Не ми изгледа на манипулатор, ако го прочита поубаво текстот. Повишување на тон, тоа го има во секоја врска, но не ја навредил, ниту пак нешто пострашно. Воедно по разговор со неа, дечкото се променил. Можеби самиот не е ни свесен дека предизвикал таква ситуација, ниту дека создал такви чувства кај членката. Барем од напишаното не ми изгледа воопшто дека дечково е лош. Но, кога чувствата се изладени од било која страна, тоа не е добар знак. Јас би кажала, не си го трошете времето еден на друг. Во однос на колегата, јас не би ризикувала. Прво е колега, никогаш не е таа варијанта добра, а второ има девојка. А да се чека чувствата да преовладаат, не е фер према другата страна.
@ArabellaStarfall Не мислам дека само затоа што не ја удрил, дека врската им е сосема нормална. Ја оддалечил од друштвото, за да нема никаква комуникација со нив. А и зошто воопшто да се повишува тон и да и се понаша? Воедно, сега кога пак нашла ново друштво, тој пак го сменил односот. Самата таа вели дека чувствува како тој ја контролира и демне. Секако, твоето мислење си е твое, немам ништо против. За мене лично, врска во која од ведра и позитивна личност ќе станеш целосно затворена и мрачна, не е ниту нормална, ниту здрава
@Pincpanter многу добро ми е познато тоа чувство кога ти сакаш да правиш промени во животот, а партнерот те влече надолу и дури сака да те контролира. Никогаш не завршува добро. Плус очигледно е дека колегата ти го одвлекува вниманието, што е голем показател дека моменталната врска не функционира како што треба. Според напишаново мене не ми изгледа дека имаш чувства кон партнерот, така да многу добро размисли дали вреди да ја продолжуваш врската. Ниту тој не се однесува кон тебе како да те сака, одделување од другите и контролирање е големо црвено знаме. Исто и колегата ми изгледа дека не ја сака девојката своја, па си наоѓа занимација со тебе. Двајцата не сте среќни во врските па затоа ви е моменталнава поврзаност интересна. Ова е исто така гооолемо црвено знаме, и не би те советувала да пробаш со него дури и да немаше тој девојка или ти дечко. Посвети се на себеси и размисли што сакаш. Не се изолирај во никој случај од други луѓе. Спомна дека си се зближила со колешки, продолжи со нив да се дружиш. Тоа што спортуваш и се храниш здраво е исто голем плус. Немој да дозволиш да те контролира никој маж. Знам дека 4 години се долго време, ама подобро само толку отколку цел живот во несреќна врска/брак.
Ја нема да ти пишуем романчиња тука и да ти ја тапшам само оти си жена, али многу на патетики сакаш да не фатиш. Ко дечко ти у зандани да те чува. Да беше муж сите ќе си рипнеа. Многу јадно понашање од твоја страна. Нит ти чуе за дечко ти, нит за девојката на дечково. Морал испод нулата. Остај го дечко ти, коа глеаш секој момент ќе го извараш, само не ти се дала прилика. И опрај се, остај го и тој колегата шо сака само да ти го збибери. Имај барем два грама памет, не се понашај ко да не кажам шо, не усерувај туѓи животи, само оти у твојот ти е јаден. Ајт.
Еј па и ти... шо збориш, зашо неа да и чуе за девојка му? Не биле дужни изневерувачите да ги боли кур за партнерите на нивните швалери, ебачи или што и да се. Така се правдаат обично нели. Не зборам за девојкава, туку општо само си кажувам, да не сфати погрешно. @Pincpanter како што ти кажа Гош, да си паметна го оставаш одма дечко ти, пошо не го ни сакаш, и прекинуваш да имаш чувства кон колегата којшто е зафатен, со тоа што и него му поставуваш граници, за да не се опушта. Лесно или тешко, ќе си најдеш начин, коа више нели не си таков тип кој би варал и вајда имаш осет малце и за чувствата на другите луѓе околу тебе? Па затоа пази што праиш. Терај си со својот живот и не влегувај во непотребни проблеми, ниту другите да ги вовлечеш во проблеми.
