Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Епа како да ја врати довербата ако е веќе изгубена? :^) Нема логика.

Изгубена доверба ти е ко скршено грне, залепи го ама пак гледаш каде се скршило нели? Си позајмил пари на некој и тој некој не ти ги вратил. Ќе му позајмиш ли повторно?
    Еве ви друга ситуација - не по врат по шија.

Крејзи епа тоа е. Си му кажала и точно е - очекувавме дека ќе му кажеш, затоа што како што кажа Елементал, емотивец како тебе тешко да издржи да биде силен и јак и да си го носи тоа бреме самиот со себеси. Сеа фино лепо му го обеси истото на дечко ти на нос.
    Према мене, биг мистејк што си рекла, дури ќе речам - ама баш баш не сакам кога девојките себично низ солзи признаваат и се искрени, па као демек го љубат.
    Не, не го љубиш. Ти се љубиш себеси и криво ти е што ти си потклекнала на приликата и не си издржала да речеш не - и оп си го изневерила дечкото. Ете за тоа ти е криво. Не мислам дека ти е криво за тоа што го губиш дечкото.
    А можеби и за тоа ти е криво - кој да го знае. Си видела дека овој не го бива, и сеа ајде, контаме што сме имале и што сме изгубиле.
    Да се случеше нешто воодушевувачки неверојатно со типот, верувам дека ни на секунда не ќе ти беше криво што можеби го губиш дечкото.

И тоа што си кажала према мене не е момент на искреност туку момент на слабост и самосожалување.
    Едноставна психологија е у прашање.

Толку. Малку сурово настапив можеби, прости ми, но кога ќе видам ваква тема нешто во мене се подига, особено кога се работи за изневерување :( Е не можам, простете. Знам дека не сме створени да сме моногамни, по дифолт, ама имаме мозок јас мислам. Тука сме во предност пред животните.

Ај со среќа и ќе го пребродиш периодов, не се секирај. Не го напнувај сега и не му се јавувај. Мислам дека доволно направи. Остави го да видиш што тој ќе направи.
    Би сакала да имам зборови на поддршка за тебе за она што се случило, но некако не ми иде да ги изговорам...затоа што во случајов ти си „лошата“ - а мислам дека и самата го знаеш тоа.

Сепак за крај, што и да е - ќе помине. На крај, се ќе биде во ред вака или онака ;)

На EleMental, agirl17, happygirl и 5 други им се допаѓа ова.
  2. tockaa

tockaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1

Пак јас :$

Продолжив понатаму исто... незнам што да правам (момчето од фб ме излудува :sweat: )
    Го најде и мојот број и ми се јаввува ... се чуствував глупаво никогаш не сум била во ваква ситуација досега... никогаш не сум правела нешто зад грб :worried:
    Само на тоа мислам како да излезам од оваа ситуација навистина
    Јас го познавав него долго време но тој за мене беше недостижен
    Со дечкото се беше во ред, никогаш не помислував на разделба го сакав на мој начин можеби ... но ова што го чуствувам сега незнам што е... најсериозно

Ни ваму ни таму сум со мислите ... вечер ме вика да се видиме незнам што да правам
    Незнам дали е искрен со мене ... :worried:

3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Крејзи добро од твоја страна што си му кажала зошто можел да дознае од друг.Си била искрена со него а тоа е за пофалба.Понатаму нема да мислеш што би било доколку дознае од друг.Остави го сега нека олади и размисли некое време.Не го напнувај.Остави го,нека те побара самиот тој.Ке бидеш вистинска срекничка ако ти прости се.А за друг пат памет да не го правиш тоа.Јбг страста е заебана работа :| .Еден погрешен чекор и се отиде.

точка..
    Најпрвин расчисти самата со себе што сакаш и кој сакаш пред да си уништиш врска 2 години.Мој совет е да не излегуваш со момчето сега за сега преед да ги расчистиш чуствата.Ако понатаму се чуствуваш така тогаш излези со него ако толку многу ти се допага.Тоа е мој совет а ти си знаеш најдобро :wasntme:

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Точка, ситуацијава ти е апла збунувачка - дечкото и дечкото па дечкото, е сеа имам прашање до тебе - кој по ѓаволите е дечкото? Твојот дечко или другиов? Ништо не те разбрав со кој не сакаш а со кој сакаш да се видиш :D

Да бев машко ќе ти речев дека ти треба
    пенис да не речам к*р
    :D
    А вака само ќе ти речам, дека тоа дека не си спиела со твојот дечко 2 години (а имаш 26 ако не се лажам, што ми е малку - агн, за подголтнување, ама нејсе) сепак природно покажува дека ти е потребен едноставно секс. Хормоните си го прават своето.
    Со дечко ти си направила веќе патчиња кои ги познаваш, нема ништо ново ниту интересно на друг план. И сега оп - пеперутчињата се пробудија при муабетење со некој друг.

Тоа што го чуствуваш сега - јас ќе ти кажам што е. Нормална, природна, физиолошка па и емотивна потреба. Ете ти кажав погоре, почнува на буквата С.

