@Cyclop Знам дека е easier said than done, ама за да се избегнат вакви ситуации, потребно е човек многу да работи на себе и љубовта кон себе. Во спротивно, својата среќа и вредност ја ставаме во други раце. И така, никогаш нема да сме ниту среќни, ниту пак ќе се чувствуваме вредни. Значи кога некој ќе ти рече не сум спремен сега за врска, го оставаш токму таму На тоа се одговара, јас сакам врска, само не со тебе, затоа само се гледаме Just kidding, едноставно не треба да дозволиш никој да те прави да се чувствуваш недоволен за врска или демек да чекаш да те избере. Ако му оставиш простор наводно да се предомисли, тоа само му е зелено светло да те искористи до максимум. Љубовта треба да ни го олеснува животот, не да ни го комплицира. А кој сака, сака уште од почеток
Дали 25 години со 35 е премногу разлика? Комуницираме на професионален начин, приватно ретко. Го познавам повеќе години, но некако ми е чудно бидејќи до сега не сум комуницирала со некој 10 години разлика од мене. Страв ми е дане ме гледа како дете, плус мајка ми е 42 години и е помалку разлика со него, отколку јас
@*oli* Според мене е океј, онака не е екстремна разлика бидејќи станува збор за двајца возрасни. Важно е да знаеш што сакаш и да ти одговара човекот.
Пишував и пред некое време.. Блокирав пораки од тој што ме замараше, повторно ми пишува, не можам вишееее, џабе и блокирани пораки пак ми стигнуваат пак ми пишува, што ако пријавам во полиција, ќе има ли некое решение или баш ги заболе и нив?
Imas opcija za blokiras sekoj nepoznat broj sto ti e da zvoni, bar na iphone moze …iskreno ne veruvam deka ke gi boli .. ama sekako opninprijava moze ke se isplashi
@franca Слободно пријави. Мислам дека сепак ќе му тропнат на врата, да му дадат усна опомена, ако ништо друго.
Ама како може ако се блокирани пак да замара? Од друг број ли? Пријави ама не верувам да се замараат за жал. Во краен случај број смени што да ти кажам, секакви манијаци ги има упорни и досадни или па да му се јави некој твој другар, брат или не знам друг некој близок нека го заплаши ако до толку прети. Знам ќе речеш може дека не сакаш никој да дознае ама друго решениe не знам дали има.
Немој да си го губиш времето со некој шо не знај шо сака, ако ти рекол дека не е спремен за врска требало уште од почетокот да се тргниш од него оти ти сакаш сериозна врска. Мене ми е чудно зошто те запознавал со неговите чим не мислел за сериозно. Во секој случај, заслужуваш многу подобар.
Колку е чудно некој на 27-28 години да сака да оди на одмор со родителите (секоја година оди) и колку е чудно да раскинам пошто ми е толку чудно? Као, сака и со мене ама јас не можам да преминам преку тие ненормално блиски фамилијарни односи, па воила кажете ако сум токсик. Моите другарки не се согласуваат со мене.
Би било чудно да раскинеш ради чудно. Мислам, има ,,чудно,, weird и ,,чудно,, необично. Мене ми било необично да сакам да одам на одмор со моите, на 28, ама па, не сме биле некое ,,европско,, семејство, кајшто ќе излегуваме заедно по кафичи и ќе пушиме цигари. Гледам овде кај што сум, не е толку необично. И мислам дека е фино, онака баш искрена и лежерна блискост, ама со здрави граници, наместо македонската ,,Ама МораА кај баба ти на ручек да одиме, и кај тетка ти, и кај стрина ти,,. На твои години ради таа македонската сум раскинала, пошто ми било прерано за семеен филм. Кон кој филм тебе ти влече твојата ситуација, не знам.
Не е чудно зашто чудно. Може си се блиски ептен, не значи ако се возрасни децата дека е трагично да идат на фамилијарен одмор. Тука мислам нема шо да се мешаш. Ете и со тебе иде нормално ко што треба. После откако здравје ако ви е судено да се земете веројатно ќе ја прекине оваа традиција. Не е причина за да раскинеш у никој случај посебно ако ви е супер врската.
Па ај еднаш годишно не е проблем. Ама отвори очи, да видиш да не е мамина маза. Мојот бивши и денес, на 39г., секаде се влечка со мајка му.
@Srckata28 Јас би го земала во предвид општо односот во текот на целата година пред да донесам било каква сериозна одлука. Бидејќи, пример, има такви кои не одат на заеднички одмор. Ама за се друго, дио мио. "Мама ми рече да се женам", "мама така ми кажа", фармерки купува па вика "Чекај мора на мама да и ги пратам, да ми каже што да правам". Со мајка му на телефон на секој дејт. "Не може да идеме таму, моите имаат други планови, не може денес, моите така, онака". Е ова не ти треба ако е така
Сум пишувала во август како да преболам врска која заврши поради насилство. И покрај стручната помош и се друго, не можам да се помирам со тоа дека нема повеќе да бидеме заедно. И тој е психички паднат… Не знам што ме чека веќе пола година помина.
Тоа е зашто те направил зависна од него, суптилно ти наметнувал негови мисли и кога си сама едноставно мислиш дека не можеш без него. Верувај, можеш. Минале месеци, си побарала помош. Тебе ти е битно ти да се средиш, значи ти си само битна. Толку. Секоја мисла е небитна, удри една точка и те молам посвети се на себеси. Кога ќе имаш цврста врска со себе, кога ќе се почитуваш и сакаш нема така лесно во иднина да дозволуваш било кој да те повлекува во нешто токсично. Зашто тоа НЕ е врска. Насилство е. Едит. Те чекаат само убави работи. Ако сакаш пиши ми лп.
Сонце, мене искрено ова не ми е доволна причина за раскинување бидејќи тие изгледа си ја имаат таа фамилијарна традиција уште пред да сте заедно. Сега доколку таа блискост ја премине границата у смисол споделување интимни работи, одење секаде заедно ми е веќе црвено знаме. Имав таков дечко одамна, се споделуваше, и кога дознав ми беше ту мач. Цело време беше сестра ми, мајка ми вака така и мене ми беше веќе неприфатливо бидејќи во сите манџи беа и тие. Сегашниов дечко ми е таков, тој е близок со неговите ама до нормала и си имаат некои традиции кои јас самата сакам да ги почитувам. Дали одење на одмор, или посетување на роднини шо мене тоа ми е ок бидејќи тие се таков тип на луѓе што го прават тоа одамна и не сакам да му одам контра или да се обидам да го променам. Сега, останатото е до тебе, дали би го прифатила тоа или не. Ако мислиш дека ти е премногу тогаш тргни се на страна и набљудувај ги работите и не носи избрзана одлука за која ќе се каеш. По кажаново ми изгледа дека ти си во контакт со него? Дали грешам? Доколку да, зошто не го преќинеш тоа? Психички бил паднат? А не бил кога ти вршел насилство па сега ќе се правиме жртви, жалчиња само за сожалување?