Според мене мислам дека не треба толку да се оптоваруваш, ако вие убаво и на двајцата, зошто да не би прераснало во нешто поголемо? Кажа дека давал некој збунувачки сигнали. Ако не е тајна какви например? Сакаш да кажеш дека прави топло ладно со вашиот однос или? Бидејќи јас така разбрав според напишаното, а и со тоа што викаш дека незнаеш на што сте, мислам дека треба да седнете и отворено да разговарате бидејки само вие еден на друг би можеле да си одговорите на тоа прашање. Исто така кажа дека тој знае во каква ситуација си мегутоа ако некој работи не ти се допагаат во тој однос, ете како што кажа со сигналите што ги прави кажи му дека не сте деца и дека не тие дојдено едноставно до тинејџерска врска чим не ти одговара така.
Да тоа е, сакам да разговараме за иднината, на што сме и каков му е планот, а од друга страна не сакам да испаднам очајна или затрескана зошто не сум. А иако ми одговара сега да се видуваме само за секс, не би сакала да се вложувам на долг период ако немаме иднина. Инаку збунувачки сигнали од тип на на пример што би правеле во иднина, ке идеме онаму, оваму, кога ке се разведеш официјално ке биде она, ова и му кажувам дека коначно маж ми решил да престане да ме малтретира и ке се потпише, инаку ме живееме заедно подолго време, он ми изреагира онака, као супер, ама не како што очекував, не викам дека требаше да падне во несвест од среќа, ама пак… Неколку дена поминаа од тогаш зборуваме бош муабети само.
Аха, епа добро тогаш ако тие вака океј со него без обврски многу многу, тогаш терај те си иако мислам дека не е многу озбилен и зрел како што кажа ти. Ти си го знаеш најубаво јас кажувам само според ова што го прочитав. Сепак да би била јас на твое место би пробала уште еднаш да разговарам со него отворено.
Да, разговарајте. Нема што да испаднеш очајна, нормално е тоа да прашаш, кои му се плановите и да знаеш на што сте.
@Flowerbloom Може и едноставно во моментот давал некои лажни ветувања и илузии со цел да те заведе полесно и да си го оствари зацртаното во моментот. Неговата бош реакција баш е и некако потврда за ова. Но, од друга страна, и самата не си заљубена и ти одговара моменталниот однос - строго физички. Па така, не гледам зошто да се разговара на сериозни теми кога и двајцата не го гледате ова сериозно
Здраво, веќе подолго време сум сама од причина што брзо се приврзувам кога сум во врска, па сакав да ве прашам за совет како да избегнам нагло и интензивно приврзување. Работам во едно министерство и многу ми се допаѓа колегата од соседната канцеларија, но не можам да стапам во врска од причина што знам дека ќе се приврзам. Затоа мислев дека е подобро дека наместо само со него, да почнам да се гледам со 3 колеги, но од 3 различни сектори. Нашето министерство е од поголемите! Што мислите?
Јас вака се влечкав две три години. Станавме двајцатњ многу љубоморми еден према друг. Си кажувавме дека се сакаме и сите такви работи но освем бакнеж на чело и прегратка немаше ништо. Буквално. Мене ми смачи како да се плашеше од мене па се гледав и со друг па и тој исто така, па пак почнавме да се движиме и да имаме комуникација и буквално јас го бакнав прва во уста па теравме така ама пак како да се плашеше од мене и така теравме па на крај бев иницијатор и за нешто повеќе. После тоа јас сфатив дека најдобро беше кога бевме само пријатели. Крај.
Дефинитивно беше најдобро кога бевме само пријатели, јас го запознав подобро на љубовна база и го баталив
Се разбираме. Затоа од старт не сме биле нешто поќе туку само пријатели. Да требало ќе било од сам почеток. Пример со сопругот од старт беше на љубовна база, љубов на прв поглед буквално.
Здраво луѓе! Поопширно ќе го затерам ова, најпрвин да кажам дека ако некој има нешто против, нема потреба да коментира а и не е дека и мене ми е сè уште нешто многу прифатено тоа, не сакам да ме опишува како личност ниту пак некој да замарам со тоа, моја интима е но морав во случајов да спомнам за да се разјаснам. Еве да почнам, да не вртам од околу, во последно време ми се допаѓа девојка која сигурно има преку 20 години и е вработена во едно кафуле кое често го посетувам, е сега, работата е што јас сè уште немам 18, а воглавно, тоа дека сум девојче. Ептен женствена сум што дури и самата не очекував да тргнам по тој пат, но да го оставиме тоа настрана. Работата е што сакам некако да се зближиме. Знаеме нешто да си искоментираме чат-пат затоа што веќе и таа и другите ме познаваат по моето често посетување, и за денот на жената оставив мал гест кој што и се допадна многу, но сакам да ја прашам за некоја социјална мрежа, да искоментирам нешто повеќе, или нешто слично- да направам некој малку поголем чекор. Воопшто не сметам дека таа е по девојки, но повторно се држам за тој % дека можеби грешам затоа што уште не ја знам лично, или дека можеби би можело тоа да се смени кај неа, како што се случи кај мене. Можеби залудно е, но многу сум упорна кога ми се допаѓа некоја личност, никогаш не е нешто casual кај мене, секогаш е огромно нешто и страствено Но, нормално ако не биде, тогаш барем да ми стане поблиска, и ситниците ми значат. За сега многу би ми значело ако слушнам некои повеќе tips, било какви, па се постепено.. Знам дека не е вообичаено да чуете вакви работи, но многу би ми значело ако барем една личност се потруди да има добра реакција на ова, но на крај краева форум е така да сè очекувам ( Не најдов друга категорија приближна за вакви нешта, се надевам не замерувате )
Јас сакам друго да ти кажам. Нема врска дали си женствена или не за да ти се допаѓа девојка (општо некој од твој пол). И не е страшно, ни срамно. Кога веќе ги идентификува чувствата, ќе се навикниш и на нив. А за девојката, ако не одиш дирек и крајна цел ти е да ја имаш како другар ако не успејш за поќе, прво напрај муабет со неа. Чим си редовна сигурно и те има запамтено, барем јас на места каде сум била редовна со вработените сум била на доста friendly односи. И ако стигниш до тие доста френдли односи - ептен е лесно да премини нешто онлајн.
Дали би се гледале со некој кои би Ви рекол од старт дека девојката треба да биде поубава од дечкото? И дека девојката не смее да допушти да има повеќе од 10 вишок кг? Исто така да има убави црти на лицето, уште ме праша јас дали сум имала и покрај тоа што ме виде на слика... Не знам дали вреди да излезам со ваков? Кој знае во живо што мани би ми нашол? Впрочем, вака за други работи се согласуваме и ок ми е дечково, ама после ова, не знам дали вреди
Ти кажи му оти сакаш твојот потенцијален дечко да вози бмв, и да заработува 6 нули во евра годишно. За последно, прашај го дали живее со мајка му.