Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    241
    Ти благодарам на одговорот. Порано имаше кавги скоро секој ден и ми се смачи од тоа. Сега е поразлично, но пак ги има може да се помине преку нив. Точно дел од нас се. Јас во такви ситуации плачам и се држам во мене само со него разговараме не сакам да го споделам тоа со други околу мене за да не ги загрижувам. Се плашам да не се изгубам самата во ова.

Не ме исполнува фактот што секогаш сакам да му угодам дури и за нешта што јас не ги сакам. Не можам да се налутам и да се подналутам веднаш се смирувам што не е слушај со него ќе се мршти додека не му помине. Се плашам ако го изгубам дека нема да можам да продолжам сама.

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.724
    Имаш само 24 години, цел живот е пред тебе. Верувај сите сме мислеле вака и после кога ќе го најдеш вистинскиот ќе си речеш ауу каква будала сум била. Само разговор, компромис прават двајца, не само еден во врската.

На oblace1, Stressed Out и anaja1 им се допаѓа ова.
  3. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.396
    Ова болдираново!
    Тоа ти е проблемот зошто си фина со него.

Како тоа се поистоветуваш со него?
    Ти и тој немате ништо заедничко.

Голема грешка е да му придаваш квалитети што тој реално ги нема. Ти имаш емоции кон некоја твоја претстава за него а не во човекот каков што е реално.

За почеток постави си граници до каде си ти, до каде е тој.
    И цврсто држи се до нив, секогаш, со секој што ќе се обиде да ги помести.

Ај да не речам дека уште кога си видела дека демне по инста девојки си требала да се одалечиш од таков и да го избегнуваш.
    Луѓето не се менуваат ако не сакаат. Не можеш да го смениш другиот да се вклопи во твоите претстави и по твоите очекувања.

Ајде тоа, ете сте почнале врска, си му дала шанса. (уште овде своите принципи си ги погазила)
    После првиот негов црвен картон ти што направи?

Уште првиот пат кога си го фатила дека е со друга додека е со тебе и кога ти се правдал зошто неа ја откачил си требала да ставиш точка и да не го слушаш понатаму. Убаво да му кажеш зошто го оставаш, зошто тоа тебе те повредува и да го ОСТАВИШ.
    Зошто си му ги слушала оправданијата, кога тој признал дека е неверен? Неверен бил. Те повредил. Нека последното што ќе го разговарате биде тоа како ТИ се осеќаш, како ТЕБЕ ти ја изиграл довербата и како ТИ нема да бидеш со него заради тоа.. Со самото тоа што разговорот бил за неговите оправдувања и изговори ти си ги прегазила своите граници и си ги обезвреднила своите емоции на сметка на неговите. Не си требала да му дозволиш да зборува за тоа што тој мислел, што тој правел и зошто. Ти него си го преварила или тој него?!
    Тоа се тие превртувања, игри и финти со кои манипулаторите се служат.

Престани да се идентификуваш со него, да му даваш епитети кои ги нема.

Неговите зборови само ти си ги протолкувала како израз на вистинска љубов, додека тој тоа најверојатно на уште 10 други го зборел.

Подобро да ги слушнеш тие зборови подоцна од некој друг ама да се искрени, него ли од некој ваков, само зошто ти е сега при рака.

Отворено те омаловажувал па уште и ти си крива што си се осеќала така. Мааа немој, мооолим те?
    Тоа е груминг, те вари на тивок оган а ти не приметуваш!
    Тоа требало само да ти докаже со кого си имаш работа и да те потсети дека ако така прави кога е со тебе, пред тебе, кој знае што прави кога е во друга држава.
    Не губи енергија и време на вакви!

На sunshinebabe, Maylin, Tinaaa и 6 други им се допаѓа ова.
  4. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    241
    Мислиш дека не сум го нашла вистинскиот ? Како да разговараме кога за се сме спротивни мора некој од нас да се согласи за нештото на другиот иако не го сака тоа

На Bubbly-sugar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.724
    Еве ќе ти кажам за мене, со бившиот имав добра врска, нормално сме имале караници како и секој нормален пар, и сум мислела дека тој е тој. Додека не сфатив дека нешто фали дека нешто не ме исполнува, седнавме разговаравме и се разделивме како пријатели. И знаеш што денес маж ми направи да заборавам дека некогаш сум била со некој пред него, а јас мислев дека тогаш ми е преубаво, сеа сфаќам дека ништо посебно не ми било. Буквално заборавам дека сум била со некој пред него, не ни памтам. И ние сме толку различни а толку слични, совршено се надополнуваме. Сакам да ти кажам дека понекогаш не е така како што изгледа. Мислам дека нешто не те исполнува.

На samovila.red., SupernovaS, raww и 2 други им се допаѓа ова.
  6. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    241
    Не се овие караници нормални според мене не може секој ден да се караш за глупост. Што откри дека ти фали во првата врска ? Мене многу негативно ми влијаат вакви ситуации и многу ми паѓа расположението не сакам да си штетам самата мислам дека се разбираме.