Ајде опушти се и приушти си убавини. Не се воздржувај доколку немаш силна причина за тоа и ќе ти пројде ова изводењево нит ваму - нит таму. Ќе видиш :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Имаш 26 и две години си во врска без СЕКС :o :D :lol: . Да се смеам или да плачам :D.

Толку е јасно кај тебе од Венера се гледа само ти изгледа не можеш да видиш :lol:.

Долемата е само во твојата глава, исклучија на 5 мин и се ќе ти стане јасно :lol:.

На Phyramide, marama и Dushica-sk им се допаѓа ова.
  6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    после мислењето на Хмен се е кажано нема што да се коментира се сложувам во потполност

7. Vikita

Vikita Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
    Благодарам :*

8. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Крејзи јас сега прочитав. Сигурно ти било многу тешко што си мора да му кажеш и не верувам дека болката се намалила откако си го сторила тоа :worried:

Меѓутоа, според мене, иако си направила огромна грешка што си го изневерила, ти не си ја издала неговата доверба. Си му ја кажала вистината-не си го лажела-не си продолжила како ништо да не било-туку си му ја кажала својата грешка.

Твое е да му кажеш дека било момент на слабост, дека вистински го сакаш и дека веќе нема да ти се повтори. Потоа остави му само време, тој нека одлучи дали чувствува доволно голема љубов за да може да ти прости.

Стави му до знаење дека сепак си му кажала, значи никогаш не си го ни излажала, си била искрена спрема него. Јас верувам дека неверство кое не значело апсолутно ништо-може да се прости. Треба време ама се простува.

И подобро е вака. Како ќе ти беше да го криеше тоа од него, никогаш немаше да се чувствуваш пријатно во негова близина.

Најтопло те поздравувам. Никогаш не би изневерила, но доколку би ми се случило тоа и јас би постапила исто како тебе. Како што би сакала и тој да ми каже ако ми се случи такво нешто. На крај краева па сите правиме грешки.

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Пример кога станува збор на почетокот на врската повеќе сака да се слусате повеќе сака да се видите....но после некое време месеци или година тој на некој начин се оддалечува од вас со тоа што нема чести повици нема чести излегувања.....и слично.
    Ми треба вашето лично мислење и ако некој знае што се мози да се превземе во врска со тоа ве молам за помош :( :worried:

10. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Ти си во врска или не? Ако си,што си го тупиш главчето со вакви работи. Остави на спонтаноста,на времето. Не му крој одма капа на нероден Петко. ;)

Ако пак не си,зошто уопште размислуваш на тоа? Нема логика.

11. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Во врска да...и тоа на далечина :/

12. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    ^^ Си одговори самата. А има и цела тема за врски на далечина. Јас имам другарки и од двата типа. И на оние што им успеа и им успева и на оние што не. Се е до вас двајцата. Само тоа ќе ти кажам. Ако сте решени,ќе успее. Зависи колку време сте заедно.

:wasntme:

На Mistery му/ѝ се допаѓа ова.
  13. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Крејзи од почеток да ти кажам дека во никој случај не оправдувам неверство.
    Може неверство да се прости но верувај никогаш нема да се заборави.
    Машките многу поретко простуваат неверство од девојките но сакам да ти кажам една случка:моја другарка го изневери дечкото после неколку месеци дозна тој(не му призна она за неверството) и он и прости, не се скараа(ниту еден ден не беа разделени) ама она многу се потруди после тоа за да се надмине кризата и сеуште се заедно.Се зависи од дечкото и карактерот.Се надевам дека се ќе биде во ред и ти посакувам среќа. :)

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nicki

Nicki Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Epa dragi feminki imam eden golem problem sho me stava vo nedoumica...Posle godina ipol-dve pak starite chuvstva za bivsiot pocnaa da mi se razgoruvaat,no on ima sega devojka so nea e godina ipol i taa mu dala...zaedno se vo klas i taa celo vreme go vleche za nos..Ja zima so motor ja vrakja doma i se e po nejzino.A jas samo shto si fativ dechko.I neznam kako se sluchi ama pred nedela ipol nie se smuvavme.Od toj den do denes ushte se muvame i go zasakav ushte povekje,do bolka!Pominavme prekrasni veceri i prekrasno vreme,no jas ne se osmeliv da mu dadam.
    Onaka samo uzivavme da bideme zaedno i mi rece deka se plasi deka pocnuva pak da me saka a jas celo vreme mu kazuvam deka go sakam mng.
    I ovaa vecer on se vrati od kaj nea sedevme sho sedevme i posle mi rece deka e podobro za dvajcata da ne bideme zaedno i mi rece deka premnogu me sakal i i da sakal nemozel da me zaboravi a jas mu rekov dali si srekjen so nea i on mi rece vo posledno vreme ne bash.Aj ve molam pomognete mi shto da praam nemozam vekje mng. go sakam prv pat tolku nekoj da zasakam prv pat za nekoj solza da pushtam prv pat srceto da mi se stegne koga ke mi tekne na nego!

