Фала на сите за мислењата што ги споделивте. Јас побарав само совет, во животот никогаш ништо не се знае некад чувствата неможеш да ги контролираш. И него не го оправдувам што ми пришол а сум зафатена и му го реков тоа, тој само ми кажа дека многу сум го привлекла и ме праша дали сум среќна и дали го сакам дечко ми. Исто така сме збореле за прстен и брак со дечко ми и на тоа одговорот бил ќе биде. Несум во 20 тите имам 30 години се плашам некој да не ми го губи само времето зошо 5 години не се малку.
А колегава е спремен за брак? Оти и со него може да е *ќе биде ' отпосле. Одлучи ТИ што сакаш, а не тие двајца што сакаат. Ако не си му одговорила дека си среќна, знае дека има подотворена врата
Па седни бе човек и направи си отворено муабет со човекот со кој што си во врска пет години и ќе ти се разјаснат некои работи. Ваљда доволно си го запознала за тоа време за да знаеш со кого си имаш работа. И мене дечко ми за прстен така ми викаше ќе биде, и кога најмалку очекував бидна. Не форсирај, ама некаков муабет отприлика мора да си имате направено за вашата иднина. Ама прво раскрсти со себе .
Таман ќе пишев мислиш ли дека таа е целосно искрена за ситуацијава? И видов Ваљда Иако овде сме под псевдоними, луѓето се плашат од осуда. 99% остануваат, годините ги "прегазиле", што ќе речат комшиите, колегите итн. Мислиш ли дека тој бил гром од ведро небо, туку така рекол, те сакам, тури му пепел на твојов? Гарант има кафиња, ручеци, можеби и вечери со долги допишувања кај што таа го фали него, а дечко и е лош.
Секако дека не мислам така. Не сум вчерашна Од приказнава јас сфатив дека таа сака повеќе commitment од 'бојфрендот' и мисли дека е 'due time'.. А колегава е интересен оти е нешто свежо и потенцијал за NRE, new relationship energy. Заносно на старт, нели. Не можам да ја плукам, оти, things happen. Ни први ни последни ако се остават. Ни први ни последни ако се земат. Сепак таа ќе си живее со изборот. Не знаеме дали дечкото е мамин син, или колегата е Бред Пит. Или обратно. Нема врз што да се плука.. Повеќето се прашуваме некогаш дали изборите ни се вистински. И грешиме. И погодуваме. Не сум сигурна дека ја преминала границата ( се разбира дека во очите на дечкото, да) ;ако сепак премногу уживала во внимание за балкански вкус, и ако типов само ја мота, таа ќе си пати, не ние.. Нема доволно инфо за да седнеме околу ко порота на темава...
Прашањето е што сакаш ти. Ми изгледа ко да сакаш брак по секоја цена, јер да не ти го губи времето...а од друга страна, неодамна сте почнале да живеете заедно и веќе сте ко стар брачен пар. Можеби динамиката за секс не ви е погодена, можеби нешто друго нема да штима, допрва сте почнале заеднички живот, никој тоа не може да знае. Возбудата дека некој нов е заинтересиран ја разбирам, ако ако некој ти го троши времето, статистички поверојатно би бил тој новиот. Кога би те освоил би изгубил интерес, така ми стои сценариово. Најпаметно-расчисти со двајцата и барај трет Преодно решение - види дали нешто може да се поправи со дечко ти, јер не разбирам што е проблемот. Ама прстенот не гледам како би ја решил досадата.
Не, не, далеку од порота. Секој си кажува мислење и тоа е тоа. Не за плукање, нејзин живот, нејзини избори и таа ќе си живее со тоа. Само зборот ми беше прво да среди самата со себе пред да го остави првиот и почне со вториот. Јас искрено не можам да разберам како од првиов чека прстен, а има чувства кон вториот? Anyway таа.на крајот од ова ќе има дечко/маж, а едниов од другарите ќе страда.
Здраво на сите, пред дс ја напишам приказнава да би кажам дека ние сме обични тинејџери од 19/20 години , за да имате слика за што станува збор. 8 месеци бев со еден дечко, се беше добро и нормално. Во почетокот се гледавме секој ден но, подоцна како ни минуваше врската, а и самиот живот ( факултет,друштва ) се гледавме редовно но помалце. Последниве неколку месеца ( месец-месец ипол ) почнавме да се гледаме еднаш во 10-11-12 дена. Јас тоа го ставав на обврските, си велев ајде и двајцата студираме тешки факултети и немавме време едноставно. После некое време излеговме и тој ми раскина, без никаква позната причина од моја страна. Можеби некој ќе праша дали сме се карале, тоа не беа кавги туку имавме вкупно 2 несогласувања што на крајот завршувале со смешка. Кога го прашав зошто раскинуваме , тој ми одговори дека повеќе не можел, тој ме сакал многу ама не можел. Не ми даде никаков конкретен одговор, само се вртеше околу тоа дека работиве немале да бидат подобри и дека повеќе не можел. Јас не знам кои работи требаа да бидат подобри затоа што немаше лошо, не знам што повеќе не можеше. Јас го прифатив раскинувањето, си размислив можеби повеќе не му е тоа тоа, не ме сака и толку. Минаа околу 3-4 недели. Се сретнавме некаде во парк и мојата најдобра другарка која се знае со него околу 3-4 години го праша каде оди и тој и одговори дома, неговиот другар во тој момент одговори “аха дома”, и мојата другарка кажа “ зошто толку рано дома “ и тој одговори “ тенко се облеков, треба да одам” , другар му на тоа одговара “ како не, тебе љубовта те грее од саканата “ . Сите другари почнаа да се смеат, јас од тој момент мислам дека тој имал друга за целото време додека сме биле заедно или дека во овие 3 недели оформил некој однос со друга. Можеби и не е , можеби овие го кажале тоа на зезање, ама не знам што да мислам. Таму каде се сретнавме тој живее близу, од спротива и можевме да видиме дали стварно си отиде дома или не… не си отиде дома, другарите отидоа накај центар, тој отиде во спротивен правец ама не беше дома. Сакам ваше мислење оти ние сепак дме млади, 19 години и не можеме баш најзрело да размислуваме, во вакви ситуации си помислуваме се и сешто ❤️
Проблемот е тоа што тој пред мене не е имал ни една девојка, како бе сега најде да се прави мангуп? Јас не се секирам стварно, лесно се си поминав и раскинување и се, не се трескав ама ми е чудно од каде сега ова испадна и ме многу интересира дали има некоја или нема.
