Имам,мачор неколку месеци. Утре другиден ќе му текни ќе замини некаде и нема да се врати и са шотреба да прам,да кревам паники оти миленичето избегало. Во живото има многу тешки препреки и ако паничиме за глушец шо останува понатаму ко ќе се створи фамилија, па настинале деца, па се скарале па останале касно навечер тогаш вени ќе сечиме ? Премногу сте разгалени зато е вака...
Хахахахахах Луѓето со какви проблеми се соочуваат овие ќе се испотепат за хрчакот. Купи уште еден и дај му го на бившиот нека стави исто име и да нема проблеми Дали за оваа се консултиравте со адвокат па и старателство
Jas dlaboko se izvinivam ama umiram od smeenje,moze da kaze nekoj hrcakot vrcakot kako i da e kaj se naoga dali e ziv i zdrav? Ne mozammm i prekinete so replikite i komentarite od niv uste poveke urlam
Не разбрав како поминавте во социјално, кога има рочиште за мирење, имаа некој наод и мислење за старателство врз кој судот ќе одлучи каде да биде хрчакот, или директно бевте на суд? Не е во ред да ги скокакте институциите.
Што мислите за конкретнава ситуација? Дечкото избегнува средба со мои блиски. Патем заедно сме повеќе од пола година. И јас сеуште ги немам запознаено неговите. Не сум човек што ги форсира работите ама ова ми е малку чудно…
Пола година според мене е мал период за запознавање со фамилии. Немаш потреба уште ништо да форсираш.
Има луѓе што запознаваат фамилии само кога ќе дојде до веридба, а во врска не практикуваат никакви запознавања. Така да...
@Celltica купи нов хрчак и дај му го на дечко ти кажи дека е истиот, а за тебе си земала нов. Од кај ќе знае дека не е истиот, да е куче, мачка ќе се познаде, ама хрчаци има скроз исти.
Ќе си го носам Врчак со мене, а заменскиов ќе го оставам дома нека го земе него Како само да го наречам заменскиот? Мислам дека ќе е Цврчак.
Не е чудно. Малку е пола година, не може ни сериозна врска да се нарече, а и која е потребата од запознавање? Ќе ги запознае кога ќе дојде момент за запознавање без да инсистираш на тоа.
Јас ги запознав родителите на мојот дечко кога бевме околу 7-8 месеци заедно, ама ние до негде знаевме дека сме еден за друг и дека нема потреба од криење Но сепак секој со своите мислења, не велам дека е океј ниту пак дека не е,само по себе ќе си дојде без брзање
Zdravoo, se nadevam nema da me osuduvate za postov. Nemam mnogu drugarki pa od vas baram sovet . Imam 23 godini i verena sum so decko mi okolu 5 meseci, letovo planirame svadba. E sega sto e problemot. Ima eden decko na fakultet, uste od prva godina se znaeme ama sega pocnavme da se druzime i mnoogu mi se zasvigja. Mozam da kazam deka nikogas vaka ne mi se dopadnal nekoj i popoleka decko mi mi stanuva odbiven. Se sto pravi me nervira i pocnuvam da mu sitnicaram, ne namerno ama ete. Ni jas ne sakam vaka da se custvuvam. Isto sonuvav kako svadba pravam so drugarov a ne so decko mi. Bukvalno nemam so kogo da razgovaram, ne znam sto da pravam. Ni sama ne sfakjam kako gi izgubiv custvata za decko mi, dali voopsto gi imav eve ne znam