Ja mislam za pocetok da porabotis na ljubomora oti tvoevo ce stani posesivnost. Kolku i da si svesna ili ne svesna ce mu smeta i povreduva covekot.. Drugo i toj burno izreagiral malce ama ako na pocetok vrska pravitw ili bilo shto... sho bi bilo ponatamy..
Остај ти тоа, ако ja решивте со мечката да прајме една телевисиа пресента у гатање. Прај пуканки и кажувај кога да почнеме некако сум расположен
@franca Едно ќе кажам, женската интуиција никогаш не нè лаже. Според мене лично, типот лаже. Зошто? Бидејќи си го прашала наједноставно, а тој избувнал и издраматизирал aka типична машка реакција кога не му поверуваш одма на лагата како што замислил. Одма ти си ваква, таква А и едноставно, да речам иде на мисија, нешто професионално и да разбереш дека нема да може да стапи во контакт. Ама игричка ќе играл со другарот? Абе ајде Испаѓа уште сега ти кажал да не ѕвониш и пишаш, бидејќи може ќе седи со друга, па да не го фатат во тесно. Што да правиш? Ништо, апсолутно ништо. Почекај одреден извесен период, ако навистина ти прави нешто зад грб, бргу ќе разбереш. Не вреди секако ако ти дава таков вајб
Сокриено има статус од секогаш така , не можам да видам и на вибер, фб whatsapp се мислам да му заѕвонам ако е со некоја може ќе се зезне да се јави или нешто ќе дознаам, не знам а вака па да седам и да мислам не знам ни тоа
Нели размислуваш за опцијата да живеете заедно? Исклучи го телефонот за некое време. Биди божем недостапна...но, не биди премногу не претерувај за да не го изгуби целосно интересот за тебе...
Со нас жените стварно кој излегол на крај... И што ако му се јави од било кој број, тој ако е со некоја, сигурно нема на таа да и даде да се јави и да е друг број и баш нема да биде приметно непознат број во 23 ч. во работен ден му ѕвони а од друга страна @franca која глуми инспектор, не сум искусна со мажи ама мислам овој ако бил со некоја, нема да е ист односот утре ден со членкава која бара совет, се приметува тоа. Ако е активен, не сака да пишува, ја одбегнува ја излажал.. Ако не е активен, со друга е.. Вака замарајте се цел живот и во бардовци ќе отидете
Девојче, не си губи време. Пушти си серија и чекај утре да видиш како ќе се однесува. Ако е сменет односот, толку е. Не трчај по него, не му ѕвони.
И според мене, некој што има сокриено активен статус на секоја можна мрежа е скроз sneaky и малку ми е невкусно...као налик на red flag Не само за партнерски односи, општо... Секогаш кај такви особи нешто ми смрдело
Можеби заеднички сакаат да си помогнат, можеби не. Да, ако се договориле да си помогнат, ако им е јасно на двајцата какви се позициите, ок. Ама како е формулирано прашањето... Не личи дека станува збор за цимер. Личи дека тој ,,некој,, очекува да биде сакан. Личи како да од тој некој ќе биде зависна финансиски, јер ,,за работа тешко,,. . Не знам шо заминување ќе биде тоа, ми личи ко од една беља во друга..Јас лично не би, ни со ни без љубов. Просто толку доверба во некој- да заминам во странство, без бекап опција - немам. Сигурно има попаметни решенија за заминување од дома.
Па јави му се шо има врска ако му се јави ако не ти крене јасно ќе ти биде. Его, неего големо чудо. Ја би му се јавила веќе коа излагам и пробувам со некој да изградам нешто барем да знам на што сум.. сеа ќе се устручавам или цела вечер ќе чекам на него и ќе ме јаде јанза.. или утре, како да не. Јави му се.
Те молам. Да ти каже дека оди на состанок од работа и да не ѕвониш, е навистина фер и разбрано. Оди да игра сони кај другар. Јас би му ѕвонела за инат. Па после неговиот одговор, ќе ми биде одлучувачки дали ќе го отерам у п***у матер.
Заѕвонев до крај и ништо... Ми имаше пишано поручек пред да отиде пиши кога ќе идеш да спиеш па јас ќе ти вратам кога ќе идам накај дома... Не ми делува на некој кој би бил со некоја и вака да ме лаже рече дека никогаш во животот не изневерил некоја девојка и не ми се испонаша кога му реков дека можеби иде со некоја девојка туку рече дека сум претерала што сум му викала така цело време, инаку имам приметено дека и кога излегувавме на кафе ниту еднаш не зема тел да пишува или да гледа во тел не знам што да кажам
@franca душо, не си го мачи мозочето со глупости и иди да спиеш, утре ако ти пише и се однесува исто како и предходно со тебе, бил со другар и не те излажал, ако е сменет во однесувањето, тоа е затоа што бил со некоја, просто ко грав, не е единствениот маж на планетава Земја и следен пат не си земај све при срце, колку повеќе се замараш толку поголема будала ќе испаднеш на крај