Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    446
    Па, јас не ги познавам ни двајцата но, не се зафркавам можеби е срамежлив по тоа прашање. Само нагаѓам. Секако е друга вера а, тоа не е етички. Но, тоа е друга тема.

На DevilGirl212 и Riko777 им се допаѓа ова.
  2. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.748
    Со месеци да не комуницира со чоекот со кого е во врска?
    До кога ќе се толерираат ср*ња на карта срамежливост? Очигледно ради такво розево размислување си утепала три години на човек што вајда има и фамилија дома. Не гледам причина да го бара повеќе на телефон.

На FridaodaMk, bicycle и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  3. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    487
    Од Турција ли е?

Ќе ти кажам да го блокираш секаде бидејќи човеков те има ставено на мјут, сигурно има и друга некоја. Не сте во врска,ова не е врска ова е како да ти кажам забава за него. Кога он ќе посака ти си тука за него и затоа вака ти прави.
    Сега ти направи му услуга докажи му дека не си играчка и блокни го!

На bicycle, Dib9 и Selena01 им се допаѓа ова.
  4. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    8.112
    Сигурно има сопруга. Живее двоен живот. Ова игнорирање тоа кажува.

5. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ама не му е срам да си поигрува со чувствата на девојката?

На Riko777 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    8.112
    Ова се глупости што го имаш напишано. За каква срамежливост зборуваш?
    Може срамежлив е да започне комуникација, ама да ја игнорира е сосема поразлично. И за каква срамежливост зборуваш во 3 годишна врска?!

На BlackNight и bicycle им се допаѓа ова.
  7. Riko777

Riko777 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    И јас тоа се мислам искрено... Мака ми е многу не го заслужувам ова од него... Не можам веќе ни со него, ниту без него...

Нема сопруга кај него дома имам идено

Со ова игнорирање од негова страна не може да се искачи врската на поголемо ниво, ништо не се дешава стагнира све

Последна измена од модератор: 6 јуни 2024
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.737
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Можеш без него, само треба желба и истрајност.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Riko777

Riko777 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Плус заборавив да пишам дека многу пати ми кажал дека ако не сака да биде со мене веќе или ако најде друга или ако ме одсака или ако постои било која причина за да ми раскине ќе ми дадел до знаење! Ама оваа ситуација е бетер од тоа. Многу е непредвидлив тип плус.

11. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    1.
    2.
    1.1 Ако некој прави се чувствуваш така, што треба ти да направиш?

2.1 Наполнување на 1.1 - Зошто чекаш тој да ти раскине?

На theowndemon, Riko777, minne992 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Манипулатор, лажго, трчи лажи тип на човек.
    Се согласувам со @Wh@tev3r не знам што воопшто чекаш тој да ти раскине.
    Биди попаметна од ова, остави го ти.

На Mumoftwo30, BlackNight и Riko777 им се допаѓа ова.
  13. Riko777

Riko777 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Размислувам за тоа, не знам веќе што да кажам. Ако не сака да биде со мене нека каже, како што и самиот ми даде до знаење еднаш, дека ќе ми каже ако дојде до такво нешто и сме се расправале на оваа тема. Мада не секогаш луѓето го прават тоа што ќе го ветат. Имам надеж дека нешто ќе се смени месецов. :( Не знам... Ако не се смени ништо ќе го баталам, што друго ми преостанува? Да го чекам? До кога?(n) Доволно чекав, дури и премногу...

14. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    8.112
    Може сопруга нема, ама сигурно има друга.
    Те лаже и тоа многу добро.

На Avery, Sielo❤️, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Нема да ти каже, кое машко признава? никое.
    Ти си му сигурна опција, кога на една страна нема да успее, ти си секогаш така, а тој нема да се смени.
    Ниту сега ниту во иднина.

На Sielo❤️, Just.do.it и Riko777 им се допаѓа ова.
  16. Riko777

Riko777 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    За ова сигурна опција што викаш, во право си искрено... Кога и да ме побара секогаш му кревам слушалка, знае дека секогаш сум достапна и сум тука за него 24/7. Тука згрешив од самиот почеток што не покажав ,,заби" шо се вика... Му трчав по гзот, да ми извините на израз. Наместо да се подобри, на полошо иде.

Не знам и на ова почнав да сумљам да ти кажам искрено.

