Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    7.983
    Зошто тогаш бараш совет? Мислам не дека не треба, туку зошто се чувствуваш како да не е така како што он ти претставува?
    Јас не знам што се случува со вас, не го знам ни него. Ама си ја знам интуицијата. Верувам и ти својата.
    Ако сметаш дека нема простор за паника супер, но ако нешто ти вика од внатре дека можеби треба да се сомневаш, во право е 98% од времето.

2. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.932
    Како би интерпретирале слаба комуникација после прв состанок? Мислам дека си поминавме убаво, беше многу фин со мене, го продолжи дејтот со тоа што предложи да отидеме и на друго место. Оттогаш си разменуваме само неколку пораки на ден, како ни поминал денот и слични баналности. Требаше да се видиме денес, но не ми го потврди планот и не испадна ништо. Дали да дадам шанса и да почекам уште неколку дена? Не сакам да наоѓам изговори, но рече дека деновиве му е хаос на работа, не знам што да правам...

На MenoR му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Само? Колку пораки е доволно?

4. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    8.104
    :rofl::rofl::rofl:
    Зошто очекуваш дека некој ќе ти каже ако изневерил?

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    2.913
    Се јави да се изнасмее што сум му ѕвонела 3 пати и дека напишав една порака само, него му бев јас смешна. Уште ми вика што сум се секирала ок, немам коментар веќе

6. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    2.932
    Индивидуално е, не објаснив, но кажав „само“ зашто повеќе зборувавме деновите пред да се видиме отколку сега. :)

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Па ти рекоа да не драмиш, 3 пати да ми звони некој што сум му рекла да не звони, ќе збеснам, нема ич да се јавам.

А па ок, мислам е нормално, особено за зафатени луге. Друго е ако некој работи, друго ако е на одмор.

Последна измена од модератор: 6 јуни 2024
    На ~Maca~ и CoverGirl10 им се допаѓа ова.
  8. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    8.104
    Сигурно е со друга.
    Тежок манипулатор е овој.

На Mumoftwo30, Gosh и Dib9 им се допаѓа ова.
  9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    8.599
    @franca Честитки, му го крена егото до плафон. А бре Фран, цени се малку повеќе :nod:

Не се спуштај на ниво дека тој е незаменлив, а ти очајна или да глумиш детектив. Вистината и онака секогаш излегува на виделина.

А и не треба да бидеш со некого ако се чувствуваш несигурно :f:

На theowndemon, Gosh, Tinaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Па да нормално сега излегуваш смешна во муабетот, гледај сега те тестира колку си љубоморна и се заебава, ама шо му ѕвониш кога ти вика немој па и многу машки ко ќе се со другари не се јавуваат на женските по секоја цена и кога тој вака прави, прави и ти со другарките.

11. idktbh

idktbh Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    481
    некој што има време да ми даде совет, нека ми пише:)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    446
    И мене некој да ми напише сакам да поразговараме за нешто една дилема? :?: :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Riko777

