Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Абе хаос.

На Кена Рис, Mumoftwo30 и Dentina им се допаѓа ова.
  2. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    742
    Супер штом ти олесна на душа сега, но ова не е врска. Нема да те обвинувам бидејќи мислам секој треба барем по една ваква врска во животот да има, за да сфати што навистина е љубов, разбирање и доверба со партнерот.

Во една врска пред се мора да има разбирање и доверба. Доколку ти се чувствуваш несигурно, анксиозно, стресно и имаш паника кога го нема партнерот одредени време тогаш е јасно дека тој не е правата личност за тебе.

Од друга страна не е научна фантастика туку bare minimum партнер во врска да ти кажува кога излегува и да те побара во текот на денот. Колку повеќе го бараш и му даваш значење, толку повеќе ќе оддалечи од тебе.

Во секоја врска треба да има блискост доколку има љубов, но не и дишење во врат. Долго време сум во врска но кажувам само каде сум и со кого, и потоа пишувам кога ќе завршам. Не гледам поента да отидам кај другарка да гледаме филм или кафе и јас да си пишувам со дечкото баш тогаш кога со неа не сум се видела неколку дена.

Мислам дека најлесно за тебе би било да ја пуштиш врската и да го пуштиш него да прави како сака, бидејќи тебе ти треба време и период сама со себе. Доколку со секој нареден партнер се однесуваш така и го напаѓаш можно е намерно да не ти кажува каде е и да не ти пишува.

*а доколку некој сака да те лаже и сред ден би направил нешто, лагата ќе ја дознаеш кога-тогаш но важно е да не си ставаш се на срце и да уживаш во животот, исто како и тој што ужива со другар му додека ти дома коса си корниш за него место да идеш во град со другарки.

На halfasoul, Tinaaa, TrueToMyself и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Sarichkaaa

Sarichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    74
    Здраво женски, ми треба советче од вас.
    На работа се затрескав во еден тип, мноогу ми се допаѓа веќе месец/два. Меѓутоа, не е во мој сектор и го гледам само на места кај што се собираме сите од цела фирма, пример кујна или терасата. Немаме никаков контакт буквално, немам начин како би му се приближала и почнала конверзација. Целосно сме неспојливи а јас умирам од желба да дознаам дали е слободен и дали би бил заинтересиран. Го најдов на социјалните мрежи и гледам не е нешо многу активен а и општо не ми дава впечаток на дигнат лик. Е сеа се мислам како да постапам, ако го фоловнам ќе се знае дека го имам бараноо и барано бидејќи и не ни имаме нешо заеднички следачи, повозрасен е од мене едно 4/5 години. И ако не ме прифати или ми акне корпа ќе ми биде срам да се рашетавам пред негови очи, а се среќаваме неколку пати на работа. Ама никогаш не сме сами, тој со огромна група од колеги од неков сектор, како и јас.
    Што да правам, како понатаму?:D

4. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    4.245
    Опција 1. да го аднеш или ќе ви тргне муабетот или корпа, ама не е страшно и не треба да се срамиш.
    Опција 2 шо бара повеќе работа е да аднеш неколку колеги што ги знаеш што ги има и он , па да излезе дека ти излегол неговиот профил како предлог :D :D
    Да знаеш јас колку ги имам познаници од работа врска немам со нив ама ме додале па ништо, никогаш немам помислено дека ме барал специјално мене :D
    Не знам друго :)

На sino.o.oka и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.232
    Допаѓања:
    176.132
    Супер. Сега прашај се шо прај да се осеќаш толку insecure. Врска се заснова на љубов ама и на доверба. И на почит. Ако едно фали - нема да функционира.

На senjorita-v и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    827
    Не можам јавно тука да споделам, има некој за у дм да пишам, ми треба совет?

На eliesaab, halfasoul и Trexane им се допаѓа ова.
  7. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    98
    Здраво. Почнав да се осеќам несреќна во оваа врска каде што сум сега. Секој ден ми ги снемува чувствата што ми биле од почетокот. Не знам што се случува и зошто е вака, многу сум нервозна на секој негов збор му се развикувам а не сакам да е така, не сакам да го изгубам многу ми значи. По цел ден плачам со никого не разговарам,од работа си идам дома се заклучувам во соба и легнувам. Му кажувам дека не е нешто во ред со мене и не превзема ништо не иди да ме види и да се потруди да ме расположи. Ни самата не знам што ми е како преку ноќ да се створи депресија во мене. На некој начин односот ми е ист и со родители пријатели и со партнерот. Ве молам за совет.

