Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.306
    Допаѓања:
    21.531
    Конкретно случајов со дотичната беше друг. Јас општо ти зборував да речеме на личност што размислува посериозно и сака да гради нешто (секако дека има исклучоци), како што реков со разлика во години 8-10 години е прифатливо.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    2.596
    Клучен збор САКА
    а не ИМА

30 годишен има искуство, 18 нема. Крај.

На Gosh и AAKG им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.306
    Допаѓања:
    21.531
    Мислам дека имаш слободно време и не знаеш како да го исполниш искрено. Јас шо ти зборувам ти шо ми зборуваш... терај.

На Oriental, sj *O* и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  4. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    2.596
    Значи тоа што се пронајде дека дејташ помлада не е мој проблем Старк, јас си дадов мислење а вие терајте како ви одговара, не ме боли мене.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.306
    Допаѓања:
    21.531
    Не бе, си разговараме само и сфатив дека можеби рационалноста и логичноста и веројатно во твоја околина што има такви ти сеуште ќе ги негираш, а ти дадов логично размислување...

На sj *O* и Kalina J. им се допаѓа ова.
  6. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    983
    Каква врска има искуството со карактерот, меѓусебната доверба, ангажираност, посветеност?
    Никаква.
    Возраста е битен, но, не и пресуден фактор за една врска.
    Во врска е круцијално да се има заеднички интерес и сфаќање но, и сериозноста и блискоста меѓу партнерите е важна.
    Од осумнаесет до триесет има разлика, но од дваесет па нагоре е веќе до зрелоста на личноста (најчесто девојката), не годините на партнерот бидејќи жените созреваат порано.
    Претпоставувам си млада па до некаде и лично искуство ти влијаело да имаш дециден став по ова прашање.

Последна измена: 6 февруари 2024
    На sj *O*, Mrs. right и Kalina J. им се допаѓа ова.
  7. Lilkaa

Lilkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2023
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    622
    Заедничката Љубов и верноста е најважна ако нема љубов и верност. нема ништо.

На Heidi__9 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Broher

Broher Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Нова сум овде и ви пишувам за совет. А највеќе да се искажам и да ми олесни. Година и нешто одев со дечко кој многу го сакав и сеуште го сакам, се беше супер до денот кога ми пиша не ме барај повеќе. Човекот исчезна никаде го немаше 6 месеци никој не знаеме каде е освен родителите. Денот кога ме остави по 1 месец јас си фатив друг дечко и еве сега 6 месеци одам со него но цело време мислам на другиот. Пред 5 дена добив порака од него дека сум го заборавила и не сум го побарала да прашам каде е, ми се јави ме праша дали сум среќна со овај сега и дали ми е убаво. Секако дека одговорив да, ми рече дека брзо ќе оладам од него и дека за брзо ќе си дојди бил далеку и ќе ме спаси да не одам со таквии. Јас сега сум навикната на овај живот што е сега за среќна не сум, многу ми фали тој. Дома кај мене знаат дека имам дечко тој иди јас одам кај него и фамилиите ни се блиски. Се фатив со него со надеж дека ќе го заборавам но се изгубив сама себеси. Не можам да го оставам така и да заминам,ме сака,цело внимание и топлина ми ја дава. Не можам да упропастам се за некој што ме остави без објаснување и замина. Стварно не знам како да постапам премногу сум збунета...

9. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    983
    Советувам да гледаш напред, блокираш од секаде како што тој тоа ти го стори првиот пат.
    Запомни, некој што вистински те сака, нема да постапи така, испари без објаснување.
    Доколку не можеш да го блокираш и ти е тешко, види се и разговарајте, но имај предвид дека е голема веројатноста да не се заврши на тоа и искомплицира.
    (Ова сепак многу зависи и од твојот карактер).
    Инаку, ако доволно се окупираш со активности, со тек на време ќе ти помине, можеби не веднаш но за неколку месеци нема ни да се сеќаваш на него.
    Што се однесува до вториот дечко, премногу брзо си почнала со него, да ги залечиш раните.
    Само затоа што ти посветува внимание, почитува и ви се знаат семејствата не значи дека е вистинскиот за тебе. Така што ако љубовта не е взаемна и мислиш дека тоа нема да се промени, подобро не се измачувај.
    Напротив, наместо да рипаш од еден дечко на друг, работи на себе, дај си време да закрепнеш, размислиш, па дури потоа воспостави нова конекција, бидејќи според пишаново моментално не оставаш впечаток дека си на добро место за врска со било кого.

