Супер штом ти олесна на душа сега, но ова не е врска. Нема да те обвинувам бидејќи мислам секој треба барем по една ваква врска во животот да има, за да сфати што навистина е љубов, разбирање и доверба со партнерот. Во една врска пред се мора да има разбирање и доверба. Доколку ти се чувствуваш несигурно, анксиозно, стресно и имаш паника кога го нема партнерот одредени време тогаш е јасно дека тој не е правата личност за тебе. Од друга страна не е научна фантастика туку bare minimum партнер во врска да ти кажува кога излегува и да те побара во текот на денот. Колку повеќе го бараш и му даваш значење, толку повеќе ќе оддалечи од тебе. Во секоја врска треба да има блискост доколку има љубов, но не и дишење во врат. Долго време сум во врска но кажувам само каде сум и со кого, и потоа пишувам кога ќе завршам. Не гледам поента да отидам кај другарка да гледаме филм или кафе и јас да си пишувам со дечкото баш тогаш кога со неа не сум се видела неколку дена. Мислам дека најлесно за тебе би било да ја пуштиш врската и да го пуштиш него да прави како сака, бидејќи тебе ти треба време и период сама со себе. Доколку со секој нареден партнер се однесуваш така и го напаѓаш можно е намерно да не ти кажува каде е и да не ти пишува. *а доколку некој сака да те лаже и сред ден би направил нешто, лагата ќе ја дознаеш кога-тогаш но важно е да не си ставаш се на срце и да уживаш во животот, исто како и тој што ужива со другар му додека ти дома коса си корниш за него место да идеш во град со другарки.
Здраво женски, ми треба советче од вас. На работа се затрескав во еден тип, мноогу ми се допаѓа веќе месец/два. Меѓутоа, не е во мој сектор и го гледам само на места кај што се собираме сите од цела фирма, пример кујна или терасата. Немаме никаков контакт буквално, немам начин како би му се приближала и почнала конверзација. Целосно сме неспојливи а јас умирам од желба да дознаам дали е слободен и дали би бил заинтересиран. Го најдов на социјалните мрежи и гледам не е нешо многу активен а и општо не ми дава впечаток на дигнат лик. Е сеа се мислам како да постапам, ако го фоловнам ќе се знае дека го имам бараноо и барано бидејќи и не ни имаме нешо заеднички следачи, повозрасен е од мене едно 4/5 години. И ако не ме прифати или ми акне корпа ќе ми биде срам да се рашетавам пред негови очи, а се среќаваме неколку пати на работа. Ама никогаш не сме сами, тој со огромна група од колеги од неков сектор, како и јас. Што да правам, како понатаму?
Опција 1. да го аднеш или ќе ви тргне муабетот или корпа, ама не е страшно и не треба да се срамиш. Опција 2 шо бара повеќе работа е да аднеш неколку колеги што ги знаеш што ги има и он , па да излезе дека ти излегол неговиот профил како предлог Да знаеш јас колку ги имам познаници од работа врска немам со нив ама ме додале па ништо, никогаш немам помислено дека ме барал специјално мене Не знам друго
Супер. Сега прашај се шо прај да се осеќаш толку insecure. Врска се заснова на љубов ама и на доверба. И на почит. Ако едно фали - нема да функционира.
Здраво. Почнав да се осеќам несреќна во оваа врска каде што сум сега. Секој ден ми ги снемува чувствата што ми биле од почетокот. Не знам што се случува и зошто е вака, многу сум нервозна на секој негов збор му се развикувам а не сакам да е така, не сакам да го изгубам многу ми значи. По цел ден плачам со никого не разговарам,од работа си идам дома се заклучувам во соба и легнувам. Му кажувам дека не е нешто во ред со мене и не превзема ништо не иди да ме види и да се потруди да ме расположи. Ни самата не знам што ми е како преку ноќ да се створи депресија во мене. На некој начин односот ми е ист и со родители пријатели и со партнерот. Ве молам за совет.
Да не не мислиш на некој друг можеби...не сум била во слична ситуација јас кога сакам некој сакам...нешто си ладнокрвна поради нешто и некои околности...но, ти не си виновна што тоа е така...
@Hrita Што конкретно те мачи? Секој проблем има извор. Проблеми на работа/дома? Или нешто што се случило во врската? Или замор од секојдневните обврски, па да ти е потребен одмор?
Овие работи се сите поврзани едни со други, подобро обрати се на психолог. За да исчезнат сите чувства на вакви релациски врски е од неможноста тие да те разберат тебе. Се таложело, не е туку-така. Можеби не си била свесна, а си премолчувала/потиснувала долго време извесни твои емоции кои не би биле валидирани од нив..
Емоционална неповрзаност... Тоа со него треба да збориш, оти и од негова страна има нешто, некоја дистанца чим не го интересира како си... Единствено ако отсекогаш било така, само сега се ти се собрало се одеднаш, па ти пречи.
Провери си ги хормоните, нешто има но не си ни свесна, ако е таму се во ред побарај психолошка поддршка, не чекај од никој ништо може ни тој не е свесен дека нешто ти се случува.
Здраво, имам еден љубовен проблем. Имено во врска сум со еден дечко веќе 3 години. Оваа година уште во јануари се договоривме да одиме на одмор, во некоја егзотична земја. Но, мене ми се пружи прилика за обука во странство баш овие три месеци, кога и ни беше испланиран одморот. Е сега, нормално најдобро е да ја прифатам оваа понуда, но мојот дечко се лути. Нормално и јас би се лутела, но сепак тоа е за мое подобро. Веќе земал одмор од работа баш за тој термин, среќа немаме сеуште уплатено. Многу сакам да одам и знам дека преубаво би си поминале на одмор заедно, но навистина сметам дека ова е најдобрата опција за мојот личен развој. Ме интересира како тоа да му го кажам без да го повредам и без да ставиме крај на оваа врска?
Сама си одговори и ти би се лутела, ќе го чекаш три месеци? Ќе му се скараш? Ќе одиш на одмор со другарки или не би имала со кого да одиш? Јас пример секогаш знам шо мисли во поглед на вакво прашање, ако тој оди или јас некогаш знам дека нема да има лутење, сум го чекала, без никакви проблеми кога имало потреба од фирмата да оди некаде, знам и тој дека нема да се лути. Ако ви е врската со доверба можете да го издржите тоа но кога и ти слично размислуваш, не знам.
На одмор може да одите и друг период, ама оваа шанса што ти се пружила ти е сега. Ако тој те почитува, треба да ти е ветер во грб и поддршка за твој личен и кариерен развој. Седни го и разговарајте отворено, нели е себично тој да се лути затоа што нема да одите на одмор тој период оваа година, со цел твое надоградување. Ако се стави на вага твојата обука и одморот, размислете што тежи повеќе.. Се зависи од каква ви е врската, какви ви се односите, зависи и до личноста.. Ете ти кажа дека и ти би се лутела, а јас би се лутела ако ја одбие обуката за која му се пружа шанса еднаш на 100 години, за заеднички одмор на кој можеме и друг период да одиме. Не ме сфаќај погрешно, ама утре ден да не ти биде криво што си пропуштила ваква шанса.. Ако те сака и ако ти верува - ќе те чека, ама и денес, голем дел од мажите се плашат од успешни жени, така да, може и тоа да го кочи Во секој случај, што и да одлучиш, немој да се каеш понатака среќно
Како реагирате ако некој цело време му соли памет на партнерот? Не за мене. Се нервирам шо ги слуша сите и после е во бунило, јас се грижам за него, доволно е. Ме нервира шо се мешаат и после и други слуша