Штом не си среќна и насмеана со него,ќе го викнеш на кафе и ќе му кажеш дека сакаш да раскинете ,друго решение нема.
Тој сам ме оттргна преговарајќи дека не биле добри за мене биле такви вакви и силно. Има друштво но никогаш не излегува со нив. Тоа што сакаше да ме нсречиш курва воопшто не помага во ситуацијата. Никогаш не сум изневерила, ниту пак ќе изневерам затоа не ти дава до право тоа да ме обвинуваш. Нормално дека сеуште имам чувства кон мојот дечко и љубов, 4 години не се малку. Како што кажав дополнително последните 4-5 месеци е се во ред меѓу мене к него, излегувам со колешки и пријателки и се социјализирав и работам на себе. Но, во мене сеуште го има тој гнев дека човекот ми го промени животот и ме изманипулира што знам дека овде сум си крива бидејќи го дозволив тоа. Од друга страна не ми е гајле за девојка му на колегата бидејќи ниту правам нешто со него ниту планирам. Ако тој планира да ја изневерува со други наоколу, немам врска со тоа бидејќи тоа нема да е со мене. 99% од времето тој прв ме бара и прашува лични прашања, јас него ниту сум го прашала колку време е во врска, од каде е таа, како се вика поради тоа што не ме интересира неговиот живот. И друга работа да напоменам, не е овде работата дека јас имам нешто спрема колегата. Тоа што кажав дека мислам на него не е дека јас сакам нешто со него, туку од моја гледна точка сфатив дека постојат луѓе на светот што ме применуваат. Безразлика колешки, колеги или пријателки. Сфатив дека дури и да прекинам врска имам со кого да излезам барем на едно кафе и дружба. А твојот селски речник дека колегата сака само дс ме изебе те молам зборувај си така за себе, бидејќи ниту во еден момент не кажав дека сакам нешто со колегата. Едноставно комуникацијата со човекот ми дади храброст сама со себе да си се договорам дека доста долго време живеев во 4 ѕида и дека треба да се промени нешто овде. поздрав
Јас ќе ти кажам дека, ако во врската имаш непријатни чувства, не е тоа тоа, колку и да сакаш да ја спасиш, ако не се чувствуваш добро, не ти е местото таму. Тебе повеќе ти е за времето заедно што сте го поминале, долго се вложувало, па не ти се растура. Луѓе и по 10 години раскинувале. А и штом поради некој друг се чувствуваш подобро отколку со дечко ти, и тоа е показател дека со него не ти е најдобро. Кога веќе спомна самата изневерување, велиш дека не би го направила но сепак ти паднало на памет за да го спомнеш, најдобро е да ја прекинеш врската со која не си среќна.
Ова и е неверство, само не физичко, туку емоционално. Си била и ти во слична ситуација кога бившиот твој пишувал со други женски и ти сметало, сега го правиш тоа што го прави тој. И знаеш дека е погрешно. Советите се џабе. Секако, нема да раскинеш иако знаеш дека треба. Дечко ти е сигурен, ќе го држиш додека не дојде подобра прилика.
Кога ја прочитав си помислив нашла па зашла. Скроз исто мислење. Може и не е толку оддалечена од друштвото ради него колку што опиша.