Прво мора да разграничиш: шо ти фали во врската, шо го добиваш од колегата? Дали партнерот знај шо ти фали? Дали фактот дека "нема прстен" те вознемирува? Дали мислиш дека прстен магично ќе реши проблем? Пошто најчесто е моментално решение дур трај еуфоријата. Гледај, пред се мора да имаш комуникација со партнерот. Како ја гледате иднината е дел од та комуникација (прстенот), како се чувствуваш и шо ти фали во врската е другиот дел кој се комуницира (внимание можеби). Обично ако втор човек те заинтересира можи да значи 1) дека првиот веќе не те влечи и е навика или 2) врвите низ потежок период. Лично, би се фокусирала да видам дали е тежок период во прашање и дали можи да се надмини и воедно да се врати страста и љубовта. Ако не можи, нема смисла да одбериш некој оти си подолго со него. Некои врски се само навика и греота е да се останва во такви. Чим веќе раскинавте и го прифативте тој раскин, мој совет е да не се навраќаш назад. Под да не се навраќаш не мислам само физички со бившиот туку и со вакви прашања. Раскинавте, бидна шо бидна. Дур беше заедно со него не знаеше за изневервање. Остани незнајна и од после. Изневервање страшно знај да повреди и влијае на его. Поштеди се од болка ако испадни дека се десило дур сте биле заедно. Така да тури пепел и дејтај си друг ко ќе си спремна.
Се учи од врски. А и се сака да се пробаат повеќе работи додека се научиш и имаш искуство. Во следната ќе биде боље. Може требаше да го прашаш зошто толку ретко се гледате или да инсистираш да се видите. Како и да е...не е битно зошто сега.
@Stella1111200 не се секирај воопшто, а и нема зошто да се навраќаш. Дај си простор, дејтај асално дете и другото не го размислувај премногу. Некогаш е баш онака како што не очекуваме, ама не значи дека тоа е лошо само по себе. Дури мислам дека е подобро што порано излегло вака како што е и според мене не си изгубила ништо.
Пишувавме пак, но потоа наеднаш го снема и еве веќе 4ти ден како го нема да ми одговори на пораката, не ја ни отворил.
Да знам дека се учи од врски, сосема сте во право ,но моја пуста љубопитност нема да остане мирна додека не дознаам што се случило навистина. Погоре некоја членка напишала убав коментар дека не треба да се навраќам, тоа го немам во план. А во врска со гледањето, не знам, јас студирам медицина, бев преполнета со обрски и со материјали за учење, немав време ниту да јадам, знам дека некој сега ќе каже дека кога се сскс се се може и јас се согласувам, можеби требаше и јас повеќе да се потрудам, но тоа требаше да се искомуницира со убава комуникација и здрава… и да имал друга поубаво да ми кажеше а не дс ме прави будала по градот. Не знам стварно, се е можно, има и моја вина ама има и негова. Само затоа и пишав за да видам други мислења, кој како размислува.
Се гледа дека го изгубил интересот откако си му покажала заинтересираност и ти. Пушти го, остави, на сила ништо не можеш.
Секакви чудаци има. Мене врска ми се има разводнето ради селење преку океан, а као намерата беше "ќе опстанеме". То разговори за брак, то чуда. И фала богу што се деси така, инаку немаше маж ми да го запознаам. Боли, да, се чудиш зошто, но некогаш нема јасен одговор. И ти јунак, и дорчо јунак, и пак секоја војна не се добива.. Барем ти кажал крај. Што му се мота низ глава, само тој си знае. Можно е да сретнал друга ( во мојот случај, по многу години ми кажа во суштина дека размислувал со половиот орган, и тоа пак ми предлагаше чуда врагови и бракови, му се изнасмејав во фаца) Не си ставај мисла во глава, посвети се на учење, млада си скроз, ехее
По некогаш е подобро да не бидеш толку радознал што велат старите, чисто за мир во душата. Таман ќе ти пишев дека тоа клишето: Не е до тебе, до мене е, најверојатно има име и презиме, видов дека неговите другари потврдиле. Искрено нема што да се замараш, не се разочарувај, plenty fish in the sea. И наредниот пат ако нешто ти се чини дека не е во ред, тогаш сигурно не е, и среди на време, не дозволувај да те влечат.
Да во право сте, но јас уште не знам дали причината за раскинувањето има име и презиме. Не знам уште дали другарите тоа го рекле на шала или стварно биле сериозни
Како беше таа: не слушај гаталец, туку паталец. Бтв, ете веќе не сте заедно, и искрено кое фајде да речеме ако ти каже: добро, те изневерив? Не вреди да си го трошиш времето на некој кој не те сака повеќе во неговиот живот, ако тој може без тебе, можеш и ти без него. Се е навика, а ако има навика, има и одвика