Па затоа нека пише она. Башка не знаеме дали не враќа на пораки бидејќи не сака или не може. Тоа он само си знае. Нека му пише членката да излезат. Да види што како. Ама претпазливо. Мене лично не ми се допаѓа некој да има време/енергија да праќа видеа и да збори за односи а еднаш у живо видени. А нормален муабет не знае да направи.....
Процени го со која глава поише размислува и збори во разговорот шо го имаш и помисли шо може понатаму да биде
За ова си во право. Зашто се паничи толку ако не се врати у секунда, па споро враќа.. Многу девојчиња на ова се потресуваат некад и без потреба, може обврски си има нели, се може да биде. Порано не знам стварно како функционирале без телефон, без допишување, луѓе ли биле тоа или што. Многу нежни сме станати бе, не ми се свиѓа тоа ич. Ејј, за чоек кој уште не ти е ништо толку секирации, па и дечко и маж нека е, секој си сака време и за себе и приватност. Ова општо зборам инаку за оние на кои смак света им се дешава ако не врати партнерот одма. Лигаво и размазено ми е скроз. А девојката вика дека демек една недела не ја барал, тоа малку мати вода, као да ја игнорира и си тера свој живот. Да не испадне ја вика повремено коа си е расположен и му се сака. Ама да не судиме пред време, сепак фин бил, културен, љубезен. Времето ќе покаже. Нека не избрзува, нека му даде шанса штом сака но претпазливо и без огромни очекувања.
"Пријателски" дејтови ни се кога ти се допаѓа некој физички, па сакаш да го запознаеш повеќе, тоа единствено на кафе уз муабет, вечера, прошетка и тоа месец дена за да видиме дали сме компатибилни за нешто посериозно од секс или бакнување в кола. Не очекувам зрело нормално машко да ми праќа реелс со деца, фамилии романитки под хитно ќе јади клоца. А не ни очекувам да е 24/7 со телефонот в раце. Шо мајка бара да ми праќа слики од односи во 21 век освен ако не сме на далечина.. Ама џентлмен
Здраво на сите, среќен Божиќ! Сакам да добијам мислења во врска со мојава ситуација, за да знам дали сум јас проблемот... Имам дечко скоро година дена, со мене се понаша океј, ништо страшно не ми згрешил досега. Но "проблемот" е тоа што он е преблизок со неговите, ќе појаснам во подолги црти: Има сестра, 5 години е поголема од него, со неа е некако чудно преблизок, буквално се понашаат како брачен пар. Се гушкаат, бакнуваат, цело време насекаде се заедно, буквално сè што му кажувам и таа го знае, сè си споделуваат. Ја бакнувал и лижел за врат затоа што тоа го мразела, цело време носела танги, заедно си спијат во кревет понекогаш. Не знам луѓе, језиво ми е мене ова. Јас сум растена во дисфункционално семејство и дома не сме блиски толку и досега мислев дека јас сум проблемот и дека не сум научена да гледам блиски семејства. Пред некој ден дознав дека бившиот од сестра му исто така се лутел што се толку блиски и се гушкаат бакнуваат (секако не во уста, ама насекаде друго), и го направија луд и ненормален и демек таа за тоа се скарала со него. Еднаш и рекол те молам да разговараме насамо, а не да се сите околу, и за тоа го направи луд. Исто така јас кога ќе му се јавам, секогаш е со неговите, значи без исклучок. Разбирам, со нив живее, ама ајде ќе направам јас муабет со нив еднаш, 2 пати, 100 пати, ама зарем секој ден ли? Зарем јас сум во врска со него или со нив? Никогаш не посакал некоја приватност со мене, да се тргне во друга соба да си разговара приватно, туку буквално сè што зборуваме е пред нив. Не сакам да му речам ништо од таа причина што бившиот на сестра му рекол, и го направија луд, дека му сметале нивните дома и сакал да ја раздели сестрата од нив. Исто така многу пати ќе ми прати слика каде што си лежат и си се гушкаат со мајка му и сестра му. Има 27 години, уште малце 28. Сестра му има 32 и е немажена. Не е мамин син, ама буквално за се има поддршка од родителите и се премногу разгалени и размазени со сестра му. За летово наместо да сака да испланира одмор со мене, тој планира со неговите и плус и јас да одам. Не дека ми е проблем, ама како млад пар сакам да си одиме со него на одмор, а не со мајка му татко му и сестра му. Исто така имаме разговарано за заедничка иднина и да се земеме до крај на годинава, па после некое време ми спомна како сакале да купат стан со неговите. Тука му реков зошто да купуваш со нив ако планираш да се земеме, ќе си купиме ние наш. На тоа ми рече па ќе земеме поголем со повеќе соби, или куќа на 2 спрата да не собере сите. Не знам, разбирам родители да размислуваат така, ама млад дечко да планира да си живее со неговите цел живот? Не го делам од никого, само си сакам свој дом и приватност. Ве молам кажете ми дали сум јас негативна со моиве размислувања, затоа што не знам како изгледа здраво семејство, или ова навистина не е во ред? Да напоменам дека спрема мене е супер навистина.
