Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    5.370
    Важи зрела, зрелоста е одлика на животното искуство. Точно некој нема ум и на 40 , ама 18 со 30 yeah pedo alert како да ти кажам

На Gosh, Trexane, Purelove92 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.272
    Незнам ја еве има тука на форумов жени по 10-15 години разлика прашај ги нив педо или не.

3. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    5.370
    Што да ги прашам?

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.272
    Дали сопрузите им се педо или не оти по твое тие имаат сопрузи педофили.

Последна измена: 18 август 2024
  5. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    233
    Потполно се слагам. Ако некој 30+ смета дека е океј да биди во врска со 18 годишна треба длабоко да се преиспита кои му се намерите, а и да се провери дали е психолошки здрав и емотивно стабилен не е на одмет. И да стапат во врска или брак тоа не е индикатор дека работите се во ред. Ова е red flag во добар дел од случаите.

На theowndemon, Srckata28, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.391
    Допаѓања:
    7.160
    Затоа што баш напротив, на повеќето им е тешко да се одделат од домот на мама и тато, па и да имаат финансии обично решаваат таму да вложат огромна сума на пари наместо да си обезбедат нешто свое.

7. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Добро бе, кај ги наоѓате педофиливе и психопативе?Толку се палите на вакви пропалици?Па уште муабет ти кажува дека врска имал со 18 годишно девојче.

На Srckata28, Hisha и MladiotPropast им се допаѓа ова.
  8. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    462
    Па добро има свашта, ако така гледаме, ама мене решение трупање долгови од заложни куќи не ми е решение за гордост и иднина... Впрочем еве членката која побара совет не би била, тоа и смета, мене баш ме интересира како Вие би се нафатиле да бидете со некој што ќе се затрупа во кредити 2 кредита и плус сметки и недај боже непредвидени трошоци? Ние, всушност немаме здравство за било што на приватно се плаќа ѓавол ипол, а утре ден дете/деца?
    Што, ако не плати осигурување и нешто се случи, ти би била среќна со 2 кредита на плата од 400 евра? Ама, битно далеку од мама и тато..... И пак ќе кажам, ако некој толку сака да се оддели, нека поработи во странство за мах 5,6 години ќе купи стан во Мк без проблем, а не на зборови сакам да се одделам
    И уште ова, колешка живее под кирија, еднаш не ни пуштија плата 2 месеца, за малце фалеше да остане на улица,
    Не па уште со толкави кредити, не знам или јас не сум нешто во ред, како и да е пак ќе кажам, родител не можеш да бираш, дечко може да се бира.

На Stark и Anonimnna5 им се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.472
    Допаѓања:
    15.875
    Не знам како успеа да се заљубиш, па и те сакам да си кажете а се немате ни бацено. :?: Али добро, 31 година имаш, тој 34. Не знам кој е понезрел во ситуацијава.

Совет: Малку да поработиш на себе и самодовербата.

Значи уствари ти по секоја цена мора дечко да имаш? Па макар и психопат да е? Не ве сфаќам, деца. Сами ко да сакате да си праите лошо.

На Billy Idol и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.573
    Допаѓања:
    46.295
    Па да, имаат. Ако на 30 години те привлекуваат 17-18 годишни девојчиња, седни размисли што правиш.

На Bezimenka90, theowndemon, Noira и 8 други им се допаѓа ова.
  11. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    13.166
    Па ако имаат жените од форумов што ги спомнуваш 30, а мажите им 40-45, тогаш не, не се педо.

Ама ако има мажот 30-40, а таа пишува домашно и учи за матура да полага, тогаш еве не знам, кринџ е. :wasntme:

На Bezimenka90, theowndemon, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    300
    А да те прашам јас тебе, што губиш ако го откачиш психопатот?
    Одговорот е НИШТО.
    Бегај на време девојче,јас моментално сум во брак со нарцизоиден психопат и пеколни маки мачам да го откачам.
    Тоа што сум го преживеала и што го прежувувам, ни на најлошиот човек на светот не му го посакувам.
    Бегај додека е време.

