Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    20
    Не договаравме за ние двајцата да шетаме заедно туку си правевме обичен муабет кој која држава сака да ја посети , и кога јас реков Италија тој со емотикон ми напиша “Можеби ќе патуваме заедно”.
    Пишуваме можеби повеќе од 5 дена не знам точно колку, но на почетокот пишувавме многу често и долго, после тоа почна да ми враќа поретко.

2. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Малце е зелено девојчето.Се затрескала, па биднала очајна.
    А колкав е тој што се допишуваш?Си рекла Италија и овој сакал да ти направи филм демек и тебе ќе те земе.Млада си, ајде ќе научиш.Можеби ќе шетате, ако има пари, неговите исто така.Не летај, мој совет.Искочи на кафе првин, види каков е.Да не ти го скрши срцето.

На Anyshka, eliesaab и Selena01 им се допаѓа ова.
  3. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    20
    Можеби погрешен збор употребив “очајна”. Зборот ми беше дека не сакам да го прекинам контактот со него.
    Инаку има 25 години.

4. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Во ред е, те погодило тоа што сакал во Италија како и ти.Игра игри и знае како да те ‘фати‘ на муабет.Доколку работи, има пари тогаш може да шетате и да одите заедно.Не е ефтино, патот, трошоци за шетање, смештај.

Не го прекинувај контактот.Очекувај се и сешто.Може да се распише, можеби ќе го снема(како што не ти враќал со часови).Размисли со своја глава.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    2.578
    Абе, па прај се и ти дека е на шала кажано твоето и не се замарај. 8)

На theowndemon и Selena01 им се допаѓа ова.
  6. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    20
    Не ме погоди тоа за Италија ниту сакам да патувам со него, туку со тоа сакав да му ставам до знаење дека сум заинтересирана за него за да не го прекине муабетот со мене.

7. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    продолжи го де муабетот.Ако видиш дека не оди, пресечи го и толку.Не си го троши времето.

8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.735
    Маааалку повеќе. :whew:

На Космонаут, Selena01 и Stefan18 им се допаѓа ова.
  9. KALA456

KALA456 Нов член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Извини вака, немој да ме сфатиш грешно, ама не е толку сериозно ова воопшто. Се допишвате 5 дена, сигурно дека нема рандом за една недела Италија да замините...не разбирам

На theowndemon, carangigia и Selena01 им се допаѓа ова.
  10. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Убаво е тоа, љубов.Не е ни љубов, сама и си кажа.Сепак млада е и си живее живот.Природно е...

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    20
    Не знам колку ми ги читаш постовите, муабетот не беше за да отпатуваме заедно…. а тоа што кажав “да” го кажав со цел да му ставам до знаење дека сум заинтересирана за него а не дека сакам да патувам.

12. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.747
    Девојче отупе. Во ред е, пиши ти пак. Ако е заинтересиран за тебе ќе покаже самиот. Нема потреба толку да се потресуваш.

На oblace1, Anyshka, SigmaMan и 2 други им се допаѓа ова.
  13. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    20
    Не знам зошто мислиш дека се потресувам, можеби погрешни зборови употребив “очајна” , “заинтересирана”, а 5 дена е премал период за било што да кажам. Зборот ми беше дека не сакам да го прекинам контактот со него, од досегашниот муабет ми остави добар впечаток.
    Можеби ќе му пишам а можеби и не.

14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.601
    Допаѓања:
    14.679
    @jasjasjas3 совети бараш, сакаш да слушнеш мислења, ти кажуваат искрено луѓето што мислат за ситуацијата, тебе очигледно не ти одговараат советите зашто не ти се слуша и сакаш да си тераш по свое, терај си како мислиш. Барате мислења, па се буните дека не ви се по ќејф. :)

И да, олабави и ама биди внимателна истовремено, следи како ќе се понаша наредно и биди умна колку што можеш.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    20
    Се одлучув воопшто да не му пишам, срам ми е . Памет за друг пат што и како пишувам.

16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.601
    Допаѓања:
    14.679
    Ајде, нема везе, не е касно, ништо не се ни десило, ама лекција нека ти биде, не се отварај премногу.

На некои типови малку им треба за да им се крене егото. Нит го знаеш нит познаваш за одма да се опуштате со такви муабети.
    И да, моментот што враќа после 5-6 часа е чуден. Којзнае што праи и со што се занимава за тоа време.

Сепак ако одлучиш да му вратиш, ако те побара, биди претпазлива. И не игнорирај црвени знаменца, само на твоја штета би било тоа.

На Anyshka и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    692
    Па и подобро така. Мислам не подобро туку најдобро.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Мене ич не ми делува очајно, ниту за срамење. Баш директно си му кажала дека ти се допаѓа, подобро така отколку да губиш време во допишување и сл. Вака барем побрзо ќе знаеш на што си.
    Може е нешто зафатен па поретко враќа, или игра мачка и глушец. Јас мислам дека е ова второто.
    Не е ништо страшно прва да му пишеш, со тек на време ќе видиш во која насока ќе одат работите. Сепак е рано за да оцениш дали е заинтересиран, уште се запознавате.

Пиши му прва и ич не се замарај.;)

На theowndemon и Selena01 им се допаѓа ова.
  19. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    374
    Се допишував со еден дечко, се убаво, се видовме во живо и тоа ок... Значи не знам, не сум паметна, зборевме на тел и почнавме нешто за лето, море, ќе ве замолам да не ме напаѓате му реков дека не ми е пријатно во бикини да идам на лето и ми вика а во што би идела ти и се смееше викам а? Вика ок, не мораме да идеме на море, после ми вика (од друг град е) јас тебе би те земал за сериозно блабла би дошла ли да живееш со мене некогаш? Викам да, ама во заедница ми вика нема шанси каква заедница, викам ок ај може и да не е заедница, вика на што би личело утре ден во заедница да се соблечам пред мајка ми сабајле кога е летно време ? Викам, а ја не сум таква не ми е пријатно ни дома да шетам полугола, вика епа кога ќе дојдеш со мене да живееш и тоа ќе биде, викам што??? Искрено се навредив, вака стварно и фин и културен ама ме изненади со муабетов, не знам што да кажам, пак ќе кажам ми делуваше искрен и сериозен се сложуваме за некои работи се супер, ама после ова не знам како да го сфатам...

20. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    26.802
    Глупости
    Детски муабети

На Feniksgirl, oblace1, Alm. и 7 други им се допаѓа ова.