Друкарка или дечко ? Никогаш ама баш никогаш не треба да им удоволуваш на другите, или да ставаш некој друг пред твоите желби. Доколку ти сакаш да си излезеш со дечко ти, тоа треба и да го направиш. Неможеш да дозволиш некоја друга личност да се меша во твоите планови и да ти диктира како и што треба да направиш. Треба со другарка ти да направиш еден искрен муабет и да и кажеш во лице што ти смета и да си продолжиш понатаму... Па таа ќе треба да размисли како ќе постапува понатаму.
Друкарка или дечко ? Ти треба да си одлучиш,а не таа.Сигурно ти љубоморе а ти можеш да разговараш со неа и кажи и дека сакаш да поминуваш време и со дечкоти,да не биде напаст.
мид никако немој да потклекнеш под нејзино влијание и под нејзини наредби да речам добро правиш само така терајси ако има таа некој комплекси во врска со неа или нејзината врска не треба да ги лечи на тебе и пресниму све во лице, кажиму како ти одговара тебе па која е таа да ги трпиш нејзините испади едно е другарството со неа а сосема друго твојата врска никако да не дозволиш ова да влијае на односот помеѓу тебе и дечкото како се вели во мн.песни чувајсе од другарици
Е сега стварно имам проблем... Се сеќавате на тој другарот со кој сум блиска и не сакав да го расипам другарството.. ? Епа некако почна да ми смета кога го гледам да разговара со други девојки, а пред некој ден малку разговаравме за неговата поранешна девојка, и некако ми засмета тоа. А и сношти се опив заради него, Ме молеше да излезам за да ме види и јас излегов, и таму место да биде со мене, одеше на сите страни, обично стоеше со други девојки... И мене ми засмета тоа, не знам дали заради девојките или заради тоа што (иако болна) излегов за да не биде тажен... Најлошо беше што премногу зборував, и што го гушнав! Денес постојано ми се јавува, малку ми е лут заради тоа што пиев, вечер треба пак да се видиме, не знам дали да одам
Kaко да се читам самата себеси.Сосема истата сум,се лутам кога "пријателов" мој зборува со други девојки и избувнувам. Колку време се чуствуваш вака?мислам дека си почнала да имаш чуства кон него,за жал или за твоја срека Ти треба да се лутиш или тој?Па тој те викал а стоел со други девојчиња.Добар начин за да те направи љубоморна. Што би рекла за тоа да му признаеш како се чуствуваш?така ке си олесниш самата себеси.Некогаш е потребно да одеш на ризик.Оди,види се,искористи ја шансата
Па ова прв пат го сетив кога зборувавме за неговата бивша, а пред тоа една вечер дојде на турнир(каде што се среќаваме секоја вечер) само заради мене, и тоа дојде од Прилеп, тогаш се слушнавме баш пред да излезам и ми рече дека не ќе може да дојде пошто е вград, и јас му се налутив малку оти не ми кажа порано, јас го прашав уште пред неколку часа. И тој за пола сат дојде само за да ми покажел колку му значам.. Од тогаш почна да ми смета неговата дружба со други.. Ама вчера ме повреди што ме молеше да одам, а јас цел ден бев вкревет болна бев и собрав сили да појдам за што? за да го гледам со други, а јас сама.. ?
Znaci se nerviram so deckomi. Vo posledno vreme mi e nekako smenet i mi odi se onaka da ne recham sprotivno se naprotiv kontra. Edna moja drugarka go dodala za prijatel i toj odma ja prifatil. Jas mu vikam da ja izbrishi i deka nemozham da ja gledam me nervira i toj mi vika tebe te nervira mene ne i ne ja brishi i ne samo ova se onaka kontra mi odi i sakam da razgovaram so nego no kako da pocham da mu kazham deka mi e smenet mi izgleda kako da ne sum mu vazhna jas kako nezainteresiran .. Kako da mu recam kako da pocnam kazetemi ve molam !!!!!! [mod-kirilica:cm44xxrr][/mod-kirilica:cm44xxrr]
Па...прво кога ќе се видите, кажи му отворено дека чуствуваш дека тој е сменет. Не го напаќај без потреба, прашај го што се случува, да не има некој проблем...мислам најнормално разговарај, отворено и искрено кажи му и што ти смета, нема потреба да се срамиш што да зборуваш, па тој е дечко ти. Искреноста и разговорот отворено се лекот. ПОзз
Проблем Мој совет.....немој да се налутиш...ама остави го нека диши малку.... а и нема потреба да ја бриши другарката....... дај му малку простор
Проблем Не е само ова. Сега и поретко се гледаме кога тој ке посака и тоа по 2,3 денови . И само ми вика со другарите ќе излегувам исто јас како да не постојам како да не сум му важна .
Проблем на форумов прочитав иста ситуација како твојата само што се работеше за обратен случај девојката беше сменета. најпрво разговарај смирено без да го навредуваш или да го окривуваш за нешто не спомна колку време одите ако е подолго може да се работи за некоја криза може да сака внимание може да запознал друга па сеа се праи да те изнервира и да му раскинеш, најдобро прво поразговарај и кажи му го ова што тука го пиша
Мој совет е да не му кажуваш веднаш, дај му малку време и види како ќе се одвиваат работите понатаму. Може му треба малку простор, малку време за себе, а не мора да значи дека веќе ги нема истите чувства за тебе, дека те изневерува итн. Иако знам дека тоа е тоа што на сите прво би ни паднало на памет во таква ситуација. Ако гледаш дека работите не се менуваат и понатаму, разговорот е неизбежен. Биди искрена и кажи му за се што ти пречи.
Во врска сме 4 месеци. И како да почнам да разговарам со него неможам се нервирам многу и несакам да го изгубам затоа што го сакакав премногу а и тој ми вика дека ме сака .
Хмм бидејки не си му девојка туку само пријателка немаш право да се буниш зошто се дружи со други.Тоа е негов живот и за жал ти не можеш да му кажуваш да се дружи или не.Тоа е тоа,мачо мен.Срека во несрека е тоа што дошол бар на пола час за да ти докаже дека му значиш.А замисли да не дошол?пак ке ти биде потешко.Можеби затоа што си блиска со него се појавиле тие чуства и ти е страв некоја да не ти го земе.Позната ситуација. Јас би одела на тоа да му признаеш што чуствуваш за него,дај си себе шанса.Така ке знаеш на што си отколку да се измачуваш самата себеси
Девојки.. помагајте!! Пред некој ден се шегував со мојот дечко, а тој шегата ја сфати сериозна.. Што да правам?! Во паника сум
Девојки.. помагајте!! шегата беше тоа дека.. јас седев со него и со еден негов другар и другар му го гушкаше (другарки) и мене ми велеше „Каде го најде овој педер“ и јас му реков не е педер.. после ми рече тој како не е.. и јас на крај реков нека е и дечко ми тоа го сфати сериозно и така