На eliesaab и halfasoul им се допаѓа ова.
  8. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    446
    Да не не мислиш на некој друг можеби...не сум била во слична ситуација јас кога сакам некој сакам...нешто си ладнокрвна поради нешто и некои околности...но, ти не си виновна што тоа е така...

Последна измена: 15 јуни 2024
    На halfasoul му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    8.599
    @Hrita Што конкретно те мачи? Секој проблем има извор.

Проблеми на работа/дома? Или нешто што се случило во врската?

Или замор од секојдневните обврски, па да ти е потребен одмор?

На eliesaab, Gosh и halfasoul им се допаѓа ова.
  10. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.653
    Grow up, maybe?

11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.737
    Овие работи се сите поврзани едни со други, подобро обрати се на психолог. За да исчезнат сите чувства на вакви релациски врски е од неможноста тие да те разберат тебе. Се таложело, не е туку-така. Можеби не си била свесна, а си премолчувала/потиснувала долго време извесни твои емоции кои не би биле валидирани од нив..

На Hrita и Gosh им се допаѓа ова.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    43.938
    Емоционална неповрзаност... Тоа со него треба да збориш, оти и од негова страна има нешто, некоја дистанца чим не го интересира како си...

Единствено ако отсекогаш било така, само сега се ти се собрало се одеднаш, па ти пречи.

Последна измена: 15 јуни 2024
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    334
    Некој за во порака, ризик ми е овде да пишувам...

На DinaSea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Провери си ги хормоните, нешто има но не си ни свесна, ако е таму се во ред побарај психолошка поддршка, не чекај од никој ништо може ни тој не е свесен дека нешто ти се случува.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  15. netflixobsessed

netflixobsessed Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, имам еден љубовен проблем. Имено во врска сум со еден дечко веќе 3 години. Оваа година уште во јануари се договоривме да одиме на одмор, во некоја егзотична земја. Но, мене ми се пружи прилика за обука во странство баш овие три месеци, кога и ни беше испланиран одморот. Е сега, нормално најдобро е да ја прифатам оваа понуда, но мојот дечко се лути. Нормално и јас би се лутела, но сепак тоа е за мое подобро. Веќе земал одмор од работа баш за тој термин, среќа немаме сеуште уплатено. Многу сакам да одам и знам дека преубаво би си поминале на одмор заедно, но навистина сметам дека ова е најдобрата опција за мојот личен развој. Ме интересира како тоа да му го кажам без да го повредам и без да ставиме крај на оваа врска?

16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Сама си одговори и ти би се лутела, ќе го чекаш три месеци? Ќе му се скараш? Ќе одиш на одмор со другарки или не би имала со кого да одиш?
    Јас пример секогаш знам шо мисли во поглед на вакво прашање, ако тој оди или јас некогаш знам дека нема да има лутење, сум го чекала, без никакви проблеми кога имало потреба од фирмата да оди некаде, знам и тој дека нема да се лути.
    Ако ви е врската со доверба можете да го издржите тоа но кога и ти слично размислуваш, не знам.

17. luda.mala

luda.mala Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    На одмор може да одите и друг период, ама оваа шанса што ти се пружила ти е сега. Ако тој те почитува, треба да ти е ветер во грб и поддршка за твој личен и кариерен развој.
    Седни го и разговарајте отворено, нели е себично тој да се лути затоа што нема да одите на одмор тој период оваа година, со цел твое надоградување. Ако се стави на вага твојата обука и одморот, размислете што тежи повеќе.. Се зависи од каква ви е врската, какви ви се односите, зависи и до личноста.. Ете ти кажа дека и ти би се лутела, а јас би се лутела ако ја одбие обуката за која му се пружа шанса еднаш на 100 години, за заеднички одмор на кој можеме и друг период да одиме.
    Не ме сфаќај погрешно, ама утре ден да не ти биде криво што си пропуштила ваква шанса.. Ако те сака и ако ти верува - ќе те чека, ама и денес, голем дел од мажите се плашат од успешни жени, така да, може и тоа да го кочи :lol:

Во секој случај, што и да одлучиш, немој да се каеш понатака :D среќно (fingers)

18. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    1.458
    Нека дојде и тој со тебе додека си на обука

На Кена Рис му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Како реагирате ако некој цело време му соли памет на партнерот? Не за мене. Се нервирам шо ги слуша сите и после е во бунило, јас се грижам за него, доволно е. Ме нервира шо се мешаат и после и други слуша

20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.452
    Допаѓања:
    27.755
    Welcome to married life.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.