Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    13.947
    Да, рекла на 20 коа имала се фатиле.

Уше поарно тогаш, 3 години и се решаават да се земат и и текнува дека не е за неа, дека у меѓувреме чувства се развиваат кон друго лице.
    Не и судам ама треба искрена да е и да му каже за ова.

Замисли у брак да стапат и после главоболки сите да имаат од погрешните одлуки.

Зашо да си отежнува без врска. Штом чувства нема, значи до тука било, не вреди да се труди па и да се измачува. Сама себе ќе се лаже и партнерот.

2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.255
    Допаѓања:
    21.221
    Се плашам дека тролате многу и имате вишок време.... за малце ќе се слизнев и поверував бившиот, таа и хрчакот. :x

На sj *O*, Kalina J., AAKG и 4 други им се допаѓа ова.
  3. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.548
    Штом си засакала друг никогаш не си го ни сакала вереникот.
    Да го сакаше вистински првиот никогаш немаше да засакаш друг. И кога веќе се двоумиш меѓу нив двајца одбери го вториот, да го сакаше доволно првиот немаше да засакаш друг.

4. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Ако го оставиш , дали другар ти ќе сака со тебе дали му се свиѓаш... да не се заебиш тука...
    Друго, не прави со сила свадба ако НЕ го сакаш. Разговарајте да не се брзате за свадба, ти треба малку време да се расчистиш со чуствата

5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.400
    Допаѓања:
    4.245
    Pa sama kazha shto sonuvash, ne sonuvaj..napravi go toa realnost. :wasntme:

6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    17.716
    Па еве како. Клен од 30 години нашол 20 годишна да ја мафта како сака.

Свадбава секако не треба да се случи доколку не го сака веќе, а очигледно не го сака. Па без разлика дали ќе биде со другарот или не.

На SummerGirl, CameliaMiller, sparklie и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    А што има врска дали му се свиѓа на другарот?
    Проблемот е што ги изгубила чувствата за вереникот, ако не е другарот утре друг ќе биди.

@Makicaki
    Пиша планирате свадба, се надевам не е закажана. Кажи му на вереникот дека сакаш да ја одложите за понатаму и дека не си сигурна за таа одлука, зошто очигледно дека не си. Јас би ти рекла да ја откажете свадбата и да му кажиш се на вереникот, ама ти си знаеш.

Мене ова не ми е нормално, во време кога треба да се чувствуваш најзаљубено ти чувствуваш одбивност. Очигледно одлуката за брак ти е избрзана и со оглед на твоите години сигурно дека е. Овај не е вистинскиот.

8. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    483
    21 година во септември 2023 изјавува дека има ,а
    23 години во август 2023 :rofl::rofl:
    :?:

9. Makicaki

Makicaki Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    8
    Stalker much, hate to burst your bubble ali profilov go koristime so sestra mi :*

10. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    13.947
    Е не посветив внимание на ова ниту прерачунав.. :drunk:
    Ааааа, тоа ли било.. Ах бе деца бе, стресови праите само тука. :whew:
    А она шо е малоумна па како ќе каже кленот така ќе постапува?

Ако не го сакаш и не ти е убаво шо мајка бараш со некој? Не е дотолку па и дете, воопшто и не е, ама треба да знае шо сака и како да се постави за да не ја манипулираат.

Еве сеа не била као демек 20 години, поминало доволно време, уште ли не научи на што е и треба да толерира и трпи некој ако до тој степен е дојдено?

Сами стресови си праиме за џабе и си комплицираме во многу случаеви, а можело многу поинаку и побезболно да биде се. Ама дешавки мора да има нели, да не е досадно.

