Фала ви за одговорите другарки. Само сакам да прашам да ми пиши приватно некоја од вас што се справила со ист проблем и излегла од долга врска <3
Ако сакаш да не ти остануваат долгови ќе се откажеш од наследството ова пр.Исто така кредит кога ќе земеш ќе си платиш животно осигурување и во случај на смрт на партнерот не го отплаќаш ти.Киријата не ја наследува него си ја плаќа зошто живее таму.
Охоо и те како. Една од поважните работи е како располагате со финансии. Јас сфаќам да е во тешко, па ај да му потпомогнеш со кирија. АМА да имаш каде да живееш и он да те повика само за кирија да делите(да не му е скапо толку претпоставувам) не е тажно, С М Е Ш Н О е. Плус не му ја сфаќам логиката каде и да отидете на пола да делите. Па не е крај на свет да даде +70 ден за кафе и да те почасти, после па ти нешто сок, сладолед ќе купиш. Што ако ти немаш пари за кафе? Значи ли дека нема да излезете зашто се мора на пола? Право да ти кажам, мислам дека со тек на време уште понесреќна ќе бидеш кога ќе става се' на вага, ама буквално СЕ(и деца кога ќе имате, и обично излегување). Размисли си
Ако треба да си ја исплатуваш „љубовта“ преку киријата и не се наоѓате на некаква средишна точка..џабе времето (во позитивна конотација)*. Мене ова ми е крајно мизерно и утре-друг ден може само да си зеде повеќе сила и да ти се понаша. Ако ставаш крај нека биде брз и безболен, буквално со молк. Колку повеќе се доведуваш во ситуација да објаснеш колку ти е битно, толку повеќе ќе те носи во правец каде нема да знаеш што со себе. *Да се вратам, ако не ти е ова моментално - ќе ти биде нешто друго. Времето си носи разни случки и искуства и не треба да жалиш за него. Ова во случај ако ти е долга врската. Да не бидам сфатена погрешно, секогаш има решенија (за било што, така и за спас на врска). Доколку врската ја води тој и тебе не те вклучува или зема за релевантно мислењето за нешто во кое треба допрва да живеете и градите иднина е огромно непочитување и треба да го размислуваш сама. Непочитувањето руши љубов, неземањето предвид твое мислење може не веднаш али потака секако ќе си има удел. Размислувај и од страна на емоциите (здрави/нездрави), рационално и колку може непристрасно.
Ne sum nekoj guru majstor po ljubovni problemi ama ova e najbezveznoto neshto aho go imam slushnato, da mu plakjash kirija na deckoto..
За материјалисти треба... Некој одвај чека да може да се осамостои, да има свој дом, па да живее со саканиот/саканата и тука кирија е последно нешто што може да му падне на памет. Од партнер да очекува некој кирија да му плаќа, искрено, немав слушнато досега. И ако толку мери на кантар финансии и е стиснат до делење се' на пола, голем проблем е и јас би се запрашала дали да продолжам со таква личност. Утре во брак и со уцени ќе почне. Ај еднаш да излаже, ај два пати, ама да лаже постојано и да си се допишува и да крие притоа... Ако лаже без потреба, за ситници и глупи причини, што останало за нешто поголемо. Неискрен и лажлив партнер е еден од најлошите, односно каков што не треба да имаш. Кај ги наоѓате вакви...
Ќе го блокираш на се можно и ќе ставиш крај. Како прво зошто воопшто да пишува со женски, па кога сакаш да видиш и бриши. Оти прај некој неубави муабети, мислам очигледно , откачи го.
Па ме прави будала ме гледа во очи и ме лаже, на крај и се колни дека не е така. Нему тоа му е гордост демек ме прелажал но не знае дека се лаже самиот. И сеа демек као јас му верувам но го правам тоа бидејки го жалам. Ќе зборувам со неговиот психолог за ова, не е искрен и со нејзе.
Девојче,немаш потреба да должиш повеќе,едноставно откачи го ,таков тешко дека ќе се опорави .Не се труди залудно ,не е за жалење ама ич.
Оти ме мрзи да барам нов дечко сега ќе останам со мисиров. Баш да видам колку ќе се прави идиот. Не може он толку да лаже колку што јас можам да истрпам На девојката со станот raww би и рекла да му плаќа кирија само доколку сега го прави тоа. Остани си горда немој да изгледаш како да го искористуваш!
Може да му плаќа кирија, ако ја мрзи да бара нов дечко. Ама нека гледа да заштеди, да има за кирија плаќање и од ко ќе роди дете и ќе има намалени приходи (ако воопшто). Така се гради заедничка иднина
Ах жени будалчиња.... кога ќе бидете трудни со нивно дете во стомак, на вас пак ќе ве мрзи да барате нов дечко, ама на нив нема да ги мрзи да бараат нови девојки. Ќе ви текне отпосле шо збориме тука.