Ќе си го носам Врчак со мене, а заменскиов ќе го оставам дома нека го земе него Како само да го наречам заменскиот? Мислам дека ќе е Цврчак.
Не е чудно. Малку е пола година, не може ни сериозна врска да се нарече, а и која е потребата од запознавање? Ќе ги запознае кога ќе дојде момент за запознавање без да инсистираш на тоа.
Јас ги запознав родителите на мојот дечко кога бевме околу 7-8 месеци заедно, ама ние до негде знаевме дека сме еден за друг и дека нема потреба од криење Но сепак секој со своите мислења, не велам дека е океј ниту пак дека не е,само по себе ќе си дојде без брзање
Zdravoo, se nadevam nema da me osuduvate za postov. Nemam mnogu drugarki pa od vas baram sovet . Imam 23 godini i verena sum so decko mi okolu 5 meseci, letovo planirame svadba. E sega sto e problemot. Ima eden decko na fakultet, uste od prva godina se znaeme ama sega pocnavme da se druzime i mnoogu mi se zasvigja. Mozam da kazam deka nikogas vaka ne mi se dopadnal nekoj i popoleka decko mi mi stanuva odbiven. Se sto pravi me nervira i pocnuvam da mu sitnicaram, ne namerno ama ete. Ni jas ne sakam vaka da se custvuvam. Isto sonuvav kako svadba pravam so drugarov a ne so decko mi. Bukvalno nemam so kogo da razgovaram, ne znam sto da pravam. Ni sama ne sfakjam kako gi izgubiv custvata za decko mi, dali voopsto gi imav eve ne znam
Ова ти е знак дека воопшто и не треба да се случи таа свадба барем според мене.Може ти е избрзана одлуката.Колку време сте заедно?Човек што сега спрема свадба воопшто не треба да помисли на друг.
so decko mi sme zaedno 3 godini, on e 10 godini postar i mene mi e strav deka brzam, ama on e mnogu vozbuden za svadbata
Голема разлика сте, ти сеуште си млада,.сакаш да шеташ, да запознаваш други личности. Кога си сигурен дека сакаш да бидиш со некого, нема да помислуваш на други. Среди си ги мислите и донеси одлука
strav mi e deka ke napravam ogromna greska ako go ostavam samo radi neso so mozda e moja manicna epizoda
Не ти бил ама сеа ти е? Ај размисли трезвено што сакаш уствари ти. Сериозни сте и планирате заеднички живот, а ти сеа баш ти текна да му замеруваш за ситници и другарот да ти се засвиѓа. Баш сеа најде така? Многу симптоматично некако е. Како се решавате на озбилна врска, а не сте дораснати бе луѓе? Размислувате у што се впуштате или не ви е гајле ич? Шо ако си помлада ти, не е во ред ова што го праиш. И ти време си губиш и на дечко ти му го губиш, а сеа и на другарот.. Не е фер ова.
Ni sega ne e fizicki moj tip, nikogas ne sum go gledala toa kako pregolem faktor nekoj da mi se svigja. Kaj drugarot mi se svigja negoviot karakter i kako me tretira, nz zaso mislis deka go trosam negovoto vreme? Ova e ednostrano, od moja strana on ne ni znae za moite custva. Isto ne znaev deka lugje se resavaat na ozbilna vrska, toa ednostavno se desava, od kaj da znam ja na 20 dali vrskata ke mi e mesec dena ili ke se mazam? Vo zivotot se e nepredvidlivo. I poso mi e gajle i za dvajcata ja se jadam ne poso me boli kurot. Da bese taka ke napraev ko so rekoa pogore ke se izebam so drugarot i naredniot den u crkva. Ja nejkam da go povredam decko mi i da mu napravam traumi toa mi e najgolem strav.
@Makicaki Според мене, а и според пишаното, премлада си за брак. Дури ми е чудно како сте стасале до таа одлука. Најдобро е да ставиш крај на врската додека се уште е навреме. И онака не си заљубена во партнерот и нема зошто и двајцата да се измачувате и осудувате на пропаст. Нема зошто да си го комплицирате животот
Затоа викаат бракот се базира на љубов и почит. Љубовта со тек на годините може и да се намали и изгуби но почитта е важна. Тоа значи дека во брак и да сретнеш некој подобар од маж ти да имаш почит и да не направиш глупост. Ова се мисли и за мажите и за жените да не се сфатам погрешно.
Па зашо ми излеаш ко да не си сигурна дали сакаш да си или да не си. Ова за двајцата се однесува. Карактер само ако ти се свиѓа, а не те привлекува ниту има страст, симпатии, не знам како поише од другар ќе биде? Добро, не знае он ама еве се двоумиш, не си сигурна на што си. Бар таков впечаток оставаш. Непредвидлив е точно. Ама и не се решава чоек на таков сериозен чекор ко веридба и после свадба ако не е сигурен. Што знам, ја не би така. И не рече колку време идете? Може па и има причина зашо си се оладила, тоа ти си знаеш. Чим нејќеш да го повредиш, ќе си размислиш убаво што и како и ќе бидеш искрена кон него. Двајца не може у исто време да сакаш на било каков начин.