Riko777 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    ЉУБОВЕН ПРОБЛЕМ: СТАГНИРАЊЕ ВО ВРСКА, ТОПЛО-ЛАДНО, ДРЖЕЊЕ НА STAND BY, ИГНОРИРАЊЕ ШТО ПОНАТАКА??
    Здраво ми треба совет на голема мака сум. Ве молам помогнете ми! ПОДОЛГ ТЕКСТ Е, ЗА ДА ЈА ДОЛОВАМ ЦЕЛАТА СИТУАЦИЈА. Во врска сум 3 години со партнерот. Тој е постар од мене 12 години, плус различна вера сме. Претходната година врската ни беше на далечина бидејќи тој не беше овде(12 месеци). Ја одржувавме преку социјална мрежа, на камера, слики си праќавме, се допишувавме, значи се најнормално. Го чекав, се врати. После една недела од кога си дојде, ме стави на игнор 20 дена и се видовме после тоа само ЕДНАШ!( се видовме во Јануари). Ми кажуваше дека имал некои проблеми и си реков ете проблемите поминаа, конечно заедно ќе си бидеме, се ќе биде како порано. Арно ама, после од кога се видовме не беше достапен на мобилниот два месеца скоро(исклучен му беше). Ми се јави дури пред да заврши месецот Март. И се реков фала богу, ете го конечно. Причината зошто го немаше не ми е баш јасна, не го разбрав... Меѓутоа, кога ми се јави, тргнал да оди во друга држава за да работи.(тука на Балкан), зборевме телефонски. Кога се врати после 2ипол недели требаше да се видиме ама не испадна ништо... После тоа пак отиде на истото место, скоро пола месец Април. Пред да се врати тој беше иницијатор за гледање и јас исто нормално. Бидејќи редно време беше да се видиме. Се врати. Зборевме на мобилен два дена и го снема, (ова се дешава после велигден одма). Му ѕвонев не дигаше слушалка и не ми одговараше на пораките, при што неколку пати ми спушти. Ме стави на игнор буквално, а беше достапен по социјални мрежи и објавуваше по неколку сториња. Тој последно што ме побарал на мобилен е 3ти МАЈ!!!! Од 4ти цело време јас му ѕвонам и пишувам. Го прашував каде е, дали е се океј, да не случајно нешто се случило. Во понеделникот му ѕвонев и ми дигна слушалка(за некоја среќа) ама кратко зборевме(завчера). Врската буквално стагнира месец дена, на ниту една смс порака не добив повратен одговор, а на мрежата кај што комуницираме не ми се отворени пораките од почетокот на Мај. Пораките се за гледање и некои др кафе муабети. Мака ми е многу, не разбирам што се сличува со човеков. Чуден ми е некако. Како може да не врати на ниту една е**** порака месец дена?? Се осеќам како кловн. Месец дена го бркам по телефони и пробувам да направам се, за да се вратиме во ,,нормала" Не сака ли да се види со мене. што би можело да биде? Ме измачува само вака, не знам до кога ќе се одвива оваа ситуација, не знам што да мислам. Не гледам заинтересираност од негова страна за излегување или комуникација. Макар може да пише да даде некаков одговор. Типот по природа е проблематичен. Токсичен е на моменти. Ова не води до нигде веќе, а секоја вечер знам дека излага, ама нема време за мене очигледно. Јас испаѓам поголемо машко од него и давам се од себе за да се среди ситуацијата и се надевам на подобро. Ако веќе не сака да биде со мене, зошто едноставно не ми даде до знаење, тука вака ме држи на stend by и ме измачува само? Многу сум изморена, не можам веќе да се борам. Испаѓа дека јас сум сама во врскава. И во 2022 знаеше да го нема по неколку дена,ама не волку долго и ваква незаинтересираност не сум видела до сега од него. Сакам да искочам и да се видам со него да направам муабет. Другарка ми вика да го баталам и дека немам иднина со него, џабе сум си го трошела времето само и ова ќе оди до недоглед...НИТУ МИ РАСКИНУВА, НИТУ ПАК НЕШТО ПРАВИ ЗА ДА СЕ ВИДИМЕ И СЕ ПОДОБРИ СИТУАЦИЈАТА. ШТО ДА ПРАВАМ? ДАЛИ НЕКОЈ СЕ НАШОЛ ВО ВАКВА ИЛИ СЛИЧНА СИТУАЦИЈА?

14. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.748
    Искрено ако нешто сфатив е дека не сте ни у врска. Односно ти сметаш дека сте во врска ама он е слободен. Не го гледаш со месеци!! Не зборите. Која врска?
    Цени се себе си, па и последен нека е нема да се понижавам месец дена да го барам а да не крене слушалка.
    П.С овој ако не е венчан или со девојка еве на. Ама ај

На Кена Рис, Sielo❤️, DoubleK и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    446
    Можеби сака врската да ја искачи за едно ниво повеќе. Можеби сака нешто поозбилно...брак, деца итн.

На Riko777 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Со игнорирање?

На Pixi5, dea.18, Riko777 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.748
    Вајда ја зафркава пошо сама не сконтала до сега, се надевам

18. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.434
    Допаѓања:
    26.802
    А да ставиш ти крај во врскава?

На Mumoftwo30, Billy Idol, Wh@tev3r и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    8.599
    @Riko777 Искрено, не сакам да ти кршам срце, но од авион се гледа дека човекот си води двоен живот.

Дефинитивно не сте во врска, барем не каква што ти си си замислувала. Океј било кога тој бил во друга држава, бидејќи лажење од далеку е piece of cake.

Мој совет ти е да го блокнеш, па колку и да ти е тешко. Верувај со тек на време ќе преболиш.

Три години си потрошила веќе на ништо, не го прави тоа и со остатокот од животот :f:

На Кена Рис, Sielo❤️, Riko777 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Се надевам и јас дека е тоа.