Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.572
    Допаѓања:
    8.241
    Шефот не е исто со сопруг!
    Сфаќањата ти се од среден век!

На baby-star, Nausicaa, crimson и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    1.820
    Тој не и е сопруг! Не мора ниту да и биде. Чим не и чини нека го остави и готово, па нека си најде тој заостаната, а таа современ.

Благодарам што ми кажа, модераторот нека ги префрли моите мислења во архивот од тоа време.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    233
    Колку само пациенти ја газат земјава без да се свесни. Папочната врвка само физички откината.

На MeowMeow, Nausicaa, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    64.873
    Ти сакаш некоја да ти постави ултиматум? Или вака ќе праиш или ќе се најде некој друг?

Вака ли се комуницира со саканиот човек? Или ќе праиш што сакам јас или фаќај магла?

За една обична градинка уште на неродено дете кочница и става, шеќер добило некое дете од градинка, што врска нема, шеќер кај деца не се добива оти плачело детето. Нема муабет, вака е и готово.

Ова океј е според тебе?

На butterfly6223, baby-star, senjorita-v и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.344
    Допаѓања:
    44.476
    Да не знаев поарно, ќе помислев дека членов што пишува погоре му е брат или братучед ( или мајката) на типот со тутунот.
    Оние мажи што имаат толку : пари, моќ, лепота, памет (или која веќе 'дарба' актуелна на одреден простор во одредено време,) што се предводници на rat pack-от или Алфи ( не во полиција) или бидуваат ергени до доцни години и вртат куп жени што се лепат на нивните погорни квалитети, или се женат за trophy wife.. И пак и дозволуваат да одлучува за.. на пример одмори или ентериер во некоја соба во хациендата, за да има со што да се бави невестава, да не мисли на телохранителот или возачот.
    Или ако се екстра спешл посебно џеред кушнер и слични, се женат со успешна паметна убава богата ( секако ќе смени таа вера, за да ја задоволи свекрвица) и прават исто такви убави паметни богати успешни деца.
    Овој со тутунот, не ќе да е со толкави квалитети, субјективно или објективно, адонис ил бог на сексот. Тешко дека може ПРЕМНОГУ услови да поставува . Нормална жена ќе го шутне дур да рече Попокатепетл.

На butterfly6223, baby-star, Trexane и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.557
    Допаѓања:
    33.997
    Како нема квалитети? Ете, има спрат од двоспратна куќа, нема да се тесни во две соби во град. Има и работа право за тоа шо му се работи, тутун ќе се нижи, ќе се пуши ко турчин.
    Еее, тоа е домаќинка, а не ние распрдани шо сакаме да газиме по асфалт и да имаме аптека близу за не дај боже. Еее, има по калта да одиш во гумени чизми до комшијата да ти даде домашен оцет за да му ставаш на нозете на детето. Или уште поубаво, свеќи ќе си го носи внучето на бајачка. Се ќе му оправат, од скршена рака, нова ќе му изникне.
    Ееее распрдани женишта. Како се осмелуваат да барат град на толку лепо село со чист воздух....

На senjorita-v, MeowMeow, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    1.820
    Кате јас сакал или не, тоа не зависи од мене, туку од неа. Нејзино право, мојот одговор на тоа и моите постапки после тоа, се мој избор, колку да ми чинело или не. Животот не дизни филм, и ако се било мед и млеко никогаш немало да има ех партнери.

И ако не е ок за тебе, мене и некои други, за него може е ок. Секој си носи одговорност за тоа што го збори и прави.

Никаде не пишав дека таа е таква, онаква и дека мора да прифати тоа што и рекол. Али ете, секој реплицира за ултиматумот се фатиле како слеп за стап, а 100 пати реков ако не и чини нека го остави и готово, ниту тој ќе ја смени неа, ниту таа него.

Можеш да видиш уште во првиот одговор на темава дека поентата ми беше јазикот и речникот на коментирање овде. Многу се дрзнуваат да вреѓаат и плукаат по други, кои не го делат нивното мислење, како тие демек се светци или светици. Пред да судите на друг, погледнете се во огледало ;)

Али начинот на комуникација и тоа да ги почитуваш другите личности, мислења, вери, раси итн. Тоа си е од дома.

@Dentina не сум му братучед, али на толку бранење на него и неговите ми е должен :D

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.557
    Допаѓања:
    33.997
    А ти шо толку си запнал тука како дрвен адвокат. Жената дојде за совет и ние ја советуваме, шо треба да и кажеме дека е вау дечкото дека баш тоа се бара во муж???? Кога не е така??
    Ние точно и кажуваме каков е он, пошо она моментално е заслепена од љубов и не гледа ништо. Сакаме очите да и ги отвориме да не напраи глупост.

