Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.001
    Допаѓања:
    35.233
    Па сите на 19 години сме почнале со некаква работа, не може веднаш да седне на фотеља.
    И директорите не станале на 19 години директори, ниту судиите судии, мислам и членката дека студира.
    Ама дека сака тутун да сади тешко.

На Maca Macka, senjorita-v и Gosh им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    23.124
    Шо ти толку против членката си запнала?
    Ало, девојчето е 19 години. Шо очекувате од неа, IQ да и биде 450???
    Си има пишано она дека нема добра врска со мајка и и затоа не разбира много работи во животов.

Еј, не ми се верува дека браните таков нарцис како тој дечкото? Не само за ова девојче, туку и за секое следно тој ќе биде ноќна мора.
    Вие би ја пуштиле ли ќерка ви со таков да се мажи и да живее со такви луѓе? И факултет да и пропадне и се само затоа шо они така сакаат?
    Аууу, шо се се изначитав денес.
    Ние какоо нација никад нема да мрднеме од мртва точка.

На oblace1, BlackNight, Just.do.it и 6 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Не сака да сади тутун и тоа е СОСЕМА во ред. Не треба ни да работи, пошто има пишано дека тешко и' одат студиите, треба да УЧИ, ако сака да има живот како што опишала на почетокот.

Ниту со тутун, ниту со куќа и' е време да се занимава, мајка и' за една работа е скроз во право, треба приоритет да и' е факултетот, студентски размени, познанства, а не исправање криви дрини со потенцијален маж и потенцијална свекрва.

На senjorita-v, MeowMeow, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Ај прочитај едно мислење над ова.
    Ќе сакам ќерка ми да биде исполнета во животот, само толку. Не може моите неостварени желби на нејзини плеќи да ги товарам.

Немам ништо против девојчето, колку сестра ми е. Сестра ми во слична ситуација (што нема врска со село, туку со некомпатибилност на замисли и планови) ја советував да раскине.

На senjorita-v, Feminka22, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    23.124
    А ти мислиш исполнета ќе биде во куќа кај шо ќе мора да ќути оти така вика свекрвица?
    Нема да ти биде жал?
    Боже господе

На Just.do.it, senjorita-v и Anyshka им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Не знам како не се разбираме.
    Ниту ја прашувам мајка ми што сака за мене во животов, ниту нејзиното мислење играло улога до сега, ниту ќе игра во иднина.

Ако јас го живеам овој живот по моја замисла, а не како што мајка ми мисли дека треба, со кое право утре на возрасната ќерка би и' кажувала како да живее?

На Annath, senjorita-v, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    2.335
    Леле аман луѓе.
    Одма готово девојчето се "поселанчи" па и на работа оди и по ниви и 5-6 деца роди, тутун посади, кравите ги среди...

Толку против селото сте се запнале.
    Јас познавам луѓе што живеат во село. Мажите претежно работат такви "селски" работи, ама жените си работат друга работа. Скоро се им е механизирано и кога доаѓа сезона на берење обично плаќаат луѓе од град за да им работат.
    Џебот им е полн. Јадат поздраво од нас, и мене ми изгледаат многу посреќни.

Тука не е проблемот во село град. Проблемот е што дечкото не сака да прави отстапки, а бара некој тоа да го направи, и мајката на девојчето, која сметам дека ќе и се меша секогаш со кој и да е во врска.
    И некако на 19 години е прерано да размислуваш толку далеку.
    Ако ти е убава врската остави спонтано да се одвива се. Планови за каде ќе живеете ми се премногу на таа возраст.

На Annath, eliesaab и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    23.124
    Абе ти не и кажувај ама немој да ни кажуваш нас тука дека некоја од незнам си дека ќе отиде и ќе биде среќна во куќа кај шо ќе треба да молчи и да трпи. Оти тамо зборот на мама се слуша а снаата е дојденка и има да ринта, да ниже тутун и да раѓа деца кои само за цицање ќе и го дават иначе нема да ги виде.
    Не ми кажувај оти некоја ќе се усреќи од ова.
    И тие шо нижат тутун, нижат оти морат а не од шо сакаат.

