Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    347
    И за тоа сум размислувал детално. Ќе имам грижа на совест и страв би ми било. А бенефитот е многу мал а штетата поголема значи одговорот е Не.

На Mumoftwo30, eliesaab, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    209
    Логиката не ти е баш јака страна, а ни самоконтролата како што гледам.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Браво ако би било така.
    Со твојата самиконтрола многу врски и бракови не би се растуриле. А и не би настанале некои, ако збориме реално.

На Mumoftwo30, Elenpelen, Stark и 2 други им се допаѓа ова.
  4. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    487
    Колегата иако знае дека си мажена си продолжува со неговите игри? Прашај го дали е спремен двете твои деца да ги прифати како свои и спрема неговиот одговор ќе знаеш на што си.

На Mumoftwo30 и Stark им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.453
    Допаѓања:
    22.253

Na zbor bi mu veruvala ako vetuva brda dolini? Ovoj e maska kurva i ishto pojche.

6. m346

m346 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2021
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    249
    Здраво. Имам 22год,студирам и повремено престојувам во друг град и во врска сум со дечко ми скоро 2години кој го запознав на факултет. Кога поминаа околу 8 месеци мајка ми сакаше да го запознае и така ја запознав со него,но јас сеуште не сакав да се запознаам со неговите заради обврски околу факултетот и сметав дека сакав да помине уште малку време и се согласивме двајцата на оваа одлука. Но,мајка ми тврдеше дека тој всушност не сака да ме запознае со неговите,а тоа е затоа што ме користи и од тогаш и се роди омраза кон него. Секој ден се поише и поише не го сакаше,ми има зборувано многу лоши и одвратни работи со цел да го оставам затоа што наводно ''ме користи''. Кога и да пробував да и објаснам како стои ситуацијата измеѓу нас,не бев сослушана дури и бев навредувана за работи кои не се ни случиле и не знам како воопшто и дошле во главата..Дојде до степен да му се јави на телефон да му се каже да не ме контактира веќе,ми забрани да се гледаме и ми се закануваше дека ако се гледаме уште ќе ме отпише од факултет. Со целата ситуација ми има предизвикано голем стрес и притисок до степен да почнувам да чувствувам премногу анксиозност,мачнини и главоболки. Како што времето поминува не се менува ништо,кога сум тука (каде што студирам) ми се јавува и знае да почне да ме прашува за него и да се расправа со мене,ако не и кренам телефон од некои икс причини одма почнува да вели дека сум била со него и такви глупости и ми спушта телефон. Сето ова се случи заради нејзини предрасуди без да ми даде шанса да се искажам,или нему да му даде шанса да се докаже. Ве молам,за совет доколку има некој искуство или слична ситуација со мојата.

На Bilence~ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    5.147
    Eden topol sovet, sredi si gi prioritetite zence, brak so dve deca i maz nasprema flert i seksualen naboj koj mirisa na problem i single da si, kamo li pa, mazena. Bez razlika dali si vo brak ili vrska, za dvata partnera kje ima iskusenija, samo prioritetot i posvetenostta gi odrzuvaat vrskite. Istusiraj se malku so ladna voda zence, inaku ti zamina vozot.
    Edit: cek tipov e uste kolega od rabota??? E, dete dete, kade se maka drugo ne se pravi, ako sakas da imas avtoritet i integritet

На Mumoftwo30, Elenpelen, Stark и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Kiki_K

Kiki_K Нов член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Добра вечер. Ќе ве замолам за совет. Во врска сум со дечкото 2 ипол години скоро три. Типот има обичај да го нема со денови. Тоест да појаснам, ѕвонам не дига слушалка со денови или пак спушта(моменталната ситуација е двете и не дига и спушта) и не одговара на пораки. Вака почна да прави пред две години. После извесен период ќе заѕвони од нигде никаде ќе се појави и се е океј, си збориме нормално по телефон секој ден.Најмногу што не одговарал е 19 дена, скоро пола месец. Кога ќе го прашам зошто те немаше со денови ми вели дека имал маки, некои ситуации, нешто се има случувано тој период затоа ме тргал по страна(не ми обрнувал внимание). Ситуацијата е моментално дека тој повторно го прави истото, две недели се немаме слушнато. Во меѓувреме дреме активен на фб и не постира баш нешто, освен едно story во текот на една недела и активен е на whatsapp. Му пуштив две три пораки таму не ги отвара и смс му пишав да го прашам кај е што се случува ништо пак... без одговор. Моментално не знам што се случува дали има навистина мака или намерно вака прави( почнав да мислам дека намерно прави вака). Се осеќам на stand by дека сум, не знам што да правам, ситуацијава почнува да ме излудува... Ако ѕвонам пак се осеќам напорна ако не ѕвонам не можам да издржам. Блиска особа ми вика да го баталам и дека нема ни да се јави, , а јас кажувам дека низ ова сме поминале повеќе пати и дека ќе се јави. #oldnews Совет ве молам, што да правам? Не можам да издржам веќе. 24 часа има еден ден не може ли да се јави? :(

9. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    2.164
    Леле
    Како идете 3 години и типот да има обичај да го нема со денови?
    Не можам да замислам такво нешто
    Очигледно се подјебава со тебе, не си му приоритет
    Не му се замарај, батали го, не вреди
    Заслужуваш некој што ќе те цени доволно, нема да те става во мисла секое негово ,,исчезнување" каде е и што прави и ќе те смета за приоритет во животот

Последна измена: 23 мај 2024
    На Mumoftwo30, Golden, Mazegin и 9 други им се допаѓа ова.
  10. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Батали го. Не само да го баталиш, туку да го блокираш секаде. А ако те побара кажи му дека имаш маки и го тргаш на страна. Кога ќе се средиш ќе го бараш.
    И не го барај НИКОГАШ.
    А во меѓувреме уживај си во животот. Денот има 24 саати и толку многу работи што може да се направат што нема време за вакви идиоти.