На senjorita-v, Nausicaa, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  9. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.952
    Кај го прочита ова?

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.557
    Допаѓања:
    33.997
    Па девојката си вика дека го сака, каде треба да го прочитам?

На senjorita-v и Anyshka им се допаѓа ова.
  11. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.952
    Нигде не вика дека го сака :D

На Realist1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.557
    Допаѓања:
    33.997
    Аа значи тука иде од чиста мира да си расипува живот за човек кој не го сака и од убавини ќе оди да живее со свекрва и убава работа ќе си остаи во градот за да оди тутун да нижи во село :rofl::rofl:
    Дали сте нормални со прашањава? :rofl:

На senjorita-v, MeowMeow, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  13. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.952
    Па нејзиниот пост мене ми звучеше како да читам уговор.
    Мислам дека се слични тие двајца...секој поставува услови.

14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.557
    Допаѓања:
    33.997
    На кој начин се слични?
    Едно е во врска, друго е во брак.

На senjorita-v, Anyshka и sonuvana им се допаѓа ова.
  15. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    2.952
    Да. Слични се бидејќи и таа сака по свое, а и тој. Треба да си бараат слични на себе, ионака нема љубов.

Препрочитај и го првичното мислење.

На eliesaab и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.557
    Допаѓања:
    33.997
    Најубаво секој по свој пат, таа врска ќе биде без врска.

На senjorita-v, MeowMeow, Nausicaa и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.696
    Допаѓања:
    13.520
    Најубаво тој оглас да објави, штом немало разлика шеф/сопруг :drunk:

Така барем некој/некоја плата на крај од месецот да си зема и сите среќни и задоволни :*:

На Nausicaa, Anyshka, Waverly Raven и 4 други им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    64.873
    Епа за ултиматумот се коментира, за што да коментираме друго?

Живот во куќа на село/град, работа, носење во градинка, се тоа е личен избор и ствар на договор. Неговата комуникација и поставување на ултиматуми не се океј.

Тој сака едно, таа друго. Доколку останат заедно некој ќе биде несреќен. Тоа е тоа, толку е едноставно.

На senjorita-v, MeowMeow, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    3.516
    Па ултиматумот е по мене најголем ред флег. Затоа што, и да и одговара нејзе во моментов тоа што он го кажува како ултиматум, и да прифати, утре во животот ќе дојде до ситуација кај што за било кое прашање кај што не се согласуваат, неговиот одговор ќе е ултиматум. Или по мое или чао. А не можеш сите работи што ќе ти се случат понатака да ги предвидиш, искомуницираш и да дознаеш дали сте на исто со партнерот.
    Партнер во животот треба да те сослуша, да направи некогаш и компромис и да стави кочница за некои работи ако знае дека со дадена ситуација не се согласуваш или не се осеќаш пријатно.
    Не е решение таков сум, ако ти чини добро ако не тоа е. Или по мое или никако.

На baby-star, MeowMeow, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Wh@tev3r

Wh@tev3r Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    1.820
    Хахахаха, секој си врти како му одговара нему.

Дали пишав нема разлика или прашав како би реагирале на ултиматум?

Anyway, ова отиде предалеку, мислете и правете како што ви е мило на душата.

Јас ги почитувам мислењата на другите, и не барам некој да го почитува моето. Не навредив никој, ниту планирам да вреѓам иако има кандидати, али не се спуштам на тоа ниво.

Не сум овде за лајкови, да се допаднам некому и да бидам yes man. Ако мислам дека нешто не е во ред, ќе го кажам па макар не знам што сака нека биде.

Не сакам луѓе кои им судат на другите според место на потекло, религија итн. Бил затуцан, неговите биле заостанати, сељак итн. Го видов тоа тука и затоа реагирав. Се извртеа како што се извртеа зборовите и ете до тука стасавме. Па бидејќи не се во можност да го камшикуваат дечкото, ми скокнаа мене. Нема проблем, земете бројче и застанете во редот.

Добро Кате, али како што реков тоа си е негово право, мислел така е добро, така постапил без разлика дали ни чинело нам или не. И сега на нејзе е да се справи со тоа.

Али многумина овде се силни и паметни па си даваат за право да вреѓаат луѓе кои не ги познаваат. И кажуваат на девојката остави го или не го оставај, прави така или прави онака и нема потреба тој е сељак, тие се глупи, затуцани, земјоделци, сточари итн. Или па ако навредувајќи некој друг прави да спијат подобро навечер, тогаш слободно, удрете.

Добро, стрелајте го.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.