Благодарам да не ти кажа случајно? Си требала и пред да оди во болница да го оставиш. А биполарен беше ко легна со бившата?
@Marijajovanov можеби е таков тип кој преувеличува за се. Ајде тоа на страна, има и такви луѓе, ќе преминеш преку тоа. Туку он те лаже бе девојко, за се те лаже, си игра со тебе, пишува со други, можеби и те вара и све ова не ти е доволно? Што уште треба да се деси? Или си мислиш, не е насилен, и трпи го, арен ти е.. Ако не се заебаваш и си искрена, како вакви девојки ко тебе уште постојат? Ај објасни ми. Ќе си требала друг да бараш, мачно ќе ти било па ај нека остане овој, ќе се најде.. Аууу човече, после бе не ви се криви мажите, не, не ви се, ве има будали и ве искористуваат. Е така е. Знаеш како викаат, сам како што моеш да се заебеш, никој не може. И ако замеруваш што луѓето искрени се и ти кажуваат директно, поарно ти е да не пишуваш. Ако се заебаваш, убав провод тогаш. Го претеравте значи. Едит Си пишала биполарен бил.. Коа го дозна тоа? Ако не можеш да се справиш соодветно со таков чоек и ти е тешко, се знаело што си требала да напраиш. Од само љубов не се живее. Мада тој не те ни сака, нестабилен е скроз.
Се плаши само да не остани сама и си рационализира/компензира .... а ваков тип на лазговци те носа во пропаст само... уште да не почни да те тепа.
Да во психијатрија, повеќе дијагнози има меѓу кои и тоа. И не легна со бившата туку ми велеше дека немаЛ ништо со неа а всушност имаЛ пред мене. И сакав да го земам да работи кај мене демек поблизу ќе сме и ќе ножам да му помогнам. Но страв ми е со такво однесување да не ми направи проблеми. Инаку во кревет е како труп не мрда. А за дома помаган секогаш кога може. Освен кога лаже дека работел дома а потоа кога ќе се вратам чепнал нешто 2 минути и дигнал 2 левели на ЛОЛ
Имам живеено со биполарен човек кој инаку не ми беше партнер и да ри кажам беше многу тешко. Тешко е шо имаат само две фази, манијакална и депресивна, водепресивната ќе се самоубиваат а во манијакалната неможеш да ги сопреш, не ни спијат. Јас бев со мал бебе дома, тој не спиеше уопште, само брмчеше, не засттануваше, лажеше дека ги пиеше лековите. Секоја година во болница го носевме еднаш или два пати, и тоа на сила, пошо не сакаше да оди и се закануваше дека ќе не убие. Ми идеше јас да го убијам, дали ти се верува, и да ни завршат сите маки. Да си знаеш дека со таков човек, секогаш сама ќе бидеш, сама ќе се бориш, сама деца ќе гледаш, буквално се сама а он само ќе те срами и уназадува. Сега го сакаш, ама кога ќе ти летне љубовта низ џамот, ќе видиш дека многу си згрешила. Болест е да, не дај боже, ама уште потешко е кога не сака да се лечи и е лош човек.
И се уште сакаш да бидеш со таков? Една работа не наброја позитивна за дечково. Како мислиш во кревет труп?
Ај ај и ти сеа,сликовито да не сакаш да ти покаже?[/QUOTE] Eпа нека каже што има позитивно кај дечково? Па од кај да знам, може пишала дека по цел ден седи на кревет како труп и не мрда, дека ништо не помагал.
Па добро имам пријателка биполарна зема лекови супер, нормално функционира, имав партнер биполарен не сакаше да зема лекови, лажеше до полицијата и суд дојдовме само да се спасам од него. Се зависи до карактерот доколку е одговорен, свесен тогаш океј али не е.. Неможе бе да простуваш неверство, не е болеста изговор туку само ја користи. Те молам алиштата и бегај, не затоа што е биполарен туку заради неговоте карактерни особини.
А и еве кажуваш дека немате ни страст каква иднина е оваа?? Тоа со бившата нека не те интересира гледај сега каков. Ќе си бидеш благодарна на себе во иднина кога ќе најдеш некој господин што ќе ти возвраќа со истата количина на љубов и внимание.
