Па при првото не појавување мене би ми биле сите аларми активирани, а не па да продолжам комуникација и да мислам дека можи ќе дојди. Ако беше заинтересирана ќе знаеше ти, и таа ќе се појавеше the first time around. Искрено, не личи како да е. Личи како да пополнува време.
Тоа е повеќе од очигледно Јас сум крив што продолжувам комуникација со такви луѓе. Ама кармата е кучка Не ја напнувам. Досега еднаш сум спомнал за кафе. Нема врска. Не ми требаат такви луѓе во животот
Ако таквото мислење во моментов ти помага да се осеќаш подобро - sure. Ама за твое добро е да се дистанцираш и насочиш на друга потенцијална особа и активност.
Точно така. Ние луѓето губиме време некогаш на погрешни луѓе, а на вистинските не им даваме шанса ...
Како да го одвикнам од пушење? Или да го натерам да се откаже. Значи не беше пушач со години (од средно последно), сега скоро пак почна. Едноставно прегрдо ми е да сакам да го бацам и да ме акне реа на цигари.
@Jordanco Smart се договоривте за театар и не дојде? Се договоривте за кафе и те извиси? Run. Не вреди да си трошиш време. Уште првиот пат кога сте биле договорени, а не дошла требаше да не ја бараш повеќе.
Никако :/ За жал луѓето си сме комплексни суштества и ретко влијат советите на другите дури не се испржиме на своја кожа. Можиш само да му кажеш дека ти смета и тој да се потруди ама на крајот на денот негова е одлуката, вољата..
Да ама си викам сигурно има некои tricks со кои би му се згадиле цигарите. Знае дека ми смета и демек абе една само беше. Една една ама се осеќа.
Клизачи, од позади. Никако, ама никако нема да разберам такво однесување. Ко детиште некое, ќе се шетаме по тавани
Мноогу тешко може да одвикнеш некој од тоа, имам пробано дури еднаш му земав две три цигари и ги свиткав на пола(not the best idea) така што што и да направиш нема да ти успее. Поразговарај и кажи му дека едноставно не ти се допаѓа тоа и ако може да намали со користење можеби ќе те разбере
Ова одговор , колку да одговориш нешто , не те разбирам .. што сакаш да кажеш .. нешто из дубине душе .. нешто жално .. нешто повреден си .. разочаран ... не разбран во љубовта ... ШТО !!!
Имам еден малце специфичен проблем. Се допишував со еден тип и ме покани на дејт. Прво, дејтот е вечера, што мене ми беше малце панично дека треба толку време да поминеме заедно, а не се знаеме уште. Ама второ, ме покани специфично на жабји батаци, бил голем фан. Мене од помислата ми се повраќа, ама не сакам да го навредам. Мислам дека многу сака да експериментира со храна. Како да му предложам ново место, кога инсистираше за ова? Совет како да не го навредам?