Haha i uste se razmisluva dali e vo red seto toa. Ne mie jasno da se znae takvo nesto i uste da e vo vrska so takva licnost. Zatoa psihijatrite imaat najveke rabota na denesno vreme
Не знам дали темава е за тука ама не можев да најдам каде на друго место да напишам а и овде гледам дека најмногу се пишува. Епа вака, имам 18 години(скоро 19)и во врска сум со дете (23 години) 3 месеци. Детето е од образована фамилија и е фин спрема мене, ме почитува, едноставно ги има сите предиспозиции за добар дечко, иако знам дека е рано да се зборува, сепак сме само 3 месеци заедно треба уште многу да го запознавам, но засега си е океј. Проблемот е во мајка ми која воопшто не го сака, јас сум личност што досега се и кажував на мајка ми и знаеше за сите мои симпатии, едноставно знаеше се за мене, се додека не почнав да излегвам со детево. Толку многу го мрази што не сака воопшто да се гледам со него а го нема ни запознаено, и таа е единствената што има лошо мислење за него од цела фамилија. Секој ден се караме и дури почнувам да чувствувам одбивност спрема неа, сакам да се оддалечам од неа и психички и физички, не можам ни да ја трпам повеќе. Мене ми е преубо со детето, пресреќна сум ко ќе сум со него, чувството е преубаво ама нејзе тоа не и е битно, битно и е само да ја послушам неа а тоа никогаш нема да биди бидејќи мојата среќа ја ставам на прво место. Би ве замолила за мислење.
Цело време ја прашувам и ми одговара дека не бил за мене, бил кренат, ако сме продолжеле да одиме немало да ме прифатат неговите бидејќи биле повеќе образовани од мојата фамилија и најапсуедно од се е тоа дека јас сум била поубава од него сум можела да најдам поубав. Мене лично убавината не ми игра никаква улога.
Види не се ова причини за раскинување. Можеби ако предходно си немала врски па да е заштитнички настроена. Ама ти објасни со фино, на крајот на денот, ти излези си со дечково. Па ако самата забележиш дека мајка ти е во право, тогаш ќе размислиш за понатаму. Не мора да е и кажуваш баш секој детал за врската ако преминува во посесивен родител.
@butttterfly08 ако тебе ти е убаво не си должна никому да се објаснуваш и убедуваш, твојата среќа треба да биде на прво место. Може некој да ми пиша приватна порака? Ми треба совет.
Абе ај Нина не давај вакви глупи совети, сакаш да заглави ли? Како не размислувате малку пред да пишете. Нека позајми од некој ама не од вакви лихвари.
Ама не е решението ова, многу лесно се заглавува така после проблеми ќе си има. Нив не ги боли шо како, камати, извршители, главоболки само. Затоа нека не си игра никој со такви работи посебно ако нема добра причина за тоа. Не е детска играчка.
Брз кредит не се зема ни за сериозни ситуации, не па за поклон за роденден за дечко. Сериозно некогаш не размислувате што пишувате.
На крај краева битен е гестот, не цената на поклонот. Ако те сака нема да ти замери што си му купила поклон од 300 денари а не од 300 евра.
Здраво на сите. Се гледав со едно машко 11 месеци, јас од самиот почеток кажав дека барам сериозна врска, али тој не го бараше тоа затоа што му требало време за да го изживее животот, сметал дека не му е изживеан животот се уште затоа што краток период пред да почне да се гледа со мене раскинал од 3 годишна врска. Јас му реков дека ќе му дадам време, додека да го смене мислењето па прифатив да се гледаме само. Се беше супер, бевме среќни кога поминувавме време заедно, не излегувавме со други луѓе, ме запозна со сите негови пријатели, со брат му, па дури и мајка му и татко му знаеа за нас. Дури и тој сам признаваше и покажуваше дека се чувствува среќно и сигурно со мене, дури и сите мислеа дека сме во врска, затоа што така и се однесувавме. Али на крајот му реков дека премногу време помина, дека не можам повеќе вака, нашите ставови за врска не беа исти, па тој рече дека во овој момент од животот не може да ми пружи сериозна врска и да престаниме да се гледаме, а мене не ми е сеедно ни најмалку ова што тој го сака. Баш мислев дека ќе биде вистинскиот за мене, затоа што се беше убаво и на крај вака испадна, сега сум изгубена, не знам што да правам и како да поминам низ тоа. Секој совет би ми бил добредојден.
@Cacii123 Не сакам да звучам сурово, но вообичаено кога некој така ќе ни каже, дека не е спремен за врска, тоа всушност значи дека не сака врска со нас. А не дека не сака општо врска. Па така, верувај кога некој вистински ќе те сака, нема да има никакви изговори и нема да добиваш мешани сигнали. За твое добро е да не си даваш понатамошна лажна надеж. Се ќе помине, само дај му време на времето