Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    2.541
    Хахаха циркус

2. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    5.314
    Не. Сметки делење да, кирија секако дека не.
    Би раскинала. Зошто би бришел разговори ако не е нешто што крие од мене?

На Mumoftwo30 и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    21.411
    Не, не треба.
    Единствено да се грижите за станот подеднакво (сметки, поправки, купување) и то е то.

На Gosh и Anyshka им се допаѓа ова.
  4. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    3.949
    Те молам за да те разберам подобро и да ти помогнам воедно наброј 5 работи кои те натераа да се заљубиш во него?

5. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.915
    Не е таков тип на човек. Сите работи домашни сам си ги завршува. А за готвење кој како е во можност готви од нас. И една од главните причини зошто требало да се плаќа кирија му е таа. Дека тој се сам си правел, ако нешто се случило со станот тој ќе се грижел.

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.790
    Допаѓања:
    19.639

Mi nema smisla ova kirija da mu plajkas, iskreno.. oti togas ne go kupivte pola pola?ova sarkasticno govkazhav inace

На Anyshka и raww им се допаѓа ова.
  7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    17.228
    Ако е истиот дечко за кој имаш пишувано не ти треба.Што е тоа секое излегување да се дели се на пола.Па замисли во брак што ќе прави,јас денес му сменив на детето две пелени сега ти си на ред.Дечково си има одреден проблем чим се става на кантар и ти пререкува.Ако би се прашувала јас ич не ти треба човеков зошто е мачно цел живот да поминеш со таков човек.

На FridaodaMk, Gosh, _beautyy_ и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    23.095
    Типот си бара цимер. Ако веќе живееш тамо и му плаќаш ќирија, прашај го дали може и дечко да си донесеш на гости за тие пари.

На iloveyou29, Iva.T, Selena01 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    5.915
    Тие се некои размислување кои и јас ги имам. Знам дека кога се работи за гледишта од финансиски аспект тоа е број еден причина на паровите за карање.
    А јас и тој имаме спротивни гледишта за финансиите, разбирам и неговите од кај идат и зошто он така размислува..
    Не знам дали тоа нешто е доволно да прекинеш врска со некој ако пак во други работи е во ред човекот.

10. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.260
    Какво плаќање кирија??
    НЕ! Ти не си му цимерка. Тешко со таков човек , ако цело време гледа кој што направил дали ти повеќе или тој , тоа е се само љубов не . Плус јас не би купила стан со дечко, не знаеш утре што те чека ,дали ќе завршите заедно или не. Сметки делење да,исто така и домашни обавези ,кој колку може а не да се мерите на кантар денес јас измив садови утре ти ..Кој како е слободен,со добра организација се се може.

На Gosh, _beautyy_, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.441
    Допаѓања:
    60.702
    Уште тогаш ко пиша дека цело време инсистира да делите 50/50 и дека и да те повика некаде треба сама да си платиш почна да ми трепка црвена ламба. Посебно затоа што јас пример ако го викнам партнерот некаде мерак ми е јас да почестам. Да купам карти за кино, да зеам од маркет вино за да пиеме уз вечера и слично.

Ова со киријава е крајно безобразно. Смештај да си плаќаш бе 8-|

Иначе познавам еден пар, во брак се и живеат во негов стан, сега и дете имаат и она му плаќа секој месец кирија нему. Кираџија си има човекот, не сопруга. Ова ти го кажувам оти не верувам дека ќе се смени.

На FridaodaMk, Gosh, _beautyy_ и 5 други им се допаѓа ова.
  12. ToksycznaReakcja

ToksycznaReakcja Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    1.984
    Ако очекува кирија, нека си најде кираџија. На купен стан каде што он те кани да седиш со него да му плаќаш кирија...
    Проблемите веќе почнале уште пред да се сместиш а замисли што ќе биде откако ќе си таму.
    Пази си го менталното здравје и седи си каде што си оти не само кирија ќе очекува и да му измеќаруваш.

На Gosh, _beautyy_, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    17.228
    Размисли си добро...Ова нема да се промени и само треба да видиш до кај можеш да одиш и колку,ама мислам дека ти е мачно.Животот бракот не е се ставање на кантар.Имавме одреден период кога повеќе финансии одеа за сопругот.Сега финансиски сме подобро па си приуштувам и јас на пр доста козметика.Ниту еднаш не сме си пререкле.Не сфаќам како би функционирале понатака,на пр пола градинка плаќаш ти пола он,или пола претстава ти пола он.Човек што така размислува нема да се промени.А јас па не би можела да замислам толку време да трошам на тоа кој кога испазарил и колку потрошил и уште колку сум должна на партнерот.Налет

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.282
    Допаѓања:
    5.549
    Секако дека не. Заедно живеете, тој те кани, каква глупост. Трошоци за сметки, поправки, набавка на нешто што заедно би го користеле да, тука
    А

Тогаш сам нека живее, или нека ти го отстапи тебе цел стан, он нека си оди на друго место,па тогаш плаќај му кирија. Извини, ама типов нема поим од заеднички живот. За другото се сложувам со останатите, во однос на тоа во кој дел треба да учествуваш парично.

15. Marijajovanov

Marijajovanov Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Не вреди да разговарам околу тоа нели? Доколку требало да знам што пишуваат немаше да брише разговори. 4+ години сме заедно, дали вреди поради ваква глупост да срушиме се или подобро сега отколку да живеам во лага и недоверба.
    Си велам дека грешката е во мене бидејќи кога го фатив како пишува со бившата (за која не ми призна дека бил со неа но потоа од разговор со другари негови разбрав дека спиел со неа) му простив. Имаше скриени разговори и разговори што исчезнуваат на вибер и ватасап и за тие му простив.

16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    5.314
    Каква глупост девојче? Ова е апсолутно валидна причина за раскинување. Бегај додека те држат нозе, никогаш не ни престанал да те лаже.

На iloveyou29, Mumoftwo30, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    288
    Се наследуваат и тоа како...
    Комшика, маж и 300евра месечна рата за кредит и плус под кирија живееа, кога почина на неа и останаа и кирија и ратата за кредит на мажот и плус со забите имаше проблем, сметки вода струја.... Милион и беше малце

18. Marijajovanov

Marijajovanov Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Можеби звучам патетично, но да можев да одлучам лесно немаше да пишувам овде.
    Значи тој убаво се грижи за мене, од таа страна не можам да се пожалам.
    А лажењето му е како добро утро тоа ми е веќе познато, ако ја исчисти колата за 30 мин. Тој ќе каже 2 часа чистел. Ако нешто е 50€ тој ќе каже 150€, вели дека е втора година на факс а само 2 испита има положено за ова ми призна после 5 месеци врска.
    А и неговата психичка состојба не е сјајна и стабилна, неможам да одлучам лесно.

19. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.260
    Какво е тоа грижење кога постојано те лаже? Со таков немаш никаква иднина.Мене ова ми личи на патолошки лажго,лаже без никаква причина за секоја една работа. Подалеку уште со време.

На iloveyou29, Mumoftwo30, Just.do.it и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.320
    Допаѓања:
    13.311
    @Marijajovanov, а ти како мислиш иднина да градиш со патолошки лажго? Којзнае и уште што он крие од тебе..
    Знаеш дека не е убаво тоа воопшто, не биди будала. Единствен не е, па и последен маж на свет да беше, таков не ти треба.

На Gosh и boo3 им се допаѓа ова.