Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    23.204
    Жено, читај се шо пишуваш. Не измислувај работи шо ги неам кажано.

На Anyshka и Just.do.it им се допаѓа ова.
  2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.012
    Допаѓања:
    35.265
    А и кафичи има на секој чекор, не мора да одам во строг Центар.

На senjorita-v и Adidas888 им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    23.204
    Камелија, има секакви луѓе. Има жени шо сакат така да живеат, да. Ама не го зборам тоа јас тука.
    Проблемот е оти тоа е погрешно размислување кога си во брак. Тоа е типичен нарцис, да не се слуша мислењето на партнерот, туку само твоето.

На senjorita-v, Anyshka и Just.do.it им се допаѓа ова.
  4. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Не измислувам и не кажав ништо лошо.. Не е добро да размислуваме така само како на неа да и биде добро а него кој го врти. Ова е исто како он на машки форум да пише за истиов проблем и на него да му пишат абе баце кој ја ебе неа теба да ти е убаво. Не чини. Не сте поразлични ништо од такви машки.

5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    23.204
    Ок, ај терај.

На senjorita-v, Anyshka и Just.do.it им се допаѓа ова.
  6. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Едноставно не се еден за друг. Он не ја слуша неа, она не го слуша него. И готово. Ич не ве разбирам, он ако си стои на своето он е нарцис, а она ако си стои на своето он треба да ја слуша пошто ако не ја слуша не ја сака.
    Немаш аргумент пошто и самата знаеш дека е така. Девојчето бара решение и совет а не да и ја напуните главата дека дечко и е нарцис, затуцан и сељак.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    23.204
    Јас се изнапишав страни тука, нема сега и со тебе одново.

На Anyshka и Jana_♡ им се допаѓа ова.
  8. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Да. Точно пишуваш. Единствениот кој не се замара во таа врска е тој. Тој поставува такви ултиматуми, без притоа да го валоризира мислењето на својата сакана.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Он сака во село, таа сака во град. Она сака децата да одат во градинка он сака да ги чува таа. Едноставно не се еден за друг. Ако ова неговото е ултиматум и нејзиниот предлог е ултиматум. Пошто ако он не ја послуша она нема да остане со него и обратно. Незнам зошто мислите дека само тоа што он сака е ултиматум. И он има услови и она. Работава е кој ќе попушти за да останат заедно и тоа е тоа. Ниту едниот е во право или криво ниту другиот.

10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    23.204
    Ајде, ултиматумот за куќата во село ќе го разберам, дечкото тамо сака и то је то.
    Ама шо е тоа и како е нормално, да не му даваш на партнерот со кој би бил во брак да одлучи за своите деца. Или да одлучуваш шо да работи партнерот?
    Мене тоа не ми е нормално.

На senjorita-v, Nausicaa, Curious cat и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Убаво кажа, нејзиното е ПРЕДЛОГ. Тој поставува ултиматуми. Девојката не е должна да попушти свекрвата да го воспитува нивното дете. Кога двајца формираат семејство, не се женат/мажат и за родителите нивни!

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    268.986
    Ама точно, затоа не стапуваш во брак со било кого, туку бираш партнер. Не е дека со стројници не' мажат, сами си ги бираме мажите. Овие двајца не се во брак, таман си ги отвориле картите на време за да сфатат дека не ни треба до брак да стигнат.

Ми е гајле тој каков е на крајот, ќе си се најде со некоја, за членката што пиша не е арен. И фала му многу што не ја мафта со години, јасно и гласно и' е кажано.
    Јас и' советувам да го остави.

На senjorita-v и Mrs. right им се допаѓа ова.
  13. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Па и неговото е предлог бе луѓе. И вели ако сакаш така ајде ако не вратата ти е отворена. Не е барем некој абузер со сила да ја тера да ја заклучува дома. Самата пиша дека и дали избор.
    Не се еден за друг како не сфаќате. Тоатално различни цели имаат во животот. Не велам дека едниот е прав или крив.

14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    23.204
    И јас ја советувам исто. Нека бира додека може и нека го избере правилниот пат.
    А замисли да беа во брак. Она ќе беше телевизор без тон во таа куќа. Тоа ќе беше се само брак не. Си знам по мене, и јас бев мажена за нарцис. Они одлучија за името на син ми, они одлучуваа шо ќе работам, јас не смеев да писнам оти одма вратата ми ја покажуваа.
    Е исто ќе ја следи и неа ако се земат..
    Знам шо зборам, не зборам од шо сега така ми текнало.

На senjorita-v, Nausicaa, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    268.986
    И јас исто мислам, ама од реални примери од реален живот, и мажите и жените, не знам зошто, во бракот си ги вмешуваат и родителите.

Јас лично ги поштедив моите највеќе што можев од деталите на цела моја разделба, а во врската не ми беа дел ни неговите, ни моите. И не мислам дека е ок никако поинаку. Ни за сегашнава врска не знаат многу, ниту па некогаш ќе знаат, таман да родам деца со него.

Ама сериозно многу луѓе се на мислење дека треба "постарите" да се замешаат, за мене е тоа ултимативно и бескомпромисно НЕ.

На senjorita-v и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.401
    Допаѓања:
    12.828
    Едино позитивно во целава ситуација е шо тој искрено се изјаснил шо сака, на почетокот на врската, а не по 3 деца.

Тоа шо селаните, во целава ситуација, се најдоа прозвани, ми е… (facepalm)

На MeowMeow, Nausicaa, Feminka22 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    6.275
    Мене дечково не ми личи дека е лоша личност. Работи, плус ниже тутун, што стварно е макотрпна работа. Се грижи за своите родители. Исто така, и кажал со време да се изјасни дали се согласува со она што го предложува, за да не си го трошат обострано времето. Пофер од тоа, здравје. Навистина му посакувам да си најде жена каква што си ја замислил, ама тоа не е таа што го пишува проблемот.

Исто и на девојкава и посакувам да си најде што си бара, и пак, тоа не е дечково.

Или ако толку сакате да си го решите проблемот, може да се разделите извесен период, да си ги преиспитате приоритетите, и ако во тој случај на исто стоите, дефинитивно не сте еден за друг. И никако не треба да форсирате.

На Annath, Milobebence, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.626
    Да земевте на девојкава од 20 години да и ги прочитате предходните проблеми од односот на дечко и кон неа, немаше тука романчиња да пишуете, али ај...

На senjorita-v, Feminka22, CoverGirl10 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    6.275
    Баш сега прочитав што има пишувано. Мајка и била против врската пошо бил сељак. После девојчево има проблем зошто возел камион, не сакала да вози. Сега и пречи што ниже тутун и сакал да живее на село. Епа excuse me, miss ,,I wanna marry a CEO". Кој со кого има проблем тука цело време?

На Космонаут, Wh@tev3r и eliesaab им се допаѓа ова.
  20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.241
    Допаѓања:
    13.169
    Секој може да си постави ултиматум (во одреден дел од врската) и тоа не го прави лоша личност. По села и брда го однесовте муабетот, не ја тера со сила. Ако ѝ пречи ќе си седи во градот и никому ништо.

Ако од старт ѝ пречело и живеењето во село била потенцијална пречка, не знам зошто тргнала со него да биде во врска.

На Martka, senjorita-v, Космонаут и 3 други им се допаѓа ова.