Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.572
    Допаѓања:
    8.241
    Девојче, токсичните луѓе не се менуваат лесно. И најголема заблуда е ако мислиш дека можеш ти да го промениш него.
    Не си го губи времето.

На Cosmic Girl, halfasoul и ~Maca~ им се допаѓа ова.
  2. SupernovaS

SupernovaS Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    36
    Оф не знам што да правам, не сакам да го нарушам односот со моите. Од друга страна пак, не можам и без него :(

Не мислам дека јас ќе го променам, мислам дека тој се променил.

3. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.572
    Допаѓања:
    8.241
    Сигурна сум дека ова досега веќе ти го имал кажано неколкупати. Дали се променил? Одговорот сама го знаеш.

4. SupernovaS

SupernovaS Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    36
    Променет е во однесување, се имаме видено неколку пати.

5. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.659
    Допаѓања:
    19.091
    Кога била прекината неколку пати очигледно не функционира и со право се против.

На eliesaab, oblace1, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.572
    Допаѓања:
    8.241
    Тоа е проблемот, што се имате видено неколкупати. Да се гледате почесто, ќе имаш увид колку се долготрајни тие промени.

На Cosmic Girl и Selena01 им се допаѓа ова.
  7. ~Maca~

~Maca~ Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2020
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.768
    Мој совет е да се тргнеш од него и не си го расипувај односот со твоите родители во право се. Со таква токсична врска нема убава иднина.

На bicycle и Just.do.it им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    42.313
    Таков никогаш не се променува.
    Нека не те залажува неговата маска.
    Ама ако сакаш да си уништиш живот, повели.

На ~Maca~ и Just.do.it им се допаѓа ова.
  9. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.587
    Браво за родителите.... слушај ги родителите!

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.742
    Допаѓања:
    6.834
    Навистина сакаш да живееш во заедница? Зошто? Да беше обратно ќе ти речев не си фаќај работа со некој што не сака да се оддели од родителите ама вака :^)

За бикините, која е причината што не сакаш да носиш? Несигурност? На тоа можеш да поработиш, ќе се прифатиш самата каква и да си. Кога ќе ти биде добро во сопственото тело, ќе ти биде добро во било каква облека. И без неа. На муабетов испаднал зелен, не требало да се смее, можел пример да праша зошто.

Мислев и јас дека ќе биде поразлично секој пат. Не беше, само изгубив години. Не биди јас и послушај ги родителите овој пат.

На Anyshka и SupernovaS им се допаѓа ова.
  11. SupernovaS

SupernovaS Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    36
    Ќе се видам уште неколку пати па ќе видам што ќе правам. Си мислам, родители ми се, нема шанси да се оддалечат од мене, но од тоа и се плашам. Свесна сум дека влегувам во оган, но не можам да се замислам со друга личност покрај мене :)

На MиЛаѓ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.218
    Допаѓања:
    42.313
    Одлуката е твоја, ти си знаеш.
    Но, после ебење, нема каење.

Со среќа

На SupernovaS и Selena01 им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.356
    Допаѓања:
    84.439
    Никогаш нема да биде поразлично со личност со која не можеш да функционираш. Кога бев помлада и јас си велев Ај ќе пробам, ќе дадам шанса, ќе дадам време и пробав и научив. Нема исклучок, иако ќе мислиш Ако кај некој не успеало, кај мене ќе успее, ќе се смени. Нема. Кога не оди, не оди. Кога е токсичен тој за тебе или ти за него, џабе да купувате време. На почеток можеби ќе гледаш нешто подобро ама по некое време пак ќе се врати истото. Кој поминал низ тоа, знае.

На SupernovaS и boo3 им се допаѓа ова.
  14. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    1.820
    Да ти кажам искуство од прва рака.

Сум простил работи кои никогаш не треба да се простат. Плачеше, молеше, се колнеше да не ја оставам, дека сите ја зезнале, и немала никој освен мене. И реков кога еднаш ме оставила, ќе го стори тоа пак, таа велеше нема, никогаш немало. И сега после година дена можеш да погодиш што се случи...
    Така да дами и господа, не простувајте, ако еднаш ви е*але матер, ќе го сторат тоа пак и на крај тие ќе си спијат мирно, а вие ќе се чувствувате како најголема будала на свет, затоа што сте сакале некој кој не требало ни на крај памет да го ставате, вие нема да спиете, вие ќе умирате од нервози и ќе си го кратите животот.

:makeup:

На sj *O*, Cosmic Girl, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    12.289
    Појасни зошто твоите родители се против вашата врска, зошто била прекината, зошто сметаш дека се сменил?

16. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    280
    Здраво, заедно сме со дечко ми 7м. Long distance сме и досега се имаме видено само 2 пати по 1 недела. Нонстоп се каравме и он кога ќе се налути или после кавга не ми пиша со денови се чека ја да му пишам. До сега ме има 2пати блокнато. Првиот пат другарка му пиша да ме одблокира. И се за ситници се караме. Некои ситници шо мене ми се битни него не го интересираат и се ги занемарува. Додека бевме заедно пред мене ме уценување дека ќе се самоубие. А и претходно 4 5 пати ми има така праено. И пред 5 6 дена ми кажа дека скоро 2месеца lose feelings и дека е само со мене поради то шо го е страв да не е цел живот сам. И никогаш не го кажува проблемот секој пат јас ги изнесува проблемите и он ќе ми речеше се е океј. И сега ми кажа дека сака да ме еби дека то му била љубов. Му кажав дека сум премала имам 16 и дека не сакам сега А он е 18. И јас сум му прва женска. И го прашував као демек дали се ќе реши ебењето и он ми рече мош. И јас го прашав тогаш ти ќе ме засакаш пак и ќе имаш војла за врската и он ми рече ако видам нешто у врската да. И јас му реков као прво да ме ебеш па после ќе видиш дали има нешто и он почна да го врти нуабетот као не било така ама и така било као сексот многу му значел. И во тие 2 пати шо се имаме видено он се планирал да се ебеме. И не можел веќе да ме чека бидејќи јас сакам после 18. Ве молам совет.:)

На MиЛаѓ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    1.707
    Децки фантазии. Маниму блок од секаде и терајси понатаму. Таков клошар зошто тие,синкир нема други дечки во градот каде што живееш.

На Feniksgirl, eliesaab, Космонаут и 2 други им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.154
    Допаѓања:
    185.924
    Си флертовала, нема срам во то. :D Дали е заинтересиран ќе дознајш со тек на време. На почеток е тешко да се разјасни. Ви продолжи комуникацијата од ко пиша тука?
    Сепак се согласувам со ова па да не се повторвам детално:
    Колку години сте? Пошто начинот на кој ти збора е harmless, playful флерт или како шо погоре го окарактеризираа како детски. Оти баш то е. Мислам, кога се вклучва сексуалноста во муабетот не можиш преку порака да си скроз сериозен. Особено ако опипва територија, сте биле интимни? Секстинг претпоставувам не е во игра до сега? Но добро размисли, што те навреди од ситуацијата? Зошто? Пробај да си максимално објективна.

Исто и кај тебе, пробај биди објективна. Родители обично ретко се неосновано противник партнер. Седни и размисли (и прашај) зошто се против? Ако врската била токсична, и си свесна за тоа, зошто се враќаш на неа? Пробај биди објективна, идентификувај чувства ама на крај на ден не се предводи од нив за да донесиш одлука.

Ако сакаш, разјасни зошто се твоите против и шо ја праеше врската токсична. Ама мислам фактот дека си свесна дека врската беше токсична и ете твоите се против е доволен показател.

Ретко го велам ова дирек ама малечка си. Раскини. Те манипулира. Ова е манипулација 101. Прво, не смеј да те форсира во секс ако не си спремна. Второ, закана со самоубиство? Класична манипулација. Никогаш не го прат, секогаш го користат за со сила да те држат до себе. Трето, ако некој некогаш те одбие или блокни, а после те бара - манипулација. И најважно, ако некој те блокни нека пукни и не го барај. И ко ќе пак те бара кажи му дека сам си потпиша дека не е заинтересиран. И се шо ќе кажи после игнорирај му. Вакви мажи неќиш во животот.

На Alm., babygirl20, boo3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Crna Mamba

Crna Mamba Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16
    Здраво ако може некој совет да ми даде за ситуацијава.
    Имам долга врска од 5 години сеа почнавме да живееме заедно од скоро се е топ, има некои недостатоци врската како малце монотоност поредок секс и прстен нема ни на повидок, но на работа се појавува колега што многу ми се пушта мн внимание ми дава, ми кажува дека се вљубил во мене а притоа знае дека сум во долга врска и ми кажува дека дека треба да изберам што да правам, да се одлучам или за него или за дечко ми. Едниот ми се свиѓа а со другиот долго сме заедно и незнам што да правам многу ми е тешко

На Bilence~, Iva3Iv и MиЛаѓ им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.816
    Допаѓања:
    24.447

Zasramota.

На Anettta, eliesaab, senza.parole и 4 други им се допаѓа ова.