Совет: Излези надвор и запознавај луѓе, нема ништо поискрено и подобро од запознавање на некој надвор од апликации и интернет.
Истово си го помислив, апла е провидно до што му е, ама од друга страна колку треба да си очаен сељак со тоа што и рекол ќе дошол од друга држава за тоа хаха јас така еднаш излегов со еден што не беше од мк ама делуваше ок, додека не ми кажа демек касно било и не работеле кафичи, сум можела во апартманот кај што бил да дојдам да седиме, само пишав дека тој филм не го гледа и блок, не знам што повеќе има човек да се замара со вакви дебили, а овој на членкава директно и кажал до што му е, уште па се мисли, многу наивно..
Kolku samo cesto dozvoluvame custvata da ne ponesat bez da upotrebime intelekt i posle drug ni e kriv, zosto ne ni e vozvrateno i zosto sme povredeni. Cesto “trcame po onie koi ne ne zasluzuvaat po onie koi ne ni se na dofat cudna e taa psihologija. Ubavo rekle ne e sve do lepotata, kako pominuva vremeto sfakjam nekoi raboti. Najmilo mi e sto posle sekoj pad i sekoja bolka izvlekov nekoja pouka i nauciv kolku treba da se sakas sebesi za da stavis kraj so nekogo kogo si dozvolil da go sakas povekje od sebesi, kakva greska. Ne dozvoluvajte emociite da ve unistat! tolku od mene za ovaa nedela
Рече дека си немала односи, колку години имаш ти, а колку тој? И колку ви се оддалечени државите? Чисто за рамка. Следно, ако си привлечен со некој нормално ќе влечи кон секс муабетот ама фактот дека поќе се напна со идење и седење тука ОД кога дозна дека си немала односи е sus. Всушност и ти осеќаш дека ситуацијата е sus. И најголем sus е дека комуницира САМО ко ќе е на работа. Пак 8 сати работа, 8 сати спиење, шо е со другите сати? Ако прво сакаш да го запознајш, кажи му го то. Не дозволвај да те манипулира дека дојде и дека му должиш секс. Пошто можам да се кладам дека таква ситуација ќе биди и можам да се кладам дека сака само секс. Никому ништо не должиш. А тој ако сакаше врска, ти ќе знаеше за то. Заштеди си време, во околината твоја сигурна сум има тон интересни потенцијални дечковци за тебе.
Разбрав дека работата му е за секс само. Откако ми предложи кога ќе дошол да седиме кај него во апартман, и му реков дека е прерано за врска да се запознаеме малку па после, магично почна 3 смени да работи и да ми пишува по една порака само.. Во право бевте сите од тука, фала на сите што споделите мислење.
Девојки здраво, Ме интересира искуство познавање случај на бисексуалност, конкретно жена дете за очите на светот, а во суштина истиот маж е геј има партнер, какви се искуствата, мислам и гледам станува многу честа појава…
Има тема посебна за бисексуалност може таму ќе најдеш нешто. За овој дел искрено не те разбрав убаво. Кажи малце по детално во кого се сомневаш и како се однесува, па да можеме да ти помогнеме, а ако бараш само симптоми кои се, прочепкај како што ти реков во темата за бисексуалност.
Леле ств, буквално немаше да ми текне што сака да каже 100 пати прочитав не ми влегува во глава. @mawena подалеку од такви, изневерува и тоа со маж И да се трудиме да ги разбереме зошто тоа го прават џабе, на здрав нормален човек не би му текнало такво нешто.
Здравоо. Веќе некое време сум во мисла да побарам совети овде. Со дечко ми сме заедно 1 година и неколку месеци, врска како врска има и убави но и неубави моменти. Кога ќе ставам на кантар поубавите работи тежат повеќе, но во последниот период доаѓа до ситуација да не знам како да постапувам со него, како да се изразувам, како да дојдам до сериозен разговор за работи кои што ме мачат а него мува не го лази и вешто одбегнува разговор за битни теми и во нервоза знае да каже работи кои можат да ме повредат иако знам дека не го мисли тоа. Минатата вечер успеа да ме расплаче со неговата ноншалантност и зборови како јас премногу бргу доаѓам до заклучоци иако длабоко во себе знае дека сум во право за икс причина и овој пат премолчив со цел да не го повредам. Сега чувствувам вина затоа што имав причина за мала караница. Кога сме заедно е најпрекрасниот човек на светот, но чувствувам дека немањето доволно комуникација ни е голем проблем и не знам како да го решам тоа. Му следува тежок период, јас како девојка имам разбирање, му давам подршка и затоа решив овој пат мудро да премолчам и да се повлечам, но би сакала на некој начин да допрам до него или пак да се дистанцирам со цел да си ја сфати грешката но не знам како, кога цело време и покрај сите преокупации за да не мислам на тоа, ќе ме удри некое чувство на тага и не можам да се изборам со тоа. Не мислам дека сите овие работи кои ги набројав се доволна причина да дојде до прекин на врската, но не сум сигурна кој би бил мој следен чекор да го поправам сиот хаос или едноставно да оставам на времето.
Недостиг на комуникација е и те како доволна причина за прекин на врска. Најголем дел од проблемите се резултат на недоволна комуникација воопшто. Не знам колку би траел тој негов тежок период. Ако не е многу долго јас би почекала и после тоа седнувам да зборувам со него многу сериозно. Ако сака да успее врската ќе мора да комуницира. Само не се објаснувај премногу, тој што те сфаќа сериозно ќе те сфати без многу објаснувања. Ако има желба за напредок ќе приметиш, а ако нема јас многу добро би размислила дали ќе продолжам.
Mајка му е болна, ја чека веројатно операција, ништо сериозно, но само превентивно, не се распрашував бидејќи не сакам да влегувам длабоко во темата затоа што му е тешко кога зборува за тоа па инсистирам да не го чепкам. Поради проблемите се немаме некое време видено, иако редовно се слушаме, вчера излезе со пријател да завршат итна работа и кога се врати на шала му реков кога јас и тој ќе се видиме, и тука почна сиот циркуз дека го имам напнато, и барам кавга при што се повлеков и успешно ја промени темата. Други проблеми немаме, сето останато е во ред, само ова не ми дава мир. Нема друга, за тоа сум сигурна
Добро е да имаш разбирање, само гледај да не премине во непотребна толеранција и да изгубиш време на ништо.
Штом викаш мајка му ја чека операција тогаш остави да помине тоа, па после зборувај. Ако се чувствуваш дека треба да се дистанцираш, тогаш дистанцирај се. Води се според твоите чувства.
Абе ајде, си го напнала. Извини што сакам да бидам со тебе, некој ако сака и да нема време ќе рече 5 мин доаѓам да те гушнам. Ако е нервозен нека ти каже а не вака да се однесува со тебе. Јас би поставила граница кога ќе научиш да се однеуваш со почит спрема мене барај ме, во спротивно чао. Нити го малтретираш нити имаш луди барања, тоа што он е нервозен и ти се истура не е океј. Живот не е бајка ќе има билион проблеми и ? Возрасни сме седнуваш и збориш, решаваш не чекаш да помине момент, у лош момент ќе видиш право лице!