Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.254
    Допаѓања:
    205.027
    Еве, јас да ти кажам. Цел живот откако пораснав, сакав да се иселам од Мк, човекот што го сретнав и го одбрав да ми биде маж, немаше абер од селење. Ама никогаш не сум ги ставала тие две работи на кантар, а по некое време и него му созреа идејата за селидба, па се преселивме. Луѓе од секакви професии и со секакви семејни ситуации, вклучително и мали деца, се иселија исто така.
    Дали е Шпанија идеална или подобра за живот, не знам, и дали би била за вас, исто не може да знаете. И јас имав идеја за омилено место за живот, па се најдов на сосем трето место и којзнае каде уште може да ме однесе животот.Нема универзален одговор на твоето прашање, само да знаеш дека погледите на светот се менуваат а исто е променливо и тоа што некој сака сега и што ќе сака подоцна.

На Cosmic Girl, Dentina, butterfly6223 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    10.496
    Се додека снаата не затрудни, секогаш тече мед и млеко:D Ако де, нека си види, немам против. Јас не би сакала.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.216
    Допаѓања:
    42.312
    Еве у конкретен пример, свекрвата на другарка ми која инааку има две деца, секогаш се договараат за прошетки, за децата, ручек и вечера и други работи.
    Секогаш за празници си даваат најуубави подароци, една за друга лош збор немаат кажано, аа во мал град живеемме.
    Ај да не избегаме од темата.

4. Martina TT

Martina TT Нов член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Тоа што неговите си спремаат спрат не значи дека таму ќе живееме. И татко ми има спрат во куќата на баба ми па никогаш не сме живееле таму. Што не ти е јасно?

Едноставно кажав дека имам желба да живеам во странство но сама не би заминала бидејќи знам дека ќе ми е тешко без него и ќе се каам цел живот.

предобро кажано ... истото и тој го вели сега за сега не сака, за 2-3-5 години не се знае можеби ќе сака. Од една страна го сфаќам дека платите што ги земаме овде се добри и може да си овозможиме се, доколку заминеме нема веднаш да ха имаме таа работа и таа позиција.

Иако мое последно мислење е дека не би го оставила за да заминам да живеам во странство, но доколку еден ден нешто лошо се случи меѓу нас би заминала и на 40 години...

5. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    44.632
    Стварно не ве сфаќам кога барате мислење, а после секое кажано се тепате за истото ако не ви чини.
    Мартина ти си решена да останеш тука со него, дали сама себе се убедуваш дека ќе ти е супер и ти одговара или стварно тоа го мислиш не знам, ама очигледно бараше потврда тука за таа опција. Како и да е среќно понатака.

На Dentina, violetblue, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  6. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    10.496
    Тогаш што ти е поентава со реченицава и каква улога игра тоа што неговите спремале спрат со тоа дека ќе те запросел? Зошто мислиш дека ќе те побара ако спремаат спрат неговите?

На emiliana и Polyincognito им се допаѓа ова.
  7. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    1.820
    Лол, прашуваш, не ти чини, па сите овде ти се виновни...
    Чиллл, ние овде не можеме ништо да ти направиме, твое е да си избереш, кај сакаш, со кој сакаш, како сакаш. Имај убав ден, а и убав живот, али прво среди си ги сметките самата со себе, пред да го заглавиш и него.

На Cosmic Girl, eliesaab, emiliana и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.967
    Истово сакав да го пишам, последната порака е многу пасивно агресивна.

Што барате совети, ако после не сакате да слушнете мислење? Пасивна агресивност е ова, а доби многу културни совети
    Сепак мислењата се базирани и на субјективно оценување/искуство. Факт е дека во заедница е потешко.

На Wh@tev3r, Polyincognito, ArabellaStarfall и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    Радо би во Шпанија со коктел него дома со свекрва.

На Anyshka, potatoface и Selena01 им се допаѓа ова.
  10. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    317
    Здраво
    Дали би биле во врска со човек кој бил разведен и нема деца...
    Знам дека, не е тоа страшно итн итн ама, никогаш не замислував дека ќе ми одговара некој таков по однесување, карактер, сакам да кажам дека, сум доста повлечена девојка и не сум имала до сега ваков случај, повеќето со кој сум пишувала и запознавала биле слободни, исто така кај мене во фамилија не бил некој со некој разведен, ќе ве замолам без непотребни коментари.

11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    28.861
    А овој не е слободен моментално или?

12. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    317
    Лошо се изразив... Слободен е, туку мислев на тоа дека не сум имала прилика со некој што имал жена да се гледам...

13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.476
    Допаѓања:
    28.861
    Е добро де, што ако имал.
    Жена или девојка, што има врска?
    Тебе прв ти е? Ваљда не.
    Ако расчистил со неа и си одговарате, why not

На oblace1 и Wh@tev3r им се допаѓа ова.
  14. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    10.496
    Бараш мислење од околината за дали да бидеш среќна и да уживаш?

Прво самата имаш предрасуди. Тргни ги тие и нема да ти значи ничие друго мислење.

На oblace1 и Selena01 им се допаѓа ова.
  15. Lavender4

Lavender4 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.446
    Што ако имал жена, имал и се развеле, плус кажа немаат деца, значи нема нешто што ги врзува..

16. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    13.505
    @Tih-ana Ја спомна фамилијата, па претпоставувам те кочи тоа што ќе кажат домашните.

Едноставно може и да го одминеш тој дел т.е не мора да знаат, ако веќе те загрижува тоа :D

И уживај, кога веќе сте се поклопиле со партнерот :*:

На oblace1 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  17. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    1.820
    Why not?

18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    14.190
    Зависи која е причината за развод со бившата сопруга, ако го оставила поради изневерување, пиење, коцка, дрога, алкохол, лажење, неплодност итн., не би била со него.. А ако причината не е проблем кај него, него од другата страна, би била, зашто да не..

На Anettta, Nice girl ☺️, Snowflake92 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Мартинчо

Мартинчо Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво дечки, нов сум на форумов сакам да ве прашам и да ве замолам за совет, запознав едно девојче премногу се вљубив во неа девојчево ми е другарка од факс еве веке една година се дружиме дружбата започна чудно малку нема врска излегуваме на кафе се пишуваме по цел ден но има еден проблем девојчево не знае дека ја сакам но има дечко мегутоа ми е малку чудна нивната врска затоа што таа вели нема да се мажи со ни еден а има дечко. Незнам дали е правилна одлука да и кажам дека ја сакам имам забележано како ме гледа во очи повеќе време не сум сигурен дали и таа има чуства кон мене или јас така си фантазирам ве молам секој совет е добредојден ви благодарам однапред... Убав ден на сите

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.967
    Види и да беше со обратно улоги, пр женско да бараше ваков совет истово ќе го пишев. Нема шанса да не приметила дека ти се допаѓа. А ако она е во врска а се однесува како да не е тогаш е shit person. И тоа делот со не ни се мажела со никого, не ни го сфаќал сериозно, пошо сите знаеме да кажеме нешто такво
    Повеќе ми боде очи делот дека е во врска, можеби е среќна во врската, и сега ти ќе се најдеш на средина, и може само да испаднеш повреден ако она сепак си се реши за дечкото. А да пробуваш да ги раскинуваш тоа не би препорачала
    Мое е да си се потргнеш на страна, пошо сепак не е single девојката.

На Katie90, Snowflake92 и Billy Idol им се допаѓа ова.