Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Да ти кажам искуство од прва рака.

Сум простил работи кои никогаш не треба да се простат. Плачеше, молеше, се колнеше да не ја оставам, дека сите ја зезнале, и немала никој освен мене. И реков кога еднаш ме оставила, ќе го стори тоа пак, таа велеше нема, никогаш немало. И сега после година дена можеш да погодиш што се случи...
    Така да дами и господа, не простувајте, ако еднаш ви е*але матер, ќе го сторат тоа пак и на крај тие ќе си спијат мирно, а вие ќе се чувствувате како најголема будала на свет, затоа што сте сакале некој кој не требало ни на крај памет да го ставате, вие нема да спиете, вие ќе умирате од нервози и ќе си го кратите животот.

:makeup:

На sj *O*, Cosmic Girl, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    Појасни зошто твоите родители се против вашата врска, зошто била прекината, зошто сметаш дека се сменил?

3. babygirl20

babygirl20 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    280
    Здраво, заедно сме со дечко ми 7м. Long distance сме и досега се имаме видено само 2 пати по 1 недела. Нонстоп се каравме и он кога ќе се налути или после кавга не ми пиша со денови се чека ја да му пишам. До сега ме има 2пати блокнато. Првиот пат другарка му пиша да ме одблокира. И се за ситници се караме. Некои ситници шо мене ми се битни него не го интересираат и се ги занемарува. Додека бевме заедно пред мене ме уценување дека ќе се самоубие. А и претходно 4 5 пати ми има така праено. И пред 5 6 дена ми кажа дека скоро 2месеца lose feelings и дека е само со мене поради то шо го е страв да не е цел живот сам. И никогаш не го кажува проблемот секој пат јас ги изнесува проблемите и он ќе ми речеше се е океј. И сега ми кажа дека сака да ме еби дека то му била љубов. Му кажав дека сум премала имам 16 и дека не сакам сега А он е 18. И јас сум му прва женска. И го прашував као демек дали се ќе реши ебењето и он ми рече мош. И јас го прашав тогаш ти ќе ме засакаш пак и ќе имаш војла за врската и он ми рече ако видам нешто у врската да. И јас му реков као прво да ме ебеш па после ќе видиш дали има нешто и он почна да го врти нуабетот као не било така ама и така било као сексот многу му значел. И во тие 2 пати шо се имаме видено он се планирал да се ебеме. И не можел веќе да ме чека бидејќи јас сакам после 18. Ве молам совет.:)

На MиЛаѓ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.534
    Децки фантазии. Маниму блок од секаде и терајси понатаму. Таков клошар зошто тие,синкир нема други дечки во градот каде што живееш.

На Feniksgirl, eliesaab, Космонаут и 2 други им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.229
    Допаѓања:
    176.099
    Си флертовала, нема срам во то. :D Дали е заинтересиран ќе дознајш со тек на време. На почеток е тешко да се разјасни. Ви продолжи комуникацијата од ко пиша тука?
    Сепак се согласувам со ова па да не се повторвам детално:
    Колку години сте? Пошто начинот на кој ти збора е harmless, playful флерт или како шо погоре го окарактеризираа како детски. Оти баш то е. Мислам, кога се вклучва сексуалноста во муабетот не можиш преку порака да си скроз сериозен. Особено ако опипва територија, сте биле интимни? Секстинг претпоставувам не е во игра до сега? Но добро размисли, што те навреди од ситуацијата? Зошто? Пробај да си максимално објективна.

Исто и кај тебе, пробај биди објективна. Родители обично ретко се неосновано противник партнер. Седни и размисли (и прашај) зошто се против? Ако врската била токсична, и си свесна за тоа, зошто се враќаш на неа? Пробај биди објективна, идентификувај чувства ама на крај на ден не се предводи од нив за да донесиш одлука.

Ако сакаш, разјасни зошто се твоите против и шо ја праеше врската токсична. Ама мислам фактот дека си свесна дека врската беше токсична и ете твоите се против е доволен показател.

Ретко го велам ова дирек ама малечка си. Раскини. Те манипулира. Ова е манипулација 101. Прво, не смеј да те форсира во секс ако не си спремна. Второ, закана со самоубиство? Класична манипулација. Никогаш не го прат, секогаш го користат за со сила да те држат до себе. Трето, ако некој некогаш те одбие или блокни, а после те бара - манипулација. И најважно, ако некој те блокни нека пукни и не го барај. И ко ќе пак те бара кажи му дека сам си потпиша дека не е заинтересиран. И се шо ќе кажи после игнорирај му. Вакви мажи неќиш во животот.