7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.724
    Искрено, почна премногу монотоно. Некако се едно исто, никаде не мрдавме, а живеевме заедно. Почнавме и да се караме, ама не беше тоа страшно. Не беа којзнае какви караници. Почнав да се осеќам ко цимер да имам. Почна веќе ни секс да не ми се сака, пошо и тоа беше колку да се рече. За на крај да седнам со него и да му кажам како се осеќам и искрено и него почнало така да му биде. Пет години бевме заедно. И одлучивме да се разделиме пријателски, еве и денес се имам на социјални мрежи, и немам никакво лошо мислење спрема него. Коа прекинавме еден период си мислев дека згрешив, дека тешко се наоѓа таков човек како него, зашто искрено стварно беше океј. Додека не го сретнав маж ми, и сфатив дека и не било така сјајно како што сум мислела, маж ми ми го сврте светот наопаку и ми прави да се осеќам како цел свет да не постои. И стварно не ми ни текнува на времето коа сум била со друг, како заборавено ми е. Се осеќам ко цел живот да сум со маж ми. Ме исполнува на секој можен начин, од интима од чувства, од се. Совршено се надополнуваме. Да се разбереме, далеку од тоа дека не се караме, боже мој нормално е да се скараш. Ама тоа завршува одма. И не е често. И да ти кажам искрено еве лежи до мене сега и како го гледам не ми се верува колку ја сакам оваа будала моја. Затоа ти викам мислам дека нешто не те исполнува. Разговарај со него. И на крајот на крајот ќе знаеш на што си. Да се надополнам за бившиот, не можев ни да се отворам со него некако, да си кажам што ме мачи и сл. Се осеќав ко да не ме слуша. А тоа многу значи да имаш партнер на кој можеш да се потпреш.

На SummerGirl, samovila.red. и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  8. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    241
    Да јас денес открив дека и тој се осеќал исто како мене и јас така мислам ако се разделиме освен тоа јас немам пријателки во контакт сме ама не излегуваме не можам да им се доверам нив. Си мислам дека нема да најдам ваков како него. Во однос на верност, сакање сето тоа е во ред, но ми е смачено од лутење и јас веќе спомнав тоа карање и лутење тешко го поднесувам плачам се затворам во себе. Многу ми е мило што си ја пронашла љубовта на твојот живот. Се отворам за тоа се зборуваме, стварно е океј ама ете тоа лутење се руши.

9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.724
    Па затоа и треба да размислиш дали сакаш да продолжиш. И јас имам другарки не живеат тука, имам една која знае се и таа ми е доволна. Сакам да кажам дека не ти требаат 100 другарки за да се довериш на некој. Размисли што сакаш. Се надевам ќе ја донесеш одлуката што највеќе ти одговара.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    241
    Многу ти благодарам на советите. Ќе те известам понатаму. :l::l::l:

На Feniksgirl и Bubbly-sugar им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    За дечко да се понижувам и да простувам секакви срања, никогаш. Со родена сестра и родители да се карам и тепам за некој неизживеан ропак? А бе ај. Ни Солун, ни на крај свет за него да не одиш, те заболе што ќе бил сам. Исто колку што нему му е гајле за тебе. Прекини секаков контакт со него, ќе најдеш друг, подобар. Тешко е, ама ќе помине, ќе се чудиш утре како си можела да бидеш со некој таков. Се надевам ќе ти биде добра лекција за да сфатиш што ти треба од партнерот. Ако не се цениш себеси, ни партнерот нема да те цени, напротив, ќе те гази како овој сега.

На oblace1, sunshinebabe, NPN и 7 други им се допаѓа ова.
  12. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    Да бегаш што подалеку од него, емоционален манипулатор, ќе се собериш ќе поплачиш ќе стисниш заби и ќе се тргниш засекогаш. Нема што ти да простуваш неверства, нема што тој тебе да те манипулира како сака, од такви да бегаш послушај ме за твое добро, и на глава да застаниш него секогаш нешто ќе му фали

На samovila.red., NPN, Elenpelen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Stayy W

Stayy W Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    888
    Здраво
    За совет да ми пише некој во лп

На s.a.m.a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    Манипулација, сигурно и не зрела личност чим прави такви работи

На samovila.red., Outlook и Stark им се допаѓа ова.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Ne mi izgleda na manipupacija tuku na tipicna laga :) tipceto ne znae kade tera, ni sto saka ni kako da dojde do toa sto go saka i jasno, testiral :D ama kogo :) neka go potseti vo vrska testot ima dva kraja :) da ne padne toj na svojot test :D i 4 pati, a malku e :D ccc rollercoaster pa, ko voli nek izvoli :)

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. samovila.red.

samovila.red. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    188
    Секоја чест, за последнава реченица. Многу важна за цел живот. Браво!!!

На Ena05, Selena01, Elenpelen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.747
    Хммм што знам, најнормално пишувај си. 5 дена комуникација не е ни асална комуникација. Но, внимавај тоа не враќање односно враќање на пораки кога може он, можеби е и некое црвено знаменце. Кога ептен сакаме да збориме со некого телефонот не го тргаме од рака. Освен ако не работи па за време работа не враќа. И плус дали го имаш видено во живо или рендом онлајн комуникација

18. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.750
    Допаѓања:
    13.660
    Не можеме да знаеме, сепак само 5 дена комуницирате.. Времето ќе покаже дали ти пишувал само кога му е досадно, или стварно е заинтересиран за тебе..

19. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.631
    Ако може некој да ми пише во лп за совет.:)

20. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    20
    Го избришав мислењето прееска, но сега се предомислив.
    Се допишувам со еден дечко околу 5 дена. Во еден наврат темата на муабет беше каде би сакале да патуваме и јас реков Италија и тој рече “Можеби ќе патуваме заедно” на кое јас му одговорив “Да, можеби, не кажувам Да на секој туку само на тебе”.
    Инаку да напоменам дека на пораките ми враќа после 1,2,3 или повеќе часа, на двапати дури после 6 часа. Вчера тој прв отпочна муабет и денеска можеби е ред на мене, но срам ми е да започнам прва заради тоа што му го кажав. Ниту тој ми пиша денеска, ниту јас нему. Не знам ни дали е заинтересиран. Што би правеле на мое место и дали е за срамење тоа што му го кажав?
    Имам 20 години.