Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    42.311
    Run girl ruuuun

На Just.do.it и Martka им се допаѓа ова.
  2. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.194
    Не викај два пати, знам слични фамилии... барем знам дека постојат, не ги знам директно, и фала богу што не ги знам директно.

На Just.do.it и Mrs. right им се допаѓа ова.
  3. aquamarine-

aquamarine- Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Тогаш кога ми спомна за живеење со нив, му кажав дека нема шанси да живеам така и дека сакам свој дом и приватност. И тука прифати, многу е некогаш врти-капа и манипулатор, као демек да да ќе земеме наш, која сака сега да живее со родителите, никоја.. Се плашам да не е само масло колку да ме земе и после пак да нацапам на тие нивни планови.

Многу пати сум размислувала за да ставам крај од страв што ми носи иднината со нив, иако досега ситуацијата е океј. Ме сака, се труди за мене, не дека тие му го диктираат животот, ама не знам. Многу пати и сме се скарале (и за тоа секако дека кај него сите знаат, особено сестра му), и сестра му застанала на моја страна да ме брани затоа што он бил крив.
    Ми е страв дека ако отидам кај нив (живеат во друга држава), ќе бидам сосема сама, и тие секогаш ќе си го бранат и чуваат него, а јас ќе бидам сама. Досега во врската не ни се мешале, но не знам...

4. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    13.486
    @aquamarine- Партнерот отприлика секогаш директно или индиректно ни покажува што во иднина да очекуваме од него.

Твојот уште да ти нацрта она што веќе отворено ти го кажува. А и самата си свесна како ќе биде.

Ако си го цениш и сакаш животот, потребно е да излезеш навреме од тој циркус.

Со среќа :*:

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  5. aquamarine-

aquamarine- Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Зарем толку изгледа ненормална ситуацијава? :worried: Значи не сум била јас луда.

За тоа дека имало приказна ваква порано, да не е неговата бивша, слушнав од сестра му дека и неговата бивша била љубоморна на неа дека му е сестра и биле толку блиски. Тоа и ме натера да си помислам дека можеби ситуацијата навистина не е во ред и да прашам за мислења.

6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    14.189
    Бегај со трчање од луѓево, и не погледнувај назат..

7. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.967
    Не е нормална ситуацијата и односот што го имаат фамилијарно. Бидејќи секогаш ќе бидеш странец кај нив. Независно колку долго сте во врска. Сметам дека е најдобро да измериш на вага, што добиваш ако останеш во таква заедница и понатаму и така да постапиш. Јас лично никогаш не би прифатила таков компромис да правам

На Just.do.it и Martka им се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    20.445
    Епа еве и самата свесна си дека не е у ред нешто со нив и имаш сомнеж дека може да те изиграат.
    Викаш не му се мешаат и немаат влијание ама овој лудиов однос што е тогаш?
    Многу заебана ситуација.

Да се смени стварно не верувам. Да пробаш некако да го убедиш да се одвоите и да почнете заедно да живеете некое време да видиш како ќе се понаша и он и сите. Ако глеаш ништо не се менува, си знаеш дека не вреди да си го губиш времето. Нема сигурно како што рече со цела негова фамилија да се венчаш, а штом се такви какви што ги опиша, тие 24/7 со вас ќе бидат. Многу психопатски моменти наброја, крипи многу.
    Викаш океј е ситуацијата ама како е ок?

Џабе што те сака коа ова е ненормално и неговото и на фамилијата негова.

9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    64.873
    Препрочитај си го мислењево.
    Еднаш.
    Па уште еднаш.
    И уште еднаш.

Онолку пати колку што ти требаат за да сфатиш колку се ретардирани сите групно.

На Just.do.it, bicycle и Marble им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.532
    Допаѓања:
    33.924
    Бегај.
    Ист беше мојот бивши маж со мајка му и сестрата. И да прднев јас, они знаеја веќе.
    Тоа е црвено знаменце, не е добар знак. Бегај.