Здраво на сите, ова не е голем проблем, но никогаш порано не сум имал вакво нешто... Пишувам со еден дечко, тој има 27 години, јас 22, пишуваме 2 недели, а летово ми беше многу досадно, па му реков да одиме на кафе.. кажа нешто како, колата му е скршена бла бла, а потоа призна дека нема возачка дозвола и дека се срами да каже, но колку што знам, ако сака да ме види, тој може да дојде со пријател, со автобус.. после тоа рече дека ќе оди во Шведска уште еден месец и дека сигурно ќе се бакнеме и тогаш ќе се чувствувам како да ме искористува... Ми се допаѓа ликот, но тој е многу несигурен , не сакам да ми го губи времето, му реков да, подобро да не пишуваме, а тој сака да пишуваме.. Не сакам да ми го губи времето, не знам што да правам можеби некој совет благодарам однапред
Викаш ме привлекува а не сакаш да пишувате и стравуваш да не си го губиш времето,згора на тоа и ако почнете нешто посериозно како врска а тој често оди на далечна релација имај на ум дека ќе се гледате ретко.Размисли дали го сакаш,дали ако би имале врска на далечина ќе ти одговара,дали ако излегувате, пишувате и на крај ти рече не сакам врска,не ми се допаѓаш,да престанеме да пишуваме итн итн,мојот совет е не.Дури и самиот ти сугерирал дека можеби ќе се чувствуваш како да те искористува како што разбрав јас.
Епа посесивноста се должи на твоето “ не пишувај со други, не лајкнувај,која ти е ова,која ти е онаа…” сами си ги правите такви.Сурово и вистинито. Сега тебе ти смета што те одвоил од другарките и другарите, си бираш утеха во друг. Сори, не се согласувам со мислењата над мене затоа што си незрела и нестабилна, без своја самодоверба. Кога од старт ќе се натпреваруваш со некоја таму рандом зашто пази богати небитен фактор слика по автоматизам му ја кратиш слободата, тој те сака, те поштува и самата си го имаш направено таков. И сега тебе тоа ти смета сфаќаш дека е погрешно се тоа, и си бараш утеха во друг, не можеш да прекинеш да мислиш на некој рандом колега кој ти дал неколку ласкања. Седни размисли и преиспитај си ги постапките,грешките, твоите несигурности до каде те имаат доведено. Размисли што сакаш, земи работи на себе. Неможеш ти да манипулираш со дечкото не ова не она а тој кога го прај тоа да ти смета. Не гледам вина у него, у тебе гледам. Ти си ставила акцент на тоа он да не може да диши, да не може да п*дне а ти да не знаеш у колку саат го праел тоа. Он ако сака да те вара ти нема ни да знаеш, како што тебе те гуши се ова и него го гушело. Не може да бидете троа себични.
И да напоменам не знам зошто барате совети, мене би ми било срам да побарам ваков совет и да се бранам со контрадикторност пошо тоа што го бараш да го чуеш не го наоѓаш. Не видов некоја овде да ти рече курва ти сама си го имаш спомнато и изгледа ти си свесна ама сакаш да го напраиш дечково крив за да ти е полесно на тебе. Не те заслужуе типов, поарно он да ти раскине за да ти дое памет, вака слабо ти работи.
@Pincpanter Сакаш да кажиш дека наместо отворено со него да зборуваш за работите, чувствата кои ти сметаат, ти дојде овде да кажиш дека фрустрацијата ќе ја лечиш со емоционални афери? Ова е ред флег по дефиниција и четирите години не се правопропорционални на чувствата. Едно е атачмент(его), а друго е љубов(грижа и нагласена емпатија кон другиот). Во вашава врска нема доверба, а има гнев и субјективно чувство дека тој тебе те искористил. Подобро прекинете ако не си одговарате како цивилизирани луѓе одошто со драми и афери.
Сама си велиш дека ти се свиѓа, ако е така сеуште, искочи.Исто така, си истрошила 2 недели што пак е долго време.
Тука секој си тргнува од себе, не замерувај. Мене ми оставаш впечаток на доволно зрела и интроспективна, па не верувам дека на форумов некој може подобро да те советува од она што ти го имаш како увид. Сега си во некоја фаза на преиспитување, па и некои нови чувства се нормални. Во твое здравје !
Пред 2-3 дена ставив една слика од мене на стори на фб и имав реакција срце од него, но не ми пиша. Не знам дали јас да возвратам со некој лајк или да му пишам. Но сепак ми е страв да не се засрамам нешто.