Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    268
    Да јас денес открив дека и тој се осеќал исто како мене и јас така мислам ако се разделиме освен тоа јас немам пријателки во контакт сме ама не излегуваме не можам да им се доверам нив. Си мислам дека нема да најдам ваков како него. Во однос на верност, сакање сето тоа е во ред, но ми е смачено од лутење и јас веќе спомнав тоа карање и лутење тешко го поднесувам плачам се затворам во себе. Многу ми е мило што си ја пронашла љубовта на твојот живот. Се отворам за тоа се зборуваме, стварно е океј ама ете тоа лутење се руши.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.463
    Допаѓања:
    15.864
    Па затоа и треба да размислиш дали сакаш да продолжиш. И јас имам другарки не живеат тука, имам една која знае се и таа ми е доволна. Сакам да кажам дека не ти требаат 100 другарки за да се довериш на некој. Размисли што сакаш. Се надевам ќе ја донесеш одлуката што највеќе ти одговара.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    268
    Многу ти благодарам на советите. Ќе те известам понатаму. :l::l::l:

На Feniksgirl и Bubbly-sugar им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.513
    Допаѓања:
    207.019
    За дечко да се понижувам и да простувам секакви срања, никогаш. Со родена сестра и родители да се карам и тепам за некој неизживеан ропак? А бе ај. Ни Солун, ни на крај свет за него да не одиш, те заболе што ќе бил сам. Исто колку што нему му е гајле за тебе. Прекини секаков контакт со него, ќе најдеш друг, подобар. Тешко е, ама ќе помине, ќе се чудиш утре како си можела да бидеш со некој таков. Се надевам ќе ти биде добра лекција за да сфатиш што ти треба од партнерот. Ако не се цениш себеси, ни партнерот нема да те цени, напротив, ќе те гази како овој сега.

На oblace1, sunshinebabe, NPN и 7 други им се допаѓа ова.
  5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    12.289
    Да бегаш што подалеку од него, емоционален манипулатор, ќе се собериш ќе поплачиш ќе стисниш заби и ќе се тргниш засекогаш. Нема што ти да простуваш неверства, нема што тој тебе да те манипулира како сака, од такви да бегаш послушај ме за твое добро, и на глава да застаниш него секогаш нешто ќе му фали

На samovila.red., NPN, Elenpelen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Stayy W

Stayy W Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2018
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    892
    Здраво
    За совет да ми пише некој во лп

На s.a.m.a му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    12.289
    Манипулација, сигурно и не зрела личност чим прави такви работи

На samovila.red., Outlook и Stark им се допаѓа ова.
  8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.149
    Ne mi izgleda na manipupacija tuku na tipicna laga :) tipceto ne znae kade tera, ni sto saka ni kako da dojde do toa sto go saka i jasno, testiral :D ama kogo :) neka go potseti vo vrska testot ima dva kraja :) da ne padne toj na svojot test :D i 4 pati, a malku e :D ccc rollercoaster pa, ko voli nek izvoli :)

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. samovila.red.

samovila.red. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    188
    Секоја чест, за последнава реченица. Многу важна за цел живот. Браво!!!

На Ena05, Selena01, Elenpelen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.967
    Хммм што знам, најнормално пишувај си. 5 дена комуникација не е ни асална комуникација. Но, внимавај тоа не враќање односно враќање на пораки кога може он, можеби е и некое црвено знаменце. Кога ептен сакаме да збориме со некого телефонот не го тргаме од рака. Освен ако не работи па за време работа не враќа. И плус дали го имаш видено во живо или рендом онлајн комуникација

11. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    14.190
    Не можеме да знаеме, сепак само 5 дена комуницирате.. Времето ќе покаже дали ти пишувал само кога му е досадно, или стварно е заинтересиран за тебе..

12. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    1.652
    Ако може некој да ми пише во лп за совет.:)

13. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    33
    Го избришав мислењето прееска, но сега се предомислив.
    Се допишувам со еден дечко околу 5 дена. Во еден наврат темата на муабет беше каде би сакале да патуваме и јас реков Италија и тој рече “Можеби ќе патуваме заедно” на кое јас му одговорив “Да, можеби, не кажувам Да на секој туку само на тебе”.
    Инаку да напоменам дека на пораките ми враќа после 1,2,3 или повеќе часа, на двапати дури после 6 часа. Вчера тој прв отпочна муабет и денеска можеби е ред на мене, но срам ми е да започнам прва заради тоа што му го кажав. Ниту тој ми пиша денеска, ниту јас нему. Не знам ни дали е заинтересиран. Што би правеле на мое место и дали е за срамење тоа што му го кажав?
    Имам 20 години.

14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    42.313
    Ред флаг 1: Не пишувате ниту една недела и зборувате за патување, па освен тебе на никој не би рекол да.
    Рес флаг 2: враќа по 5 6 часа.
    Си го прашала зошто?

15. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    33
    Муабетот за патување не беше наменет за двајцата туку кои држави би сакале да ги посетиме во животот, но јас се срамам што му реков “Да, не кажувам Да на секој туку само на тебе” (како да сум го сфатила сериозно). Инаку не знам зошто ми пишува после толку време, не верувам дека е до толку зафатен.

16. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    Еј, од вакви муабети да знајш дека само ќе се одбие од тебе. Не знам зашо правиш да се осеќа специјално. Не се чудам што ти враќа после 5 саати.

17. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.967
    Пак ќе ти кажам, 5 дена е многу мал период. И не си давај и на себе преголема надеж за нешто. А тоа што не ти враќа, може да е сомнително. Така да, внимателно пишувај во иднина, да не делуваш очајно

На Bubbly-sugar му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    33
    Знам дека испаднав очајна и заради тоа ми е срам да му пишам прва. Да му пишам или да чекам на него пак? Инаку тој прв вчера отпочна муабет

19. ToksycznaReakcja

ToksycznaReakcja Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.996
    Ако маж е затрескан за тебе очи ќе ископа ќе најде начин ќе ти пише.
    Не биди наивна за рок од 5 дена да му допушташ толку и да го правиш да се осеќа како да е еден и единствен, може во тие 5 6 часа истото го пишува на некоја друга.
    Многу е рано да си допушташ чувствата да те надвладеат и да правиш ветувања уште сега оти големи се шансите да се разочараш.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    33
    Инаку не сум воопшто очајна за да најдам некој, ниту барам некој сега. Тоа со него испадна случајно.