11. Makicaki

Makicaki Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    8
    Update da vi dadam onaka za keif hahaha.
    Zborev so decko mi, mu kazav se so mi lezi na dusa i dojdovme do zaednicki/o zaklucok/resenie da napravime pauza so planiranje na svadbata. Ne raskinuvame. On mi rece deka sfakja zasto pocna da mi se svigja drugarot i zasto gi izgubiv custvata za nego i ke se potrudi da bide toa za mene i pak da go zasakam, a jas ke svedam kontakt so drugarot na minimum. Sekako ne e se rozevo i ja uste se custvuvam ko najgolem idiot za celata situacija so ni ja napraviv, nenamerno sekako. Fala vi na site za input-ot.

I uste nesto da rascistam zs me nerviraat vakvi nekoi glupi situacii. Jas imam 23godini, godinava 24 punam, sestra mi ima 21godina i godinava obv puni 22, decko mi napuni 33 godinava, zaedno sme 3 godini, razlika vo godini ni e 9 i nekoj mesec. Zaedno go koristime profilov so sestra mi zasto imavme ist problem pred nekolku meseci i nemavme kade da prasame a jas citam na femina oddamna i rekov aj so ima veze ke napraime profil. Mislam mozete slobodno da vidite vo temite.

12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.437
    Допаѓања:
    13.947
    Wow, кое срцe бил дечко ти, да си го чуваш.
    Ваков не наоѓаш друг, да знаеш. :l:

И поздрави ја сестра ти. :l:

На Gosh, Martka, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  13. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    17.537
    Не се секирајте не земаат пари за нов профил нека си направи и сестричката.21 век да делите еден профил не иде.

На BlackNight и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  14. Makicaki

Makicaki Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    8
    Ne e ni bitno poso aktivno ne koristime femina, ja ponekad samo citam koga mi e dosadno, ona skoro nikad

15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.442
    Познавам многу луѓе со големи разлики во годините во брак или врска и супер комуницираат. На пример 7 8 па и 10 години.
    Годините не се мерило се додека двајцата функциунираат на зрел начин.
    Ако едниот од нив е незрел, сето пропаѓа у вода порано или подоцна.
    Лично мене туѓиот избор не ми пречи, тоа е нивен личен избор.
    Ако некој ми побара совет ќе му дадам без да го осудам, на крајот нивна била одлуката, натака што сакаат нека прават.
    Е сега, да појдам од себе, лично јас не би била со човек со голема разлика во години ама тоа не значи дека треба да ги напаѓам другите што се одлучиле за тоа.

На SummerGirl, sj *O*, Snowflake92 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.255
    Допаѓања:
    21.221
    Во границите на нормалата ако си компактибилен ментално, физички и сексуално не знам оти не би пробале. И јас никогаш сум немал помлада девојка, па еве да не зарекнам одлично ни оди. :inlove:

На SummerGirl, sj *O* и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  17. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.027
    Ej bog da cuva i da brani,ama odgovorr dade,33 pa neka e i 35,starec be starec go narece,da e 65 da kazam starec aman

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    2.578
    30 годишен не може да си најде некоја на негови години па иде за девојче свежо од средно у факс.
    Не е океј, не знам како поддржувате вакви подли ствари.

Не збориме за 40 годишен со 30 годишна, зборуваме за зрел маж што е со женско на прва, втора факс. Уште не знае нишо за животот, сериозни врски и работа. Ама добро ја има зграпчено штом се заедно три години.

Уште брак сакал типот, а она 23 и и лета паметот, и треба затоа што е млада.
    Различни сцени во животот.

На Gosh, Lotus Girl, Pixi5 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.255
    Допаѓања:
    21.221
    Колку што знам 18 години веќе секој самостојно размислува и горе доле знае кои му се целите (не сај-фај) во живото. Али некој сеуште сака да е дете и на 23 итн, па можеби и не размислува сериозно, затоа и е малку чудно и несвојствено за тебе и мислам никој не рече помеѓу полнолетен и малолетничка. Во секој случај ограничено размислување.

На sj *O* и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  20. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    2.578
    Значи 18 годишна никад не може да е на фрекфенција со 30 годишен, или 20 со 30. Какво ограничување збориш? Тоа се факти.

На Gosh, eliesaab и AAKG им се допаѓа ова.