Последна измена од модератор: 6 јуни 2024
  17. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Кое срце? Со извинение, си натепала некои розеви очила, порозеви здравје. Си имаш направено некоја илузија, хепили евр афтер и сега тука како: абе знам што велите, во право сте, ама јас го сакам #фејспалм

Батали тамо и: Није живот једна жена, т.е у твојот случај маж. Еба*и колку сакаш ќе си најдеш, секој ќе те е*е, ако бараш нешто сериозно, прибери се и работи на тоа. Цимолење тука или било каде нема да помогне, ти кажаа што да правиш, стисни заби и прави и нека ти е со среќа.

На DoubleK, Riko777 и bicycle им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.232
    Допаѓања:
    176.132
    Кирија + цимерки. Особено не странство каде ќе си сама и со чоек кој го гледаш само како тикет за странство. Многу е се полесно ако успејш сама оти ако замениш еден човек за друг пак исто е ама друг агол. За цимерки се наоѓаат. Тон групи има. Само треба да побараш.

Лажен профил е многу .... Инфантилно. Гледај во врска мора да се има доверба. Ако немаш - нема како да оди врската. Да, можи да игра и да пиши повремено ама не можи постојано. И мож полесно е да речи нема да пиши него дека ќе пиши на интервали. Не велам дека има друга 100% или дека игра сони фудбал 100%.
    Едноставно сметам дека секој пат ко ќе остани негде покасно и го прашваш дал има друга - ќе се карате.

Некој спомна демек станал дефанзивен сигурно има друга. Ако одам касно кај другарка ми, оти ради обврски обично после 12 се гледаме, и му речам ќе прајме нокти нема да ти пишам. И ми речи: "а ств таму одиш?" - како да не го сфатам како навреда? Ставете се и на другото место кога кажавте вакви заклучоци. Оти јас би била повредена дека не ми верва и дур ќе осеќам дека сака да ме контролира со то шо имаме контакт 100% од времето. И би раскинала on the spot. Оти ако толку рано во врска не верва дека седам до сабајле со другарка ми без да чачкам в телефон - само на полошо би одело од тука и не сум расположена за таков.

Така да, види. Или ќе му верваш или нема. Ако ти е сомнителен и ти дава the ick - тое. Дури и да нема друга ама ти веќе го имаш the ick - тое. Обично нема назад. Не мислам дека лажен профил треба да те смири во сомнежите. Ако ги имаш ги кажваш гласно и тоето. После бараш друг дечко. :D Ако не се вистина тие сомнежи можи ќе останите заедно. Можи сепак ќе раскините. Ако се вистина бар навреме ќе се тргниш.

Не. Биди поголемиот чоек и ако испадни да си во право да личиш бар понезасегната.

Ама три пати ѕвонење? Зошто злато? Сфаќам дека си вознемирена ама како то поможи да се смири? Сигурна сум дека не поможи.

И пошто ова беше Вторникот, има некој апдејт?

Колку комунициравте пред прв состанок?

Некогаш за да видиш дали си на некој важен треба да преќиниш да го бараш. Пробај.

На senjorita-v, Riko777 и Selena01 им се допаѓа ова.
  19. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    2.916
    @theowndemon
    Го најдов другарот што се видел сабајле на кафе и преку другарка која го има на инстаграм блиска е со него за среќа, па ја замолив да му пише некако да дознаеме дали стварно во вторникот бил кај него и му пишала другаркава, што прави, демек те нема да не шеташ некаде, бидејќи земал денови од работа и овој и вратил, не, вчера беше другар кај мене пиевме кафе и игравме сони, тешко годинава дека ќе оди на одмор блабла, кога го прочитав тоа стварно се осетив дека го окривив за ништо.... Ама можеше да прати доказ некој ако толку се сили дека е искрен а не преку други да дознавам да се мачам и + да ми се смее што сум ѕвонела... Инаку, најнормално збори со мене, почесто ми се јавува од колку што пишуваме пораки..
    Фала на сите сепак.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Мене многу ми е смешно кога бараат совет, и на крај бараат причина да го/ја оправдат, па ќе си прави по свое и утре пак кукање.
    Ако треба да ти докажува, не бива од ова ништо.

На Кена Рис, Mumoftwo30, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.