Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. babygurll

babygurll Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    37
    Го сретнав пред 6/7 дена, добив порака од него и не можев да се воздржам да не вратам. Тој работи со психолог исто и назад ме враќа помислата дека сум многу врзана за него. Не знам би ми било тешко доколку не го видам пак во животот на само уште еднаш, а од друга страна знам дека само ме враќа во дупка ситуацијава.

2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.906
    Допаѓања:
    8.403
    @babygurll Не можеш да се излечиш во истата средина во која си се разболела.

Претпоставувам имаш развиено trauma bond со него. И сега се чувствуваш дека ако го блокираш, готово, крај на светот.

Нешто слично како зависник од дрога. Воопшто не ти помага тоа што си во контакт со него. Така само дополнително ќе потрошиш време до следниот хаос.

Најдобро за тебе е веднаш да пресечеш. Кога ќе си многу подалеку од истиот и со 0 контакт, ќе ти се разбистри умот и ќе започне да ти се гади од насилникот.

Направи си го потребното за себе, цени се повеќе. Побарај и психолошка помош доколку ти треба :f:

На steela.honey, Tinaaa, FridaodaMk и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    172
    Ќе незнаеш што те чека после неколку години ако продолжиш да се гледаш со таков профил на човек кој што е насилник.

Побарај си стручна помош на време, ако не ти одговара некој психолог смени го до друг. На 4 билиони мажи во светов ќе се најде друг за тебе кој што ќе те сака, почитува и ќе се грижи за тебе , нема да те малтретира физички и психички.

На babygurll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Те изманипулирал до степен да си мислиш дека неможеш без него.. Не сакам да сум група ама овде сигурно има психичка аномалија, незнам каков живот си имала и нема врска. Ти треба да работиш со психолог/психијатар како да не го мразиш тој човек како да не си ја труеш душата со омраза, друго апсолутно ништо. Те молам, ќе сфатиш кога ќе сретнеш вистински маж.

На ruben-neves му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Не, можеш и ќе успееш, ако те малтретирал, сам е виновен за таа ситуација, не ти, не некој друг, само тој.

Стави се на прво место себе и твоите потреби.

И по врската успева со манипулации, не потпаѓај.

6. babygurll

babygurll Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    37

Ви благодарам на одговорите девојки ❤️

7. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Ne voopsto, ubava tradicija e i ja sum odela, i ne bi go promenika za nishto.
    Sekoj si e razlicen i ne gleam deka ova e strasno.

На Purelove92, Srckata28, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.411
    Допаѓања:
    20.824
    Мене ова ми е океј.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    96
    Не е ништо чудно ако е свесен до кај му е границата

На BlackNight и anaja1 им се допаѓа ова.
  10. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    96
    Дечко ми ќе заминува да вози камион во странство, ќе вози неколку месеци па неколку дена дома и пак исто ќе заминува. Вози и овде, али таму имало повеќе пари. Неговите не велат ништо а мене не ми е сеедно, не сакам да си оди како ќе функционира такваа врска? Сака да одам и јас со него, но не можам јас да оставам сè и да заминам. И јас си имам желби и цели што сакам овде да ги исполнам не размислувам ни малце да јадам и спијам в камион. Дали такваа врска можи да успее ве молам за совет:(

11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Ќе успее ако се потрудите и двајцата.
    Не мисли негативно и гледај на тоа дека размислува за иднината.

На Hrita му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Се успева ако се сака,за се има начин ако стварно сакаш нешто да направиш и обратно. Ако има љубов ќе има и среќен крај,нема начин ни виша сила да ме сопре ако некој љубам со цело срце,ако сака и на јупитер нека е качен

На Cyclop, Hrita и simoncelicius им се допаѓа ова.
  13. SupernovaS

SupernovaS Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    36
    Здраво, пишувам за мој малку апсурден проблем.
    Бев во токсична врска која траеше скоро 2 години. Да дадам мал backstory:
    Константни караници, навреди и така во круг, се додека ситуацијата не ескалира во прекин на врската. Јас ја прекинав поради огромна навреда поради која не можеше да биде занемарена. Повеќе не бев заинтересирана за него бидејќи многу ми влијаеше на психата и бев растроена. Иако премногу го сакав, а и сеуште го сакам, сакав да најдам некој комфорт и неколку пати излегов со друго момче fresh out of the breakup. Порано ги осудував ваквите постапки но, додека не дојдов во оваа ситуација не знаев како е всушност реалноста. Потклекнав на моја слабост и ете се случи што се случи. Го прекинав тој однос поради преголемо избрзување од моја страна, воедно и дечкото се однесуваше многу чудно. Потоа повторно го обновив мојот контакт со бившиот и се гледавме. Иако се гледав со него, во мене беше присутен гневот за навредата и бидејќи и моите дома дознаа, не можев да се смирам со него за толку краток период (месец дена). Бившиот ми кажа дека дознал за тоа мое "гледање", иако никому не кажав. Го излажав дека не сум направила ништо бидејќи ми беше страв од неговата реакција. Продолжив да се гледам со бившиот, продолжија и навредите и прекинав целосно. Во себе понекогаш имам тајна надеж дека тој би се сменил и дека би биле некогаш заедно но, се плашам, што ако навистина ја дознае вистината дека сум го излажала и така ноншалантно сум продолжила со него?

14. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.906
    Допаѓања:
    8.403
    @SupernovaS Според мене, не ти треба ни бивш, ни иден моментално.

Потребно ти е да поработиш на себе и да си ја искорениш токсичноста. Секако, доколку во иднина сакаш здрав однос со себе и со друг.

На A94, sj *O*, Mayaasa и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.203
    Допаѓања:
    4.393
    Леле детски постапки…

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cyclop

Cyclop Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    132
    Бившиот заборави го. Ако до сега не се успеало, тек сега нема да успе. Тоа што ти мислиш да го скиреш, ќе ти биде огромен товар од кој единствен начин да се ослободиш е да му кажеш. Во спротивно, си ризикуваш да потрошиш некоја година од животот во нешто што нема иднина, а кога и да е, ќе разбере.
    Сфати го овој настан, па и врска, како една лекција во животот, дека никој освен нас самите, нема да ги има бенефитите или последиците од одлуките кои ги носиме.

17. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Најголема грешка кај жените е мислењето дека такви токсични луѓе се менуваат.

Бегај!

На sj *O*, Curious cat, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ~Maca~

~Maca~ Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.576
    И самата знаеш дека е токсично, тоа не е здрава врска. Далеку од такви значи не ти треба таков човек размисли ако продолжиш со него, ситуацијата може само да се влоши нема да се смени ништо. Батали не вреди заслужуваш подобро.

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.547
    1. Не се градат врски врз лаги.
    2. Кога еднаш ќе прекинеш со некој, посебно ако имаш добра причина за тоа, зошто враќање назад?
    3. "Ми беше страв од негова реакција" - ако ти е страв на партнер да му кажеш нешто, пиши пропало.
    4. Не мора да се влегува од врска во врска и тоа со било кој, посвети си се на себе некое време.

На sj *O*, Anyshka, Selena01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Elena79

Elena79 Нов член

Се зачлени на:
    4 април 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Да споделам и јас искуство и сакам мислење, имам врска со партнер, кој и сама не знам како успеа да дојде до мене, ме освои за кратко, невина бев кога го запознав, он ми е прв во се, се отворив максимално знаеше се за мене, искористи се против мене при расправии, ме удри кај што бев најслаба, психолошки ми влијаеше, типот физички и интелектуално е ниво подолу од мене, различни светови, како му успеа и сама не знам, инаку сум тип што не е од заљубљива природа, туку ми работи рациото, премногу беше стабилен и ми делуваше дека знае што сака, на крајот испадна дека е манипулатор, дека умее да лаже, дека си има поиграно со моите чувства, дека му сметаа работи кај мене, константно бев критикувана, ми проверуваше телефони ,му сметаше блискоста со моите родители , пријателките ми ги коментираше, и на почетокот постојано ми укажуваше дека мора да постои доверба ,ако настане неверство, дека тоа се проблеми, инаку важам за убава девојка, со доста додворувачи, но никогаш му немам дадено повод за негова љубомора.
    Типот после турбулентен период во односот,се дистанцираше емотивно ама и физички , топло ладно, не се чувствував ценета што и да направев никогаш не му е доволно, постоеше ривалитет од негова страна кон мене, случајно му најдов и во архива стари муабети со жени со кои се гледал во минатото,и кога ми се отворија очите, работам и со психолог, сомнежот не исчезна, знам дека не бил искрен во ништо, можеби ме сакал, но имавме фази ,каде што не покажуваше дека ме сака, немавме секс, ако иницирав јас , знаел да ме одбие и тука првпат се сецнав дека или не сум повеќе привлечна или има некој трет, претходно имавме нормален сексуален живот,потоа постојано е отсутен , знае да е по цели денови надвор со работа и во тој период прв пат се посомневав дека можеби и нешто прави по страна, во период кога е во Скопје никогаш не ми се јавувал со изговор дека е во гужви и сл, едноставно некоја интуиција ми вели дека постои нешто за кое јас не знам, не му верува поради што ми ја има изневерено довербата со други нешта, да напоменам дека сме во вонбрачна заедница, имаме деца, и во периодот на бременост 9 месеци, ниту еднаш не ме погали, не покажа нежност, како супер да му се погоди што нема да мора да сме интимни, после породувањето првиот секс се случи со молење, иницирав јас, он ме одби два пати со изговор дека не знаел дали сум спремна и сл глупости, за на крај да дојде рандом од работа и да му се присака што би се рекло , јас не го одбив тогаш, затоа што умрена бев за еден секс, ама не ми изгледаше како да и он апстинирал во тој период ако ме разбирате, дајте совет, што би правеле психологот ми вели да не избрзувам со постапки, ама мене срцето ми бара љубов ,нежност и се она што од него го немам.