Форумџика на годината

Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Не договаравме за ние двајцата да шетаме заедно туку си правевме обичен муабет кој која држава сака да ја посети , и кога јас реков Италија тој со емотикон ми напиша “Можеби ќе патуваме заедно”.
    Пишуваме можеби повеќе од 5 дена не знам точно колку, но на почетокот пишувавме многу често и долго, после тоа почна да ми враќа поретко.

2. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Малце е зелено девојчето.Се затрескала, па биднала очајна.
    А колкав е тој што се допишуваш?Си рекла Италија и овој сакал да ти направи филм демек и тебе ќе те земе.Млада си, ајде ќе научиш.Можеби ќе шетате, ако има пари, неговите исто така.Не летај, мој совет.Искочи на кафе првин, види каков е.Да не ти го скрши срцето.

Anyshka, eliesaab and Selena01 like this.
  3. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Можеби погрешен збор употребив “очајна”. Зборот ми беше дека не сакам да го прекинам контактот со него.
    Инаку има 25 години.

4. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Во ред е, те погодило тоа што сакал во Италија како и ти.Игра игри и знае како да те ‘фати‘ на муабет.Доколку работи, има пари тогаш може да шетате и да одите заедно.Не е ефтино, патот, трошоци за шетање, смештај.

Не го прекинувај контактот.Очекувај се и сешто.Може да се распише, можеби ќе го снема(како што не ти враќал со часови).Размисли со своја глава.

Космонаут likes this.
  5. Alm.

Alm. Истакнат член

Абе, па прај се и ти дека е на шала кажано твоето и не се замарај. 8)

theowndemon and Selena01 like this.
  6. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Не ме погоди тоа за Италија ниту сакам да патувам со него, туку со тоа сакав да му ставам до знаење дека сум заинтересирана за него за да не го прекине муабетот со мене.

7. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

продолжи го де муабетот.Ако видиш дека не оди, пресечи го и толку.Не си го троши времето.

8. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Маааалку повеќе. :whew:

9. KALA456

KALA456 Нов член

Извини вака, немој да ме сфатиш грешно, ама не е толку сериозно ова воопшто. Се допишвате 5 дена, сигурно дека нема рандом за една недела Италија да замините...не разбирам

theowndemon, carangigia and Selena01 like this.
  10. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Убаво е тоа, љубов.Не е ни љубов, сама и си кажа.Сепак млада е и си живее живот.Природно е...

eliesaab likes this.
  11. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Не знам колку ми ги читаш постовите, муабетот не беше за да отпатуваме заедно…. а тоа што кажав “да” го кажав со цел да му ставам до знаење дека сум заинтересирана за него а не дека сакам да патувам.

12. Selena01

Selena01 Популарен член

Девојче отупе. Во ред е, пиши ти пак. Ако е заинтересиран за тебе ќе покаже самиот. Нема потреба толку да се потресуваш.

oblace1, Anyshka, SigmaMan and 2 others like this.
  13. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Не знам зошто мислиш дека се потресувам, можеби погрешни зборови употребив “очајна” , “заинтересирана”, а 5 дена е премал период за било што да кажам. Зборот ми беше дека не сакам да го прекинам контактот со него, од досегашниот муабет ми остави добар впечаток.
    Можеби ќе му пишам а можеби и не.

14. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

@jasjasjas3 совети бараш, сакаш да слушнеш мислења, ти кажуваат искрено луѓето што мислат за ситуацијата, тебе очигледно не ти одговараат советите зашто не ти се слуша и сакаш да си тераш по свое, терај си како мислиш. Барате мислења, па се буните дека не ви се по ќејф. :)

И да, олабави и ама биди внимателна истовремено, следи како ќе се понаша наредно и биди умна колку што можеш.

Anyshka likes this.
  15. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се одлучув воопшто да не му пишам, срам ми е . Памет за друг пат што и како пишувам.

16. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Ајде, нема везе, не е касно, ништо не се ни десило, ама лекција нека ти биде, не се отварај премногу.

На некои типови малку им треба за да им се крене егото. Нит го знаеш нит познаваш за одма да се опуштате со такви муабети.
    И да, моментот што враќа после 5-6 часа е чуден. Којзнае што праи и со што се занимава за тоа време.

Сепак ако одлучиш да му вратиш, ако те побара, биди претпазлива. И не игнорирај црвени знаменца, само на твоја штета би било тоа.

Anyshka and eliesaab like this.
  17. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Па и подобро така. Мислам не подобро туку најдобро.

eliesaab likes this.
  18. carangigia

carangigia Популарен член

Мене ич не ми делува очајно, ниту за срамење. Баш директно си му кажала дека ти се допаѓа, подобро така отколку да губиш време во допишување и сл. Вака барем побрзо ќе знаеш на што си.
    Може е нешто зафатен па поретко враќа, или игра мачка и глушец. Јас мислам дека е ова второто.
    Не е ништо страшно прва да му пишеш, со тек на време ќе видиш во која насока ќе одат работите. Сепак е рано за да оцениш дали е заинтересиран, уште се запознавате.

Пиши му прва и ич не се замарај.;)

theowndemon and Selena01 like this.
  19. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се допишував со еден дечко, се убаво, се видовме во живо и тоа ок... Значи не знам, не сум паметна, зборевме на тел и почнавме нешто за лето, море, ќе ве замолам да не ме напаѓате му реков дека не ми е пријатно во бикини да идам на лето и ми вика а во што би идела ти и се смееше викам а? Вика ок, не мораме да идеме на море, после ми вика (од друг град е) јас тебе би те земал за сериозно блабла би дошла ли да живееш со мене некогаш? Викам да, ама во заедница ми вика нема шанси каква заедница, викам ок ај може и да не е заедница, вика на што би личело утре ден во заедница да се соблечам пред мајка ми сабајле кога е летно време ? Викам, а ја не сум таква не ми е пријатно ни дома да шетам полугола, вика епа кога ќе дојдеш со мене да живееш и тоа ќе биде, викам што??? Искрено се навредив, вака стварно и фин и културен ама ме изненади со муабетов, не знам што да кажам, пак ќе кажам ми делуваше искрен и сериозен се сложуваме за некои работи се супер, ама после ова не знам како да го сфатам...

20. minne992

minne992 Форумски идол

Глупости
    Детски муабети

Feniksgirl, oblace1, Alm. and 7 others like this.