На Realist1, eliesaab, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.391
    Допаѓања:
    7.160
    Ако имаш кредит и си способен истиот да го плаќаш со цел да си обезбедиш подобри услови за живот, не значи дека си затрупан во долгови туку баш напротив, дека си имал храброст, амбиција и дека се бориш да го оствариш тоа што си го замислил.
    Како што веќе кажав АКО имаат можности и ако не им се брза со цел да заштедат, воопшто не е лош планот да во иднина кренат кредит. Никој не рече да се затрупаат во долгови кои не би можеле да ги отплатат. Ниту пак им ги знаеме платите и можностите. За некој кредит од 100е е многу, за некој кој е добро платен и од 500е не е многу. Значи многу фактори играат улога и не сме тука за да се убедуваме дали некој треба или не треба да земе кредит, секој си ги знае можностите, мене поентата ми е секој да се бори за свое доколку смета дека можи. Најлесно е да се отиде во заедница, на крај и нека биде последна опција. Ама млада девојка да избира заедница наместо да се бори за подобра иднина не можам да разберам.
    Јас имам еден кредит вреден за два, плаќам сметки, трошоци, здравство и притоа реновирам. Не знам зошто толку немате амбиции, најлесно е да не се потрудиш.
    Ако се млади и ништо не ги брза за да стапат во брак, подобро да почекаат неколку години отколку цел живот да живеат во нервози.

На Adidas888 и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  14. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    462
    Дали следиш? Девојката имаше напишано дека тој веќе еден кредит има, како не е лоша идеа да кренат уште еден кредит? Не се овде швајцарски плати, стварно алал да ви е како се нафаќате.
    И пак, ќе кажам, ако некој толку е амбициозен и сака да си обезбеди ок иднина, реално на млади години во странство ќе направиш пари за да ја обезбедиш таа иднина додека сеуште немаш фамилија, а не од како ќе дојде моментот кредити и не секој е програмер да има јаки плати, се знае реалноста во Македонија да не се лажеме и каков живот е тој цел живот да плаќаш кредити, не ми е јасно, како и да е да не должиме, различни размислувања имаме, јас сум тип на пример утре сакам д имам пари на страна а не цел живот да не видам аир од кредити.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.391
    Допаѓања:
    7.160
    Кредитот на дечкото кој го спомна едно 10 пати му трае уште 5 години и после тоа може комотно да земе нов, еве ако тоа е проблемот.
    Потенцирав повеќе пати дека кредитите се сериозен чекор кој треба добро да се размисли, а не да се крпиш цел живот.
    Еве да ти објаснам со надеж дека конечно ке сфатиш. Кредит се крева со солидни примања, стабилно работно место и можност за непречено функционирање покрај истиот. Во превод тоа значи можност за заштеда, одмор, трошоци со деца, итн.
    Дечкиве веројатно се млади и не мораат воопшто да брзаат со брак и со одлуки за живот во заедница кога буквално вчера се запознале. Кредитот може да се отплати, па да се крени нов. Не сите плаќаат кредити по 30 години како што си имате замислено.
    На крај ако работа во странство му го решава проблемот, зошто да не? Значи постојат начини млад човек да се снајди наместо да трча во заедница и да си го уништи животот и бракот од старт.
    Да сумираме, се е подобро од живот во заедница макар и се исплаќале кредити со години, бидејќи раетот со пари се купува.

