Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    1.465
    Si se razocarala za glupost ...da ti kazam sestra mi go fati decko I koj I bese se na svetot 4 godini ..so druga zenska ..pa 2 dena od krevet ne moze da stane ..pa ti vidi sto e privrzanost.

На Ane_na_Bisera16 и Zvezda5 им се допаѓа ова.
  2. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.203
    Go fatile vo muabet, ima devojka garant.

На Anettta, christinnn, EmporioIvankov и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ~Maca~

~Maca~ Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.768
    И јас мислам исто да не има некоја девојка.. Батали не вреде да се разочаруваш ич за таков човек.

На Zvezda5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.355
    Допаѓања:
    84.434
    Немој толку брзо да се приврзуваш за никој. Уште не сте ни почнале нешто, сте комуницирале само неколку дена, а викаш не можеш да поверуваш, ко да си изгубила којзнае што. Не секој има добри, искрени, сериозни намери, затоа немај очекувања и не се приврзувај додека не сте ниту во врска.

На penelope10, Anyshka и Zvezda5 им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.816
    Допаѓања:
    24.442
    Премногу брзо се поврзуваш и создаваш идеална слика дека би го видела во живо. Ништо страшно...
    И да не му се секираш не е ни прв ни последен, да требало че излезевте, а овој нешто мати.

Ова ти го зборувам затоа што и јас имав девојка од интернет пронајдено и се океј си беше.

На Zvezda5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zvezda5

Zvezda5 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    28
    Еве на фб му пишав дека заслужувам барем причина да ми каже, наводно дека сум немала доверба во него и сум му викала дека лаже, тоа било причината за блок.

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.816
    Допаѓања:
    24.442
    Што го излажа за толку краток период и колку години имате?

8. Zvezda5

Zvezda5 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    28
    Не јас него, туку он мене дека реков не му верувам, што е и нормално да не верувам на некој што два дена збориме

9. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.967
    Па реално за два дена не ни можеш да знаеш некој каков е. А стојам зад тоа дека го фатиле у среде разговор, затоа блокирал. И не пишувај на ФБ, не се брукај.

На Gosh, raww, Curious cat и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Zvezda5

Zvezda5 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    28
    Не знам што да кажам, јас бев таа која исклучи дека снемав батерија, после кога сакав да му се јавам пак, приметив, вака ништо чудно не приметив кај него, дури ми рече можеш да дојдеш кај мене да седиш некое време да се увериш дека немам ништо, ајде јас претерав, ама да ме блокира тек така не знам, до мене е јас сум глупава што верувам на секој

11. ~Maca~

~Maca~ Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.768
    Не е зрело ова како мало дете некое. А ти не си требала да му пишеш едноставно батали и продолжи си со живото не се разочарувај за глупости. Ќе дојде подобар.

На Anyshka и Stark им се допаѓа ова.
  12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.816
    Допаѓања:
    24.442
    Ко мало дете, ако уште отсега се лути, ова е да речам ред флег... :/

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Flowerbloom

Flowerbloom Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Поминувам низ развод, со сопругот сме разделени, уште судски потпис да ставиме. Значи меѓу нас нема никакви емоции многу одамна, ниту било што.

Пред некое време почнавме да се гледаме со еден маж, се видовме неколку пати, не планирам за сега ништо озбилно, секс, опуштен муабет и тоа е тоа. Сексот ни е супер, а и муабетот ни оди. Е сега се знам сама себе и ми е страв дека ке почнам да развивам емоции, сега за сега ми одговара ситуацијата, а што како за во иднина немаме ништо дефинирано. Знам дека, ако продолжиме да се гледаме ке посакам нешто повеќе од секс, а тој ми праќа некои сигнали, ама збунувачки. Тој ја знае мојата ситуација и двајцата сме возрасни и зрели луѓе. (30+ и 40+)

Е сега сакам да ја започнам темата за што би било, кога би било, за нас двајцата, ама не сакам да испаднам очајна или заљубена зошто не сум, но од друга страна би сакала да знам на што сме за да знам дали да кренам рачна или не.
    Долги години не сум била во комуникација или било што со друг маж и малку се чувствувам изгубено па ми е потребен совет како да се поставам во ситуацијава.

