Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Јас не реков дека не го сакаш. Ама кога тој е на една страна на кантарот, а на другата страна е Шпанија, што мислиш? Ете речеме останеш со него, колку и да се сакате, ништо не е мед и млеко и кога тогаш ќе има кавга и ти ќе си речеш како не те оставив и не заминав во Шпанија. Од друга страна идеш таму, ама не можеш да најдеш некој кој ќе те сака така и ќе си речеш, да ти ебам Шпанија, што не си останав таму? Јас живеам во странство и имав 2 врски, не ги терав да дојдат кај мене, али јас бев спремен да се вратам во Македонија за нив, т.е бев спремен да идам да живеам во Зимбабве во колиба ако треба за да бидеме заедно, али тие не беа и тоа е тоа, јбг.

На Luminary, bicycle, Snowflake92 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    7.974
    Си во тешка ситуација. Многу е битно, ако не и најбитно, во еден брак, гледиштата да ви се на исто ниво за иднината. Кај мене во ситуацијата, двајцата се гледавме како сакаме да живееме во странство.

За жал, нема некој да ти даде полезен совет. Ми изгледа дека ти ќе мора да бираш меѓу твојот дечко и твојата огромна желба да живееш на друго место.

Од друга страна, родителите на дечко ти спремаат спрат за него. Значи ќе живеете на исто место? Ако е така, отвори ја темата снаи и свекрви и види колку тоа ќе ти се исплати на долг рок. Љубовта тогаш нема да ви биде толку слатка. Колку и да мислиш дека ќе се согласуваш со нив, нема. Две жени ако не се во крвна врска, под ист кров, не градат добри односи. Тука ти треба да размислиш што понатака.

И исто така размисли, зошто ти да бидеш таа што ќе мора да седи во МК поради него. Зошто тој не се жртвува да живее некаде затоа што ти сакаш. Не дека нема да може да најде работа. Само може да му биде испод част да работи нешто друго. Тоа му е сигурно на него болката.

Тоа е. Нема кој совет да ти даде. Или следиш свој сон или живееш туѓа замисла за твојот живот.

На Billy Idol, Wh@tev3r, Manako2 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Martina TT

Martina TT Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Штом навлеговме во архитектура да разјаснам еве дека куќата е со три влеза - три спрата и дворот е поделен на три дела излегува на две улици. Така да доколку не отидсм во нивни двор, т.е во на идната свекрва дворот, нит ќе на видам, нит ќе ме види. :) А и никој не кажа дека ќе живееме таму?? Спратот е негов, дали ќе го користеме или не е наша работа. Иако интензивно си бараме станче моментално.

Не сум со него за пари, би живеела и во 15 квадрати. Се знам со него и неговите од пред 15 години, бевме школски во основно.

Не ми беше муабетот за тоа кој кај ќе живее, кажав само што е "планот". Од друга страна, никој не ми гарантира мед и млеко во друга држава. Од една страна работата што ја имам овде, таму би ја имала после 6-7 години можеби, можеби не.

Сепак фала во на сите за вашите мислења! Поздрав

4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Зошто мислиш дека сите снаи и свекрви што живеат под исти кров не се сакаат?
    И зошто секогаш свекрвата мора да биде лоша а не и снаата?

На H.VAGA и oblace1 им се допаѓа ова.
  5. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    7.974
    Самата го наведе тоа за спратот. Јас само ти прокоментирав дека такво живеење не е идеалистично. На крај ти си одлучуваш. Но, 10 влеза да има куќата, пак сте во една на куп. Ако мислиш дека ти го кажувам ова со лоша намера, немам никаква корист од тебе. Самата ќе си ја увидиш грешката. А и самата пиша дека дечко ти ќе те бара зашто го спремаат спратот. Значи очекува да живееш со него таму.

Не те сфаќам. Пишуваш сон ти е да живееш надвор од МК, сега кој ти гарантира дека ќе успеам таму.

Што совет и мислење бараш?

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    7.974
    Не е тоа темата, но знаеш снаа и свекрва што многу се сакаат под ист кров?

7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Да, познавам.
    Неколку и тоа.
    Ако темана за снаи и свекрви е полна со такви приказни, не мора да е секаде така.

