Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    239
    Порано се допишував со еден дечко, кој исто така живееше во село и куќа на спрат (сигурно не е истиот бидејќи не беше од Мк:D)
    и нешто зборевме демек за заеднички живот како што би било блабла и ми вика ја од село не идам никаде на друго место овде имам куќа голема, не сакам стан под кирија не знам што и кога му реков дека јас сум цел живот во град и село не ми одговара ми вика, ако ти е важна личноста и на улица не треба да ти биде проблем да си со него, а не вака... И вака и така престанав комуникација со него, плус колку што ме држи меморија во таа голема куќа на спрат живееа уште 2 фамилии :D живот од бајки... Уште, ако сакаш некој и на улица треба да го подржиш да останеш (facepalm)

На Luna91, Anyshka, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    И јас живеам во град па плаќам 150ден за такси ако нема со што да одам до центар на кафе, а пешки ако одам ќе треба цел саат.
    И сите што живеат во село не се занимаваат со сточарство и земјоделство, не се затуцани и прости луѓе, зошто имате такви предрасуди за луѓе од село?

На eliesaab и felisitas им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    23.330
    Немам јас предрасуди за луѓе од село, само викам дека не би живеела во село. И тешко дека некоја девојка од град би се навикнала на село. Да не се правиме на Тошо, сите знаеме каква е ситуацијата во село.

На mssuniquee, senjorita-v, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Pa dobro de,ako sakas i so traktor odi do centar na kafe,nikoj ne spomna koj kako gi trosi parite,tuku deka moze da se iskoristat za nesto po dobro

На Anyshka и Realist1 им се допаѓа ова.
  5. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    239
    Не знам зашто одма се скока со коментари, што имате против село.... Никој ништо нема против, село е многу убаво и поздраво, ама да е лесно во село, сите ќе се борат за село а не за фотељи во град.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    А каква е ситуацијата во село?
    Еве јас знам еден куп луѓе што живеат во село, а работат во град а не со сточарство и земјоделство како што мислите.
    Искажи се како што треба. Сакам кажам не знам речам

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    23.330
    Ко шо кажа една членка, да е швајцарско село сите ќе сакаа тамо.

На Anyshka, Mumoftwo30 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  8. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Ti vleguvas vo temata so nesto treto,ne jas
    So ima vrska tvoeto odenje do kafic na kafe,so muabetot za selo?

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Извини а тебе те цитирав?

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Izvini ama ne treba mene da me citiras ako sakam jas tebe da ti dadam replika,neli?

11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    23.330
    Кој спомна за работата?
    Мене не ми се допаѓа тоа шо нема продавници, бутици, аптеки, болници, кафичи.... може да има по некоја ама шо и да биде мора да идеш во град.
    Нема салам асвалтирани улици, се е со песок, кал и гомна од овци. Стануваш насабајле и немаш шо да праеш.
    И не сите имаат коли или возат па да можат да отидат до град.
    А од чист воздух само не се живее.

На senjorita-v, Anyshka, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    239
    Не е тоа проблемот за земјоделие, поентата е дека се е подалеку, додека во град се е поблиску, не мора да значи, точно е тоа се зависи, ама за млад човек секако дека е полесно во град и јас не сум блиску до центар и не возам ама со бус стигам за 10 мин до центар, во село истиот тој бус ќе го чекам со саати додека во град го има на секои 10 мин, друго, многу значи кога човек е навикнат на цивилизација, не може секој да живее во природа каде што не така често се среќаваат луѓе, разлики има и тоа доста..

На Anyshka, SummerGirl и Adidas888 им се допаѓа ова.
  13. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    94
    Јас сум од многу мал град каде што нема гужва и не толку цивилизација али колку да се рече има и по некој човек грска луѓе сме. Имаме 3 со сила маркети и 3 аптеки една бензиска и 3 кафичи. Значи од моја перспектива од една страна научена сум на мирен живот без гужви. Од друга страна сум седела и кај дечко ми на село имаат прилично средено село и е туристичко место. Али имаат една продавница и ништо повеќе за да купат нешто одат до соседното село или неколку пати во месецот за на големо одат до град. Се случило да има температура а да нема парацетамол да го боли забот а да нема антибиотик и мора да чека да се раздени за да појде до град да земе да појде до аптека. Мене селото како село не ми смета и тоа е некој начин на атракција но од град што имам многу работи на дофат не би во село каде што нема ништо.Тие што живеат таму се научени на таков живот и ако се израснати така значи може и децата да се израснат на таков начин пошто нели ништо нема да им фали не им фалело ни нив. Ако одел татко му со автобус за на училиште ќе оди и детето, за на работа секое сабаље станува 1 саат порано за да стигни до градот за на работа а никој не му го плаќа тој трошок што тој го прави секој ден за да појде и дојде значи одма тука црвено знаменце. И јас станувам 2 саати порано пошто и јас патувам до друг град само ради работата. А кога би живеела со него и имам куќа во неговиот град каде што му е селото, работното место ќе ми биде 2 минути исто така и нему. А не село со куќа на 2 спрата каде што од работа ќе одам да работам и тутун за времето кое што можам да се посветам на самата себе. Пошто гледам колку е измачен и се мачи за да придонесе плус дома, спие по 2 3 саати оди на тутун и сабаљето продолжува на работа плус вози и со таков умор не може да возиш камион. Сум предложила начин за да му е полесно понатаму но тој го смета тоа како тешко да изгради од ново бидејќи веќе има и зошто да се гради да се тура темел пак од ново пошто се мачел за нештото што го има сега со години. Зошто децата да одат во градинка да ги мисли дали ќе стигне на време да ги земе кога може свекрвата да ги чува да ги рани и да ги гледа во секое време и да ни е мирна главата. И после тоа да го ваѓаат низ нос на невестата ние ти помагаме а ти ништо не правиш. Како и да е селото има многу црвени знаменца а исто така и куќа во заедница плус со свекор и свекрва е редок случај да е се како што треба. Секогаш и секаде ќе се мешаат колку и да тврди да уверува дека нема да е така.

