Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Selena01

Selena01 Популарен член

Види, многу тешко можеш да направиш со сила некој да те сака.
    Нема везе однесувањето или пишувањето. Ако некој реши дека ќе бидете во friendzone, тогаш тоа е тоа. Мој совет е да не си тепаш време да менуваш нечии чувства.

2. Бошковски

Бошковски Нов член

Поздрав дечки. Веќе 4 месеци сум во врска со девојка ми, но имаме еден огромен проблем а тој проблем е тоа што таа живее многу далекy од мене. Таа е во Белград, Србија со мајка и, а татко и е во Македонија, таа моментално живее со мајка и' и многу ретко доаѓа во Македонија, така да имаме многу мал период за да го проведуваме нашето време заедно и големиот дел од врската ни е онлајн, што навистина мене ми смета бидејќи не ми личи на годините да водам "онлајн" врска. Јас својата иднина ја гледам со неа и навистина сакам да ни успее врската, но не знам како. Ве молам за корисни совети!

3. minne992

minne992 Форумски идол

Па разговарај со неа
    Прашај што мисли за вас што понатака,? Ти можи сакаш нешто посериозно со неа но дали таа сака?
    И дали сака да живее мк?
    Значи совет само разговор и да прашаш што мисли за врската и што понатака

Cosmic Girl and Billy Idol like this.
  4. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Ако сте полнолетни или идеш таму или таа доаѓа кај тебе. Ако не сте тогаш чекајте.

Biljarkata and 2709 like this.
  5. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Таа не е заинтересирана за тебе. Многу ми е жал. Те разочарав. Си ја гледа работата во странство и љубовта поточно онаа еротската и е во втор план. Убаво и е таму и слободна. Ти си и само дел од секојдневието.

Bubbly-sugar likes this.
  6. SanMichel

SanMichel Активен член

Значи како пишувате вакви глупости и се дрзнувате да додавате зборови кои не се кажани делувате глупаво.

Белград и не е толку далеку, 5 часа со автобус. Тој може да оди на неколку дена и таа може, може девојчето има други проблеми и ради тоа не може да дојде. Нема потреба од додавање сол таму каде што нема.

7. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Другарка запозна дечко од Нови сад, се гледаа два месеца, супер се согласуваа сега таа се пресели таму и заедно си живеат супер и е како што кажува, така да далечината е моментална ако знаете и двајцата што сакате. Со среќа

8. dea.18

dea.18 Истакнат член

Што толку го стигматизирате затворот ко да е нешто најлошо што може да се деси?
    Дечко ми беше наместен и лежеше невин и се докажа дека е невин. Им кажав на моите и беа со целосна поддршка и за мене и за него. Верував во неговата невиност. Во затвор лежат невини и не можете да замислите колку многу ги има.
    Кажи и на братучедка ти дека и затвор е за луѓе. Познавам луѓе што лежеле и лежат, па не ги третирам како г*мна.
    Јас моето искушение сум го поминала и тоа што го издржав за него и тоа што останав со дечко ми покрај сè, денес он ме гледа како кралица, божица, како капка на дланка и ми е преблагодарен.

Зависи од нејзините родители какви се и она како стои со тоа. Моите се либерални и се отворени за разговор и многу разбирливи..

Ако не и смета минатото на типот и ако е спремна на такви животни предизвици, нека тера.

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Како што би рекол еден мој професор по кривично право Некој мора да го јаде !! Во затворите лежат невини или некој за друг

AAKG likes this.
  10. dea.18

dea.18 Истакнат член

Така е, драга. Не посакувам на никој. А го јадат повеќето ради блиски (другари) :).

Justicija likes this.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Неможам да го најдам мислењето на @Winter-girl02 , па затоа така ќе напишам.

Јас мислам дека типот те лаже. Дома полиција не ти иде за тепачка, може покана да ти пуштат право за на суд или покана за разговор во полиција.
    Знам ова оти иам многу другари така шо имат напраено и дирекно покана за на суд им стигна.
    Најубаво е ти да ја испиташ ситуацијата од некои луѓе шо го познаваат него, значии сите да ги прашаш каков е он. Да не излезе оти продавал дрога.
    Остај чувствата настрана малку и запрашај се дали сакаш со таков човек да бидеш во врска или во брак. Јас не ги судам луѓето според тоа дали се биле во затвор или не, ама животот е многу потежок за човек шо бил во затвор а богами и за неговиот партнер. Цел живот ќе бидеш означена како жена на затвореник, и многу шанси за работа ќе ги испуштите и двајцата. Дури и во странство бараат документ за неосудуваност. Ќе бидете во тешка позиција. Ова од искуство ти го зборам оти бившиот ми маж беше затвореник.

12. Selena01

Selena01 Популарен член

Се сложувам со апсолутно се што пиша. Ја памтам членката со приказнава. Прво акање од земја за некого што тек сега го запознала. Технички не го ни знае. И е многу наивно да се верува во такви приказни дека он ни крив ни дужен у затвор ќе оди. Малку отворање очи, вајда не се тинејџери.
    Не можам да ги сварам тие огромни чувства после неколку дејтс па дури и погледот за реалноста се менува. До толку им е страв на некои луѓе да се сами??

13. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Како би реагирале ако човек што го знаете 2 месеци ве покани да идете во странство 3 дена со друштво?
    Не знам дали ме свиѓа, имам чувство дека има женска ама на работа не пропушта прилика да ги поминува сите паузи со мене. Ај ем конфјузд. Ја го одбегнувам он ми се доближува.
    Плус реков не идам со нив али он инсистираше да одам затоа што "што повеќе луѓе толку поинтересно" ќе е.

Adidas888 likes this.
  14. boo3

boo3 Популарен член

Друштвото сте колеги на работа? Ако сте колеги и се знаете сите не мора да значи дека те свиѓа. Зошто не го прашаш дали има женска?

theowndemon likes this.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Зависи ти како гледаш на него. Ако го гледаш како потенцијален иден дечко и ако мислиш дека има женска, не оди. А ако го гледаш како ебач само, оди. Ќе си поминете убаво.
    Ама прво запознај ги и другите со кои планирате да одите.

Curious cat and SummerGirl like this.
  16. Curious cat

Не од работа. Само 1 другар иде уште 5 други души што не ги знам. Он вика зборел со некоја и ако не им иде убаво до тогаш ќе ја тргнел.

Викаш иницира на тоа?
    Не можам да согледам дали ме свиѓа, дали не, на било каков начин. Јас не би идела ама од друга страна мислам убаво ќе поминеме на самиот трип.

17. boo3

boo3 Популарен член

Не оди со толку луѓе што не ги познаваш на подолг период. Да е еднодневно негде во Мк ок ама вака не. Ако ти се свиѓа и не сакаш да го откачиш само речи би идела ама со познато друштво.

Curious cat likes this.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

И да иницира на тоа немора да имате ако не сакаш. Ама ти викам, настојувај прво да ги запознаеш и другите, да видиш шо тип на луѓе се. Да не се некои забегани.

Curious cat likes this.
  19. Curious cat

Ќе спомнам утре. Параноична сум и така. Веќе потврдив за превоз и престој али ако не можам ќе им откажам.
    Али знам дека он ептен настојува да идам.

20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Епа ти настојувај да ги запознаеш другите прво. Кажи му ако не ги запознаеш дека нема да одиш.
    Па така ќе мора да те запознае со нив

Selena01 and Curious cat like this.