Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    487
    Апсолутно те разбирам како ти е, само некој што го има поминато ова - знае. Остали можат да си дробат што сакаат. Заробена си затоа што он ти дава надеж која ти вели “не се секирај ќе се среди сѐ” Он те гледа како сигурна резерва и затоа вака ти прај. Не се сеќавам дали те имам советувам нешто, но едно знај еден ден ќе осетиш како силен нож да те боде у срце а потоа ќе го видиш како он го држи ножот, толку ќе те боли што не можеш да дишиш пошто го сакаш и интиуцијата во тебе ќе те натера да го оставиш. ОСТАВИ ГО ТИ БЕЗ ЗБОР!!!

Блок!!! Ти сама мораш да ја пресечеш во спротивно ќе се уништиш ако го направи тој место тебе. Не чекај, не барај вина во себе, тој е нарцистичка будала што гледа само за себе, а дека ќе те преболи - мало сутра!!!

Мораш тоа да си го направиш на себе, ќе ти падне толку голем товар што ќе осетиш олеснување, потоа ќе те боли некое време и ќе ти спласне сѐ. Нема да сакаш да се вратиш повеќе на ваков идиот!!!

Послушај ме, еден ден ќе ми бидеш благодарна!

Последна измена: 21 јули 2024
    На Tinaaa, Maylin, sonuvana и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.645
    Ja davas.ljubovta na pogreshen covek, se glea deka si dobra licnost. Ajde malce ceni se sebe si i reci deka zasluzuvas oodobro, oti od ova poloso ne mozhi da e. :)

На Tinaaa, Maylin, ArabellaStarfall и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Каква врска има давањето љубов на погрешна личност со добра личност? (facepalm)
    Баш таа е најлоша личност за самата себе.

На baby-star, Trexane, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Zatoa sto kolku si podobar,tolku povekje ke te gazat i pravat naivna,a za manipuliranje pa da ne zborime...

На halfasoul му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Давањето на љубовта на погрешна личност не е мерило за добрина.

На baby-star, Trexane, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Ishodot e mnogu gaden :)

7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.665
    Допаѓања:
    39.570
    Не, затоа што не седам на фемина со тефтер да запишувам туѓи проблеми и кој колку пати е советуван. Ако имаш совет дај, ако не игнорирај. Некој што веќе има проблем со самодоверба последно нешто што му треба е дополнително да слуша дека е незрел, глуп итн итн....нема да ѝ помогнеш пошто веќе го мисли тоа за себе.

На tanjita, Tinaaa, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Не ми треба твоја дозвола за да пишам што сакам!
    Ако си расположена за кавги, слободно, само не со мене. Не си губам време и нерви со личности како тебе.
    Очекуваш дека сите ќе и кажуваат зборови како добра личност си и сл. ?
    Понекогаш подобар начин е да се каже реалноста како што е. Зошто сигурна сум дека него к** не го боли за неа, ама важно она добра личност била.

На halfasoul, Mrs. right, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.791
    Допаѓања:
    19.645
    Pa ocigledno ovoj e pogresna licnost. :)

10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.626
    Не мораш да седиш со тефтер, моеш само предходни мислења на темава да прочиташ, не е толку комплицирано.

Па може и ќе видеше дека од твојот совет нема баш и некое фајде, оти десет пати некој предходно го кажал.

И тоа околу советот , да си признае човек дека е глуп и дека глупо постапува , не го глеам као проблем. Не може цел живот некој да не тапша и да бидеме цело време жртви, нарочито не во ситуации каде има чаре, и каде работите зависат исклучиво од нас.

На Mumoftwo30, baby-star, CoverGirl10 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    НЕКА ТРЕПКА!!!

На baby-star и st-el им се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    6.243
    Се согласувам со советот, освен едно. Типот нема сериозни ишјус, типката има, колку и да звучи неубаво и неемпатично. Мене ми изгледа како тој да си го живее животот, воедно не и дава надеж, самата си ја создава од трошките што и ги дава. Ти го сакаш, тој ти вика те сакам, ама не толку многу. Барем е искрен. Ама да го чуеш ова и да мечтаеш за некаква иднина со него, ми е крајно лудило.

