Луѓе јас знам дека не ме сака. Не може човек што те нема прашано ни како си, да те сака. Еднаш малце ме подчукна кола, после тоа 2 недели од страв не можев да спијам, ме гледаше будна во 4 5 сабајле и ни да ме праша зошто не спиеш. Јас му викам ме боли главата, наместо да добијам некој одговор, тој ми вика аа и мене пред 2 дена ме болеше. Не може човек кој не би направил ништо за тебе да те сака. Единствената работа заради која е со мене е тоа што очигледно сум му дала до знаење дека премногу го сакам и би направила се за него, а и имам направено. И тој, и мајка му и сестра му ми имаат кажано дека по нормално девојче никад не ќе најдел. Колку многу пати ми има кажано знам дека ме сакаш премногу, сфаќа и затоа си прави се што ќе си посака. Некој гнев од внатре ме тера да му дадам до знаење дека не е така, да се заплаши малце како што јас сум се плашела, да се запраша дали го сакам како јас што сум се прашувала, иако знам дека е тешко, ниту па знам што и како да направам. Веројатно не ни вреди. Ви благодарам на сите, многу ми помогнавте психички, досега се си мислев да не сум јас со преголеми очекувања
@Maylin Знаеш како најдобро да си го добие заслуженото? Сега да го блокнеш од секаде и никогаш повеќе да не слушне од тебе нешто Најдобра одмазда за такви е секогаш да ги блокираш, да си продолжиш со животот и да започнеш да блескаш од секој аспект Бидејќи тоа најмалку го очекуваат Верувај дека ништо нема да го заболи повеќе од тоа П.с Знам дека моментално ти се чини како невозможно, бидејќи како да се одвикнуваш од дрога. Па сега ти се чини дека треба да одлепиш фластер од рана наеднаш. Но, верувај камен од рамена ќе ти падне. Избори се за себе
Замини си од негов живот, почни од почеток, не нова страница, почни нова книга. Човек да шара наоколу и да се враќа кога му текне, па никад нема да ме види а не пак да дозволам да ме контактира, на слика бре нема да ме види. Разбирам дека го сакаш, но тој тоа не го заслужува колку и да е клише. Собери сила, храброст, не се плаши, туку направи го тоа што знаеш дека треба. Не му дозволувај да ти ги исцица емоциите, енергијата, сето она што го поседуваш. Нема да те лажам, ќе те боли, но време лечи се, и ќе биде подобро, ќе видиш.
Sosema korektno i ne baras premnogu, ne bidi protiv sebe. Ova treba sekoe normapno masko da go pravi, da se geizi za svoja zhenska, da bidi vnimatelen, da ti pomaga i poddrzhuva. A ne vaka...
Тој трча бидејќи таа го прифаќа со раширени раце и го трпи. Таа е лабилна,тоа е. За другото не коментирам а уште повеќе да замислувам некого.
Вака, не знам дали е за овде, најмалце што сакам е да си направам проблем, на самата себе и онака во последно време ги имам доста, случајно на еден лажен фб почна да ми пишува еден ај викам ќе го зезам, ми рече дека е оженет ама ја изневерува жена му веќе три години, јас намерно да дознаам што како, го прашував, ок небитно тоа, човеков се издаде за се буквално и со докази, ја најдов жена му на фб... Како објавувала каков маж има, колку ја цени ја сака, на кратко да кажам, ми падна жал за девојкава, мисли дека овој и е верен и најдобар на свет маж, знам дека не е моја работа и да се мешам, ама жал м ие за девојкава се гледа дека е ок и нормални слики и се, ама овој... Ненормален, иначе не се замарам со вакви работи, ама кога видов каква жена има, ми падна жал уште што све објавувала за него, светец го направи а овој... Што би направиле на мое место? Да не се мешам? Ама, ја жалам девојкава, овој ја прави будала 3 години...
Ништо, ама се стаив на нејзино место, да веруваш на некој, да го објавуваш на фб ко совршен маж а те праи будала три години...
@franca Јас лично би го блокнала тој и толку, крај на приказната. Дефинитивно не би одела да кажувам и уште толку да се плеткам подалеку во приказна со непознати. Бидејќи на крај човек ни крив ни должен, може да го извлече подебелиот крај т.е да испаднеш виновна, а си сакала само да помогнеш. Исто така, ако веќе ја изневерува толку долго, жена му не верувам дека до толку ништо не знае.
Нели порано имаше едно balkanske prevare конкурирај ќе те вработат ако си невработена Шала на страна, јас не би се мешала.
Читам и се чудам малце... Замислете си стварно да сте и во кожа на таа девојка, да Ве изневерува мажот со секакви а Вие да живеете во некоја заблуда дека Ви е верен па уште утреден дете да му родите на таков... Јас би кажала, штом рече дека делува ок, жално е да верува на таков дебил, ќе покажеш пораки и нема зашто ти да бидеш крива, впрочем и онака е лажен профилот твој, како што имаш напишано? Женава ако е саглам ќе треба едно фала да ти каже, а ако почне да ти се понаша, блокирај ја само, очигледно си се нашле.
Ама стварно не е моја работа да се мешам. Еве лично пишувам како би постапила. И да се заедно и да имаат деца, нивно е. Јас одлучувам само дали ќе вратам на пораката на мажов или не. Може утре да ми пише комшијата дека земал дрога, и што да одам дома да го кажувам на неговите за да го "стегнат"?? За овој случај од кај да знам дека жената не знае? Тоа "ај ќе кажам па да знае жената", ми алудира на повредено его, особено ако на едната страна и биле симнувани ѕвезди а на крај ништо од тоа. Па ајде и они нека страдаат или нека раскинат. Не сме тинејџери, возрасни луѓе сме. И нема што да се замарам со туѓ живот.
Jас не би рекла дека женава незнае бидејки многу бракови живеат со тоа знаење, поточно женава мислам дека знај и си ќути, затоа можи и го фали јавно и ако е вака како што реков ти и да и кажеш со докази пак тебе ке те најди крива. Блокирај го и не се замарај. @franca
Ја би сакала да знам доколку мој партнер ме изневерува, но поткрпено со докази. Џабе се лупате тука у гради, секој сака.