На Maca Macka, senjorita-v и Anyshka им се допаѓа ова.
  9. Wh@tev3r

Wh@tev3r Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2020
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    1.651
    Таа не те чита да те разбере, таа чита да одговори, иако ти никаде го немаш спомнато тоа за кое таа се потресува со Боже Господе.

На Bitter-Sweet и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Јас за своите деца утре можам само да се надевам дека сум ги воспитала да бидат добри луѓе и да знаат дека мојата врата е за нив секогаш отворена да се вратат ако се несреќни, без оглед дали нижат тутун, прва дама е, самата е судија или домаќинка.

Искрено, малце ми е критично на возрасен човек да му кажуваш со кого да биде и со кого да не биде. Пошто еве го ефектот, со насилното однесување (вербално) и очекувања, мајка и' само повеќе ја турка кај овој, наместо да и' пружи прилика да сфати сама и да се чувствува безбедно да разговара.

На Annath, senjorita-v, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.001
    Допаѓања:
    35.233
    Aма нели па во други теми пишувавте дека треба да се отворат очи уште додека се во врска?
    И уште во врска треба да се знае планот каде ќе се живее, дали посебно, дали во заедница.
    Па ете му спомнала за да види што ја чека, не дека утре ќе се мажи.
    И никој нема ништо против село.
    И не ги работат само мажите тие работи, ги работат и жените, и дечково јасно и кажал дека ако работеле тие, и таа, немало да легачи, значи треба да го откачи.
    Ако остане со него, тешко на неа, па уште ненаправено дете мамичка ќе го чува, таа знае најдобро.

Последна измена: 1 јули 2024
    На senjorita-v, Nausicaa, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    23.124
    Мајка и не ја оправдувам тоа шо го праи.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    23.124
    Види, јас и ти се немаме разберено. Јас неам ништо против луѓе шо живеат и работат на село.
    Мене ми пречи било кој, значи и од град да е, шо вика дека девојката ќе морала да ја напушти работата за да работи он тоа шо сака, а децата мајка му ќе морала да ги гледа. Каде е мислењето на девојчево тука?
    Или ај не за ова девојче, и било кое друго шо ќе биде после неа со него, истото ќе ја снајде.
    Па и во град да си, со такви луѓе да живееш, ќе треба да се убиеш.

На senjorita-v, Nausicaa, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.646
    Dosta filozofirate, tipot valjda raboti itn ne e mrza. Za leb nema da stradaat, ama deka ima malce zakoraveni mislenja ima.
    Dali ce go ceni mislenjeto na idnava sopruga i to mo e somnitelno ili samo kje ja gleda kalo plus race za rabota i mashina za ragjanje deca.
    Ubo vaka ao od odma i kazha, e sea na ostanuva da odluci..

На Annath, Annora, Maca Macka и 9 други им се допаѓа ова.
  15. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    2.335
    Па да треба да се отворат, овде не е најголем проблем селото. Овде јас гледам дека уште од старт родителите од двете страни се вмешани. Ако сакаат двајцата да функционира врската треба заедно да донесат одлука. И пак ќе повторам. Јас на 19 години, иако бев во врска со мојот сегашен сопруг ни на крај памет не помислував каде ќе живееме и со кого. Едноставно врската си се одвиваше без да форсираме брак деца...

