Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

2. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Во ред е тоа. Ваш живот, ваш избор. И нема потреба да омаловажувате и навредувате некој кој не го познавате и има различен поглед на животот од вас. Не може сите да се директори, некој мора да ора и копа, некој мора да ја напасува стоката и да ја молзе, тие луѓе заслужуваат многу поголема почит отколку што добиваат.

Aenarion, eliesaab and Hrita like this.
  3. fbaby

fbaby Популарен член

Најјако е како во вакви случаи одма правите споредба градски vs селски фаци.
    Ги ругате градските дека се неспособни и дремат по кафичи, за разлика од селските што се вредни и садат компири и краставици дури седите под клима и сето ова го пишувате на фемина форум.
    :D:D:D:D:D

MG3, Luna91, Anyshka and 9 others like this.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Аха, има такви шо и од куче се плашат, ама битно на форум да се зборело колку селскиот живот е добар, колку молзењето на крави е корисно.... :rofl:
    Дија дија, коњче...

MG3, Luna91, Anyshka and 4 others like this.
  5. fbaby

fbaby Популарен член

Види сега, животот на село знае да биде и подобар од град некогаш, ако селото е швајцарско, ама македонско не, особено под вакви услови ко на членкава.
    Пола и повеќе од селата наши се пропаднати пошто не сакале и не можеле да ги одржуваат, ама ајде тоа е друга тема.

Anyshka, Hrita, SummerGirl and 2 others like this.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Па нормално оти збориме тука за македонско село :rofl:.
    Јас иам одено тука по германските села и да ти кажам комотно можам да се преселам тамо, оти буквално се има. Исто како помалите градови во Мк. Само шо многу поубаво е.

Anyshka, Mumoftwo30, Hrita and 4 others like this.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Мене последниот шо ми постави ултиматум, му кажав БАЈ

Martka, Luna91, Anyshka and 4 others like this.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@Wh@tev3r Да читаше, ќе разбереше дека не се проблем ниту нивите, ни селото, ни копањето. Ниту пак е муабетот мрзливи vs работни луѓе.

Проблемот е да мислиш дека брак е меѓу тебе и твоите родители, а сопругата успат само да прави како ќе и кажете.

Проблем е да не ја почитуваш девојката/сопругата, да слушнеш нејзино мислење и да не сметаш дека е подеднакво важно и таа што сака.

Проблем е да поставуваш ултиматум само затоа што не била воодушевена од идејата за брак кој главно ќе се одвива меѓу него и мајка му.

Плиз, како е сето тоа напредност? :drunk:

Nausicaa, Luna91, Anyshka and 14 others like this.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Тие што живеат во село никој не ги прави неспособни, туку баш напротив, многу работни луѓе се.
    Проблемот е што тој нејзе не и дал избор, туку веќе го има испланиран животот, башка крои капа на неродено дете.
    Во брак постои компромис а не како ќе каже мажот, така ќе биде, не сме 18 век.
    Што е со потребите на членката, на идните деца или се само важни потребите на неговата фамилија а не и тие на членката?
    Не е секој за живот на село, и не треба да се наметнува по секоја цена.

Nausicaa, Luna91, Anyshka and 8 others like this.
  10. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Jas mislam deka ako ne se omazis za tipot,ke go gledame vo emisijata Provodadzija,i stvarno so kopacot vo raka ke bara zena :rofl:

Anyshka, Mumoftwo30, Hrita and 3 others like this.
  11. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Прво, јас пишав бидејќи вреѓаат и омаловажуваат луѓе кои не ги познаваат и имаат различен живот од нивниот.

Второ, како мислиш не и дал избор? Не ја киднапирал, не ја затворил во подрум. И кажал така и така, сакаш или не и готово. И мислам дека е покоректно отколку да се влечат со години и на крај пак по различни патишта.

Ако не сака, нека му каже и нека си продолжат и двајцата со животите.

Нема потреба од сите овие навреди, омаловажувања и безобразие.

Луѓето треба да се почитуваат според нивниот карактер и нивните дела, не според тоа од каде доаѓаат.

Старите велат ако немаш нешто паметно и убаво да кажеш подобро е да си молчиш.

Проблемот кај нас е во тоа што повеќето мислат дека нивното мислење е најдобро.

Aenarion, sonuvana, Hrita and 2 others like this.
  12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Секогаш ги испревртувате зборовите како што на вас ви одговара. Ако на тебе ти е убаво да работиш цел ден на нива, слободно. Јас сакам да уживам и да одам на кафе кога сакам. А не да плаќам 200 денари за такси во еден правец за да отидам на кафе... Или да ги прашувам мажот и неговите родители дали може да излезам. Поминало тоа време.

Gosh, Anyshka, Just.do.it and 3 others like this.
  13. Bratot

Bratot Форумски идол

Не знам зошто и не си прекинала веднаш бидејќи очигледно различни гледишта имате а и не го влечи и него повеќе за џабе, најдобро е секој свој пат да си фатите.

14. bicycle

bicycle Форумски идол

Имаш девојка, ти поставува услов да бидеш домазет, или некои трети услови кои не ти одговараат, што ќе правиш?
    Дали си свесен дека во мкд село немаш многу услови за квалитетен живот?
    Секој сака удобност, повеќе можности и слично, не секој сака таков живот за себе и не само за себе туку и за своите деца кога ќе ги има.
    За детето не е убаво само бабата да ги чува, на тоа дете му треба социјализирање во градинки, со другарчиња на негова возраст, за да кога ќе тргне во училиште да не биде повлечено или избегнувано бидејќи немало интеракција освен со домашните.
    Треба да се земе во предвид и нејзиното мислење, не освен неговите и на неговата фамилија.
    Бракот е меѓу неа и него а не помеѓу мама и тато и нив.

15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Баш се чудам кои коментари ќе беа ако дојдеше Хрита и напишаше дека не планира од дома да се исели, мајка и ќе одлучува за идните децата, а и дека му дала ваков ултиматум.

Верувам одма ќе имаше коментари како е незрела за брак, никој нема да ја трпи ваква, таква :drunk:

Nausicaa, Luna91, Anyshka and 9 others like this.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Јас мислев дека членот е женско, дури сеа видов дека е машко.
    Сега ми е јасно зошто беше пишал дека кога се мажиш се мажиш и за се шо следува со брачниот партнер.
    Оти и овој исто размислува како дечкото од селото на членката.

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Маж ми е од такво село. Самиот кажува дека нема живот таму. Пред да се земеме ми рече Не сакам нашите деца да растат во такви услови.

18. bicycle

bicycle Форумски идол

Членот е супер, но за ова не се согласуваме.
    Да се мешаше мајката на членкава што бара помош, ќе беше бабата е лоша, си го пика носот секаде.

Anyshka likes this.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Не кажав дека не е супер, но да мислиш оти кога се мажиш се мажиш и за неговата фамилија, тоа не ми е ок.

20. bicycle

bicycle Форумски идол

Менталитет македонски јбг.

Anyshka, Selena01 and Adidas888 like this.