Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    288
    Дали следиш? Девојката имаше напишано дека тој веќе еден кредит има, како не е лоша идеа да кренат уште еден кредит? Не се овде швајцарски плати, стварно алал да ви е како се нафаќате.
    И пак, ќе кажам, ако некој толку е амбициозен и сака да си обезбеди ок иднина, реално на млади години во странство ќе направиш пари за да ја обезбедиш таа иднина додека сеуште немаш фамилија, а не од како ќе дојде моментот кредити и не секој е програмер да има јаки плати, се знае реалноста во Македонија да не се лажеме и каков живот е тој цел живот да плаќаш кредити, не ми е јасно, како и да е да не должиме, различни размислувања имаме, јас сум тип на пример утре сакам д имам пари на страна а не цел живот да не видам аир од кредити.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    6.809
    Кредитот на дечкото кој го спомна едно 10 пати му трае уште 5 години и после тоа може комотно да земе нов, еве ако тоа е проблемот.
    Потенцирав повеќе пати дека кредитите се сериозен чекор кој треба добро да се размисли, а не да се крпиш цел живот.
    Еве да ти објаснам со надеж дека конечно ке сфатиш. Кредит се крева со солидни примања, стабилно работно место и можност за непречено функционирање покрај истиот. Во превод тоа значи можност за заштеда, одмор, трошоци со деца, итн.
    Дечкиве веројатно се млади и не мораат воопшто да брзаат со брак и со одлуки за живот во заедница кога буквално вчера се запознале. Кредитот може да се отплати, па да се крени нов. Не сите плаќаат кредити по 30 години како што си имате замислено.
    На крај ако работа во странство му го решава проблемот, зошто да не? Значи постојат начини млад човек да се снајди наместо да трча во заедница и да си го уништи животот и бракот од старт.
    Да сумираме, се е подобро од живот во заедница макар и се исплаќале кредити со години, бидејќи раетот со пари се купува.

Последна измена: 18 август 2024
    На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.789
    Допаѓања:
    169.732
    Бегај. 18 години личи на дете, голем дел уште се средно. If it ends on "teen" she's too young for you. И генерално можиш многу брзи заклучоци да тргниш за шо чоек е тој ако му било интересно дете (на негови 30 години).
    Па не можи да е педофил ако жената има 30 и тогаш се запознале, а тој има 40-45. Пошто, иако помлада, сепак е возрасна. Педофилија ваљда знајш дека едната страна не е возрасна. Апсолутно е грумер (педофил) ако таа се спрема за екскурзија во трета или матура и пиши домашно, а тој начукал 30. Буквално кога имаш голема разлика многу е важно двете страни да се возрасни. Да, некои не се зрели, ама целата "психологија" е да се дај простор на децата да се здобијат со искуство, и тие искуства да се со врсници. Чим си возрасен it's a fair game. Се дур едната страна е опасно млада - it's not a fair game. Грумингот е толку сериозен и толку збора за карактер на некој и е одличен индикатор каков е. Во случајот на членката, ✨gurl run✨.
    Па се прицна, готово е то. Ако изреагира тргаш од таму сега. И немање реакција е реакција во случајов. Во најмала рака ќе знајш на шо си.
    Одете на кафе, прашај како се осеќа околу вас, како ве перцепира. Кажи си ти како перцепираш. Прашај го какви очекувања има. Кажи си какви очекувања имаш. Колку поќе време не знајте на шо сте влегвате во сива зона на неизвесност.