На Alm., babygirl20, boo3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Crna Mamba

Crna Mamba Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Здраво ако може некој совет да ми даде за ситуацијава.
    Имам долга врска од 5 години сеа почнавме да живееме заедно од скоро се е топ, има некои недостатоци врската како малце монотоност поредок секс и прстен нема ни на повидок, но на работа се појавува колега што многу ми се пушта мн внимание ми дава, ми кажува дека се вљубил во мене а притоа знае дека сум во долга врска и ми кажува дека дека треба да изберам што да правам, да се одлучам или за него или за дечко ми. Едниот ми се свиѓа а со другиот долго сме заедно и незнам што да правам многу ми е тешко

На Bilence~, Iva3Iv и MиЛаѓ им се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.453
    Допаѓања:
    22.247

Zasramota.

На Anettta, eliesaab, senza.parole и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.747
    Ти станало досадно, но тоа не треба да стане изговор за да даваш внимание на другиот дечко. Тој и покрај што знае дека си во врска, треба усул да има. И ако веќе ти е монотоно во врската и чекаш прстен од дечко ти, треба со него отворено да зборуваш. Пошо вака на крајот нема да е фер спрема него.

На eliesaab, senza.parole, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    374
    Вчера што пишав за дечкото, денес не ми пишува а се беше ок, од вчера го снема, а толку многу ми ветуваше и имаше планови, првиот тој почна да ми пишува и да ме завлекува за сега да го снема, ме остави така да исчезне, зашто викаше дека е сериозен не знам, стално ми се случува ова, ќе најдам некој се ок и исчезнуваат, многу ми е тешко;(
    Се ми одговараше кај него, подобар очигледно никогаш нема да најдам, ќе останам така цел живот

Последна измена: 14 мај 2024
  10. АринаАрина

АринаАрина Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    208
    Не брзај и не форсирај ништо остави да биде така како е најдобро да биде.
    Во иднина дозволи машкото да се труди повече нека те освојува они повече сакаат да освојуваат отколку да им е речиси се сервирано на тацна.

11. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    374
    Тој беше што брзаше и сакаше се, јас не

12. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    7.977
    Ова не е врска, туку веројатно двајцата си пополнувате време еден со друг. Ни се сакате, ни се поднесувате. Што совет бараш? Дали да имаш секс иако ,,дечко" ти не те сака и само му се клеца?
    Советот ти е, откачи го и најди си друг што ќе го гледаш во живо и нема да ти збори глупости во стилот дека е со тебе само затоа што се плаши сам да остане. Најди си некој што ќе те сака и ќе го сакаш. А твоево моментално не е ни блиску до врска.

13. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Не му го прави каша попара животот на колегата, додека си не си ја средиш ситуацијата со првиот. Сакаш прстен разговарај, сакаш деца разговарај, се што сакаш разговарај.

Комуницирајте бе луѓе, колку и да сте долго со некој, колку и да мислите дека се познавате, луѓето не можат да читаат мисли. Така да работите кои ги туркате под тепих на крај ќе се насоберат и ќе почнат да смрдат.

На Cosmic Girl, emiliana и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  14. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    787
    Колку побрзо велгуваат во филм, ти кажуваат секакви планови, на сѐ што ќе кажеш ти се надоврзуваат со сериозен план и цели за иднината, ти кажуваат што сакаат со тебе, односно ти прават love bombing толку помалку треба да ги сфаќаш сериозно. Тешко е било кој за толку краток период вистински да се заљуби во некого, поточно за толку време не може ни да го запознае па за да стане толку сериозно. Сѐ ова е за да ти провлече внимание и да се закачиш за фората

На Anyshka и bicycle им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Зошто?
    Како тоа таа му го прави?

16. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444

Се гледа дека ти годи вниманието од колегата, но одлуката сепак е твоја.
    Нема да ти речам да прекинеш затоа што чекаш затоа што ти е монотоно и да пробаш со другиот пошто ако правиш зад грб работи биди сигурна дека на крај е можно и да останеш сама.
    Сaмо искрен разговор со твојот партнер и отварање на картите, ќе ти даде одговор на проблемот.

Ќе најдеш, биди сигурна, не е ниту прв ниту последен.
    Не е крај на светот доколку не успее со овој.
    Не ти недостига тој, ти недостига замислата за него.

И во иднина, не се залетувај толку брзо, остави да се потруди малку.

На oblace1 и Selena01 им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.453
    Допаѓања:
    22.247

Na dva stola ne se sedi i mnogu nezrelo mi deluva.

На senza.parole, Wh@tev3r, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    27.742
    На два стола не се седи ама на три можеш и да си прилегнеш :rofl:

На Gentlewoman!, sunshinebabe, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Така ЈеТ:devil:

На Wh@tev3r, Adidas888 и Stark им се допаѓа ова.
  20. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Му дава лажна надеж, седи на две столчиња. Ако продолжи така кај и да е ќе почне да се гледа со него, и после филмот е: те сакам, ама не можам да го оставам, 5г. е со мене, и ете ја со прстенот, а колегава ќе го читаме овде на форум.

На Feniksgirl, sunshinebabe, Selena01 и 8 други им се допаѓа ова.