Последна измена: 18 август 2024
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.169
    Допаѓања:
    185.980
    Бегај. 18 години личи на дете, голем дел уште се средно. If it ends on "teen" she's too young for you. И генерално можиш многу брзи заклучоци да тргниш за шо чоек е тој ако му било интересно дете (на негови 30 години).
    Па не можи да е педофил ако жената има 30 и тогаш се запознале, а тој има 40-45. Пошто, иако помлада, сепак е возрасна. Педофилија ваљда знајш дека едната страна не е возрасна. Апсолутно е грумер (педофил) ако таа се спрема за екскурзија во трета или матура и пиши домашно, а тој начукал 30. Буквално кога имаш голема разлика многу е важно двете страни да се возрасни. Да, некои не се зрели, ама целата "психологија" е да се дај простор на децата да се здобијат со искуство, и тие искуства да се со врсници. Чим си возрасен it's a fair game. Се дур едната страна е опасно млада - it's not a fair game. Грумингот е толку сериозен и толку збора за карактер на некој и е одличен индикатор каков е. Во случајот на членката, ✨gurl run✨.
    Па се прицна, готово е то. Ако изреагира тргаш од таму сега. И немање реакција е реакција во случајов. Во најмала рака ќе знајш на шо си.
    Одете на кафе, прашај како се осеќа околу вас, како ве перцепира. Кажи си ти како перцепираш. Прашај го какви очекувања има. Кажи си какви очекувања имаш. Колку поќе време не знајте на шо сте влегвате во сива зона на неизвесност.

На senjorita-v, fosamilnavidad и Stark им се допаѓа ова.
  17. potatoface

potatoface Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    42
    Здраво, ми треба совет оти немам со кој да разговарам.
    Во врска сум две и пол години. Врската е на далечина и сме од различни држави. Во овие 2ипол години се имаме повеќе пати видено и живеевме 4 месеци заедно. Тој е од лошо семејство, пати од психички проблеми и мигрени. Во нашата врска и јас имав лоши периоди и тој бил тука за мене и бил толерантен. Но, последниот пат кога бев таму на три месеци, имаше нервен слом (?), каде плачеше и се удираше по главата, и ми кажуваше како јас не сум тука за него. Во тој момент беше во право бидејќи правев непотребни караници. Бевме на доктор и останатиот период беше во ред.
    Сега се немаме видено 3 месеци, и следната недела треба да дојди. Разговаравме дека сакаме дури да стапиме во брак и да бидеме заедно. Но, последниот месец дена секој ден е негативен, не ме гледа со исти очи, се нервира и некогаш се удира по главата. Бидејќи сум човек што секогаш прашувам дали ме сака или дали сака да сме заедно (по 50 пати дневно) ми се лути дека не сум верувала во него. Пред месец дена имаше голема настинка и беше дома, цело време се жали дека не спие и дека е уморен, а имаше и ден кога плачеше и мислеше дека можно е да има рак. Денес и вчера беа ужасни дена, денес ми кажуваше дека ништо нема да тргни, дека потрошил пари на јадење а му ја згрешиле нарачката и дека следната недела ќе го соголеле на забар и дека никогаш ништо нема да тргни. Го прашав како се чувствува дека ќе доаѓа следната недела и дека ќе се видиме и ми рече: ,,It's nice, but at the moment it feels like everything will go down the drain" и беше нервозен и се удри повторно на главата. А потоа ми кажа дека не сака повеќе да зборува и дека ќе се слушнеме покасно, и само замина без да ми речи те сакам.
    Незнам дали е ова само лош период или дали е нешто страшно. Ми вели дека е осамен, и дека кога ќе сме заедно ќе биди се океј, како што било порано. Ама сега незнам дали да верувам во тоа, незнам дали ќе е се океј. Да напоменам дека и јас сум далеку од совршена и дека некогаш сум се лутелс за многу работи, с некогаш и не сум била тука за него, и мислам заради тоа дојде до ваков степен. Ако имал некој ваква ситуација или некој совет, би ми значело.

18. Milla4

Milla4 Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Бегај подалеку и спаси се @potatoface

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    50.963
    Дечкото треба да си побара психијатриска помош, да му се постави точна дијагноза и терапија, па тек потоа да гледа врски и бракови.

Секој заслужува љубов и поддршка, ама само кога е на чисто со себе си, и кога не штети на друг...

Мој совет ти е да го оставиш, али ако толку го сакаш и гледаш иднина, дај му уште една шанса али под услов да бара помош - и таа да финкционира.

На Lisandra, Anyshka, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  20. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.815
    Допаѓања:
    14.190
    По ова што си го напишала сметам дека не само он туку и ти имаш потреба од помош, и тоа убава стручна помош.. Наместо да му помогнеш, бетер состојбата му ја влошуваш..

На SummerGirl, Iva.T, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.