Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    288
    Не пишува колку години имаат, ама ако се веќе накај 30, еден кредит, друг кредит, не знам нема врска да не увеличуваме, со еден кредит е тешко, тек со два, господ на помош и како што веќе кажав, не'секој плаќа осигурување за кредитот трошок плус, а кај се другите работи, би се нафатила и јас ако би немала кредити ама вака со кредит и дупло кредит, што е многу, многу е, Вас ако не Ви е свака част, ретко кој во Мк би живеел среќно така, среќа на ниво заедница.
    И не знам, зашто се стави акцент само на тоа дека дечкото не сакал заедница, па реално секој сака приватност со жена ама не признаваат ако не можат тоа да го дозволат, тоа е најмалиот проблем во целава ситуација.

Последна измена: 17 август 2024
    На Ta-mara, Stark и Anyshka им се допаѓа ова.
  2. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    345
    Не сакам ни јас заедница, ама пробував на некој начин да го задржам дечково, да најдам некоја светла точка, ама неизводливо ќе е, неговата месечна рата за кредит е 300 и нешто евра ако добро запамтив и има уште 5 години да го отплаќа плус да се земе друг кредит капак. Фала уште еднаш на сите.

3. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Ало да?! Кој е на телефон?

На Gosh и Adidas888 им се допаѓа ова.
  4. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    3.915
    A ти како си?

5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.792
    Допаѓања:
    19.639

Brat, so tolkava godisna razlika ne se osekjashe ko da ste razlicni svetoj ?

6. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    3.915
    Не, девојката беше позрела од многу на постари години, годините влијаат ама на некој умот и на 40 не им иди.
    @Adidas888 тебе те чекам нешто расположен сум за кавга :D

На Stark, Adidas888 и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    23.095
    Ја па ти беше со неа само заради умот :rofl::rofl::rofl:

На Mumoftwo30, sino.o.oka, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Важи зрела, зрелоста е одлика на животното искуство. Точно некој нема ум и на 40 , ама 18 со 30 yeah pedo alert како да ти кажам

На Gosh, Trexane, Purelove92 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    3.915
    Незнам ја еве има тука на форумов жени по 10-15 години разлика прашај ги нив педо или не.

10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    5.309
    Што да ги прашам?

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.565
    Допаѓања:
    3.915
    Дали сопрузите им се педо или не оти по твое тие имаат сопрузи педофили.

Последна измена: 18 август 2024
  12. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    169
    Потполно се слагам. Ако некој 30+ смета дека е океј да биди во врска со 18 годишна треба длабоко да се преиспита кои му се намерите, а и да се провери дали е психолошки здрав и емотивно стабилен не е на одмет. И да стапат во врска или брак тоа не е индикатор дека работите се во ред. Ова е red flag во добар дел од случаите.

На theowndemon, Srckata28, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.809
    Затоа што баш напротив, на повеќето им е тешко да се одделат од домот на мама и тато, па и да имаат финансии обично решаваат таму да вложат огромна сума на пари наместо да си обезбедат нешто свое.

14. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Добро бе, кај ги наоѓате педофиливе и психопативе?Толку се палите на вакви пропалици?Па уште муабет ти кажува дека врска имал со 18 годишно девојче.

На Srckata28, Hisha и MladiotPropast им се допаѓа ова.
  15. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    288
    Па добро има свашта, ако така гледаме, ама мене решение трупање долгови од заложни куќи не ми е решение за гордост и иднина... Впрочем еве членката која побара совет не би била, тоа и смета, мене баш ме интересира како Вие би се нафатиле да бидете со некој што ќе се затрупа во кредити 2 кредита и плус сметки и недај боже непредвидени трошоци? Ние, всушност немаме здравство за било што на приватно се плаќа ѓавол ипол, а утре ден дете/деца?
    Што, ако не плати осигурување и нешто се случи, ти би била среќна со 2 кредита на плата од 400 евра? Ама, битно далеку од мама и тато..... И пак ќе кажам, ако некој толку сака да се оддели, нека поработи во странство за мах 5,6 години ќе купи стан во Мк без проблем, а не на зборови сакам да се одделам
    И уште ова, колешка живее под кирија, еднаш не ни пуштија плата 2 месеца, за малце фалеше да остане на улица,
    Не па уште со толкави кредити, не знам или јас не сум нешто во ред, како и да е пак ќе кажам, родител не можеш да бираш, дечко може да се бира.

На Stark и Anonimnna5 им се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.801
    Допаѓања:
    8.190
    Не знам како успеа да се заљубиш, па и те сакам да си кажете а се немате ни бацено. :?: Али добро, 31 година имаш, тој 34. Не знам кој е понезрел во ситуацијава.

Совет: Малку да поработиш на себе и самодовербата.

Значи уствари ти по секоја цена мора дечко да имаш? Па макар и психопат да е? Не ве сфаќам, деца. Сами ко да сакате да си праите лошо.

На Billy Idol и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.663
    Допаѓања:
    39.555
    Па да, имаат. Ако на 30 години те привлекуваат 17-18 годишни девојчиња, седни размисли што правиш.

На Bezimenka90, theowndemon, Noira и 8 други им се допаѓа ова.
  18. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    11.473
    Па ако имаат жените од форумов што ги спомнуваш 30, а мажите им 40-45, тогаш не, не се педо.

Ама ако има мажот 30-40, а таа пишува домашно и учи за матура да полага, тогаш еве не знам, кринџ е. :wasntme:

На Bezimenka90, theowndemon, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    297
    А да те прашам јас тебе, што губиш ако го откачиш психопатот?
    Одговорот е НИШТО.
    Бегај на време девојче,јас моментално сум во брак со нарцизоиден психопат и пеколни маки мачам да го откачам.
    Тоа што сум го преживеала и што го прежувувам, ни на најлошиот човек на светот не му го посакувам.
    Бегај додека е време.

На Realist1, eliesaab, hermosa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.809
    Ако имаш кредит и си способен истиот да го плаќаш со цел да си обезбедиш подобри услови за живот, не значи дека си затрупан во долгови туку баш напротив, дека си имал храброст, амбиција и дека се бориш да го оствариш тоа што си го замислил.
    Како што веќе кажав АКО имаат можности и ако не им се брза со цел да заштедат, воопшто не е лош планот да во иднина кренат кредит. Никој не рече да се затрупаат во долгови кои не би можеле да ги отплатат. Ниту пак им ги знаеме платите и можностите. За некој кредит од 100е е многу, за некој кој е добро платен и од 500е не е многу. Значи многу фактори играат улога и не сме тука за да се убедуваме дали некој треба или не треба да земе кредит, секој си ги знае можностите, мене поентата ми е секој да се бори за свое доколку смета дека можи. Најлесно е да се отиде во заедница, на крај и нека биде последна опција. Ама млада девојка да избира заедница наместо да се бори за подобра иднина не можам да разберам.
    Јас имам еден кредит вреден за два, плаќам сметки, трошоци, здравство и притоа реновирам. Не знам зошто толку немате амбиции, најлесно е да не се потрудиш.
    Ако се млади и ништо не ги брза за да стапат во брак, подобро да почекаат неколку години отколку цел живот да живеат во нервози.

На Adidas888 и FridaodaMk им се допаѓа ова.