Другарка или љубовта Душо тој многу подпаднал под нејзино влијание... еден ден кога ќе те изгуби и ќе сфати дека изгубил и другарка и личност што го сакала ќе му дојде умот. Јас мислам ти да не се замараш многу ако го видиш може едно здраво да му речеш чисто од култура, а кога ќе се дознае вистината и кога тој ќе сфати дека требало со тебе да остане не со неа ќе те бара сам и ќе те моли повторно да се дружите и да поминувате време заедно
:/ Zdravo na site...Iskreno se reshiv da pobaram sovet od vas...Znaci ovaa godina na odmor zapoznav mashko koe od nashiot prv pogled mi ostana vrezano vo srceto...se zapoznavme ...pocnavme da se gledame..od razlicni gradovi sme...idi postojano vo mojot grad...zaedno gi pominuvame nashite najubavi momenti vo zivotot...Problemot e vo toa shto toj e albanec a jas makedonka...mene mi e jasno deka ke ima mnogu precki megu nas...i podgotvena sum da se boram i da pominam preku se...no toj zaminuva vo druga drzava i ke bidime razdelini edna godina...i se plasham deka nashata vrska nema da bide ista kako sega. Pozz...)
:/ Ако се сакате толку многу како што викаш далечината не треба да ви биде проблем. Ќе се слушате ќе си пишувате и сл. Тоа зависи од вас и вашата доверба што ја имате еден со друг
:/ Па што ако замиува 1 година тој ако навистина те сака ке се врати пак! А малку за верата незнам што да ти кажам ако мислиш дека нема да имате никаков проблем слободно продолжи но прво размисли дека албанците имат други обичаи, сепак тие се албанци а ти македонка
:/ сметај го ова на некој начин како тест, види што ке се случи ако и покрај далечината мисли на тебе и чувствува нешто за тебе супер но ако те заборави тогаш биди среќна што си успеала да на време да видиш што и како е
Ќе се убијам. Добро бре,шо ја лажете девојкава далечината не значи ништо и такви срања од шпански серии?! Девојче,прва работа. Оваа година. На одмор. Значи 2011,тоа било или јуни,или јули,или август. Ниедна вистинска,права,срцепарателна љубов не се десила за олку краток период. Намали со гледањето филмови а посебно со тој 3 метра над небо or whatever. Вашите најубави моменти во животот? Колку години си ти? Ова јас би го прифатила само ако си 12,преку сила 13. Али и тоа е многу денешнава младина е ептен напредна. Значи,второ одделение. Подготвена си да се бориш и да поминеш преку се? Ајде оди помини преку Дунав тогаш,и тој ќе биде твој. Ќе бидете вие разделени и повеќе од една година,не се секирај,ќе се навикнеш. За тоа што е Албанец,не коментирам. Де само кажи ми колку години си,страшно ме интересира. А и местото каде беше на одмор. Да одам и јас таму да се заљубам на прв,втор 3425324523523 поглед. Реалноста е груба,али битно е реалност. Тргни ги розовите очила,подобро земи си некои со диоптер.
Врежано во срце после првиот поглед, најубави моменти во животот...па и една година разедленост нема да ви пречела чупе, ми ги разлути афтите уште појако со овој пост, ќе ме убиеш еј И да ти кажам дека си во филм, премногу си заљубена да ме разбереш мене или било кој друг што се решил да жртвува минутки од животот што никогаш нема да ни се вратат, на вакви наивности. Моја прогноза е дека ќе ви пукне бајката како што се распукуваат тие досадните инсекти што по цел ден седат на дрво на жешкото и прават џ џ џ џ џ џ џ џ
Значи имаш 19 години треба да си свесна дека за толку кратко време не можеш толку да се позврзеш со некого. Па ајде и да си се поврзала колку често се гледате штом е тој од друг град? Плус еве да речеме заедно сте месец дена , а ти си подготвена да го чекаш една година. Јас имам дечко од друг град и еве месец дена не сме се виделе и да ти кажам дека едвај се издржува,а не па година дена. Па каква врска имате, па да с еплашишш дека после една година нема да биде иста? Па нема да биде. Јас не би го чекала и не би продолжила. Затоа што сега си занесена не си заљубена.
Дај боже ако некогаш се освести и цел живот ќе го лаже. Најтешко ми е што ни здраво не можам да му кажам кога ќе ме види се прави дека не ме познава, барем да може едно здраво да каже кога ќе ме виде за се она што направив за него, се му е во мислите дека го лажам дека таа другарка за него е се, а не знае дека таа има две лица и го искористува. Навистина не знам како да го убедам дека тоа е лошо за него, ќе го искористи и ќе го остави, којзнае кој и е наредна цел.
АаАн немој да мислиш дека те осудувам, но јас ќе ти кажам без разлика на тоа како си поминала ова лето со него, ти си само во заблуда, ти си само опседната со него, не верувам дека има љубов.. Еве и да грешам јас и сите претходни кои коментирале на твојот пост, да речеме дека има љубов, цела година да чекаш некој ?!.. Хмм ајде прво размисли дали вреди да го чекаш ?! Па ти со него 100% нема да склопуваш брак или не знам што па да го чекаш него. Во врска со верата ќе ти кажам дека можеш да си направиш огромни проблеми, тргни се додека е рано !! Не сум правела проблем кој од која вера е, националност, боја на кожа и слично, но само како другари !!... Немој да си го уништиш животот со некој таков, затоа што верувај дека ти ќе бидеш на крајот онаа што ќе плаче.. Послушај ме и продолжи си со животот !!.. Ти очигледно не го знаеш многу добро со оглед на фактот дека сега брзо сте се запознале и никој не ти гарантира дека он таму ќе седи мирен како бубачка и ќе чека да се врати и да биде со тебе.. Отвори си ги очите, не летај по него ако има кола, пари, ако ти оди по Спојлер ,,газот,, ..Има многу други момчиња кои можат да те направат да се чувствуваш како принцеза, како најсаканата девојка на светот, кои нема да мислат како да ти удоволат за на крај да те искористат. Послушај ми ги зборовите и на овие неколку личности пред мене што ти пишале.. Среќно !
