Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Cyclop

Cyclop Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    132
    Во право е психологот да не избрзуваш, во суштина, никогаш не треба да се носат поголеми одлуки кога сме под влијание на некои емоции (позтивни или негативни, небитно).
    Вака, објективно, за жал можеби бртутално, но она што ти бара срцето, како што викаш, не верувам дека со овој човек ќе го добиеш.
    Како маж, ќе ти кажам, да те сакал, немало да дозволи да дојдете во ваква ситуација. Следствено, според мене, илузија е да очекуваш да вистинкси добиеш од него љубов, нежност, внимание, а по се изгледа и верност.
    Работи со психологот, и гледај час поскоро да се соочиш со реалноста и да си го фатиш животот во свои раце. Знам колку е тешко тоа, но за жал, нема бегање.

На FridaodaMk, Elena79, Hrita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Elena79

Elena79 Нов член

Се зачлени на:
    4 април 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Он вика дека ме сака, ама реално не ми делува на личност што знае да сака,се е површно кај него, јас сум поинаква, сакам длабоки разговори, искреност и топлина, ке видиме не е избрзана одлука, секако давам време ке видиме.

3. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.045
    Уау многу брзо од нула до сто беше ова.

Од имам врска со партнер, до иаме деца.

Инаку супер дека одиш на психолог, ама освен тебе лично да ти се подобри психолошката траума од минатото, нема многу да решите не мислам дека нешто ќе смени.
    Реално за проблемот шо го имате би требало заедно двајцата да одите и работите со психолог.
    Шо претпоставувам нема да се деси.

Можеби олеснителна околност е тоа што не сте венчани и можеш во било кој момент да станеш и да си отидеш со бебето ако имаш кај да одиш.

Инаку можеш време да му дадеш на човеков за да седнете и разговарате отворено ако веќе не сте го направиле тоа. Ама со сила да го натераш да збори и да решавате не можеш ...

Почни да правиш план за излез, за секој случај.

На BlackNight, Selena01 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  4. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    2.572
    Не туку давај време, време што никад нема да го вратиш и само го даваш фор фри.
    Цени си го повеќе и времето и емоциите што ги ставаш во погрешни личности.
    Доволно потроши, оди само напред со друг/и.

На Cyclop и Elena79 им се допаѓа ова.
  5. Elena79

Elena79 Нов член

Се зачлени на:
    4 април 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Ти благодарам, повеќе од работиве се веќе направено, ама од моја страна, понудено да одиме на брачно советување, да оди сам, има проблем во последно со алкохолот не прифаќа, објаснето е се ,отворено е се во заедницата наша, сите карти биле на маса извадени, ама јас неговите трауми не можам да ги лечам.
    Секако план си имам веќе две години ,не е тоа туку така, размислувам и за децата едното е бебе а другото е веќе поголемо. Ке видиме ,за брзо.

6. Cyclop

Cyclop Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2021
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    132
    Без да го девалвирам психологот, ама ако не разговарал барем неколку пати до сега со него, не ми е јасно како дошол до таков заклучок?! Ја слушнал само твојата верзија, не дека ти си измислувала нешто, ама да даде такво тврдење без да разговара и со него, не е во ред.

На Elena79 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elena79

Elena79 Нов член

Се зачлени на:
    4 април 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Не имаше на почетокот кога почнав јас да работам со нејзе два пати разговарано со него, чисто да го запознае сакаше, што зборувале не знам, она секако сака да се сочува заедницата, тврдеше дека сме супер пар, дека ствари се решавале и сл ,ради децата и се тоа, ама не успеваме да спроведеме се, оти едната страна не соработува :shake: на психолог не се оди, да измислуваш, напротив јас споделувам работи кои мене ме имаат повредено, ситуации кои јас ги имам доживеано како болни и нтрауматични не верувам дека има и такви што плаќаат за да измишљаат нешо.

8. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Искрено тоа е голема жртва и ид негова и твоја страна. Седни и направи озбилен муабет, преиспитајте се кај сте и што сте.
    За да нема шврлање;

На Curious cat и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  9. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    202
    Ако си имала болни и трауматични искуства голема е шансата дека потсвесно се врзуваш/вљубуваш во луѓе кои те потсеќаат на некој во минатото (backforms) кои те третирале на сличен начин. Мене ова ми личи на trauma bonding и мислам дека најдобро е да се дистанцираш на кратко и да размислиш подлабоко за ситуацијата. Едно е да се вљубиш во некого, а друго е да љубиш, пробај да ја увидиш разликата. Овие две не се исклучуваат меѓусебно, ама второто е побитно за здрава врска. Првото е attachment, а второто се заснова на респект, компатибилност итн. Ако одиш на психолог оди кај некои што стрварно се разбираат, или подобро психотерапевт, зашто мене ми изгледа дека има посериозни проблеми (patterns) во позадина на се ова.

10. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    добровечер луѓе. како што кажував еднаш-не знам кој памти, имав несреќна ситуација да се "карам" со мојот бивши за хрчакот кој заедно го чувавме. Се консултиравме со адвокат и старателството-ако може така да се нарече ми припадна мене. Но, од инат или зло мојот сакан бивши дечко пробува да ми го земе. Ги сменив бравите од станот аам се осеќам небезбедно бидејќи е бивши крадец и знае да обие врата. Знам дека е смешно ама многу се поврзав со хрчачето и ако ми го земе ќе треба да се вратам на терапија. прашањето ми е, како да ја зголемам безбедноста? Како да го заштитам хрчакот додека сум 12 саати излезена? Да го донесам на работа не доаѓа предвид иако шефицата е запознаена со мојата ситуација и ми дозволи да го носам во кафез, но се плашам како тоа би влијаело на угледот на нашата фирма.

11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    17.529
    Прашај те го хрчакот кај сака да припадне,самиот нека одлучи да не се натегате.

На Purelove92, Stark, sj *O* и 9 други им се допаѓа ова.
  12. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    765
    Дај му го на него. И онака ке те потсетува на него. Исчисти ги сите спомени од минатото и купи си нов само твој.

На Selena01 и Celltica им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.237
    Допаѓања:
    26.491
    :D:D

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    17.716
    Дај ми го Врчак, ќе го чувам додека си на работа. :inlove:

15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.771
    Допаѓања:
    40.559
    Јас мислам да си однесеш сепак на работа. Со него и атмсоферата ќе ти биде поубава и ќе бидеш помотивирана. Има во други земји каде што се земаат миленичињата на работа, ништо страшно. :)

16. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.870
    Ќе се испотепаат со желките, знаеш дека не се сакаат :(

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Poyraz Karayel

Poyraz Karayel Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2018
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    909
    Како се вика хрчакот?

18. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.416
    Се гледа дека не пратиш по темите, Врчак се вика.

@Celltica јас би барала некој да го чува дур сум на работа, ко во градинка ама за хрчаци. И попуштање на бившиот никако

На crimson, Bezimenka90, Celltica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Poyraz Karayel

Poyraz Karayel Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2018
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    909
    Ќе пратам, баш ме интересира на кого ќе припадне хрчакот :inlove:

На BlackNight, Celltica и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  20. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.771
    Допаѓања:
    40.559
    Градинка за хрчаци, желки и змии звучи ко скроз океј идеја. Реално не е само селти со проблемов.

На sj *O*, Bezimenka90, sweet-cherry и 1 друга личност им се допаѓа ова.