Сфаќам дека се работи за ниска самодоверба, но со типов никогаш нема ни да ја добие. Ние тука може секакви убави и неубави совети да дадеме, но љубовта према себе, почитта према своите желби, не може да влијаеме.

Јас би рекла, продолжи со работата со психологот, ако мислиш дека не помага, смени го и не губи време. Не се врзувај за работи кои ти го губат времето и те губат во просторот. Лекот е да ја добиеш самодовербата. Кога ќе почнеш да се сакаш себе, ќе сфатиш колку енергија вложуваш во нешто што е мртво, не постои и е само дел од некаква сопствена имагинација за љубов. Има некој таму за тебе, ама додека си со типов, никогаш нема да го најдеш. Изгледа дека чека подобра прилика од тебе, ама те чува за резерва додека не најде нешто што му одговара. Секако не си среќна, ни со него. Барем промени нешто, не пишувај, не се јавувај, ќе сфатиш самата дали воопшто му текнува на тебе. Не е тоа врска, макар и на далечина. Верувам дека си подобра од него, ама кажи си го тоа на себе. Проблемот и решението лежи во тебе. Без него ќе преживееш и живееш, со него, ќе преживееш пак, ама нема да живееш. Сакај се, еден ти е даден живот, прави паметни потези.

На Mrs. right и Just.do.it им се допаѓа ова.
  13. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.602
    Допаѓања:
    15.954
    Ти го сакаш, тој не те сака (а и ти го кажал тоа), така да тука е повеќе од јасно што треба да направиш.

На SummerGirl и Just.do.it им се допаѓа ова.
  14. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.830
    Допаѓања:
    2.863
    Полошо од врска на далечина нема.
    Тоа не те сакал, не мислел на тебе, не ти пиши, не се јавува е многу јасно шо сака да направи а тоа е да раскине.
    Шо се вртите само во круг кога веќе се упатени тие зборови крајот се гледа само некој треба да пресечи и секој по својот пат.
    Треба да знаеш и да се увериш себе си дека ти за ова апсолутно не си виновна, кај тебе нема вина, до него е шо врската не опстанала, кога ова ќе си го заклучиш во умот дека е тој крив и ти заслужуваш подобро, и ти ќе се чувствуваш подобро и нема да ти биди криво за ништо. Цени се малце повеќе, сакај се повеќе, не дозволувај да те повредува, ни овај ни некој следен.

15. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Јас мислам дека девојкава е предобра личност, и не е глупа како што други и велат.Најдобро е да разговараш со психолог, сама да си се пронајдеш каде си грешела и пред се дали грешиш.Сама велиш немаш никаков респект од дечково, затоа патот под нозе и терај си со среќата барајќи ја на друго место.:)
    Е сега, најдобронамерен совет, од текстов, немаш никаква почит, но не би тебедирал како другиве што те уништија, е да го заборавиш човеков.Едноставно крај кажи и блокирај го од секаде.:DЦени се себеси, бидејќи сама себе ако не се цениш нема никој друг да те цени.Така да, со среќа.

16. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Може некој од "експертиве" да разјасни како си добра личност ако оставаш да си манипулиран, да си изневерен, излажан и недоволно ценет?

На baby-star, Trexane, halfasoul и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.320
    Допаѓања:
    13.311
    Па некои под тоа добра личност веројатно мислат на наивна накај глупа личност, без навреда плиз. :)

Паметно викаш @Just.do.it, некој ако е добра личност не би требало да дозволи уопште да проба некој да го манипулира, не па да си игра како сака со него.
    Ниту па ќе дозволи таква личност да му се приближи.

Ајде, еднаш ќе се изгориш ама после тоа пак ли?
    И тогаш за предобра личност се работи?

Да се толерираат некои работи разбирам но да се има граници до каде може.