оф љубовта е убаво нешто не би сакала да се разочараш.......далечината може да ја рагори љубовта не значи дека секогаш ја уништува ко што ти викаат погоре .......верата е лошо зошто за да преминеш кај нив ке треба да ја згазиш нашата да го згазиш крстот ке ги повредиш твоите дури и болест ке ги фати ,а за да преминеш кај нив ке се смениш скроз мислам дека дури и неговите ке чекаат да ис невина или незнам што види прашај мозе се современи луге .... поззз
Тешко дека ќе биде нешто од ова... Македонка и Албанец тешко, плус далечината игра улога тука... Ќе се пишете можи 2 недели, после ќе ви стане монотоно се... И да како што кажа Интеристка, Албанците очекуваат да си невина... За жал по мое мислење нема да успее ништо... Тоа вашето било само летна романса...
Не се поистоветив ич со проблемот, ама ми се допадна што го напишала во таков стил, различно од многуте кукања за слични проблеми каде што ќе дојдат и ќе се претстават како добри вили. Замислете да го поставеше проблемот на поинаков начин со доза на кукање и самосожалување како поинаку ќе и пишевте Затоа рипнав
Вчера разговаравме за нас, значи воопшто не беше лошо како што замислував и што мислев дека поинаку ќе реагира. Муабетото почна на заебанција од прво зошто така послесно ми беше да почнам разговор за тоа ама после стигна на ниво на сериозност. Го искористив тоа што излезе порано од работа и го прашав зошто како демек треба да се видиш со некоја и слично на тоа одговори па може не знам и се смееше, и така почна муабетот дека несакам веќе да го делам со други, дека не сум истата јас од почетокот кога сакав само да ми биде трошење на време, дека осеќам нешто повеќе за него. Ми се подналути за тоа како сум можела да кријам нешто толку време. И рече дека муабетов нема да остане само на ова сега,понатака пак ќе разговараме а до тогаш ќе биде како што било до сега... Поздрав и фала многу
helloooo imam problem izleguvam so eden decko koj e vo dolga vrska so druga znam deka ne treba da go pravam toa no sepak mislam deka toj e onoj sto go cekav ne me interesiraat drugi.ova trae veke nekolku meseci i imam cuvstvo deka toj e poveke so mene odkolku so nea no nikogas ne mi dava nadez deka moze da ja ostavi da bide so mene iako mi kaza deka go posakuva toa no deka mu e zal za nea mozebi e zlobno no kako da napravam taa "vrska" nivna poveke da ne postoi helpppp
немој да расипуваш врски.. кога тие се во долга врска и тој ништо не сторил за да раскинат зошто тогаш ти тоа да го сториш? ако раскинат тогај ок.. ама мислам дека не треба да се мешаш
Одговор на твоето прашање може да биде само следново :НИКОЈ НЕ ИЗГРАДИЛ СРЕЌА НА ТУЃА НЕСРЕЌА!!! Како сакаш разбери го ова, ама не пропаѓај уште повеќе во калта која сама си ја создаде. Поздрав и се надевам правилно ќе одлучиш П.С. Само те молам да ги затвориш очите и да си замислиш, како ќе ти биде на тебе, додека си во врска со твојата љубов, некоја од страна да бара совет како да ти ја расипе врската? Ако и после овој опит, немаш одговор, тогаш не е вредно да се коментира на твојот пост П.С.2 И да заборавив да пишам, некако не ми изгледаш на 27 години како што си пишала на профилот, не знам од каде идејата да лажеш за своите години, ама ај
Остави додека е време. Ако сакал да прекине со неа би прекинал. Сама кажа дека ова ви трае неколку месеци. А и, размисли, мислиш дека после ова тебе ќе ти биде верен ? Истото што и го правите вие на неа може да ти се случи и тебе.
Сега знам дека за некој мојов проблем не е ништо посебно, но сакам да слушнам мислење. Работиме во иста фирма со дечко ми. Проблемот е што има 1 девојче кое ми е малку сомнително дека има направено или ( има/ат некакви чувства ) со дечко ми. Значи баш денес онака седевме девојкава јас и уште една колешка и зборевме за изневерување. Јас почнав да кажувам мое мислење, нешто ко у стил - Јас мислам дека дечко ми .... и не ни довршив а сомнителното девојче одма вика... дека до сега не те има изварано нели?? и онака го кажа некако чудно. плус јас сакав сосема др. да кажам. И еднаш ја фатив како го глада во газот... И пред некој ден како да го фатив и него дека за момент ја погледна онака знаете со искри. Но не сум сигурна дали навистина е така или само си замислувам. Мора да признаам дека и сум по малку љубоморна. Вие што велите за оваа моја интуиција, дали стварно е оправдана или не? Дали да му кажам на дечко ми дека се сомневам во ова?