Во право е психологот да не избрзуваш, во суштина, никогаш не треба да се носат поголеми одлуки кога сме под влијание на некои емоции (позтивни или негативни, небитно). Вака, објективно, за жал можеби бртутално, но она што ти бара срцето, како што викаш, не верувам дека со овој човек ќе го добиеш. Како маж, ќе ти кажам, да те сакал, немало да дозволи да дојдете во ваква ситуација. Следствено, според мене, илузија е да очекуваш да вистинкси добиеш од него љубов, нежност, внимание, а по се изгледа и верност. Работи со психологот, и гледај час поскоро да се соочиш со реалноста и да си го фатиш животот во свои раце. Знам колку е тешко тоа, но за жал, нема бегање.
Он вика дека ме сака, ама реално не ми делува на личност што знае да сака,се е површно кај него, јас сум поинаква, сакам длабоки разговори, искреност и топлина, ке видиме не е избрзана одлука, секако давам време ке видиме.
Уау многу брзо од нула до сто беше ова. Од имам врска со партнер, до иаме деца. Инаку супер дека одиш на психолог, ама освен тебе лично да ти се подобри психолошката траума од минатото, нема многу да решите не мислам дека нешто ќе смени. Реално за проблемот шо го имате би требало заедно двајцата да одите и работите со психолог. Шо претпоставувам нема да се деси. Можеби олеснителна околност е тоа што не сте венчани и можеш во било кој момент да станеш и да си отидеш со бебето ако имаш кај да одиш. Инаку можеш време да му дадеш на човеков за да седнете и разговарате отворено ако веќе не сте го направиле тоа. Ама со сила да го натераш да збори и да решавате не можеш ... Почни да правиш план за излез, за секој случај.
Не туку давај време, време што никад нема да го вратиш и само го даваш фор фри. Цени си го повеќе и времето и емоциите што ги ставаш во погрешни личности. Доволно потроши, оди само напред со друг/и.
Ти благодарам, повеќе од работиве се веќе направено, ама од моја страна, понудено да одиме на брачно советување, да оди сам, има проблем во последно со алкохолот не прифаќа, објаснето е се ,отворено е се во заедницата наша, сите карти биле на маса извадени, ама јас неговите трауми не можам да ги лечам. Секако план си имам веќе две години ,не е тоа туку така, размислувам и за децата едното е бебе а другото е веќе поголемо. Ке видиме ,за брзо.
Без да го девалвирам психологот, ама ако не разговарал барем неколку пати до сега со него, не ми е јасно како дошол до таков заклучок?! Ја слушнал само твојата верзија, не дека ти си измислувала нешто, ама да даде такво тврдење без да разговара и со него, не е во ред.
Не имаше на почетокот кога почнав јас да работам со нејзе два пати разговарано со него, чисто да го запознае сакаше, што зборувале не знам, она секако сака да се сочува заедницата, тврдеше дека сме супер пар, дека ствари се решавале и сл ,ради децата и се тоа, ама не успеваме да спроведеме се, оти едната страна не соработува на психолог не се оди, да измислуваш, напротив јас споделувам работи кои мене ме имаат повредено, ситуации кои јас ги имам доживеано како болни и нтрауматични не верувам дека има и такви што плаќаат за да измишљаат нешо.
Искрено тоа е голема жртва и ид негова и твоја страна. Седни и направи озбилен муабет, преиспитајте се кај сте и што сте. За да нема шврлање;
Ако си имала болни и трауматични искуства голема е шансата дека потсвесно се врзуваш/вљубуваш во луѓе кои те потсеќаат на некој во минатото (backforms) кои те третирале на сличен начин. Мене ова ми личи на trauma bonding и мислам дека најдобро е да се дистанцираш на кратко и да размислиш подлабоко за ситуацијата. Едно е да се вљубиш во некого, а друго е да љубиш, пробај да ја увидиш разликата. Овие две не се исклучуваат меѓусебно, ама второто е побитно за здрава врска. Првото е attachment, а второто се заснова на респект, компатибилност итн. Ако одиш на психолог оди кај некои што стрварно се разбираат, или подобро психотерапевт, зашто мене ми изгледа дека има посериозни проблеми (patterns) во позадина на се ова.
добровечер луѓе. како што кажував еднаш-не знам кој памти, имав несреќна ситуација да се "карам" со мојот бивши за хрчакот кој заедно го чувавме. Се консултиравме со адвокат и старателството-ако може така да се нарече ми припадна мене. Но, од инат или зло мојот сакан бивши дечко пробува да ми го земе. Ги сменив бравите од станот аам се осеќам небезбедно бидејќи е бивши крадец и знае да обие врата. Знам дека е смешно ама многу се поврзав со хрчачето и ако ми го земе ќе треба да се вратам на терапија. прашањето ми е, како да ја зголемам безбедноста? Како да го заштитам хрчакот додека сум 12 саати излезена? Да го донесам на работа не доаѓа предвид иако шефицата е запознаена со мојата ситуација и ми дозволи да го носам во кафез, но се плашам како тоа би влијаело на угледот на нашата фирма.
Дај му го на него. И онака ке те потсетува на него. Исчисти ги сите спомени од минатото и купи си нов само твој.
Јас мислам да си однесеш сепак на работа. Со него и атмсоферата ќе ти биде поубава и ќе бидеш помотивирана. Има во други земји каде што се земаат миленичињата на работа, ништо страшно.
Се гледа дека не пратиш по темите, Врчак се вика. @Celltica јас би барала некој да го чува дур сум на работа, ко во градинка ама за хрчаци. И попуштање на бившиот никако