На Anaroz1 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.454
    Допаѓања:
    190.850
    Еве, јас да ти кажам. Цел живот откако пораснав, сакав да се иселам од Мк, човекот што го сретнав и го одбрав да ми биде маж, немаше абер од селење. Ама никогаш не сум ги ставала тие две работи на кантар, а по некое време и него му созреа идејата за селидба, па се преселивме. Луѓе од секакви професии и со секакви семејни ситуации, вклучително и мали деца, се иселија исто така.
    Дали е Шпанија идеална или подобра за живот, не знам, и дали би била за вас, исто не може да знаете. И јас имав идеја за омилено место за живот, па се најдов на сосем трето место и којзнае каде уште може да ме однесе животот.Нема универзален одговор на твоето прашање, само да знаеш дека погледите на светот се менуваат а исто е променливо и тоа што некој сака сега и што ќе сака подоцна.

На Cosmic Girl, Dentina, butterfly6223 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    7.974
    Се додека снаата не затрудни, секогаш тече мед и млеко:D Ако де, нека си види, немам против. Јас не би сакала.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Еве у конкретен пример, свекрвата на другарка ми која инааку има две деца, секогаш се договараат за прошетки, за децата, ручек и вечера и други работи.
    Секогаш за празници си даваат најуубави подароци, една за друга лош збор немаат кажано, аа во мал град живеемме.
    Ај да не избегаме од темата.

11. Martina TT

Martina TT Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Тоа што неговите си спремаат спрат не значи дека таму ќе живееме. И татко ми има спрат во куќата на баба ми па никогаш не сме живееле таму. Што не ти е јасно?

Едноставно кажав дека имам желба да живеам во странство но сама не би заминала бидејќи знам дека ќе ми е тешко без него и ќе се каам цел живот.

предобро кажано ... истото и тој го вели сега за сега не сака, за 2-3-5 години не се знае можеби ќе сака. Од една страна го сфаќам дека платите што ги земаме овде се добри и може да си овозможиме се, доколку заминеме нема веднаш да ха имаме таа работа и таа позиција.

Иако мое последно мислење е дека не би го оставила за да заминам да живеам во странство, но доколку еден ден нешто лошо се случи меѓу нас би заминала и на 40 години...

12. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    44.156
    Стварно не ве сфаќам кога барате мислење, а после секое кажано се тепате за истото ако не ви чини.
    Мартина ти си решена да останеш тука со него, дали сама себе се убедуваш дека ќе ти е супер и ти одговара или стварно тоа го мислиш не знам, ама очигледно бараше потврда тука за таа опција. Како и да е среќно понатака.

На Dentina, violetblue, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  13. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    7.974
    Тогаш што ти е поентава со реченицава и каква улога игра тоа што неговите спремале спрат со тоа дека ќе те запросел? Зошто мислиш дека ќе те побара ако спремаат спрат неговите?

На emiliana и Polyincognito им се допаѓа ова.
  14. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Лол, прашуваш, не ти чини, па сите овде ти се виновни...
    Чиллл, ние овде не можеме ништо да ти направиме, твое е да си избереш, кај сакаш, со кој сакаш, како сакаш. Имај убав ден, а и убав живот, али прво среди си ги сметките самата со себе, пред да го заглавиш и него.

На Cosmic Girl, eliesaab, emiliana и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.747
    Истово сакав да го пишам, последната порака е многу пасивно агресивна.

Што барате совети, ако после не сакате да слушнете мислење? Пасивна агресивност е ова, а доби многу културни совети
    Сепак мислењата се базирани и на субјективно оценување/искуство. Факт е дека во заедница е потешко.

На Wh@tev3r, Polyincognito, ArabellaStarfall и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    2.674
    Радо би во Шпанија со коктел него дома со свекрва.

На Anyshka, potatoface и Selena01 им се допаѓа ова.
  17. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    262
    Здраво
    Дали би биле во врска со човек кој бил разведен и нема деца...
    Знам дека, не е тоа страшно итн итн ама, никогаш не замислував дека ќе ми одговара некој таков по однесување, карактер, сакам да кажам дека, сум доста повлечена девојка и не сум имала до сега ваков случај, повеќето со кој сум пишувала и запознавала биле слободни, исто така кај мене во фамилија не бил некој со некој разведен, ќе ве замолам без непотребни коментари.

18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    23.885
    А овој не е слободен моментално или?

19. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    262
    Лошо се изразив... Слободен е, туку мислев на тоа дека не сум имала прилика со некој што имал жена да се гледам...

20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.925
    Допаѓања:
    23.885
    Е добро де, што ако имал.
    Жена или девојка, што има врска?
    Тебе прв ти е? Ваљда не.
    Ако расчистил со неа и си одговарате, why not