Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Ana_003

Ana_003 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки, пред да почнам би ми било мило ако нема осуди за ова што ќе го пишам а мило би ми било да ги слушнам вашите мислења затоа што и самата не знам што да правам.:|
    Прво би сакала да кажам дека никогаш до сега не сум била во врска(ми се допаѓале неколку момчиња но тоа било се, немало никакви излегувања ниту физички контакт со било кој и не сум тинеџерка па работава е малку покомплицирана).
    Се запознавме со еден дечко преку заедничка другарка пред скоро два месеци. Човекот е навистина фин и се однесува многу зрело за своите години, всушност не сум ни сретнала до сега некој како него. Тој ми пиша прв па така почнавме да се допишуваме и се имаме видено 3 пати до сега (живее далеку). Проблемот е што не е мој тип ако зборуваме за изгледот и тоа што го приметив до сега е дека различно се однесува кога ќе се видиме во живо од тоа кога зборуваме на телефон или кога се допишуваме (не во лоша смисла само многу малку зборува и на двајцата ни е неугодно). Дел од моето друштво што го има запознаено ми кажуваат да продолжам со него бидејќи е добар човек а другиот дел да не губам време затоа што сме сосема различни во се што правиме и работите што ги сакаме и дека не е мој тип. Моментално навистина не знам што да правам затоа што од една страна е најдобриот човек што сум го запознала до сега, но од друга страна не ми е привлечен физички.
    Дали некој од вас бил во ваква ситуација и потоа одеднаш почнал да ви се допаѓа неговиот изглед и сте продолжиле во сериозна врска со некого?:)

2. FlowerMarija

FlowerMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    241
    Женска никој не е совршен, физичкиот изглед не е нешто пресудно најважно е како ти се чувствуваш до него. Ако те прави среќна продолжи да се гледаш. Колку што сфатив не сте во врска, времето ќе ви покаже дали сте еден за друг или не сте.

На Mumoftwo30, raww и Ana_003 им се допаѓа ова.
  3. Ana_003

Ana_003 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Благодарам на мислењето и само сакам да додадам дека мене највеќе ме плаши дека можеби му давам лажна надеж на човекот и не сакам да го повредам ниту да му го губам времето ако ништо не излезе од ова меѓу нас.

Затоа и го поставив моето прашање тука.

4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.453
    Допаѓања:
    22.253
    Daj mu sansa zapoznajte se, fizickata ubavina e minliva, mozebi karakterno bi se pogodile..

На Mumoftwo30, Ana_003 и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    241
    По колку години сте ?
    Нема за што да му даваш лажна надеж, прво самата одлучи дали сакаш да излегуваш со него и според тоа делувај. Нема за што. :D

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.737
    @Ana_003 да гледаш на комуникацијата, треба да имате доста теми на разговор. Тоа што молчи премногу може да е проблем ако ти драстично се разликуваш од него. Повеќе цели кон теми што тебе ти се битни или барај некои негови ставови што тебе ти се некој приближен модел со твои ставови. Убаво е да има различности во ставовите, но секогаш да се наоѓате на некои заеднички точки. Тоа што физички не ти се допаѓа е дискутабилно, па ако тебе лично толку ти е битен изгледот мислам дека колку и типот да е супер ти пак нема да се најдеш со него.

Не слушај друштво, не слушај луѓе зашто можеш самата да си процениш (ако земам предвид годините). Ама ако веќе не се пронаоѓаш со него и ако е стварно добар човек не му го губи времето, зашто чим сте далеку тоа си бара свои жртви/трошоци и сл.

Јас сум за да дадеш шанса и да пробаш да го запознаеш повеќе. И не барај совети од друштво, пробај да не го етикетираш предвреме како личност и иницирај повеќе дружење, разговори и ќе го запознаеш подобро.

Ако те загрижува фактот дали ќе се пронајдеш со него, дај му до знаење дека сакаш да го запознаеш пред да се донесе некоја одлука. Ама барем да знае, зашто во спротивно нема да е фер од твоја страна.

