Еве вака накратко Со една девојка се запознавме во 2020та година на пијачка. Двете бевме млади ама имавме сексуална привлечност. Излегувавме во 2021ва неколку месеци (околу шест), се лапавме ова она ама ништо озбилно. После тоа се скаравме нешто и продолживме се контакт во 2022ра и излеговме пак на пијачка После тоа пак се скаравме нешто за банална работа и по некој месец јас си фатив девојка и бевме во врска година ипол. Немавме никаков контакт освен додека бев во врска ми пиша еднаш за кафе ама одбив. Јас раскинав со девојката и пак ја контактирав пред некој период и си имавме комуникација. Излеговме на пијачка ова она, четири пати се видовме, преубава комуникација, бевме интимни два-три пати, орал ова она Пред неколку денови, три-четири денови вака како да престана дс ми пишува, демек излезена, немала батерија, недостапна по цел ден. Денеска ми пиша наутро и после околу 4 часот, имам работа ќе излегувам ќе се чуеме и толку Прашањето ми е, дали треба јас да исконтактирам и да прашам еј како си што има ова она или едноставно да пуштам? Преубаво поминавме, феноменално и си пишувавме еден месец константно. Кратко инфо: Кога излеговме првиот пат бевме 21 година, сега двете имаме по 25 години, значи муабетот е различен. Двете сме bisex Што мислите што е причината?
Си нашла друга занимација па не си и веќе интересна. Апла се гледа дека те избегнува. Let it go, доволно си сторила. Сега е нејзин ред.
@Curious cat гледам дека си потврдила со одењето, но не стоиш доволно сигурна за таков чекор. Не давај инсистирањето да те збуни и да влечеш импулсивни одлуки. Плус ликот воопшто не е стабилен и сепак мислам дека (ве) има веќе неколку во опциите.
Здраво совет, со дечко ми сум скоро 3 год у врска. Денеска бевме на Козјак на Мај друштво, парови. Цел ден поминавме заедно, ама некако ми беше ладен. Во Сабота му е роденден, недела одиме на викенд во Солун а во понеделник сме на прослава за веридба кај негова братучедка. ( Во солун) Нешто денес се издува за една шега со негов другар, и некако и пред шалата и после тоа ми шправеше некои фаци неубави. Сега пред пола саат го прашувам шо е работава за шегата ли е лут вика не нема врска, него општо. Прашав зашо шо е работа, ми кажа некако бил онака чудно му било, немало привлечност, блискост, не знаел ни што не врзувало. И ја као шок почнав да се тресам, до пред 3часа се беше супер, претходно заедно супер се, ништо мне кажал, сега искочи нешо не му било ок со мене. Го прашав како тоа мисли се беше до вчера супер, како струја да пројде низ мене плачев у вц до сега, и вика демек ја само кажав како се осетив, зашо драмиш. А ја у неверување значи за 2 демна со човеков планирано викенди, Велигден после тоа патување. И сега ми е претешко не знам ни дали сме раскинати, дали треба да одам со него за празникот прославата како мини свадба ќе биде. Претешко ми е. А досега сум му наоѓала јас пораки, снапови, лајкови на сториња кај др девојки, сме раскинувале зашо ја сум го фаќала како прави глупости и сестра му знае шо се правеше порано, таман мислев се управи се ни е сега супер сјајно и бајно он ми го кажа воа. И сега не знам дали ми раскина или што понатаму. Пишувам и плачам. И незнам како да постапам, мислам ми се урна се, с и дома моите ме спремаат купено се , облека , до пред 3 денас се беше супер, а стварно многу ретко се гледавме 1 неделно од различни градови сме, немавме блискост. Ама и кога бевме заедно мене ми беше преубаво, кога конечно мислев профункциониравме он ова ми го кажа. Што се не сум направила за него, низ шо све не сум прошла, простила, дома сум се тепала со моите со сестра ми за него. За 180 степени ме шекна. Како ке спијам ноќеска ве молам за мислење девојки. Шо се не направив, не простив толку труд и он ова ми го кажа. Не знам дали само потенцира шо му пречи, онака номншалантен ми беше некако,
Мислам дека со ова се е јасно. Очигледно е дека не е заинтересиран, нема емоции, а и не те почитува. Не си го троши времето со овој.
Знам, ама многу ми е тешко. Ќе пукнам, он кажа демек муабет било кажал како се осетил, ја сум преиначила, ама стартно почна прелошо па после ублажи. Што све не планиравме, ќе идевме у Франција сега на 17ти Мај, заедно се, а и најкриво ми е шо се си беше таман до вчера. Шо да правам уф ќе ми прсне душава.
