Не ми е јасно како некои го оправдуваат ова. Еве сличен случај, ова од пред подолго време. Најблиска другарка си фати дечко, и тогашните другарки со кои бевме во друштво почнаа да го додаваат секаде по социјални мрежи и тоа ајде донекаде океј е, ама почнаа и да се допишуваат со него што на другарка ми почна да и пречи, а он викаше само дека му се другарки. Понекогаш они за да ја нервираат му кажуваа каде е тој, со кого е и што прави. Водата ја прели чашата кога они заедно со него и неговото друштво се договориле да одат на излегување а другарка ми ништо не знаеше. Типот заврши со блок, а "другаркиве" после се правеа дека не се воопшто криви.
Најдобро е да му раскинеш.Поминале 3 дена ич не те побарал си има занимација ете женските што ги додавал, а сигурно и си пишува со нив.
Ојла! Само што се зачленив, ми треба со некого да зборувам на оваа тема, па би била благодарна доколку некој ми пише порака.
Здраво Дали би живееле со некој под кирија само затоа што не сака во заедница? Запознав ок дечко кој ми одговара вака, ама ми вика нема шанса да живеам дома со девојка/жена утре ден со моите, јас сепак мислам дека кирија не е добар избор, живеам во куќа каде што се моите плаќаат, работам парите се само за мене и супер ми е, ама како што родителите не се вечни нели, треба да размислувам и за иднината, ова кирија кога ми спомна некако не ми се допадна искрена да бидам, ќе се даваат пари за нешто што никогаш нема да е наше? Плус ми рече дека има некој кредит кој има да го отплаќа уште 5 години, ајде тоа ќе го отплати бидејќи дечкото работи не е мрзелив, 5 год ќе летнат како ништо, ама јас повеќе би сакала заедница одколку потстанар на некој не знам, не сакам да го изгубам поради ова, ама па од друга страна ми е страв за иднината да немам нешто што ќе биде мое....
Искрено не гледам никаков проблем во тоа да живеете под кирија. Одделување од моите и од неговите родители е лично мене нешто најдобро што ми се случило, и си градите сами заедница. Па и една година да одите под кирија не е ништо страшно, имаш сигурност дека имаш куќа па било кога можеш и таму да отидеш. Се согласувам со дечкото зошто и дечко ми да ми речеше утре да живееме во куќа со неговите немаше да прифатам, приватност си е приватност. Ова е само мое размислување.
Овој да си го земеш за маж. Браво за дечкото. А ти ако очекуваш свекрва ти да ти плаќа сметки и ручек да ти прави, искрено подобро не се ни мажи. Уште не си созреана
И според мене е сосема океј да се тргниш од родителите, твои негови небитно. Тоа не значи по дифолт дека не ги сакаш, напротив. Живеењето самостално ќе ти помогне многу прво лично тебе, а потоа и во градењето на вашата врска. Како за проба една година подстнаар и не звучи така лошо. Ако ви оди се како шо треба може и кредит да си земете за стан, така ќе ви остане еден ден лично на вас.
Па проблемот е што јас не сакам да се задолжувам со кредити, башка тој веќе еден кредит има... Не би сакала да живеам со кредити, затоа би прифатила подобро заедница одколку кредит, плус кирија и кредит многу е
Кирија не е кредит, можеш кога сакаш да излезеш од станот и да си одиш. Ако двајцата работите ќе си ги покривате трошоците, тој ќе си го плаќа кредитот ти киријата тој сметки и слично. Не гледам ништо лошо во осамостојување на страна од твоите родители.
Браво за некој што би сакал да иде да плаќа кирија и кредит и сметки? Стварно вака ми одговара и се тоа, ама ова многу тешко ми падна некако, не очекувам од никој ништо, ама исто така не очекувам утре ден да работам само за кредити и кирија, бидејќи стан ретко кој може да купи во рок од 1 г
Да. Браво за некој кој сака да биде самостоен, кој не сака вечно да живее со мама и тато и тие да плаќаат сметки и ручек да му прават.
И јас сакам да сум самостална ама кога нема прилика за тоа, зашто сум јас крива и јас не сакам заедница да се разбереме, само што секако дека подобро би ми било да живеам со уште двајца дома, одколку да плаќам нешто што никогаш нема да биде мое, тоа ми беше поентата, да е само тој трошок ок, ама во животот има милион трошоци, кај ќе е крајот ако само се зима кредит за нешто, јас во живот не сум земала кредит и тоа би сакала последно да ми е, а за оваа банална работа од неговите човек да се става во долгови не знам... Сепак фала на сите