Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.250
    Допаѓања:
    17.899
    @Ana_003 oo па кај се брзаш))) Гушкајте се, љубете се..за џабе искуцав толкав текст. :D

На Mumoftwo30, Bubbly-sugar, FlowerMarija и 2 други им се допаѓа ова.
  2. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    268
    Се слошувам. Јас мислам да му дадеш шанса, како што кажа ако ти се допаѓа каков човек е пробај.

На Ana_003 и eliesaab им се допаѓа ова.
  3. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    33
    25 години има

4. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    5.370
    Абе као осеќаш така, ти веќе си одлучила, што очекуваш некој да ти разубеди?
    Нема тука кажи ми што да направам, него како си се осеќаш ти сама.

5. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    12.289
    Хемијата меѓу две личности е многу комплицирана. Некој може да биди најдобриот, најфин али ако ја нема таа хемија нема да успее врската, и не е секогаш до надворешниот изглед, туку едноставно треба да кликниш со некого, не преку социјална мрежа, туку во живо. И без разлика што ти кажуваат другите, важно е што осеќаш ти

На Mumoftwo30, Guns N` Roses, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    571
    И јас сум се почуствувала така, некој може да е најфин, културен ама да не ти е привлечен. Реално сите си имаме свој тип кој не привлекува, неможе да не привлекуваат сите…. Ако си дадеш време може нешто ќе се промени, ама на крај краева не треба ништо со сила да си правиш на себе, уживај од срце во животот

7. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.579
    Сум била и му сум ставила до знаење дека го гледам само пријателски. Ден денес е еден од најдобрите луѓе кои ги познавам и пред се пријател

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    174
    Многу поважно е како се однесува со тебе од колку дали е физички твој тип. Зошто пеперутките ќе умрат за 2-3 месеци ама ти ке мораш да живееш со тој човек.
    А доколку воопшто не ти е привлечен ниту 1% , тогаш не си го губи ни своето ни неговото време.

9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.344
    Допаѓања:
    44.476
    Партнер ако не ти е физички привлечен, како ќе ти биде сексуално привлечен.
    Не е поентата со "кеса на глава" или да избегнуваш контакт физички..
    А за различното однесување, можеби е интроверт, па во живо е постегнат а на тастатура послободен. Има многу такви.
    Ако не ти се допаѓа, не си губете време двата. Не е можно со сила и труд да ти стане некој убав ако ти е неубав.
    Лугето што ги сакаме секако ќе ни изгледаат поубави од што се или најубави на свет, ама како воопшто ќе се заљубиш ако ти е некој грд, не знам.

На Mumoftwo30, Gosh, Biljarkata и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    531
    Понекогаш треба да имаме самите осет за изгледите на иднината. Викни го кај тебе пуштете си музика или телевизија, понуди го пијачка, зготви му некое јадење бидејќи љубовта доаѓа преку стомакот...а, на секоја врска треба да се работи затоа што и ако не сакаш да биде прекината ако само едната страна се труди. И да не е љубовна врска остани му во добро сеќавање. Со среќа. ;)

11. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.201
    Допаѓања:
    3.530
    Не брзај за ништо со типот, излегувајте заедно запознај го, но ако сетиш дека не е тоа шо се претставува на тастатура нешто не штима, сите се појаки на тастатура но дали тебе тоа ќе ти смета пошто си отворена личност ти тоа со него ќе си го заклучиш, дали ти одговара или не.
    И физички треба да те привлечи за да бидеш со него и ако не е тоа така тебе ќе ти биди незгодно секој контакт кој ќе го имате оти ако си со некој кој ти е привлечен ти уживаш дури и во тишината и во тоа малце шо зборува тебе нема да ти смета до толку.

12. Bubbly-sugar

Bubbly-sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    103
    Дали мислите дека различно сексуално либидо е доволна причина за прекинување контакт?

Потенцирање дека ми фали лижење и секс, а другата страна како тоа да е на втор план.

13. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.272
    Како бе маж да неќе еве ја маж сум и не сваќам. Ќе имаш проблем да знаеш или ти или тој ќе треба да се смените, или ќе треба да бараш настрана а тоа е проблем подобро раскинд одколку да вараш. Земи разговарај најотворено мислам дека би требало да се радува типот а не да избегава :D

14. Bubbly-sugar

Bubbly-sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    103
    Фала ти на одговорот ама не се работи за маж, се работи за друга девојка :rofl:

Значи само шема сме и дали значи дека поради ова треба да ја сменам жената? :D

15. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.272
    Ако е само шема терај си шема и барај си допуна. Ако си озбилно и го правиш ова ќе те тепам!
    Жена кога неможе да се разбере со жена можиш да замислиш нас мажите како ни е :D

На Bubbly-sugar му/ѝ се допаѓа ова.
  16. diamonddarling

diamonddarling Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2

Мислам дека ако не ти кликнало до сега , џабе е

17. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    531
    Не знам зошто но, се малтретирам со обидите да си фатам дечко. Имав еден пред петнаесет години го сакав, тој мене едноставно, не. И само глупости правам со секој нов што ќе го фатам. Тој имаше си женска, алуваа, страдаа а, тој ја изневеруваше со мене. Некако не ми е до врска а, веќе сите на моја возраст имаат веќе нешто посериозно позади себе. Годините за љубов ми поминаа. Пробав неколку пати да го преболам не бидува. И со други дечковци пробав -не бива ништо.

На GirlLove и Deus ex mahina им се допаѓа ова.
  18. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    174
    Одење од врска во врска нема ништо да ти донесе. Дај си време на себе, работи на себе, најди си занимација како не би мислела на тоа. Годините за љубов немаат рок па да поминат. Почни да се сакаш себе си повеќе. Само на тој начин сами ке доаѓаат кај тебе без да трчкаш никој и ништо.

На GirlLove, Alizée10 и christinnn им се допаѓа ова.
  19. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    531
    Благодарам за размислувањето и советот барем еден правец што често ми треба. Најверојатно долго време нема да бидам во врска а, кога ќе бидам нема да биде за долго време бидејќи ќе сум во поодминати години. Одам на работа да и си ја сакам работата битно ми прво домот. Се грижам за него. Па и ништо повеќе да не ми се случи на љубовен план епа сега здравје...:)

20. ana anovska

ana anovska Нов член

Се зачлени на:
    1 јуни 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Се запознав со еден дечко од интернет, бевме на кафе и се беше ок. После тоа тој прв ми пиша и продолживме да комуницираме….има муабет во него се чини како да не сака да ја прекине комуникацијата ,но темите повеќе не му се врски и љубови и не флертува со мене повеќе. На неколку пати беше уклучен и не ми ги ни отвори пораките, дури следниот ден ми врати. П.с. знае дека сум заинтересирана за него. Што мислите која му е целта и што да правам?

Последна измена: 1 јуни 2024