Душо, штом те изневерувал во врската никогаш не ви било сјајно When the dog is barking at you, somebody else is feeding it. Според мене, не вреди да плачеш и да се трескаш за овој тип на мушкарац. Сигурно си пишува со некоја или спие, па расположението му варира врз база на тоа. Ти не си виновна во овој случај воопшто. Заљубен маж не постапува вака. Јас веднаш би го откачила
@natashaaz.09 не е како пред три сати да било океј и веќе не. Можеби само тогаш да сфатил дека веќе нема привлечност. Некои врски завршуваат зошто сфаќаме навреме дека другата страна веќе не не влечи така. И подобро да го сфатиме тоа пред да се влечиме до недоглед и да се повредуваме ( пример со изневерување иако си поминала преку тоа, но тоа беше можеби прв знак дека има голем проблем во врската). Навистина ми е жал и знам дека ти е тешко. Но, чим сте ја отвориле темата - мора и да ја затворите. Чисто да знајш на шо си пред се. Разговарајте шо после ова? Ќе се обидите да видите дали има некој проблем кој ве лади? Можеби некоја техника која би ве поврзала интимно ако има простор? Партнерска терапија можеби? Но, крајното е раскин. Во секој случај мора со сите карти отворено да зборате за шо после овој разговор. Оти не е разговор кој се прај и после кој се тера "по старо". @Bubbly-sugar можи да има и друг/и на фокус. Можи и да е вистина зафатена. Лично, во слични ситуации одам до одредена граница која јас ја тргам ментално. Ако стварно сакам да ја видам би пишала уште еднаш. Ако ме одбие пак - веќе нејзино е да ме викни. Ако не ме викни, полека ќе сфатам дека тоето. Ако сакаш да бидиш чиста пред себе дека ете си пробала - пиши. Ама не поќе од уште еднаш. @Бошковски возрасни сте? Врски на далечина не се само "онлајн" врски. Туку се врски кои мора многу рано да ги фокусирате кон одредена цел. Пример кога би се виделе и што е крајна цел како преселување заедно на едно од двете места или на некое трето место. Така да можеби ставете фокус на иднината и движете се кон исполнување на тие цели. @Curious cat лично со многу не познати не одам ако другата страна не ми е партнер/близок пријател. Исто така како би бил престојот, би делела соба со некој? Видов и после дека си параноична околу ситуацијата и разбирам. Дали он те свиѓа или не, можи да го раздлабите и тука. Не мора на мини одмор да биди тоа со другарите. Башка ако не знајш ни дал има женска - колку сте реално блиски? Сега вртам веќе малку на тоа дека се знајте два месеци само ама паузи заедно. Прашај го. Чим те бара да излегвате вон работа (на мини одмор) фер е и да прашаш нешто поќе како дали има женска за да знајш и ти како да се поставиш кон него (доколку си заинтересирана да му се приближиш, доколку не си да ставиш дистанца).
Сигурно и те изневерувал, штом си му фатила пораки со други девојки. Овој само времето си го пополнува со тебе. Ниту те сакал некогаш, ниту пак ќе се смени нешто ако продолжиш со врската.
Да се дистанцираш и да си земеш време за себе. Тоа што го кажал го гледам како глупост, а може и тогаш почувствувал дека е моментот да ти каже. Не толерирај глупости, сакај се себе. Не велам одма да прекинеш, само не покажувај емоции деновиве пред него зашто ќе ти биде искористено после. Инаку лично да сум јас не би одела на никакви договорени настани (без разлика колку биле претходно планирани), едноставно непочитување покажал према тебе (таков разговор дефинитивно не се прави пред друштво). А оваа прилика ти е да седнеш и убаво да размислиш за сите работи меѓу вас. Едит: ако ти треба разговор тука сум. Слободно пиши ми.
Мила цврст доказ дека ме изневерил немам, ама имам овие за потенцијални неверство шо е полошо и од физичко. Како и да е во право си , само мене ми е претешко катастрофа сум
@natashaaz.09 ама ти ги прочита така? Само сигурно не си ги сликала, па затоа излегува дека немаш доказ. Инаку секако ќе ти негира.
Не ми кажа пред друштво драга, откако ме врати у Ск ми пиша. На чат ми кажа. Благодарам у право си. Меѓутоа ако нема привлечност, теми за разговор , оддалечени сме, за шо да продолжиме, и зашо да одам ја со него у Солун , само за тој да не биде сам на прославата? Не знам и ако продочлжиме дали би успеало нешто. На толку срања шо сум му ги простила он ми најде мана дека он има причина да се преиспитува, и нешто не му валјало. А ја имав 1001 причина да раскинам, со сестра ми сум се карала за малце и тепала за него, со моите дома. Како и да е суму прашалници што понатаму.
@natashaaz.09 тури му пепел ајде. Помини време со твоите, излези со друштво, пешачи, само не паѓај со мислите. Ќе биде добро!
Види, тоа што сте раскинувале, си наоѓала пораки со други. И плус еднаш неделно сте се гледале, значи - не било супер. Може за тебе било, бидејќи си барала bare minimum, а на него веќе му се смучило и тоа да го дава. Не си тепај време со него, и цени си го effort-ot што го даваш. Мора реципроцитет во врската. Не може некој да дава 90% а за возврат другиот да не знае ни што сака.
Здраво девојки нова сум на форумот. Сакам да споделам еден проблем со вас. Се наоѓам во недвоумица дали да раскинам со дечкото. Имено во одредени моменти се е супер. Се сакаме, се подржуваме за ова немам збор. Но многу често се караме, не се согласуваме ако јас речам нештото дека е бело тој вели дека е црно. Многу често ми се лути за некои глупости. Вчера бевме излезени со пријатели и разговаравме дојдовме на тема како сме се запознале ние и јас им кажав и ми пиша на телефон да сум прекинела што ги засегало нив како сме се запознале. Потоа се лутеше. Во вакви ситуации како да немам слобода се гушам.
Во секоја врска има проблеми, важно е да си поставиш црвени знамиња преку кои не можеш да поминеш.. Ако караниците се толку голем проблем за тебе и сметаш дека не можеш да поминеш преку постојани караници, раскини му, ама јас тоа го прифаќам како сосема нормален дел од една врска, ќе се скараме, па ќе се смириме, па пак ќе се скараме, сите сме ние различни.. Самата треба да знаеш што каде и колку можеш да издржиш и преку што можеш да пројдеш..
Нормално е да се карате, ама да не е тоа пречесто. Сепак и караниците се нормален дел од врската. Мислам дека нешто ти фали, дека нешто не те исполнува, не е само до каранициве. Треба да си размислиш дали сакаш да бидеш со него, може да седнете да разговарате сепак сте заедно. Можеби има и на него нешто што му смета. Па може така ќе сфатите на што сте. Поразговарај со него што те мачи.