На Luna91, Anyshka и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.414
    Допаѓања:
    12.874
    Искрен да бидам, селото во ситуацијава е најмалиот проблем, не знам шо се запнавте за тоа.

На smooch, Luna91, Anyshka и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.469
    Допаѓања:
    7.848
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    Девојче, ме изнасмеа! :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Mumoftwo30, Realist1 и Mahrisa им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.697
    Допаѓања:
    79.855
    Немале ништо против селото и немале предрасуди АМА - и почнуваат да редат. :D
    @Hrita штом тој сака едно, а ти друго, можеби треба да си фатите секој свој пат со повреме. Брачниот живот е нешто за кое мора да има компромис и да дојдете до одлука и решение што ќе одговара на двајцата. Штета е да се има супер врска каде немало проблеми и одеднаш да се соочите со некој, затоа и во брак често се менува се'.
    Затоа, колку и да е се' во ред во врската и вашиот однос, ако ти не се согласуваш со неговата идеја за брачен живот, а тој со твојата, тогаш подобро раскрсти. Бидејќи, во овој случај, на крајот некој ќе мора да попушти, а веројатно тоа би била ти. И ќе отидеш таму, а нема да ти одговара и после...

На Anyshka, Mrs. right, Bratot и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    23.330
    Значи ништо не си разбрала
    НЕМАМЕ против селаните, против селото ИМАМЕ. :rofl:

Последна измена: 1 јули 2024
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.626
    Надвор од темата, као и увек...

А што ако селото е проблем?
    Каде е проблемот ако сака некој да живее со пат, светло, вода, канализација , барем еден дуќан, ординација, банкомат, лулашки, школо, каде не ти е поребно кола за да извршуваш дневни обврски?
    Не збориме ние за село Драчево и село Нерези...

Па и да е проблемот и во обврските околу работата на село, ако има некој стока, живина, па и земјоделие... Не секој сака тоа да работи, а најчеста причина е оти аргатуваш за ништо. Само кичмата и кожата курбан ќе ти отидат. Кај нас нема пари од тоа...

Па и измеѓу редови демек никоја жена не сакала на село да работи, све распрдени, госпоѓи сакале да бидат. Оти еве глеам муживе секој со ашов и копач у рацете се, чекаат мајстор два месеци 300 евра да му платат да им ја стегне чешмата.

Ако сакаат мужите и државава неести да им одат по селата, нека створат услови за живот таму.
    Ама не, најлесно е репортажи на вести како не си нашол некој поштена домаќинка, па демек си купил некоја кутра Албанка која едвај спасила глава од таму од кај шо доаѓа, ако уопште некој и ја прашал, па уште и ќе го величаме оти ете си се сакале, па и деца имале, али нема везе шо со раце и нозе се разбираат. Али битно наводната среќа си ја нашле...
    А па да не зборам овие шо очекуваат државата жена да им даде.

Битно албанскине и торбешкине села и пат, и рефлектори, и игралиште, канализација, и џамија, али доаѓаат дома само за празници, зјаат цела година празни. Зашо? Затоа шо не чекаат од државата, ете зашо.

На baby-star, senjorita-v, christinnn и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Проблем е селото;
    Проблем е градот;
    Проблем е државата.

Никој не е врзан, кој кај сака таму нека иде, каков живот сака таков нека си створи. Само немојте да ги вреѓате и омаловажувате луѓето кој живеат и сакаат различен живот од вас.

На Bratot, Космонаут, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    21.422
    Јас на одмор да идам на неколку дена, гледам барем едно продавниче и аптека да има блиску (не мора ама пожелно ми е), а не па негде кај што цел живот ќе живеам.
    Само што ставовите на дечкото се поголем проблем тука

На senjorita-v, christinnn, Guns N` Roses и 9 други им се допаѓа ова.