На Kiko9, Just.do.it и Momchilo им се допаѓа ова.
  11. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    14.471
    Девојче, постои нешто што се вика инцест. Ја бацувал и лижел по врат пошо ја нервирало бе и уште прашуваш дали си луда :rofl:
    Ма не ме зезај магариња толкави да спијат заедно и да се лижат па уште бившите нивни биле љубоморни.
    Какви болести, какво зимање бегај дур те држат нозе, нема да ти биде проблемот само дали ќе живеете со нив или не.
    И да не живеете со нив ќе иде на гости кај дада му да ја лиже дур носи тангички втф :envy:
    Гадно ми е од што прочитав дури...

На simoncelicius, Just.do.it и Martka им се допаѓа ова.
  12. Marble

Marble Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    204
    Бегај и не се врти.

На Martka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    4.837
    Да, алудира за да ја легне, 99%

На Kiko9 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Momchilo

Momchilo Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1.047
    Haha i uste se razmisluva dali e vo red seto toa.
    Ne mie jasno da se znae takvo nesto i uste da e vo vrska so takva licnost.
    Zatoa psihijatrite imaat najveke rabota na denesno vreme

На kim.k, Youknow и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. butttterfly08

butttterfly08 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Не знам дали темава е за тука ама не можев да најдам каде на друго место да напишам а и овде гледам дека најмногу се пишува. Епа вака, имам 18 години(скоро 19)и во врска сум со дете (23 години) 3 месеци. Детето е од образована фамилија и е фин спрема мене, ме почитува, едноставно ги има сите предиспозиции за добар дечко, иако знам дека е рано да се зборува, сепак сме само 3 месеци заедно треба уште многу да го запознавам, но засега си е океј. Проблемот е во мајка ми која воопшто не го сака, јас сум личност што досега се и кажував на мајка ми и знаеше за сите мои симпатии, едноставно знаеше се за мене, се додека не почнав да излегвам со детево. Толку многу го мрази што не сака воопшто да се гледам со него а го нема ни запознаено, и таа е единствената што има лошо мислење за него од цела фамилија. Секој ден се караме и дури почнувам да чувствувам одбивност спрема неа, сакам да се оддалечам од неа и психички и физички, не можам ни да ја трпам повеќе. Мене ми е преубо со детето, пресреќна сум ко ќе сум со него, чувството е преубаво ама нејзе тоа не и е битно, битно и е само да ја послушам неа а тоа никогаш нема да биди бидејќи мојата среќа ја ставам на прво место. Би ве замолила за мислење.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  16. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    44.632
    Зошто не го сака, која причина ја наведува,?? Мора да има нешто штом е толку против вашата врска.

На Selena01 и Marymay им се допаѓа ова.
  17. butttterfly08

butttterfly08 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Цело време ја прашувам и ми одговара дека не бил за мене, бил кренат, ако сме продолжеле да одиме немало да ме прифатат неговите бидејќи биле повеќе образовани од мојата фамилија и најапсуедно од се е тоа дека јас сум била поубава од него сум можела да најдам поубав. Мене лично убавината не ми игра никаква улога.

На Momchilo му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.967
    Види не се ова причини за раскинување. Можеби ако предходно си немала врски па да е заштитнички настроена. Ама ти објасни со фино, на крајот на денот, ти излези си со дечково. Па ако самата забележиш дека мајка ти е во право, тогаш ќе размислиш за понатаму. Не мора да е и кажуваш баш секој детал за врската ако преминува во посесивен родител.

На butttterfly08 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    42.311
    @butttterfly08 ако тебе ти е убаво не си должна никому да се објаснуваш и убедуваш, твојата среќа треба да биде на прво место.

Може некој да ми пиша приватна порака?
    Ми треба совет. :)

На butttterfly08 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    14.189
    Можеш да земеш брз кредит, можеш од Тиго, а можеш и од М кеш..