На Annath и Anyshka им се допаѓа ова.
  16. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    93
    Значи луѓе не барам мислење од вас ако не сум во лоша ситуација. Моментално седам дома и цел ден ви ги читам мислењата, нити ми е дојдено до печено ребро со човекот моментално зашто си ги преиспитувам мислите. Имав пишано во една тема дека се осеќам депресивно и со психата сум на нула и ова ми беше шлаг на тортата. Утре ќе зборнам отворено со него што и како, битно ми е дали ќе најде некаков компромис и ќе се потруди да ме разбере, битна ми е и иднината зашто тој човек го гледам како дел од себе, битен ми е исто така и факултетот и работата што ја работам. Значи од една страна се борам за нештото да е подобро од друга страна не би попуштил во ниеден случај да живее посебно со мене. И не попуштам и јас додека не видам дека нешто се подобрува со нас,стојам на ставот дека ако е од село и сум прифатила што е од таму. Сите ние потекнуваме од некое си село па сега сме во град и живееме градски живот. Би живеела ако ги немаше овие форсирања дека ако сакаш ќе мораш, што не морам ништо. Дадов само предлог и не беше ни фифти фифти од негова страна. Не е толку проблем селото колку што е проблем тоа што тој не сака да обезбеди подобра иднина за себе па и за децата. Можеше да каже прво да се земеме па кога ќе имаме деца тек тогаш да си земеме и куќа, па ако некогаш имаме време ќе појдеме и на село ќе помогнеме тоа што треба, сестра му е мажена во град па го прави истото, кога може оди и помага а пред да се омажи освен тутун не работела ништо затоа можи е мажена на 18 години, сега шета и ужива со 2 мали дечиња. Ама нејзи ја дале по 3 месеци врска без размислување. А што е со синот што мора да остане тука, рмба цело време не знае што е одмор и тој нема право на подобар живот со партнерката пошто ако си замине тие веќе нема да го сметаат за син. Тој е така воспитан по некое си нивно правило и не сака да излезе од таа негова зона подалеку од тоа што тие го учеле.

На Dentina, Anyshka, Mahrisa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.545
    Допаѓања:
    23.124
    Грешка размислуваш дека би било поарно да ти кажал прво да се земете па после се ќе биде. Оти така ем шо ќе те затвори со брак, ем ништо нема да видиш од тоа ветувањето.
    Он бил директен со тебе дека нема да го напушти неговиот дом. И поарно.
    Сега треба уште еднаш да разговараш, и пак ако не сака, те советувам да го оставиш.
    Од љубов не се живее, кога ќе ви почнат таму проблемите, љубовта низ џамот ќе избега.

На Luna91, senjorita-v, Curious cat и 9 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Оди во темата за проблеми со свекрви и во секое второ мислење ќе го најдеш дечко ти и мајка му. Ти имаш огромна предност што уште сега ти е кажано, многу жени се лажени со години и манипулирани дека ќе биде се' што сакаат, за после пу-пу не важи. Од тоа дека синот треба да ги чува, за кого кат правеле, до сите можни глупоштии.

Тргни се, паметна си, ќе преболиш.

На Luna91, senjorita-v, Selena01 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Имам другарка која се ожени со дечко од село.
    Дечково инаку потекнува од земјоделска фамилија, има трактор и се што е потребно за земјоделие. Пред да стапат во брак, родителите го форсираа да живеат на село и да ја работат земјата.
    Сепак, двајцата најдоа компромис, купија стан во град, а на викенд се во село.
    Така да, ако се сака ќе се најде решение без ултиматуми и слични глупости, заедничко решение без мешање на мајки тетки и стрини.

Последна измена: 2 јули 2024
    На Martka, Luna91, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    452
    Џабе на кого ќе објасниш овде. Битно да е од град не е битно што 6 души живеат во 50 квадрати. А тој на село што живее во 300 квадрати и што има залиха на храна за 2 години кој сам ја произведува е затуцан и старомоден. Не дај боже нешто да се деси како во Украина на пример, они ќе останат ние ќе изгинеме за месец дена. Ама ете вкоренето е во овој проклет народ тоа....
    А и понашањето негово не би рекла дека е лошо, ако ништо друго барем не ја врти како што сака не ја тера со сила или нешто. И рекол ако сакаш вака ајде ако не вратата ти е отворена не те држи никој.

На eliesaab и Wh@tev3r им се допаѓа ова.