На senjorita-v, fosamilnavidad и Stark им се допаѓа ова.
  4. potatoface

potatoface Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    40
    Здраво, ми треба совет оти немам со кој да разговарам.
    Во врска сум две и пол години. Врската е на далечина и сме од различни држави. Во овие 2ипол години се имаме повеќе пати видено и живеевме 4 месеци заедно. Тој е од лошо семејство, пати од психички проблеми и мигрени. Во нашата врска и јас имав лоши периоди и тој бил тука за мене и бил толерантен. Но, последниот пат кога бев таму на три месеци, имаше нервен слом (?), каде плачеше и се удираше по главата, и ми кажуваше како јас не сум тука за него. Во тој момент беше во право бидејќи правев непотребни караници. Бевме на доктор и останатиот период беше во ред.
    Сега се немаме видено 3 месеци, и следната недела треба да дојди. Разговаравме дека сакаме дури да стапиме во брак и да бидеме заедно. Но, последниот месец дена секој ден е негативен, не ме гледа со исти очи, се нервира и некогаш се удира по главата. Бидејќи сум човек што секогаш прашувам дали ме сака или дали сака да сме заедно (по 50 пати дневно) ми се лути дека не сум верувала во него. Пред месец дена имаше голема настинка и беше дома, цело време се жали дека не спие и дека е уморен, а имаше и ден кога плачеше и мислеше дека можно е да има рак. Денес и вчера беа ужасни дена, денес ми кажуваше дека ништо нема да тргни, дека потрошил пари на јадење а му ја згрешиле нарачката и дека следната недела ќе го соголеле на забар и дека никогаш ништо нема да тргни. Го прашав како се чувствува дека ќе доаѓа следната недела и дека ќе се видиме и ми рече: ,,It's nice, but at the moment it feels like everything will go down the drain" и беше нервозен и се удри повторно на главата. А потоа ми кажа дека не сака повеќе да зборува и дека ќе се слушнеме покасно, и само замина без да ми речи те сакам.
    Незнам дали е ова само лош период или дали е нешто страшно. Ми вели дека е осамен, и дека кога ќе сме заедно ќе биди се океј, како што било порано. Ама сега незнам дали да верувам во тоа, незнам дали ќе е се океј. Да напоменам дека и јас сум далеку од совршена и дека некогаш сум се лутелс за многу работи, с некогаш и не сум била тука за него, и мислам заради тоа дојде до ваков степен. Ако имал некој ваква ситуација или некој совет, би ми значело.

5. Milla4

Milla4 Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Бегај подалеку и спаси се @potatoface

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Дечкото треба да си побара психијатриска помош, да му се постави точна дијагноза и терапија, па тек потоа да гледа врски и бракови.

Секој заслужува љубов и поддршка, ама само кога е на чисто со себе си, и кога не штети на друг...

Мој совет ти е да го оставиш, али ако толку го сакаш и гледаш иднина, дај му уште една шанса али под услов да бара помош - и таа да финкционира.

На Lisandra, Anyshka, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.574
    Допаѓања:
    12.873
    По ова што си го напишала сметам дека не само он туку и ти имаш потреба од помош, и тоа убава стручна помош.. Наместо да му помогнеш, бетер состојбата му ја влошуваш..

На SummerGirl, Iva.T, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Е вака во врска сме 3 месеци некаде, меѓутоа пред тоа се знаеме 3год како другари.
    Кога се запознавме имаше една така се моткаа ама она го изневери и си фати друг.
    Е сега дека во исто друштво беа и минатава година во декември повторно дојдоа до тоа да имаат контакт.
    Меѓу нас тогап немаше ништо само пишување. Јас не дозволував.
    Е сега они беа заедно на нова година и после тоа имаа контакт.
    Прочитав се разговор муабетот е другар, другарке кај си, еве од работа ајде тука сме те чекаме да пиеме кафе едно друго.
    По неговите зборови немало апсолутно ништо него само муабет онака и ништо.
    Дури беше у филм као сите од околу ќе ти ги донесам прашај што и како било, не те лажам.
    Тоа прво, а второ јас многу се лутам кога ќе ми текне на неа не знам зошто он ми вика ние не бевме тогаш во ниту една смисла заедно.
    Немаш право да се лутиш шо сум испаѓал и се дружел.
    Претерувам кога се лутам и реагирам или он е во право?
    Од кога сме заедно апсолутно нема ништо инаку.
    А и она додека комуницираа си фати друг дечко.
    Ама мене ми е дали нешто се десило меѓу нив или не. Ме копка.
    Мислење?

9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.792
    Допаѓања:
    19.639

Zarem ne praj dovolno shto e so nego i mu dava poddrshka?

I toj treba da e samo svesen i da pobara pomos i da saka da se podobri. : )

На Anyshka и potatoface им се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.792
    Допаѓања:
    19.639

Ako se desilo neshto pred ti da bidis vo vrska so nego, ja preteruvas. Inace sosema normalna reakcija ama vim ti e veren i iskren nema sho da se zamaras ao to. Sigurno cim te izbral tebe na nekoj nacin i te pocituva i saka smeta deka vredis. E sea na tebe ostamuva dali mozis da se nosis so ova..