Еднаква значи рамноправна. А, во случајот потчинета е благ збор за тебе. Не бараш помош, туку оправдување. Сигурно не ти е лесно. Штом бараш совет свесна си дека имаш проблем. Во принцип ваквите личности се манипулатори и ти си во "магичен круг" на лаги, непочитување ама и " љубов" зошто да е сѐ така црно одамна би заминала, па дури и не би го бранела тука, дури бараш спас. Оддалечи се. Остани сама на кратко барем. И кога веќе бараш рака за спас не ја одбивај, туку размисли два пати. Скоро секој совет тука е од лично искуство.
Абе, дечки го извеличавте дечково, јас не го знам, се тоа убаво што не сака и не ги слуша неговите, ете она го познава, ама јас искрено Ви се чудам како така ја испосоветувавте како да е тоа нешто најнормално, замисли он веќе има еден кредит како што напишала членката, замисли да земе уште еден купувајќи стан, затоа што нема шанси да се купи стан без кредит, нели? што значи 2 кредита и тоа не баш наивна сума, плус не е само да купиш стан, да го средиш и за тоа ли ќе земе кредит? Затоа што платата дефинитивно ќе им иде за кредити, јас искрено не би се нафатила на волкави трошоци и не' секој би плаќал осигурување за ако нешто му се случи утре ден банката да го наследи кредитот. Знам, луѓе во околина задолжени до немај кај и навистина се тешки маки, да не можеш утре ден ништо да си дозволиш и буквално да работиш за кредити, а недај боже па некоја болест да те фати.. Не знам, не сум и јас паметна само кажувам како размислувам, не ми е јасно зашто на кредитите се гледа толку наивно
Па мора да бараш спас, не може цел живот со мама и тато да се живее. Ако гледаме така, за стан пари никогаш нема дасе заштедат, не е лесно ама еве ние се снаоѓаме, не можеме 6 души да живееме во 50м2 стан! Некогаш мора да си жртва за некои работи, иначе само нервози ќе си имаш.
Не, далеку од тоа дека треба цел живот од родителите да чекаме, не се ниту тие вечни, ама не значи дека треба цел живот да се задолжиш во огромни трошоци и да не можеш утре ден ми 50 000 ден да ставиш во банка на штедна
Епа кое е решението де? Не треба да живееш со родителите, не е убаво да земеш кредит? Тешко се заштедуваат пари за стан, скоро па невозможно.
Види, јас разбирам што сакаш да кажеш, ама не е исто кога веќе имаш еден кредит и плус треба да земеш уште еден, нели? Едвај еден се отплаќа, камоли два, сепак секој одлучува што и како му одговара, џабе ние овде се убедуваме
Не се убедувам, ни најмалце. Јас ти ја кажувам реалноста, а и мојата лична ситуација. Се одлучивме да земеме стан на кредит, бидејќи со стари не се живее, посебно не во мал стан, плус со нервози од сите страни, и си сметаме едни на други. Немавме друго решение, и некогаш треба да се жртвуваме, тоа е.
Го извеличивме затоа што не сака да живее со мама и тато, знаеме дека ретки се тие мажи што сакаат да излезат од татковата куќа дури и да имаат услови. Инаку се сложувам и со ова, дека кредитот не е баш наивна работа. А плус ако живеат под кирија и да плаќаат рата за кредит малку потешко. Па не е само тоа, треба сметки, храна, а и зависи колку примања имаат, не може секој да си го дозволи тоа. Некои се жртвуваат и кога живеат на почеток во заедница за да соберат пари за учество за стан, ама така па мирот го немаат. Цел живот сме жртви тогаш, ако живееме во заедница мирот го немаме, ако живееме под кирија и плаќаме кредит и тогаш гледаме дали ќе имаме за кирија и рата, некогаш знаат да излезат и непредвидливи трошоци. Мене чудно ми беше што членката сака во заедница, ретки се тие што сакаат, ама па и она си знае најдобро, си има направено математика, може да и дадеме совет како ние би постапиле, ама нејзино си е што ќе одлучи понатаму. И мене ме нервира реченицата "ако можевме ние, може секој". Па не сме им дома за да знаеме колку примања имаат и со какви проблеми се соочуваат.