ти враќа на пораки, и поминале дури 6 дена а не те викнал пак на дејт. Затоа претпазливо враќај на пораки

На hermosa и Purelove92 им се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    23.615
    Некогаш претерувате. Што има чудно да ја бакне на прв дејт - ако моментот дошол во кола, дошол? За тие видеа веројатно мисли пример reels и слики и праќал од парови, што ги има многу на инстаграм, и некоја слика била „као“ за односи. Освен што знае да биде малку кринџ, мислам дека нема ништо престрашно во тоа.

Не знам какви ви се тие пријателски дејтови, веројатно е нормално да има романтика на дејт, па дури и сексуална тензија и привлечност ако се работи за созреани луѓе. Сега за сега он нема покажано никакви знаци дека е манијак, според мене.

@motoristika_ Дечкото направил многу убави работи за тебе на дејтот, си поминала убаво и мислам дека имаш причина да излезеш на втор дејт, ако он е заинтересиран, а не гледам зошто не би бил заинтересиран. Можеби малце е позафатен. Не знам какво е тоа размислување дека е фин само за да те легне, веднаш си уништувате убави работи со глупави мисли. Ако некогаш покаже вистински знаци дека е плиток, тек тогаш заеби.

На butterfly6223, hermosa, Polyincognito и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.932
    Допаѓања:
    7.679
    Те разбирам и си во право ама мене поголем проблем ми е тоа што од прв дејт се очекува тој да е тој. Се гледа дека девојчето сака да ја покани уште еднаш. И овој го нема 6 дена а знае да праќа рилс за парови, односи што се не. И после ќе испадне ама срамежлив е, затоа не ја поканил по втор пат. А не бил срамежлив на дејтот?? Јас не реков да прекине комуникација нека излезат уште еднаш на дејт, нека пише она прво, ама да внимава на евентуални црвени знаменца!! Мене некој да не ми враќа со саати на порака, да го нема цела недела и после да ме викне коа ќе му се присака. Шанса нема. Си патиме сите женски колективно кога гледаме со розеви наочари. И затоа темава има 2250 страни.

Последна измена: 5 јануари 2024
    На Purelove92, marsilia, Spicy Senorita и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    23.615
    Тоа да, и ги разгледав останатите мислења на девојката, се некои слични проблеми, но и нејзиниот пристап е секогаш ист...

На theowndemon и Selena01 им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.082
    Допаѓања:
    173.939
    Денојве имам толку работа и шо 8+ саати не враќам па кој сака нека е. Враќање на поголеми интервали не е толку алармантно. Возрасни сме (така?), и како такви имаме обврски и не сме phone addicted children да сме со телефонот в раце нон стоп. Ако не можите да имате честа пишана комуникација - слушнете се. Викање за втор дејт е секогаш по tricky зошто никогаш не знајш дали е премногу брзо или влегуваш во територија на бавно. Крај краева не мора да е дејт и не мора мажот да е тој шо секогаш иницира. Одете на некој настан в парк и кажи му дека си таму, да дојди. Или дека ти се пие кафе сега, па ако можи одете на утринско. Премногу "читате" во некои работи кои се лесно решливи, а често игнорирате работи кои не смее да се игнорирани.

На butterfly6223, eliesaab, s.a.m.a и 3 други им се допаѓа ова.
  18. gemini_moon

gemini_moon Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2023
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    19
    Некој/а што може да ми пише ЛП и би можел/а да ме ислуша и посоветува?

19. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.511
    Сте биле само на едне дејт, не сте започнале ништо сериозно па да очекуваш да му го знаеш секој чекор, план.. Може и зафатен е со работа, ама наоѓа време да ти пише не те остава по 2, 3 дена. Не чекај тој да те повика на следен дејт, повикај го ти да излезете. Што ќе се случи ако некогаш ти предложиш да искочите? И да не сака да излезе со тебе не е крај на светот, уште подобро ќе знаеш дали да се надеваш на него или да си ја бараш среќата кај друг.

20. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    286
    Може и да сака само да ја легне од кај знаеш и праќал видеа слики ово оно ја бацувал како невиден женска...
    Кој знае што му е намерата?

На Just_a_kid и Selena01 им се допаѓа ова.