Последна измена: 5 март 2024
  14. slatka39

slatka39 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2023
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    1.746
    Според мене мислам дека не треба толку да се оптоваруваш, ако вие убаво и на двајцата, зошто да не би прераснало во нешто поголемо? Кажа дека давал некој збунувачки сигнали. Ако не е тајна какви например? Сакаш да кажеш дека прави топло ладно со вашиот однос или? Бидејќи јас така разбрав според напишаното, а и со тоа што викаш дека незнаеш на што сте, мислам дека треба да седнете и отворено да разговарате бидејки само вие еден на друг би можеле да си одговорите на тоа прашање. Исто така кажа дека тој знае во каква ситуација си мегутоа ако некој работи не ти се допагаат во тој однос, ете како што кажа со сигналите што ги прави кажи му дека не сте деца и дека не тие дојдено едноставно до тинејџерска врска чим не ти одговара така.

На Flowerbloom му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Flowerbloom

Flowerbloom Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Да тоа е, сакам да разговараме за иднината, на што сме и каков му е планот, а од друга страна не сакам да испаднам очајна или затрескана зошто не сум. А иако ми одговара сега да се видуваме само за секс, не би сакала да се вложувам на долг период ако немаме иднина.

Инаку збунувачки сигнали од тип на на пример што би правеле во иднина, ке идеме онаму, оваму, кога ке се разведеш официјално ке биде она, ова и му кажувам дека коначно маж ми решил да престане да ме малтретира и ке се потпише, инаку ме живееме заедно подолго време, он ми изреагира онака, као супер, ама не како што очекував, не викам дека требаше да падне во несвест од среќа, ама пак… Неколку дена поминаа од тогаш зборуваме бош муабети само.

16. slatka39

slatka39 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2023
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    1.746
    Аха, епа добро тогаш ако тие вака океј со него без обврски многу многу, тогаш терај те си иако мислам дека не е многу озбилен и зрел како што кажа ти. Ти си го знаеш најубаво јас кажувам само според ова што го прочитав. Сепак да би била јас на твое место би пробала уште еднаш да разговарам со него отворено.

17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.355
    Допаѓања:
    84.434
    Да, разговарајте. Нема што да испаднеш очајна, нормално е тоа да прашаш, кои му се плановите и да знаеш на што сте.

На Flowerbloom и slatka39 им се допаѓа ова.
  18. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    13.501
    @Flowerbloom Може и едноставно во моментот давал некои лажни ветувања и илузии со цел да те заведе полесно и да си го оствари зацртаното во моментот. Неговата бош реакција баш е и некако потврда за ова.

Но, од друга страна, и самата не си заљубена и ти одговара моменталниот однос - строго физички. Па така, не гледам зошто да се разговара на сериозни теми кога и двајцата не го гледате ова сериозно :?:

19. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    4.491
    Screenshot_20240307_233044.jpg ме потсети на ова..
    Н Е В Р Е Д А Т ваквите ко овој и слични.

На joy1, Zvezda5, Tinaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  20. littlehiawatha

littlehiawatha Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво, веќе подолго време сум сама од причина што брзо се приврзувам кога сум во врска, па сакав да ве прашам за совет како да избегнам нагло и интензивно приврзување. Работам во едно министерство и многу ми се допаѓа колегата од соседната канцеларија, но не можам да стапам во врска од причина што знам дека ќе се приврзам. Затоа мислев дека е подобро дека наместо само со него, да почнам да се гледам со 3 колеги, но од 3 различни сектори. Нашето министерство е од поголемите! Што мислите?

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.