На Mumoftwo30, mcokolada, Luna91 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    На стенд бај си дефинитивно, почитувај се повеке и прекини секаков контакт. Има мажи како капка вода си ги чуваат жените а не овој 19 дена не реагирал.

На Mumoftwo30, mcokolada, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.472
    Допаѓања:
    41.139
    Не сте вие во врска.
    Можеби ти мислиш дека сте, ама не и он.

На jacqueline.s, Veta, Mumoftwo30 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    7.821
    Разговарајте. Кажи му дека ти пречи што исчезнува. Можеби има некакви психички проблеми, дешавки. Ако има, треба да ги сподели со тебе. За тоа сте заедно, можеби ќе можеш да му помогнеш. Целосно биди отворена и директно кажи му и инсистирај да ти каже што се дешава. Овака само ќе си правиш филмови, ќе се пулиш во телефон, ќе гледаш кога последен пат бил уклучен и слично.

Не е во ред и да сте 24/7 заедно, залепени, без сопствен живот, ама и ова е тапа.

Имав другарка која исто се понашаше со дечко, а и со нас. Ќе исчезнеше по недела/две. Се изолираше од светот. Како да и здосадуваше се, исти луѓе, муабети. Се затвораше во себе. После пак како нова.

14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.548
    Ако си му битна нема тоа да го прави, те зема здраво за готово, дека може со тебе да прави што сака. И да има некаков проблем треба да го сподели со тебе, ама пак се враќаме на истото, очигледно ти си никаков фактор во неговиот живот, си изгубила и сеуште губиш драгоцено време со тотален идиот. Јас после 24 часа, со вакво понашање го бришам од листата на живите, а не па да го молам да крене слушалка. WTF |(

На Mumoftwo30 и bicycle им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.842
    Допаѓања:
    80.805
    Не си му приоритет и не сака да се замара. Се гледате повремено нему кога му одговара. Не е тоа врска. Ти да се измачуваш и да се прашуваш што е проблемот? Немој. Има друг што ќе те сака.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.452
    Допаѓања:
    27.750
    Арно ти пишал членот горе. Вие не сте во врска, само ти си имаш умислено дека сте. Батали го.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Не знам зошто го трпиш вака 2 години или има друга или те мавта си шета со другари и си сака баги слобода како да не е во врска,нека ти кажи кој е проблемот и дека ова повеќе кај тебе не поминува.

18. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Уште на првото такво однесување би претпоставила дека сме раскинати т.е. ме гоустнал и готово. Крај ќе биде со нас. Какво повеќе пати па и трпиш и пак го примаш..... Сметај си раскинала и крај кога ќе те бара ти не одговарај...

19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444

Oва ме потсеќа на мој бивш дечко, да не беше женет, ќе помислив дека се работи за него.
    Know that feel, кога го снема еднаш на подолг период заминав кај него дома, да го барам, кога тој лабаво си уживаше, пиеше пиво и пратеше некој спорт, а јас дома загрижена, составувам реферати шо би му кажала кога ќе се појавеше, и често го правеше тоа.
    Ама јас млада, заљубена и наивна, прв дечко, поим немав како идеа тие работи, често попуштав па тој мислеше дека секогаш ќе се враќаше кога ќе посакаше.
    Постапката моја беше и добра и лоша, но барем собрав сила и ставив крај, нешто што требало уште од првиот пат да го сторам.
    Небитно, доста за мене, сакав само да ти доловам.
    Блокирај, не слушај изговори, не си го губи времето.
    Да сакал ќе ти врател и на првата порака а не да му пишаш пораки безброј.
    Биди сигурна дека ги чита пораките, само што сега има други приоритети а ти очигледни не си во тие.

На Mumoftwo30, FridaodaMk и Elenpelen им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.232
    Допаѓања:
    176.118
    Каков совет би сакала?
    Глеј ако си оладена кон сопругот и знај за колегата, да пробате партнерска терапија? Ќе видите зошто in the first place ви зашарало вниманието кај друга особа, како да вратите страст и сл. Ако не функционира, лично, не би останала во таков брак. Ама можи ќе вроди со плод.
    Шо вели дека е нејзина причина за вака да прај?
    Како и да е ова е насилно и контролирачко од нејзина страна. Уште колку имаш од факултетот? Во смисла, дали имаш шанса on the down low да ја држиш врската дур завршиш факултет? Нема да се смири мајка ти. Ама за мала нијанса помалку ќе те малтретира со тек на време. Надежно.
    Прочитав до дека го немало еднаш 19 дена. И таму преќинав. Партнер е достапен. Да имаме секакви ситуации каде не можи да сме достапни ама то е некој сат до ден. И после, оти сме партнери, објаснуваме зошто било така и си даваме поддршка ако е лош период. Тука не мислам дека е лош период. Тука мислам дека имате многу еднострана врска. Т.е. ти си во врска. Тој е само "на хартија" во врска.

На Mumoftwo30 и Anomys им се допаѓа ова.