Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.453
    Допаѓања:
    22.254

Jas ne bi ziveel so nekogo so ne go znam i ne sum pominal vreme ds go zapoznaam itn. Ne pa ushte da odam vo stranstvo.

На Mumoftwo30, Bitter-Sweet, Realist1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.452
    Допаѓања:
    27.750
    Не кажа членката дека не го знае, туку дека не го сака.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    2.764
    Не ,особено не со веќе развиен МОЈ бизнис. Ќе си соберам парталчињата и под ќирија на најефтиното место шо ќе најдам.

На Mumoftwo30, Realist1 и Stark им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Лично јас не би заминала со човек што не го сакам само за да извадам гз од проблемите дома.
    Проблемите не се решаваат со бегање туку со решавање, е сега ако не иде, ќе си барам стан, најевтиниот ако треба, ќе си најдам и работа, па што биде нека биде.
    Не ги знаеме намерите на човекот што ја повикал да замине со него, од каде да знаеме што се ја чека таму?

На Mumoftwo30, Wh@tev3r, Mrs. right и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    43.928
    Каде да заминеш? Странство или?

6. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.739
    Без најдена работа не оди никаде, не сакаш да зависиш од некој во странство кадешто немаш никој друг. Ако си решила да одиш прво работа.

На Mrs. right, bicycle, ~Maca~ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.227
    Може си млада многу па вака размислуваш. А може и па си во брак мада шо ова второто повеќе ми стои дека си па зато ако заминеш од дома ќе неможеш ни да работиш повеќе со бизнисот ваљда заеднички е. Претпоставувам си во однос fwb со типот, али ваљда го влечеш за нос зашо има тој нешто повеќе за тебе. Прво себично е да не седнеш да му ги отвориш картите и да го искористиш како кондом па да го фрлиш, секој не го може тоа, ако го можеш секоја чест. Второ ова нема да ти ги реши проблемите, верувај проблемот ќе си го носиш со тебе а и ќе си отвориш уште поголем проблем а не верувам дека би сакала да живееш и да бркаш кариера на ново место во таква атмосвера. Мој совет побарај цимерки за тука и продолжи да си работиш (некоја друга работа ако веќе неможеш со маж ти предпоставувам), или ако веќе си решила побарај си цимерки и за во странство, ќе ти биде многу подобро одколку да заглавиш со некој.

Последна измена: 4 јуни 2024
    На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  8. devojkata1234

devojkata1234 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    8
    Не сум во брак, бизнисот е на семејството, и платата ми е минимална.

9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    2.909
    Вака...
    Почнав да се гледам со еден дечко, све ок ми одговара како што он ми кажуваше ваљда и јас на него му одговарам, ок функциониравме, освен ова денес што ме изненади сабајле ми пишува еве ќе идам со другар на кафе и викам ок, убав помин, сега пред малце ми вика ќе идам до кај другар да играме сони нема да пишувам вечер да знаеш да не се чудиш, ќе играме фудбал на сони и може ќе останам до покасно па ако не спиеш ќе ти пишам или ќе збориме утре... Искрено, ми стана сомнително, го прашав само дали стварно иде кај другар или? Ми рече демек да не сум претерувала, дека сум го вреѓала индиректно дека он лаже, не знам што да мислам, кој би идел кај другар да игра сони и да не користи телефон? Ми се испонаша дека јас претерувам и сум умислувала само дека он иде со која му се најде, за малце фалеше да се скараме, не знам што да кажам... Дали да го додадам од лажен инстаграм со цел да дознаам нешто или да не правам детски работи не знам како да постапам

10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Лажни профили, колку си години, 15?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    2.909
    Знам дека е детско ама не знам дали ме лаже

12. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    2.164
    Мила, ме потсети на бившиот:) Со тоа правењето лажни инста сум го поминала бидејќи бев со тежок манипулатор и во токсична врска, па морав да си докажам на себе дека треба да го шутнам. Кога открив дека се допишува со мене од лажниот, бев пред договарање средба и да му плукнам во лице, но не го направив, само го блокнав и раскинав. Имав премногу време за такви работи.

Не прави лажен инста. Типот очигледно шврља на страна и сурово го кажувам бидејќи поминав низ тоа. Нејќе да му ѕвониш бидејќи ќе види другата. Мене мојот сегашен ми пишува од сегде. Не дека јас барам, туку е човечки да пише каде поминува ден и што прави.

ПЛУС: прави да се чувствуваш виновна што он е сомнителен, префрла топка. Не претеруваш.

На Gosh и eliesaab им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    34.115
    Нормално дека лаже штом ти се испонашал.

На Mumoftwo30, Gosh и Polyincognito им се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    А ти мислиш дека нема да знае дека си ти?
    Врска со недоверба не се гради.
    Многу веројатно ќе биде со друга.
    И мојов игра сони па ми пишува и тогаш.

Немој, не се понижувај.

15. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    А зошто би живеела некоја со мене ако не ме сака???
    Голем дел овде го одговараат на нејзиниот проблем, ретко кој го зема во обзир дечкото.
    Кој како сака нека ме сфати, али ако нејзе животот не и е добар, нека си го реши тоа самата, а не да го користи дечкото кај вајлд карта и да му го сје*е животот и нему.
    #GrowUp #Ffs

На Adidas888, eliesaab, Stark и 2 други им се допаѓа ова.
  16. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    2.909
    Што предлагате да направам?

17. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    2.164
    Уште дечко ти игра сони со другар му? Ти се има јавено? Пишано?

18. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    374
    Леле луѓе, нели мислите дека малце претерувате? Буквално девојкава се сомневала уште сабајлето кога и пишал дека е на кафе, не можеме да знаеме каква ситуација е, ама ми делува дека девојкава е љубоморна и секако на човек кога-тогаш ќе му пукне филм, не знам не мора да значи дека дечкото изневерува искрено и јас кога идам во кино, во театар не користам телефон ми е смачено и со другарки кога сум да ѕверам во телефон... Јас би ти рекла @franca да оставиш да видиш утре како ќе се однесува и наредни денови и да не правиш сцени.

На eliesaab, ~Maca~ и Dentina им се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.737
    Мене па многу ми е глуп моментот кога треба да се преиспитуваш на што си, па и уште да треба да преминуваш во фаза на љубомора. И да, јас би одела на ист начин ко неговиот. Ако нема време за тебе, и ти следниот пат немај за него (ама буквално да не се опсесираш). Прави си твои планови, организирај си го времето како тебе ти одговара и биди си доследна на испланираното. А за денови има доволно време да си се видите и друг пат, па ќе видиш дали стварно му е до тебе или не. Ама не мислам дека нешто ќе постигнеш и да пишиш од лажен профил, само ти самата би се испонижила. Башка тоа што треба да го дознаеш секогаш излегува на површина, порано или покасно - небитно.

На senjorita-v, dea.18, Stark и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.227
    Сигурно си малку помлада совет од мене да си поработиш на љубомората, добро е да ја имаш ама не премногу а ти ја имаш премногу по пишаното. У врска со типот ако некој сака да биде со тебе стварно, ќе најде време да ти пише или да се слушне со тебе, верувај и по 12 часа сум бил на работа па сум наоѓал момент да ја контактирам личноста шо сум ја сакал. На крајот како тој со тебе така и ти со него убаво ти кажала членката погоре. Профили и барања дека не е затебе кажува дека не е за тебе.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.