Абе тоа стои дека е супер што некој не сака заедница , не се живее ниту на различни спратови ,другарка така живеат и еднаш ми вика свекорот не тропа кога доаѓа кај нас...па сеа замисли како може да те начека некогаш , еве и јас не би имала живци за заедница. А, дечково да е малце паметен како што паметно размислува за заедница , на помлади години комшија возеше камион 5 години купи стан во Белград и остана таму да живее, работи најобична работа и ок функционира , ако толку бил за заедница дека не сака, можел да размисли за иднината, нели , а не да лупа кредити и кирии, зарем не ?? И, има разлика од жртва до жртва, ако треба цел живот да го поминеш да не можеш денар да имаш на штедна книшка, батали, родител не можеш да бираш, дечко можеш.
Луѓе би продолжиле контакт со некој што пред 3 години имал врска со 18 годишно девојче? Тој би бил 30 тогаш.. Никогаш не сум се замарала со бивши само 18 години е стварно red flag...
Трансформирај се во Усеин Болт и бегај. Реално тие таквите им годи да одат со некои што се неискусни, полесно се манипулира. Сепак истражи си пред да навлезеш во нешто сериозно.
Скролајки на сториња телефонот ми се лизна и по грешка и се прати огинче на безвезе стори од симпатијата а у тој момент не сакав да и пишам.. Дајте некоја идеја шо к да праам пошо ми иде да се фрлам од тераса П.с не знам дали ова е порака од универзумот да се замарам или да не се замрам со неа
Zdravo. Sakam da prasham vo vrska so zapocnuvanje na razgovor za nesto poozbilno so decko so koj se gledam skoro 4 meseci. Deckoto e navistina super i za razlika od site prethodni nema nikakvi maani ili red flags (osven sto e malce smotan haha). Megjutoa ne znam kako da go pocnam toj muabet dali ideme dali ne ideme osobeno so toa sto on vo momentov ima povekje obvrski od mene (jas sym student so sloboden raspust a on ima i rabota i ispiti) i ne sakam da se osekjam kako da sum mu tovar pr ako sega go pocnam toj razgovor (ova bi go mislela i za drugi tipovi na vrski ne samo romanticni). On nikogas ne kazal deka sum mu tovar nitu se gleda so drugi zheni ama sepak bi sakala da sum na cisto i da znam na shto sum. Dali da pocekam uste mesec bar ili e vreme da se osiguram na shto sum bidejki ako on ne saka ozbilna vrska togas ne planiram da si go trosam vremeto. Fala odnapred
Кажи му дека сметаш дека поминало доста време како имате недефиниран однос и би сакала да го дефинирате.
Моето мислење повеќе беше насочено кон неа и тоа што таа побрзо би живеела во заедница, наместо да вложи во нешто свое, за да го има мирот и раатот кои, и тоа како ќе и бидат потребни. Земањето на кредит не е ни малку наивно меѓутоа како што кажав, претпоставувам дека се млади и имаат време. Тоа значи дека не мора да брзаат со ништо ако во моментот немаат услови, подобро да си тргаат заштеда неколку години, да си направат добар финансиски план с потоа ќе превземат чекор за тоа што го сакаат. Некој период и под кирија не е страшен но тоа се фрлени пари во вода. А дефинитивно подобро да плаќаат кредит отколку истата сума да ја даваат за нешто што никогаш нема да биде нивно. За преселување кај него во заедница е најлесно, куферот и тоа е тоа. Ама не би можела да замислам поголема грешка од таа.