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.801
    Допаѓања:
    8.190
    Девојка му е бивша. Сеа нема ама работава да го избрише минатото ако не. Малку треба да имате осет дека луѓето имаат минато пред вас. Не гледам причина за љубомора, ако сега не покажал ништо што е спротивно од тоа.

На bicycle, Devil's Mistress, Stark и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.574
    Допаѓања:
    12.873
    Брат како му помага со тоа што 50 пати на ден го прашува дали ја сака и дали сака да се заедно а он главата од ѕид си ја мава од што не е добар? Човекот за на психијатар е, оваа вика дали да се лутам затоа што не ми кажа дека ме сака.. Село гори баба се чешла е работава..

На SummerGirl, bicycle, Iva.T и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.792
    Допаѓања:
    19.639

Ovoj covek ako ne pokazi zelba za da se podobri itn, ne znam kako taa poinaku bi mu pomognela..

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Devil's Mistress

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Da znam ja probuvam da ne spomnam ama vo momentot nervozata e posilna.
    Mene najveke me pogodi sho toa bese period kaj sho on vikase deka me saka i da bide so mene, a vamu iskacal so nea. I sto pati go prasav i sto pati razlicen odgocor dobivav.
    Mene toa mi e da mi kazese od prva kako sto bilo okej a ja sekoe prasuvanje noca verzija dobivav.
    Po negovo strav mu bilo od mojata reakcija.
    Rece nemalo nisto ne probuval ni ja gledal taka voopsto i koga go prasav zosto togas sepak iskacal so nea rece ete taka ne znam.
    Pretpostavuvam oti znae deka e lesno dostapna i e edna od tie poznata e u gradot i ne e tesko da ja nagovoris.
    Ama sepak ne mi bese seedno koga prasav sega posledno i rece da imame iskacano vo momenti kaj sho mene mi vikase ke spijam a on iskacal i dremel so nea.
    Ne bevme togas zaedno nemam pravo ama barem da e iskren ne sakam budala da me pravat.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.792
    Допаѓања:
    19.639

E za ova vo pravo si i na tebe ostanuva dali sakas da bidis so coek so lazi. :)

На Devil's Mistress му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.260
    Јас не би.Што ако има минато,сите имаме но веќе кога влегуваш во озбилна врска минатото треба и да си остане таму . Што има тој да се гледа со бивши кога веќе има сериозна врска? А да беше ти на негово место?

На Devil's Mistress и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.792
    Допаѓања:
    19.639

Da, ama ja lazi i sekos razlicno i kazhuva... to mene ne mi se bendisuva voopshto.

На Devil's Mistress и tinkerbell22 им се допаѓа ова.
  18. tinkerbell22

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.260
    Лажење од старт. Не поднесувам лажговци воопшто макар и за ситница да е ,на почетокот на врската се гради довербата,односот.Без доверба не може да има ниту сериозна, ниту цврста врска во иднина.

На Devil's Mistress, celineparis, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Devil's Mistress

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    182
    Da vo pravo si.
    Od koga se gledame oficijalno stvarno se nemaat videno i se toa okej e. Ama mene mi e so razlicnive prikazni kazuvanje i sto treba na prv problem ili precka sto ke ja imame da ocekuvam kaj nea da istrca?
    On me ubeduva deka nisto ne osekjal ovoj pat i ne ja gledal i dozivuval vo romanticna smisla ama ne znam.
    Ako ne si imal nadez ili namera deka ima shansa za nesto pak da ima zosto voopsto bi odel?
    Ili ednostavno stvarno e do tolku glup pa da odrl za taka.
    I on mi vika toa ne mozes da mi go spomnuvas oti togas megjubas nemase nisto nitu pak jas sum davala znaci deka ke ima nekogas.
    Podelena sum

20. tinkerbell22

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.260
    Не му спомнувај веќе за неа ама прати ситуации, не оставај така. Не мислам да бидеш опсесивна ,далеку од тоа,можеш само одбивна да му станеш..Напротив не спомнувај ништо за неа као кажи заборави на тоа не е битна за да ја спомнуваме.

На Devil's Mistress му/ѝ се допаѓа ова.