Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    21.750
    Убаво се грижи за мене и лажењето му е за добро утро, не иде у иста реченица :)

На Medea., Mumoftwo30, boo3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Marijajovanov

Marijajovanov Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Фала ви за одговорите другарки. Само сакам да прашам да ми пиши приватно некоја од вас што се справила со ист проблем и излегла од долга врска <3

3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.493
    Допаѓања:
    17.228
    Ако сакаш да не ти остануваат долгови ќе се откажеш од наследството ова пр.Исто така кредит кога ќе земеш ќе си платиш животно осигурување и во случај на смрт на партнерот не го отплаќаш ти.Киријата не ја наследува него си ја плаќа зошто живее таму.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.486
    Охоо и те како.
    Една од поважните работи е како располагате со финансии. Јас сфаќам да е во тешко, па ај да му потпомогнеш со кирија.
    АМА да имаш каде да живееш и он да те повика само за кирија да делите(да не му е скапо толку претпоставувам) не е тажно, С М Е Ш Н О е.|(
    Плус не му ја сфаќам логиката каде и да отидете на пола да делите. Па не е крај на свет да даде +70 ден за кафе и да те почасти, после па ти нешто сок, сладолед ќе купиш. Што ако ти немаш пари за кафе? Значи ли дека нема да излезете зашто се мора на пола?

Право да ти кажам, мислам дека со тек на време уште понесреќна ќе бидеш кога ќе става се' на вага, ама буквално СЕ(и деца кога ќе имате, и обично излегување).
    Размисли си:)

На tinkerbell22, Stark и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    13.142
    Ако треба да си ја исплатуваш „љубовта“ преку киријата и не се наоѓате на некаква средишна точка..џабе времето (во позитивна конотација)*. Мене ова ми е крајно мизерно и утре-друг ден може само да си зеде повеќе сила и да ти се понаша. Ако ставаш крај нека биде брз и безболен, буквално со молк. Колку повеќе се доведуваш во ситуација да објаснеш колку ти е битно, толку повеќе ќе те носи во правец каде нема да знаеш што со себе.

*Да се вратам, ако не ти е ова моментално - ќе ти биде нешто друго. Времето си носи разни случки и искуства и не треба да жалиш за него. Ова во случај ако ти е долга врската. Да не бидам сфатена погрешно, секогаш има решенија (за било што, така и за спас на врска). Доколку врската ја води тој и тебе не те вклучува или зема за релевантно мислењето за нешто во кое треба допрва да живеете и градите иднина е огромно непочитување и треба да го размислуваш сама. Непочитувањето руши љубов, неземањето предвид твое мислење може не веднаш али потака секако ќе си има удел.

Размислувај и од страна на емоциите (здрави/нездрави), рационално и колку може непристрасно.

На tinkerbell22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.429
    Допаѓања:
    12.197
    Како бе така? Да му плаќаш кирија на дечкото во неговиот стан. Вие не сте цимери, вие сте партнери

На Medea. и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    13.142
    Солидна манипулација која во глобала пали кај девојките во подолги врски (најчесто успешно).

На Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.792
    Допаѓања:
    19.640
    Ne sum nekoj guru majstor po ljubovni problemi ama ova e najbezveznoto neshto aho go imam slushnato, da mu plakjash kirija na deckoto..

На Medea., _beautyy_, senza.parole и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.818
    За материјалисти треба... Некој одвај чека да може да се осамостои, да има свој дом, па да живее со саканиот/саканата и тука кирија е последно нешто што може да му падне на памет. Од партнер да очекува некој кирија да му плаќа, искрено, немав слушнато досега. И ако толку мери на кантар финансии и е стиснат до делење се' на пола, голем проблем е и јас би се запрашала дали да продолжам со таква личност. Утре во брак и со уцени ќе почне.

Ај еднаш да излаже, ај два пати, ама да лаже постојано и да си се допишува и да крие притоа... Ако лаже без потреба, за ситници и глупи причини, што останало за нешто поголемо. Неискрен и лажлив партнер е еден од најлошите, односно каков што не треба да имаш.

Кај ги наоѓате вакви...

На Mumoftwo30, Anyshka, Just_a_kid и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Ќе го блокираш на се можно и ќе ставиш крај. Како прво зошто воопшто да пишува со женски, па кога сакаш да видиш и бриши. Оти прај некој неубави муабети, мислам очигледно , откачи го.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marijajovanov

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Па ме прави будала ме гледа во очи и ме лаже, на крај и се колни дека не е така.
    Нему тоа му е гордост демек ме прелажал но не знае дека се лаже самиот. И сеа демек као јас му верувам но го правам тоа бидејки го жалам. Ќе зборувам со неговиот психолог за ова, не е искрен и со нејзе.

12. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.260
    Девојче,немаш потреба да должиш повеќе,едноставно откачи го ,таков тешко дека ќе се опорави .Не се труди залудно ,не е за жалење ама ич.

На raww, Mumoftwo30, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.792
    Допаѓања:
    19.640
    Kaj se naogjaat vakvi zhenski be, ama stvarno.. ili jas sum epten maler ili sekos biram najlosha. (facepalm)

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.126
    И на мајка му да го кажеш|( (facepalm)

На Feniksgirl, Mumoftwo30, tanjita и 5 други им се допаѓа ова.
  15. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.260
    аоо не си знам,на учителката :tmi:

На Anyshka и Biljarkata им се допаѓа ова.
  16. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    3.920
    @Adidas888 шо ќе кажеш за оваа ситуација а шо ќе кажеш за дечкото да беше во станот на девојката ? :lol:

На Anyshka и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    23.095
    Немам шо да кажам, и цимер да беше дечкото се ќе се делеше по пола.
    А овој само ја искористува.

На Mumoftwo30, LiquidLuna и Anyshka им се допаѓа ова.
  18. Marijajovanov

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Оти ме мрзи да барам нов дечко сега ќе останам со мисиров. Баш да видам колку ќе се прави идиот. Не може он толку да лаже колку што јас можам да истрпам :punch:

На девојката со станот raww би и рекла да му плаќа кирија само доколку сега го прави тоа. Остани си горда немој да изгледаш како да го искористуваш!

19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.126
    Може да му плаќа кирија, ако ја мрзи да бара нов дечко.
    Ама нека гледа да заштеди, да има за кирија плаќање и од ко ќе роди дете и ќе има намалени приходи (ако воопшто).
    Така се гради заедничка иднина:muscle:

На _beautyy_, Medea., raww и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    23.095
    Ах жени будалчиња.... кога ќе бидете трудни со нивно дете во стомак, на вас пак ќе ве мрзи да барате нов дечко, ама на нив нема да ги мрзи да бараат нови девојки.
    Ќе ви текне отпосле шо збориме тука.

На senza.parole, Tinaaa, Purelove92 и 9 други им се допаѓа ова.