На Mumoftwo30, Ana_003 и FlowerMarija им се допаѓа ова.
  7. Ana_003

Ana_003 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    20 :)

На FlowerMarija и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.737
    @Ana_003 oo па кај се брзаш))) Гушкајте се, љубете се..за џабе искуцав толкав текст. :D

На Mumoftwo30, Bubbly-sugar, FlowerMarija и 2 други им се допаѓа ова.
  9. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    241
    Се слошувам. Јас мислам да му дадеш шанса, како што кажа ако ти се допаѓа каков човек е пробај.

На Ana_003 и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. jasjasjas3

jasjasjas3 Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    23
    25 години има

11. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    Абе као осеќаш така, ти веќе си одлучила, што очекуваш некој да ти разубеди?
    Нема тука кажи ми што да направам, него како си се осеќаш ти сама.

12. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.466
    Допаѓања:
    12.266
    Хемијата меѓу две личности е многу комплицирана. Некој може да биди најдобриот, најфин али ако ја нема таа хемија нема да успее врската, и не е секогаш до надворешниот изглед, туку едноставно треба да кликниш со некого, не преку социјална мрежа, туку во живо. И без разлика што ти кажуваат другите, важно е што осеќаш ти

На Mumoftwo30, Guns N` Roses, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    541
    И јас сум се почуствувала така, некој може да е најфин, културен ама да не ти е привлечен. Реално сите си имаме свој тип кој не привлекува, неможе да не привлекуваат сите…. Ако си дадеш време може нешто ќе се промени, ама на крај краева не треба ништо со сила да си правиш на себе, уживај од срце во животот

14. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.572
    Сум била и му сум ставила до знаење дека го гледам само пријателски. Ден денес е еден од најдобрите луѓе кои ги познавам и пред се пријател

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    173
    Многу поважно е како се однесува со тебе од колку дали е физички твој тип. Зошто пеперутките ќе умрат за 2-3 месеци ама ти ке мораш да живееш со тој човек.
    А доколку воопшто не ти е привлечен ниту 1% , тогаш не си го губи ни своето ни неговото време.

16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Партнер ако не ти е физички привлечен, како ќе ти биде сексуално привлечен.
    Не е поентата со "кеса на глава" или да избегнуваш контакт физички..
    А за различното однесување, можеби е интроверт, па во живо е постегнат а на тастатура послободен. Има многу такви.
    Ако не ти се допаѓа, не си губете време двата. Не е можно со сила и труд да ти стане некој убав ако ти е неубав.
    Лугето што ги сакаме секако ќе ни изгледаат поубави од што се или најубави на свет, ама како воопшто ќе се заљубиш ако ти е некој грд, не знам.

На Mumoftwo30, Gosh, Biljarkata и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    444
    Понекогаш треба да имаме самите осет за изгледите на иднината. Викни го кај тебе пуштете си музика или телевизија, понуди го пијачка, зготви му некое јадење бидејќи љубовта доаѓа преку стомакот...а, на секоја врска треба да се работи затоа што и ако не сакаш да биде прекината ако само едната страна се труди. И да не е љубовна врска остани му во добро сеќавање. Со среќа. ;)

18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Не брзај за ништо со типот, излегувајте заедно запознај го, но ако сетиш дека не е тоа шо се претставува на тастатура нешто не штима, сите се појаки на тастатура но дали тебе тоа ќе ти смета пошто си отворена личност ти тоа со него ќе си го заклучиш, дали ти одговара или не.
    И физички треба да те привлечи за да бидеш со него и ако не е тоа така тебе ќе ти биди незгодно секој контакт кој ќе го имате оти ако си со некој кој ти е привлечен ти уживаш дури и во тишината и во тоа малце шо зборува тебе нема да ти смета до толку.

19. Bubbly-sugar

Bubbly-sugar Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    74
    Дали мислите дека различно сексуално либидо е доволна причина за прекинување контакт?

Потенцирање дека ми фали лижење и секс, а другата страна како тоа да е на втор план.

20. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.227
    Како бе маж да неќе еве ја маж сум и не сваќам. Ќе имаш проблем да знаеш или ти или тој ќе треба да се смените, или ќе треба да бараш настрана а тоа е проблем подобро раскинд одколку да вараш. Земи разговарај најотворено мислам дека би требало да се радува типот а не да избегава :D