Овие што пишуваат за совети, пишуваат колку да се испразнат, колку да има кој да ги истапша по рамо, као поддршка демек имаат, има кој да ги разбере или применуваат дел од советите кои обично не им се допаѓаат да ги слушнат? Е многу ме занима ова.

На Just.do.it и Adidas888 им се допаѓа ова.
  18. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    1.065
    Не е така, воопшто не ми треба некој да ме тапша по рамо и да ме теши. Да ме теши за што? Свесна сум многу добро каква е ситуацијата и не ни барам никаква утеха. Баш напротив, очекував да добијам сурови мислења, а и ми требаат такви мислења, затоа и пишав тука. Како што кажав разговарам и со психолог, ама очигледно не може на фин начин да ми се дотера паметот, па лично јас сакав некој да застане и во лице да ми ја плесне цела вистина која досега не сум ја слушнала толку сурово.

Всушност тоа што сакав да си го разјаснам е како да се собере храброст и да се замине од некој за кој што си вложил сè, си го сакал повеќе и од себеси и си го планирал цел живот со него. Да, очигледно имам некој подлабок психички проблем кој ме тера да мислам дека овој е вистинскиот. Да беше некој друг, ќе му кажев бегај додека те држат нозете, ама сега кога сум во оваа ситуација сфаќам дека воопшто не е лесно. Ми требаше мала храброст, суровост и искреност, пошто ниедна моја другарка, ниту психологот немаше да ми каже глупа си и страдај кога немаш мозок.

За тоа дали сум добра личност нема да коментирам, само ќе кажам дека ништо не сум му згрешила, ниту помислила нешто лошо, ниту него, ниту на никого околу мене. Оваа ситуација со него не ме дефинира мене како добра или лоша личност.

На boo3 и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.320
    Допаѓања:
    13.311
    @Maylin знаеш што е најбитно? Тоа што треба да сме добри личности првин за нас самите. Џабе ако ти добрини правиш само за другите, а себе сѝ се занемаруваш на некој начин и се ставаш во втор план. Не си приоритет самиот.
    Што дозволуваш свесно да си играат со тебе, значи не си добар кон себе сѝ, не се почитуваш доволно.

И не реков дека ова само за тебе важи.
    Се прашувам само, дали нешто преземаат луѓето за да си го подобрат својот живот и ситуацијата во која се наоѓале своевремено.

Добро е што свесна си дека вака више не иде, па ете се надевам дека би презела чекор и би пресекла конечно.
    Знаеш дека ова не води кон добар и спокоен живот.

И да, така е, коа е за друг полесно е да се советува, да се кажува што да прави, како да постапува, а кога тебе ќе ти се деси, некако скроз друго е, знам.
    Само се преиспитуваш, тешко ти е да одлучиш и лесно да пресечеш, инстантно.
    Така е тоа секогаш. Ама мора да се направи тој чекор, во спротивно ти ќе страдаш. :)

Последна измена: 22 јули 2024
    На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.830
    Допаѓања:
    2.863
    Кога ќе почнеш да го мразиш за тоа шо ти го прави ете тогаш ќе ставиш крај. Едноставно е свати Лошо со лошо се враќа, не можеш да сакаш некој кој те мрази. До кога така.. Додека не ти одземе се добро шо е во тебе и се изгубиш во самата себе, да се прашуваш која си и каква си.
    Не си глупава само тоа шо го сакаш премногу, преголема љубов шо оди во очај, но лесно може да премини во омраза, кога тогаш,ти тоа нема цел живот да го трпиш и знај еден ден ќе го замразиш баш за се шо ти вика и тие зборови повредуваат и ќе ти се вртат во глава, само сега време губиш за нешто шо не вреди.
    Ти треба хоби, работа нешто да ти ги преокупира мислите, замини и ти во странство, ќе запознаеш многу луѓе.
    Само биди одлучна дека е крај и повеќе да не те бара.
    И секојпат кога ќе ти поминат мисли за него помисли дека не беше твоја вина.

На halfasoul му/ѝ се допаѓа ова.