@aquamarine- ау што збориш??? Ова е болно, не језиво туку болно. Каква негативна ти, ова е ненормално, нивниов однос, ко забегани. Ја со ваков не би можела никако, ти си знаеш за тебе ама очекувај проблеми да имаш, он нема да се промени, штом таков си е и толку многу зависен од неговите. Сте разговарале сигурно, вака планира секогаш да биде? Нешто ко да не е у ред со сите нив.. Убаво што е супер со тебе но чудно и забегано однесување имаат сите фамилијарно.
Пут под ноге дур не ти отишла цела младост... Ова не е нормално. Ова е ван секоја нормалност... ИДИ ДОК СИ МЛААД. Ај чао сеа.
Не викај два пати, знам слични фамилии... барем знам дека постојат, не ги знам директно, и фала богу што не ги знам директно.
Тогаш кога ми спомна за живеење со нив, му кажав дека нема шанси да живеам така и дека сакам свој дом и приватност. И тука прифати, многу е некогаш врти-капа и манипулатор, као демек да да ќе земеме наш, која сака сега да живее со родителите, никоја.. Се плашам да не е само масло колку да ме земе и после пак да нацапам на тие нивни планови. Многу пати сум размислувала за да ставам крај од страв што ми носи иднината со нив, иако досега ситуацијата е океј. Ме сака, се труди за мене, не дека тие му го диктираат животот, ама не знам. Многу пати и сме се скарале (и за тоа секако дека кај него сите знаат, особено сестра му), и сестра му застанала на моја страна да ме брани затоа што он бил крив. Ми е страв дека ако отидам кај нив (живеат во друга држава), ќе бидам сосема сама, и тие секогаш ќе си го бранат и чуваат него, а јас ќе бидам сама. Досега во врската не ни се мешале, но не знам...
@aquamarine- Партнерот отприлика секогаш директно или индиректно ни покажува што во иднина да очекуваме од него. Твојот уште да ти нацрта она што веќе отворено ти го кажува. А и самата си свесна како ќе биде. Ако си го цениш и сакаш животот, потребно е да излезеш навреме од тој циркус. Со среќа
Зарем толку изгледа ненормална ситуацијава? Значи не сум била јас луда. За тоа дека имало приказна ваква порано, да не е неговата бивша, слушнав од сестра му дека и неговата бивша била љубоморна на неа дека му е сестра и биле толку блиски. Тоа и ме натера да си помислам дека можеби ситуацијата навистина не е во ред и да прашам за мислења.
Не е нормална ситуацијата и односот што го имаат фамилијарно. Бидејќи секогаш ќе бидеш странец кај нив. Независно колку долго сте во врска. Сметам дека е најдобро да измериш на вага, што добиваш ако останеш во таква заедница и понатаму и така да постапиш. Јас лично никогаш не би прифатила таков компромис да правам
Епа еве и самата свесна си дека не е у ред нешто со нив и имаш сомнеж дека може да те изиграат. Викаш не му се мешаат и немаат влијание ама овој лудиов однос што е тогаш? Многу заебана ситуација. Да се смени стварно не верувам. Да пробаш некако да го убедиш да се одвоите и да почнете заедно да живеете некое време да видиш како ќе се понаша и он и сите. Ако глеаш ништо не се менува, си знаеш дека не вреди да си го губиш времето. Нема сигурно како што рече со цела негова фамилија да се венчаш, а штом се такви какви што ги опиша, тие 24/7 со вас ќе бидат. Многу психопатски моменти наброја, крипи многу. Викаш океј е ситуацијата ама како е ок? Џабе што те сака коа ова е ненормално и неговото и на фамилијата негова.
Препрочитај си го мислењево. Еднаш. Па уште еднаш. И уште еднаш. Онолку пати колку што ти требаат за да сфатиш колку се ретардирани сите групно.
Бегај. Ист беше мојот бивши маж со мајка му и сестрата. И да прднев јас, они знаеја веќе. Тоа е црвено знаменце, не е добар знак. Бегај.
Девојче, постои нешто што се вика инцест. Ја бацувал и лижел по врат пошо ја нервирало бе и уште прашуваш дали си луда Ма не ме зезај магариња толкави да спијат заедно и да се лижат па уште бившите нивни биле љубоморни. Какви болести, какво зимање бегај дур те држат нозе, нема да ти биде проблемот само дали ќе живеете со нив или не. И да не живеете со нив ќе иде на гости кај дада му да ја лиже дур носи тангички втф Гадно ми е од што прочитав дури...