Последна измена: 10 февруари 2024
    На Maca Macka, sj *O*, Broher и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.810
    Допаѓања:
    80.598
    На сите некогаш некој бивш ни пишал, што не значи дека треба да прифатиме нешто. Нема враќање назад. Не може некој еднаш да те остави па после да му текне дека пак те сака. Нема тука сакање туку не нашол некоја друга па нема каде и бившата ќе ја бара. А ти ако не го сакаш дечко ти, подобро некое време среди си мисли и почнувај врска кога ќе расчистиш со багажот од минатото.

На Lotus Girl, Konfetka, sj *O* и 10 други им се допаѓа ова.
  11. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    1.695
    Мислам дека човек што вистински би те сакал нема да исчезне туку така. Ако толку бил заљубен и мислел на тебе немал да испари па сега да сака назад. Нормално е да сака назад, од х причини (не си нашол друга, го фатила носталгија итн) ама човек што еднаш те оставил ќе те остави пак.

Јас мислам да го ослободиш и сегашниот дечко доколку тој ти е само за да го преболиш другиот и прво да си расчистиш сама со себе што конкретно сакаш па после да си фаќаш дечко. Моменталниот твој дечко не би се чувствувал убаво ако знае дека е rebound само, а и тебе ќе ти е тешко ако го повредуваш а тој има искрени намери какошто велиш.

На Martka, Annath, Broher и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Многу ми е жал, но како што кажа си се изгубила сама себе. Мој совет и како јас би постапила е:
    Би му раскинала на двајцата, 2024 да сте ставиме конечно на прво место, би работела на себе, да се вратам вистинската јас, да ја најдам љубовта во себе и кон себе. Хоби, активности во кои уживам итн.. Немора да се има дечко за среќа, а кога ќе бидиш сама со себе среќна тогаш ќе го најдиш вистинскиот. Не брзај, и биди си сама некое време и блокирај го тој што те оставил на најзлобен начин и нека остани блокиран.

На Hrita, Broher, bookslover и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Broher

Broher Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Ви благодарам на сите:l:

На Purelove92 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    3.383
    Што бидна со хрчакот Врчак? :D

На Lotus Girl и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    Чув од стресот од шетање навака натака дека за жал починал...

На L.i.n.a.a и Angie1432 им се допаѓа ова.
  16. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    3.383
    [емоуџи што рони солзи]

На Yo yo и Selena01 им се допаѓа ова.
  17. sonchevooo

sonchevooo Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    22
    ајде женски и момци совет... има еден дечко на работа кај што работам секое утро е во кафетеријата под мојата канцеларија.. си викаме здраво и е пресладок, но не знам како да започнам разговор а многу ми се допаѓа.. возрасни луѓе сме, плус он е со екипа од околу 5 мажи, секое утро се таму. се гледа дека е културен, прекрасен... дури и по малку не сигурен...а јас во мислите веќе полудев. Како да пријдам постапам а да не изгледа очајно..се мислев да им се впуштам во разговор... али само мажи се. пустата ставам три кила парфем за кога ќе поминам да мирисам убаво... хахах :D:D:D инаку има eye contact...што дополнително ми ствара маки.. :D:D

На Antebellum, Dianñ3a и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  18. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    775
    Симни се и ти кога се они таму. Земи си кафе и на излегување као сопни се и истури го. И речи му од што те гледам тебе не гледам пред себе:). Мислам ке го стопиш пред сите другари:)

На purpleblue, Panicarka21, penelope10 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.052
    Хахахаха ме насмеа
    Болје немој така
    Викни го да дојди кај тебе во твојата канцеларија дека ти треба нешто помош и таман да му кажиш шо е работата...

На Yo yo, Gentlewoman! и ThePharmacist им се допаѓа ова.
  20. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    4.679
    Ако имаш храброст на заебанција кажи му никако да ве видам со женско да пиете кафе у тој стил, па може ќе те покани разбираш :) онака демек на заебанција .

п.с немој да ставаш мн парфем , штосот со парфем е маааалку да му замирисаш ( онака шмек малку :D) да сака да те помириса од близу.