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ако ти речам да се тргнеш од него - нема да ме послушаш, а не ни сакам да ти вршам било каков притисок и да те просветлувам, само ќе ти кажам дека дечкото си прави забава со вас две. Па ти одлучи си. Тебе те има колку да не му е досадно со женската, а неа ја има ради секс. :)

16. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Не сум баш најпогодната особа да делам љубовни совети но јас мислам дека си играе со тебе.Никогаш нема да можам да разберам машки што тврдат дека некого сакаат а во исто врме се во врска со друга.Ако те сака вистински ке раскинел со неа а тој само покажува дека сексот му е побитен од тоа да има повторно врска со тебе.А ти сеуште имаш дечко? Ако имаш мислам дека не е во ред да го изневеруваш и лажеш.

17. marijaaaaaaaaaaa

marijaaaaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Znaci jas go sakam premnoguu i toj mene me sakase kolku sto znam a i kako sto kazuvaat drugite. Najprvo bevme kako drugari i epten se sakavme i si pomagavme eden na drug, po vreme sfativme deka ne se sakame taka i bevme vo vrska. Preubavo ni odese imavme mn ubavi momenti zaedno, nemase nok a da ne sme po 4 saati na tel. Sekogas mi kazuvase kolku me saka a i jas nego. Po vreme stana mn ljubomoren se mu smetasee ne smeev da imam drugari, da odam na plaza i sl. Imavme razlicni sfakanja za zivotot, jas mn bev po skoloto a toj nee, ne sakase da odam na fax, prethodniot pat ko raskinavme mn tesko go podnesovme to i dvajcata i se smirivme. Potoa pak raskinavme i nego mu bese pretesko i mene placevme dvajcata ama mi rece deka e krajj, jas ne mu dosaduvav icc, po 3 dena nauciv dek ima drugaa ama dek od ko raskinavme pocnal so nea, taa e pomala od mene. Na msn ne mi pisuva a koga ke se vidime vo zivo tazno nekako me gleda i saka poveke vreme da sme zaedno da razgovaramee ( kako da se bori so sebesi) sto mislite dali me saka? i kako da go vratam plsssssss ne mozam bez nego ke umram :'(
    [mod-kirilica:11edz69c][/mod-kirilica:11edz69c]

18. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    kako da mi se vrati :(

Марија, како прво: секој може без секого! човек се прилагодува на се'. Знам што значи љубов, навика...(некогаш и ги поистоветуваме тие 2 работи за жал..)
    како и да е, ко што можев да разберам, дечкото ти забранувал плажа, не сакал да одиш на факултет.... :o немој погрешно да ме сфатиш, ама од вакви типови бегај главом без обзира :!: ќе направи се' да ти ги стесни видиците, а доколку не успее, вечно ќе бидеш крива што си поуспешна (интелектуално и духовно поизреализирана) од него. Љубовта не се темели на "вајање" на карактерот на партнерот според своите потреби, туку на меѓусебно прифаќање. Разбирам дека емоциите ви се силни, ама понекогаш љубовта не е доволна. Ниеден човек на овој свет (ниту дечко ти - во моментот бившиот, ниту твоите родители, НИКОЈ) нема право да те попречува во сопствената реализација. Тоа е крајно себично и одраз на непочитување кон твојата личност.
    Доколку стварно сакате да бидете заедно, мора сериозно да поразговарате на оваа тема и некои работи од корен да се менуваат (иако јас не верувам дека луѓето се менуваат, но ете може има исклучоци и дај Боже да има).
    Ако и понатаму ти поставува апсурдни услови, БЕГАЈ! :)

На simoncelicius, Gea, srcekrsacka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    Дечкото си игра и си се зеза со тебе те врти како сака а ти некако ми делуваш наивна. Еднаш веќе сте ставиле крај ај остај тоа што сте ставиле крај па и плус имаш дечко. Зошто се учиш да изневеруваш и повредуваш, зошто не размислиш со ладна глава и не речеш таа приказна е завршена сега пишувам нова. Имам некој кој ме сака и сме заедно. Доколку не го сакаш дечко ти едноставно немој да бидеш со него, средете си со хормоните со бившиот и бидете си заедно двајцата. Само мене ми личи дека бившиот твој ќе навалува за односи и пак ќе имате проблеми, поради тоа што не си спремна. И ок е човек да не е спремен но тоа не треба на никој да му е пречка едноставно изгуби ја невиноста кога ти ќе сакаш а не со сила и како услов да бидеш со некој, а тој некој никогаш не е сигурен.

На Nicki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nicki

Nicki Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    za da navaluva za seks nema poso i mi ima receno ako ne si spremna ok.Inace ne e niso strasno za mene gubenjeto na nevinosta tuku nesakam da bide na ovoj nacin,i pak na nea da se vrakja.
    A za segasniov mnogu brzo iskoci celata rabota da sme vo vrska se upoznavme na odmor i posle edna nedela me prasa a jas prifativ so nadez deka toa ke mi pomogne da go zaboravam bivsiot.Svesna sum deka mozebi go povreduvam,no neznam shto bi pravela.Sega barem ja imam negovata podrshka i pregratka....